18.08.06, 16:02
Osobiście jestem przeciwna zamknieciu forum.
Ale proszę o głosy w tej sprawie.
Obserwuj wątek
    • mysza_33 Re: TAK 18.08.06, 16:02
      Też nie byłam, ale po tym, co obecnie przeżywamy jestem za.

Mysza
      • k_maja Re: TAK 18.08.06, 16:07
        TAK!
    • agancarz TAK 18.08.06, 16:10

• agancarz Sprostowanie 18.08.06, 17:22
        Tez mysle, ze pod wplywem emocji nie mozna podejmowac zadnych decyzjii.
        Teraz to i ja sie troche zamotalam, bo myslalam ze zamkniecie forum to cos w
        rodzaju dostepu tylko dla nas. A forum nadal bedzie istniec. Ale czytajac
        ponizsze komentarze zaskoczylam, ze chodzi o calkowite zamkniecie forum.
        Uwazam,ze to bezsensowne, forum musi nadal istniec , bo
        • agancarz Re: Sprostowanie 18.08.06, 17:27
          Juz w tym wszystkim enter wciskam kiedy niepotrzeba smile
          kontynuuje:
          Forum powinno nadal funkcjonowac, wrocmy do codziennosci i zapomnijmy o tym
          wydarzeniu. Jest to troche nauczka dla nas wszystkich, by byc nieco
          powsciagliwym co do udzielania komentarzy, bo one staja sie pozywka dla ludzi
          spoza forum.
          Jestem za pozostawieniem forum w takiej formie jak dotychczassmile
          Pozdrawiam
    • aniatomek3 TAK TAK TAK 18.08.06, 16:11
      Ania
    • xixx Re: NIE 18.08.06, 16:11

• nikasob TAK 18.08.06, 16:15
      Albo stworzyć drugie Maj2006 bis- zamknięte i tam pisać o bardziej intymnych
      sprawach...?
    • olutek_m Re: Zamykamy? 18.08.06, 16:15
      Byłam przeciwna. W obecnej sytuacji jestem za zamknieciem.
    • kajunia13 Re: Zamykamy? 18.08.06, 16:32
      TAK
      • martunia78 Re: Zamykamy? 18.08.06, 16:55
        Ja byłam od początku za i jestem dalej za.
    • k_maja Re: Nie zamykajcie ochłońcie troszke a Ja się żeg 18.08.06, 17:25
      Ale pszczółko... sad to bez sensusad(
      To może Ty też ochłoń przed taką decyzją? Zastanów się, plis!
    • patrycjabl79 Calkowite zamkniecie??? NIE!!!! 18.08.06, 18:22
      o jakie w koncu dziewczyny zamkniecie chodzi>????
      calkowite??? - absolutnie sie nie zgadzam, to przeciez kopalnia wiedzy
      szczegolnie dla mam ktore po raz pierwszy sa mamami, np dla mnie
      jesli chodzi o zakniecie z dostepem tylko dla nas - popieram!!!
    • ameneris20 TAK 18.08.06, 19:28

• mischka49 Re: Zamykamy? 18.08.06, 19:30
      zdecydowanie Nie!!! To Forum pomaga mlodym mamom, a ponadto chroni od depresji
      poporodowych gdyz to jedyny srodek na wsparcie w trudnych chwilach; a ile tu
      jeszcze wspanialych kobiet!....
      pozdrawiamy
    • dollores1 NIE - jestem przeciwna zamykaniu / ukrywaniu 18.08.06, 19:45
      Jestem przeciwna zamykaniu forum lub też ukrywaniu go.
      Z doświadczenia wiem, że takie fora po pewnym czasie umierają "śmiercią
      naturalną".
      Brak dopływu "świeżej krwi" powoduje, że dziewczyny pisza coraz mniej,
      następują próby reanimacji forum, wymyślanie na siłę tematów ale to i tak nic
      nie daje.
    • nikasob o jakie zamknięcie chodzi??? 18.08.06, 20:09
      Bo zwątpiłam - myślałam, że chodzi o brak dostępu "obcych" a nie o skasowanie
      całego forum???!!
    • nikusia221 Re: Zamykamy? 18.08.06, 20:16
      Absolutnie sie nie zgadzam za zamknięciem!Tylko tu mogę przeczytać o opiece nad
      dzieckiem w podobnym wieku do mojego. Przed nami ząbkowanie, a więc znów trudne
      chwile dla dzieci i rodziców,pierwsze zupki,deserki, soczki; a potem
      raczkowanie, pierwsze kroki... nie chcecie o tym pisać?
      Zamknąć można ale przynajmniej za rok czasu!
      • zebra51 Chodzi o zamknięcie przed "obcymi" 18.08.06, 20:30
        Można forum przekształcić w ukryte.

ale, proszę Was dziewczyny, zastanówmy się czy naprawdę warto.
    • kasza75 Re: Zamykamy? 18.08.06, 20:40
      Ja po dniu dzisiejszym jestem ZA zamknięciem forum przed obcymi. Pszczółko, darzę Cię wielką sympatią od dawna i nie wyobrażam sobie naszego forum bez Ciebie.
    • mamad1 Re: Nie 18.08.06, 21:38
      Jestem na tym forum od samego początku, nie udzielam się fakt, ale tutaj aż
      mnie niesie żeby się wypowiedzieć i możecie mnie linczować.
      Forum nie powinno być zamknięte bo jedna z koleżanek zrobiła głupotę, potem ją
      opisała i oczekiwała ... no właśnie ...czego? pocieszenia?
      Jeśli ktoś pisze takie rzeczy, w taki sposób, żeby nikt tego nie przeoczył, to
      niech nie spodziewa sie tylko głaskania po głowie.
      I przepraszam, ale te pożegnalne posty, pożegnalne zdjęcie............
      Droga pszczółko, piszę to całkiem poważnie, bez zadęcia, manii wyższości i co
      jeszcze ktokolwielk mógłby mi zarzucić, tylko szczerze: Ja udałabym się do
      psychologa.
      Wiem, że duzo przeszłaś, nie było ci łatwo i chyba nadal nie jest.

Magda
    • gosika78 NIE 18.08.06, 21:44
      Z powodu jednego incydentu nie warto zamykać forum. Jeszcze nieraz pewnie coś się zdarzy.
      • agness25 NIE 18.08.06, 22:41

• 1urszula1 Re: NIE 18.08.06, 23:28
          Napiszcie, prosze, co znaczy zamkniecie forum??? Zlikwidowanie (nie!!!) czy
          ukrycie????
          Ula
          • xixx Re: NIE 18.08.06, 23:45
            Ukrycie.
    • polaquinha NIE! 18.08.06, 23:48
      Jestem i bylam przeciwna ukryciu czy zamknieciu naszego forum. Sama korzystam z wielu innych forow i mysle,ze jestesmy rownie wazne dla wielu "mlodszych" mamus, ktore serdecznie niniejszym pozdrawiam smile

Jestem zdecydowanie przeciwna jakiejkolwiek zmianie formuly naszego forum. Glupi ludzie zawsze sie znajda i jestem przekonana, ze czasami czytaja nas i moze nawet komentuja za naszymi plecami prawdziwi imbecyle (sorki za brzydkie slowo ale nazywajmy rzeczy po imieniu) i trolle. No i co z tego?? Przejmujecie sie jakimis metami?

Bardzo podoba mi sie natomiast pomysl z utworzeniem tzw forum intymnego,ktore byloby od poczatku ukryte i tam moglybysmy wypowiadac sie swobodnie. Sa takie tematy, ktore nie powinny lub po prostu nie musza byc dyskutowane otwarcie. Znamy sie juz calkiem dobrze i mysle,ze bylby to kolejny krok w tej naszej sieciowej przyjazni-chyba moge tak powiedziec? ;-P
      Cos takiego maja dziewczyny z Maja 2005 (gdzie bardzo czesto zagladam z ogromnym zainteresowaniem i np.obecnie sledze temat bucikow).
      Ich forum intymne nazywa sie SZEPTEM i patrzac na aktywnosc obu forow-dziewczyny korzystaja z nich na biezaco. Jesli bedziecie tym pomyslem zainteresowane mozemy nawet zapytac Majowek 2005, czy to drugie forum sie sprawdza i jakie sa ich przemyslenia. Co Wy na to? Mozemy przeciez takie forum otworzyc i sprawdzic po prostu czy to jest dobry pomysl,no nie?

Pozdrowionka
      Paula
      • aniatomek3 do polaquinha! 19.08.06, 07:48
        Ty to masz głowę kobito!!! O tym nie pomyślałam by stworzyć drugie forum -
        takie bardziej intymne! Naprawdę super pomysł!!!
      • moni755 Re: NIE! 19.08.06, 10:42
        gorąco popieram
    • zu2ka Re: Zamykamy!!! 19.08.06, 08:46
      Jestem "za"
      • kapuhy_a czy jest możliwość??? 19.08.06, 09:27
        np ukrycia kilku wątków takich intymnych??a reszta żeby była widoczna?jestem na
        takim forum gdie jest coś takiego zrobione i naprawdę rewelacyjnie się
        sprawdza..przerabiam te forum całkowicie zamknięte i też jest fajne bo można
        naprawdę pogadać(choć to forum calkiem "fachowe"a nie do plotkowania smile )
    • september_77 NIE 19.08.06, 12:33
      To że jedna forumowiczka została skrytykowana nie jest wg mnie powodem do
      zamknięcia forum. Pisząc o takich rzeczach na forum (i to w trzech trudnych do
      przeoczenia wątkach...) trzeba być przygotowanym nie tylko na głaskanie po
      głowie, ale i na krytykę - takie jest życie.
    • kropek47 NIE!!!! 19.08.06, 16:08
      Nie rozumiem o co ta cala sprawa!!!
      • dysia83 TAK 19.08.06, 16:54
        Myślę, że niektóre z nas sprzeciwiają się zamknięciu forum bo nie do końca wiedzą na czym to będzie polegać.A do tych, które wiedzą mam pytanie
        : jakie macie argumenty przeciwko zamknięciu?Przecież w zasadzie nic się nie zmieni poza tym, że nie bedzie tu nieproszonych gości.Nie rozumiem was...
        • dollores1 Dlaczego NIE zamykać - powody 19.08.06, 19:00
          Ja myślę, że te z nas które są przeciwne zamykaniu/ukrywaniu forum doskonale
          zdają sobie sprawę na czym to polega i dlatego właśnie są przeciwne.

A oto moje argumenty na NIE:
          1) "intruzi" i tak będą mieli dostęp do forum - wystarczy poprosić moderatora
          forum o możliwość wstępu bo jest się mamą majową - a potem do woli rozsiewać i
          cytować informacje z ukrytego forum na innych forach
          2) po pewnym czasie aktywność na forum zanika - wszyscy znają się jak "łyse
          konie", pomysły na wątki wyczerpują się i forum umiera śmiercia naturalną
          3) na forum nie mają wstępu inne osoby, które nie są mamami majowymi, a może
          przydała by się nieraz ich rada czy fachowa opinia (niekiedy mamy majowe mogą
          nie mieć wystarczających informacji, doświadczeń by wypowiedziec się w jakiejś
          sprawie).
          4) po pewnym czasie forum staje się zbyt hermetyczne i nowe osoby nie sa
          chętnie przyjmowane a jakakolwiek krytyka z ich strony wobec stałego bywalca
          forum powoduje, że mamy dążą za wselką cenę z wykluczenia takiej osoby z forum -
          konsekwencje - patrz pkt. 2

Moim zdnaiem nie da się uniknąć "intruzów", "zdrajców", "trolli" - czy
          jakkolwiek ich nazwiemy. Więc po co zamykać / ukrywać forum ??
          Wystarczy pomysleć zanim się coś napisze i brać pod uwagę, że zbyt
          ekshibicjonistyczne wątki i zdjęcia przyciągają uwagę różnych ludzi.
          Nie reagujmy również alergicznie na każda krytykę pod naszym adresem bo forum
          służy wymianie poglądów, a nie tylko klepaniu się po plecach.

Mam nadzieję, że wyjasniłam po części dlaczego niektóre z nas są przeciwne
          ukryciu forum.
          pozdrawiam serdecznie smile - D.
          • kornelcia75 Re: Dlaczego NIE zamykać - powody-ja na minutkę:-) 19.08.06, 19:36
            Witam!
            jestem mamą z ukrytego forum a także znajomą jeszcze z czasów"starajacych
            się"pszczółki.
            Wypowiem się tylko w kilku zdaniach jesli chodzi o forum ukryte.
            Jestem załozycielką forum "Dzieci mamuś IX-X 2004smile",na początku kiedy byłysmy
            w ciązy i potem kiedy nasze dzieci miały kilka mc forum było otwarte.
            Niestety okazało się ze czytają nas rózni "dziwni" ludzie.I powiem Wam ze po
            jakimś czasie nie chciałyśmy pisać tylko o dieciach,ale tez o
            tesciowych,problemach z męzem,problemach w pracy.Okazało się i nie tylko na
            naszym forum ze podczytywacze to nie tylko jakas osoba xx,sa to niechcąco
            gdzies nas wyszukane sąsiadki,kolezanka z pracy,znajoma tesciowej itp.
            Jestem na kilku zamkniętych forach i znam takie historie ze jeszcze 3 lata temu
            kiedy znalazłam fora gazety nie uwierzyłabym w to.
            Oczywiście nie namawiam Was na zamknięcie forum,ale chce podac również plusy
            takiej decyzji.
            Jesli chodzi o argumenty na taksmile
            1)intruzów nie ma,jestem adminem i widze jesli ktos zgłasza sie na
            forum,odrzucam bo tak postanowiłyśmy.Ale wiem ze na innych forach dziewczyny
            dyskutują nad przyjęciem,czasem sprawdzają osobę nie dziwię się w koncu znają
            się i piszą o sobie duzo.
            2)aktywnośc wcale nie znika,czesto kiedy forum się zamyka,dziewczyny które
            wczesniej nic nie napisały otwierają się,inne pisza więcej.Aktywność wzrastasmile
            3)tu racja
            4)nie zgadzam się są fora zamknięte które chętnie przyjmują nowe osoby(przeciez
            Wasze forum moze tak działać,nie zamykać się na nowe osoby),aby odswiezyć forum
            itd,nasze stało się moze hermetyczne ale sympatyczne i bezpieczne.Nie załujemy.
            My kobiety mamy rózne problemy,czasm chcemy się nimi podzielić,ale czasem są
            one bardzo prywatne nie mamy ochoty zeby o naszym problemach dowiedział się
            cały świat,no przesadziłamsmile
            Nie namawiam,ale chciałam przedstawic tez druga stronę.
            Przepraszam ze tak wpadłam,no ale to własnie mają do siebie fora otwarte-mozna
            wpadaćsmile
            pozdrawiam Was wszystkie i Wasze dzieci
    • chimba Re: Zamykamy? 19.08.06, 18:45
      Możemy zamknąć, ale może nie specjalnie ze względu na Pszczółkę, ale moze się
      okazać iż za chwilę znowu ktoś gdzieś nam obrobi tyłek - przepraszam za
      wyrażenie, wiecie my się znamy troszkę dłużej i inaczej patrzymy na siebie,
      natomiast ktoś z zewnątrz wiedzy na nasz temat nie ma żadnej i się wypowiada...
      Natomiast fakt trochę się zdziwiłam, że Pszczółka dała klapsa, ale z drugiej
      strony rozumiem, iż czasami ponoszą nerwy, tylko zamiast wyładować te nerwy na
      małym dziecku, wiem to też jest mało poprawne - rzucam np. papciem na korytarzu
      w celu rozładowania złych emocji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka