Dodaj do ulubionych

Fotelik 9-36 kg

22.08.06, 21:43
Czy jakiś maluch jeździ fotelikiem 9-36 kg? Stoimy przed koniecznością kupna
takowego bo mamy Deltima Małego Podróżnika ale to straszliwa porażka sad
Chcemy kupić coś innego ale nie wiem co... A może jednak nie warto 9-36? Ale
jestem z Poznania i jeśli mam wydać kupę kasy to wydaje mi się że pownno
starczyć na wiele lat smile Artur ma ponad 12 kg i jest bardzo długim dzieckiem
więc to też musimy brać pod uwagę...
Jeśli macie jakąś wiedzę w tym temacie pomóżcie - grzebałam w wyszukiwarce
ale tylko Maxi Cosi króluje smilesmilesmile
Obserwuj wątek
    • katarzynasg Re: Fotelik 9-36 kg 22.08.06, 22:16
      jeśłi chodzi o foteliki do 36 to wazne jest jakie maja oparcie na główkę
      niestety większość ma zbyt płytką i głowka malucha wypada więc nie za
      fajnie...., ja tez miałam dylemat mój synuś też jest całkiem długi ale
      stwierdziłam że jednak kupię do 18kg, a pożniej od 15 do 36 te już są tańsze,
      więc nie będzie źle, zresztą nasze maluchy już tak szybko rosnąć nie będą wiec
      na jakies 2-3 lata starczysmile
      • alciafedo Re: Fotelik 9-36 kg 22.08.06, 22:50
        ja tez chcialam ten od 9 do 36 kg
        ale jesdnak kupilismy
        Ramatii 9-18 kg (ma rozne testy i polecaja i bardzo dobrze sie sprzedaje
        podobno)
        jestesmy bardzo zadowoleni i wcale nie byl taki drogii 300 zl
        ma 5 poziomow polozenia latwo sie montuje dziecku jest wygodnie i mozna prac
        naprawde fajny
        • zuelka Re: Fotelik 9-36 kg 24.08.06, 14:33
          Hej,

