Dodaj do ulubionych

Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet

18.08.06, 23:18
Jak czytam Twoje posty to robi mi sie niedobrze. Jestes cyniczna,ironiczna i
masz na celu albo wysmianie albo urazenie kogos,Jesli sama tego nie
zauwazasz,to przejrzyj laskawie swoje watki na tym forum a moze dojdziesz do
tego,ze prawie w kazdym widnieje ironiczne "hehe,bzdura" i inne wyrazy,ktore
dzialaja takim jak ja na nerwy. My tu jestesmy aby sobie pomagac,doradzac i
wspierac sie,a Ty w swoich wypowiedziach ( w watkach o nocniku,mleku krowim i
pieluchach tetrowych) jestes bardzo niemila i zaczepna.
Mam nadzieje,ze to przemyslisz,by innym nie sprawiac przykrosci. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ania198 Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 18.08.06, 23:26
      No nie wiem czy taka nowa, to po pierwsze, jestem tu od dawna, a że piszę "raz
      na ruski rok" świadczy o tym, że nie mam czasu siedzieć 24h na forum ...

Aha, a nawet gdybym była nowa, to nie oznacza, że nie mam prawa wypowiadać się w
      danych wątkach, na dane tematy - nie przesadzajmy !! czy jest, to forum
      zamknięte dla pewnej grupy Mam? nie wydaje mi się.

NIGDY nikomu przykrości sprawić nie chciałam, NIGDY, ale ... nie jedna osoba
      sprawiła, że ja poczułam się dziwnie i nie przyjemnie, dziwne, co? ...

Po prostu drażni mnie ktoś kto upiera się przy swoim i źle wypowiada się na
      temat mam, które mają inny stosunek do danej sprawy - nie tak powinno być!

• malina.majka Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 18.08.06, 23:38
        "No nie wiem czy taka nowa, to po pierwsze, jestem tu od dawna, a że piszę "raz
        > na ruski rok" świadczy o tym, że nie mam czasu siedzieć 24h na forum ... "
        A dlaczego wypowiadasz sie tylko i wylacznie w watkach,ktore sa dosyc "gorace"?
        Bo jakos nie zauwazylam,zebys pisala w takich zwyklych codziennych...Szukasz
        dymu,nudzi Ci sie,chcesz podgrzac atmosfere na forum? "Aha, a nawet
        gdybym była nowa, to nie oznacza, że nie mam prawa wypowiadać się
        > w
        > danych wątkach, na dane tematy - nie przesadzajmy !! czy jest, to forum
        > zamknięte dla pewnej grupy Mam? nie wydaje mi się. "
        Oczywiscie,ze forum nie jest zamkniete,i nie napisalam ze nie masz prawa sie
        wypowiadac,ale kultura wypowiedzi jest na tym forum bardzo
        ceniona... "Po prostu drażni mnie ktoś kto upiera się przy swoim i źle
        wypowiada się na
        > temat mam, które mają inny stosunek do danej sprawy - nie tak powinno
        być!" Aniu,jak Cie drazni to to napisz po prostu,poniewaz uwazam,ze
        szczerosc to nie zawsze musi byc obrazanie kogos,ale mile upomnienie,i wlasnie
        to mialam na mysli piszac do Ciebie tego posta. Nie ma sensu sie klocic na
        necie,ale miejmy do siebie zwykly szacunek i darzmy sie sympatia,co? Dobranoc!
        • ania198 Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 18.08.06, 23:46
          malina.majka napisała:

"A dlaczego wypowiadasz sie tylko i wylacznie w watkach,ktore sa dosyc "gorace"?

Bo jakos nie zauwazylam,zebys pisala w takich zwyklych codziennych...Szukasz
          dymu,nudzi Ci sie,chcesz podgrzac atmosfere na forum?"

Wypowiadam się tam gdzie mam coś do powiedzenia, czy muszę, to robić w każdym
          wątku?. Przecież nigdzie nie ma tego w regulaminie, nie przesadzajmy. Nie muszę
          zaglądać do każdego wątku i odpowiadać na zawarte w nim posty. Przyznaję -
          czytam prawie każdy wątek, ale nie we wszystkich się wypowiadam, nie widzę po
          prostu takiej potrzeby. Po co udzielać się gdzieś gdzie nie ma się na, to ochoty ?.