My kupilismy Kiddy Life Plus 9-36 kg. Jest super, bardzo wygodny do montazu,
          bardzo bezpieczny- tak samo jak foteliki z isofixem, Maciek go uwielbia. Ma
          regulacje w 3 kierunkach, dopasujesz swobodnie do wysokiego dziecka. Jestem nim
          zachwycona. Maciek jezdzi czesto w 3 samochodach, wiec szukalismy fotelika
          lekkiego i latwo montowanego- Kiddy spelnia te kryteria. Ma polozenie do spania
          i do siedzenia, zaglowek po prostu swietny- dobrze trzyma glowke i jest miekki
          tak gdzie trzeba. Wrzuc w wyszukiwarke na forum zakupy, zobaczysz, same zalety
          (oprocz ceny).
          Pozdrawiam
          Zuzia
    • imoenka Re: Fotelik 9-36 kg 24.08.06, 14:42
      Ja Ci odpowiem z praktycznego punktu widzenia - mam 2 maluchow rok po roku i
      jednak najlepiej dla naszych wrzesniowych maluchow sprawdzaja sie te foteliki 0-
      18 kg - rozkładane. Moja Coreczka ma 2 lata i jest bardzo wsoka i kupilam jej
      Maxi Cosi - jest fajny ale jak usnie glowa jej opada i fotelik super ale na
      wyjazd w dłuzsza podróz bez malego krzysia przesadzam ja do tamtego 0-18 kg -
      bo moze sie zdrzemnac. Ja teraz sobie mysle ze moglam zostawic dwa takie
      mniejsze niz przesadzac za szybko do wiekszego fotela.
    • gusia-81 Re: Fotelik 9-36 kg 24.08.06, 16:09
      a dlaczego jesteś niezadowolona z Deltima? My kupiliśmy małego podróżnika i jak
      do tej pory sprawdza się super.. mam nadzieję, że póxniej nie wylezą z niego
      wady.
      • milka1974 Re: Fotelik 9-36 kg 25.08.06, 20:39
        Przede wszystkim małemu głowa lata na wszystkie kierunki. Fotelik strasznie się
        montuje i ogólnie jest jakiś mało stabilny... Bez problemu można go nawet ręką
        przesunąć (nie trzeba mówić co byłoby podczas wypadku). A tapicerka jakaś taka
        siermiężna...
        Wiem, że trzeba iść do sklepu i przymierzyć - problemem jest co innego. Kupować
        fotelik 9-18 czy 9-36 w przypadku, gdy dziecko ma już 12 kg i wcale nie
        zapowiada się, że na tym się skończy? Chodzi mi o doświadczenie innych mam,
        żeby znów nie kpić jakiegoś bubla...
    • asia9617 Re: Fotelik 9-36 kg 24.08.06, 21:51
      Ja też chciałam kupić fotelik deltima,możesz napisać co jest nie tak w nim?? i
      czy dziecko się poci w nim, bo jam mam pierwszy fotelik za tanie pieniadze
      kupiony i jaka cena taki foteklik sad mała się drze jak opętana nawet po
      dokładnie 5 min. jazdy zlana jest potem,bardzo teraz mi zależy ,żeby kupić w
      miare solidny fotelik no przy ograniczeniu kasowym niestetysad myślałm własnie o
      delitimie..no ale czekam w takim razie na opinie.
      Pozdrawiam Asia.
    • asia9617 Re: Fotelik 9-36 kg 25.08.06, 10:32
      właściwie teraz mam trzy typy fotelików,może posiadacie już takie i możecie coś
      powiedzieć o nich big_grineltim mały podróznik albo Ramatti Venus albo Chicco Vector??
      Pozdrawiam Asia i Ewciasmile)
      • pati775 Re: Fotelik 9-36 kg 25.08.06, 10:51
        milka najlepszym sparwdzianem dla fotelikow jest pojsc do sklepow i wlozyc
        malca w kazdy ktory by was inetresowal - wtedy najlepiej zobaczysz czy maluch
        ma w nim wygodnie i czy w nim nie tonie jak juz wybierzesz model to warto
        poczytac opinie o nim w necie co inne mamy pisza

ale z doswiadczenia wiem ze najwazniejsza jest przymiarka malca do fotelika

pzdr pati
        • ninjo Re: Fotelik 9-36 kg 04.09.06, 16:13
          ja slyszalam, ze modele o duzej rozpietosci wagowej sa mniej bezpieczne,
          dlatego, ze nie sa dostosowane do wagi / wzrostu konkrentego przedzialu
          wagowego. Wszystkie modele, ktore ja spotkalam 9-36 kg nie maja swoich pasow,
          tylko zapina sie dziecko w te samochodowe, co tez jest mniej bezpieczne. Ale
          oczywiscie mozliwe, ze sa takie 9-36 ze swoimi pasami i ze sa ok
    • gusia-81 mały podróżnik ma swoje pasy :-) 04.09.06, 19:12

• shamsa Re: Fotelik 9-36 kg 04.09.06, 19:36
      kupujemy do 18, nie wyobrazam sobie dlugiej podruzy z maluchem w pozycji siedzacej
      • maggie2229 Re: Fotelik 9-36 kg 05.09.06, 19:00
        ja tez slyszalam z kilku zrodel ze foteliki 9-36 kg sa zbyt duze rozpietosciowo
        i de facto ani nie jest w nich wygodnie ani bezpiecznie ani tym maluchom po
        ok.10kg ani tym juz duzym...to tak jak ze wszystkimi innymi rzeczami...jak jest
        dla wszystkich tzn.ze dla nikogo

z tego powodu zdecydowalam sie na 9-18kg no i w stosunku do pierwszego fotelika
        (tani polski bez pelnych testów zderzeniowych ADAC, w ktorym tez o dziwo
        dziecko strasznie