Czy ja szukam dymu?. Po pierwsze, to nie znam takiego określenia, jak dla mnie,
          to takie troszkę nie na miejscu i mało na poziomie, a po drugie, to NIE, NIE
          SZUKAM. Gdybym szukała jakiejś afery i kłótni, to uwierz mi, że zrobiłabym coś
          innego aby się kłócić, jakiś wątek tego typu, jakieś naskakiwanie na Bogu ducha
          winne osoby - tak jak w tym przypadku gdzie Ty założyłaś ten wątek. Czy nie
          mogłaś do mnie napisać na PW i napisać swoich pretensji oraz zażaleń?. Czy nie
          mogłaś do mnie wysłać PW z tym, że Cię drażnię i denerwuję?. Nie, lepiej napisać
          nick w wątku i niech wszyscy czytają, narzekają czy co tam jeszcze sobie chcą -
          piszesz o kulturze na samym końcu, to do mnie teraz absolutnie nie przemawia, bo
          w tym momencie nie wykazałaś się jej posiadaniem. Nie oceniam Ciebie, ale w tym
          momencie ... mi się, to nie podoba ...

"Oczywiscie,ze forum nie jest zamkniete,i nie napisalam ze nie masz prawa sie
          wypowiadac,ale kultura wypowiedzi jest na tym forum bardzo
          ceniona... "

Owszem, biorąc pod uwagę, że obie osoby chcą dyskutować na poziomie, to wtedy
          nie ma najmniejszego problemu. Gorzej jest wtedy kiedy jedna osoba z góry
          zakłada, że ta druga jest gorsza, że wchodzi na forum, bo jakieś "dymy" szuka i
          kłótnie ..

"Aniu,jak Cie drazni to to napisz po prostu,poniewaz uwazam,ze
          szczerosc to nie zawsze musi byc obrazanie kogos,ale mile upomnienie,i wlasnie
          to mialam na mysli piszac do Ciebie tego posta. Nie ma sensu sie klocic na
          necie,ale miejmy do siebie zwykly szacunek i darzmy sie sympatia,co? Dobranoc
          !"

No właśnie - szacunek moja Droga szacunek .. tutaj pokazałaś jak wielki masz do
          mnie szacunek, nie wiem naprawdę czym sobie zasłużyłam na taki osobny wątek, nie
          wiem, ale nie jest, to miłe i nie jest, to spowodowane tak wielkim szacunkiem
          Twoim do mojej osoby - wręcz przeciwnie ...

• w1paula Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 18.08.06, 23:32
      Popieram.
      • w1paula Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 18.08.06, 23:33
        Tzn. popieram malina.majka
        • azbestowestringi Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 18.08.06, 23:34
          kurna, to moze i ja sie nie bede odzywac bo kurna jeszcze azbestem komus
          zaszkodze big_grin
          • ania198 Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 18.08.06, 23:37
            Kurna, No - lepiej milczeć i siedzieć jak mysz pod mietłą wink tylko jaki sens być
            wtedy na forum? siedzieć, czytać, nie odzywać się, nie pisać, tylko czytać i
            czytać, aż do znudzenia, a jak już się człowieku chcesz wypowiedzieć w jakimś
            temacie, to masz Ci los - zostanie założony o Tobie wątek, bo wypowiadasz się w
            tematach w taki sposób, który nie odpowiada paru osobom, a to dlatego, że masz
            inne zdanie, zdanie mniejszości ... :o
            • azbestowestringi Re: Ania 198 18.08.06, 23:41
              a jesli chodzi o mleko krowie big_grin
              to gdyby wiewiora nie miala skazy bialkowej to by juz dawno pila mleko od
              naszych krow - tych, ktore codziennie rano budza ja, wracajac z pastwiska do
              obory na dojenie big_grin
              • malina.majka Re: Ania 198 18.08.06, 23:47
                Magda,ale tu nie chodzi o to kto jakie ma zdanie,tylko o sposob
                wyrazenia,przedstawienia sprawy. Szanuje wypowiedzi innych,decyzje mamusiek
                odmienne od moich i nie komentuje ich w sposob ironiczny i wysmiewczy,w
                przeciwienstwie do kolezanki. Nocnik tak,nocnik nie,mleko tak,mleko nie-proste
                i naprawde nie wiem po co te cale teksty typu :"hehe,ale sie usmialam,co za
                bzdura" itd,ktore serwuje nam Ania.
                • ania198 Re: Ania 198 18.08.06, 23:52
                  Czyli jest dokładnie tak jak myślałam - nie widzisz paskudnej ironi i
                  wyśmiewania się osób, które czekają na nocnikowanie, które używają pampersów
                  oraz mleka modyfikowane - nie widzisz .. ehh ... nie ma sensu dyskutować, naprawdę.

Aha - mam jedno pytanie, ale dosyć ważne, dla mnie :

Czy ulżyło Ci, że tak tutaj na mnie PUBLICZNIE najechałaś?. Czy czujesz się
                  teraz lepiej?. Jakaś satysfakcja czy coś w tym rodzaju?. Jeżeli tak, to jedyne
                  co mi pozostaje, to mogę być dumna z siebie, że przyczyniłam się do Twojego
                  lepszego samopoczucia.

A tak naprawdę, to nigdy bym na taki pomysł nie wpadła by pisać o którejś
                  użytkowniczce w ten sposób, a już na pewno nie założyłabym osobnego wątku do
                  tego celu ...
              • ania198 Re: Ania 198 18.08.06, 23:50
                Dobre, dobre - ale ja na temat mleka krowiego się już na tym forum nie wypowiem,
                po co mam obrywać za to, że moja Córcia je pije od pewnego czasu? Niech pije,
                ale lepiej o tym głośno nie pisać, po co awantury wink
        • ania198 Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 18.08.06, 23:35
          A czy, to jest jakaś ankieta?.

Czy zawsze zakładacie wątki o osobach, które mają zdanie inne o Was?. Czy
          uważacie, że jest, to tak bardzo przyjemne wtedy?.

Może jakaś petycja i podpisy czy coś w tym stylu?. Jak dzieci w przedszkolu, tak
          jakby ja Wam wyrządziła jakąś ogromną krzywdę.

Nie zamierzam się sprzeczać i kłócić, bo forum dla Mam nie jest miejscem na
          bezsensowne kłótnie oraz wymiany zdań, a tak jest w tym przypadku - nie ma
          powodu do nerwów, nie ma powodu do obrażania całkiem obcej osoby, a co ja tutaj
          widzę?. Jakiś atak, napad czy jak, to nazwać ...

Dziękuję, bardzo miło mi się na sercu zrobiło, nie ma co !
          • malina.majka Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 19.08.06, 00:01
            I po co ta wojna? Napisalam posta publicznego,poniewaz Ty rowniez nie zwracalas
            sie z wypowiedziami do jednej osoby a do calej rzeszy kobiet i jestem
            przekonana,ze spora wiekszosc nie czula sie milo po ich przeczytaniu. Koncze
            dyskusje na dzisiaj,jestesmy zmeczone i mozemy napisac cos,czego bedziemy jutro
            zalowac. Jesli Cie urazila moja chec polepszenia atmosfery na forum to
            przepraszam. Nie musisz tak zaciekle sie bronic,nie chcialam Cie
            skrzywdzic.Kolorowych snow,u Ciebie godz pozniej niz u mnie,idz spac Aniu (to z
            czystej troski,zebys zaraz mnie nie zjechala,ze Ci dyktuje,co masz robicwink
            • aciki Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 19.08.06, 00:09
              Dziewczyny, rozejm. Kobiety powinny trzymać sie razem, a nie tracić czasu na
              niepotrzebne polemiki. Nie macie jakiegos prasowania albo coś? No dobra, dobra,
              żartuję z tym prasowaniem, bo zaraz mnie ofukniecie. Ale to naprawdę szkoda
              czasu, takie kochane dzieci przeciez mamy...
            • azja811 Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 19.08.06, 15:46
              malina.majka napisała:

> I po co ta wojna? Napisalam posta publicznego,poniewaz Ty rowniez nie
              zwracalas
              >
              > sie z wypowiedziami do jednej osoby a do calej rzeszy kobiet i jestem
              > przekonana,ze spora wiekszosc nie czula sie milo po ich przeczytaniu.

nawet jeśli z wypowiedziami nie zwracala sie do jednej osoby,to chyba nie
              pwinnaś wypowiadać sie w imieniu innych,bo jak widac nie wszyscy poczuli się
              urażeni.Z takim rzeczami to powinnaś zwracac sie na priv

Koncze
              > dyskusje na dzisiaj,jestesmy zmeczone i mozemy napisac cos,czego bedziemy
              jutro
              >
              > zalowac. Jesli Cie urazila moja chec polepszenia atmosfery na forum to
              > przepraszam. Nie musisz tak zaciekle sie bronic,nie chcialam Cie
              > skrzywdzic.Kolorowych snow,u Ciebie godz pozniej niz u mnie,idz spac Aniu (to
              z
              >
              > czystej troski,zebys zaraz mnie nie zjechala,ze Ci dyktuje,co masz robicwink

A co do atmosfery na forum nie uważam zeby się ona pogorszyla.Jak dla mnie jest
              nadal milo jak było,a nawet czasami lepiej bo ciekawiej.Pozdrawiamsmile
    • mijaczek Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 19.08.06, 05:27
      Wow!
      Zaczynam sie czuc jak na emamie... :o)
      • gosia152 Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 19.08.06, 07:30
        posluchaj aniu, na tym forum panują jakieś zasady, nigdzie chyba nie zapisane,
        ale wynikle same przez się z naszych postów, i jakoś tak się sklada ze się ich
        trzymamy - nie opluwamy nie wyśmiewamy nie narzucamy swojego zdania nie
        jesteśmy wszystko najlepiej wiedzące, i jest nam z tym dobrze, a jest nas
        większość, bo gdyby bylo nas mniej to panowalby tu inny klimat, taki
        bardziej "emamowy", a takiego tu nie chcemy, tak po prostu, i chyba mamy do
        tego prawo, także jezeli masz ochotę się wypowiedzieć, to rob to, ale miej na
        uwadze na jakim forum się znajdujesz, inaczej twoje posty moga pozostać bez
        odpowiedzi lub będą wywolywać wylącznie burze a to nie prowadzi do niczego
        dobrego
    • alciafedo Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 19.08.06, 08:45
      poczytalam sobie to wszystko i uwazam

ja to robie tak
      poprostu jesli jest post kontrowersyjny to wypowiadam tylko swoje zdanie
      albo i wogole sie nie odzywam
      bo po co awantura

sama kiedy juz dawno napisalam posta o nocniku
      jak Krol skonczyl pol roku i tez spotkalo sie to z dezaprobata czesci mamus

ale powtorze to jeszcze raz

Kazdy ma swoje dziecko dla siebie
      i to jego sprawa co z nim robi
      a formum jest po to aby wymieniac poglady

a co ktos z tego zaczerpnie to jego sprawa
      nie nalezy sie nawzajem pouczac
      bo i tak kazdy zrobi co chce

wiec cala ta klutnia to wynik zapetlenia

naprawde dziewczyny szkoda czasu

tu u nas jest naprawde milo

z nocnikami czy bez czy z mlekiem krowim czy bez

a dzieci sa super
      spotkania wspolne sa super i wogole

a tu sie trafil taki ferment

trzeba wziasc na luz
    • maretina o co chodzi? 19.08.06, 09:28
      przyznaje bez bicia, ze wszystkich watkow nie czytalam. gdzie ten zamet?
    • azja811 Bez przesady... 19.08.06, 12:54
      przecież to nie jest Towarzystwo Wzajmenej Adoracji,a takie posty personlne
      moim zdaniem są nie na miejscu.

Nie zauważylam żeby Ania jakoś sie źle wypowiadała,a swoją drogą bardzo dobrze
      że są dziewczyny które myślą trochę inaczej a nie boją się tego powiedzieć
      jasno prosto w twarz.Przynajmniej nie jest nudno.A jeśli nie lubisz takich
      dyskusji to poprostu nie czytaj co pisze Ania ileś tam czy Azja ileś tam.Proste
      no nie??
      • naranykota Re: Bez przesady... 19.08.06, 13:44
        Zgadzam się. Bez jaj, co mamy się bać mówić publicznie co myslimy na dany temat?
        bo żeby nie urazić niejakiej Kasi czy Ziuty, czy kogo innego..?
        Walić prostu z mostu!

Pozdrawiam
    • liniosek Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 19.08.06, 13:21
      uwazam ze kazdy ma prawo do swojego zdania i pogladu na dany temat,lecz bez
      jakiegos wysmiewania naskakiwania na kogos kto ma inne zdanie,bo wtedy powstaje
      zamet i klotnia ktora jest zbedna.
    • malwinka35 Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 19.08.06, 19:20
      Forum jest po to by wymieniać poglądy, zwłaszcza jeśli ktoś ma inne niż nasze.
      A jeśli czyjś ton wypowiedzi nas drażni zawsze możemy zaznaczyć posty osoby,
      której nie lubimy i po prostu jej nie czytać i jej nie odpowiadać.
    • pati775 Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 19.08.06, 19:46
      popieram moja forumowa kolezanka azje to nie jest Swiete Towarzystwo Wzajemnej
      Adoracji

kazdy moze wypowiedziec sie na dany temat i basta

a jak mi wypowiedz Ani lub innej dziewczyny nie pasuje to albo czytam i
      odpuszczam albo odpisuje przekonujac do swoich racji

w koncu forum to tez forma dyskusji a nie wiecznego maslenia sobie i
      przytakiwania

pzdr pati
      • azja811 Pati wrociłaś:)))) 19.08.06, 19:53
        Gdzieś Ty sie podziewala kochanasmile)))?????
    • ania198 Re: Ania 198 - jestes tu nowa i siejesz zamet 19.08.06, 23:26
      Szkoda, że tak wyszło, zrobiło się bardzo nieprzyjemnie, nie lubię takich
      sytuacji, naprawdę. Przykro, że są osoby, które pomyślały, że jestem forumowym
      trollem - ba, nawet o tym "głośno" napisały ...

Jakieś czyszczenie forum etc. - i akurat po tym właśnie wątku osoba ta tak
      miłego posta napisała, fajna sprawa - człowiek chce dobrze, a bynajmniej złych
      zamiarów nie ma, a tu od trolii Cię wyzywają ...

Nie znoszę awantur, kłótni ...

Tyle miałam do powiedzenia w owym wątku i tak na przyłość, to może troszkę się
      zastanowić zanim założy się taki prywatny wątek o danej osobie?. Taka malutka
      uwaga ...

Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka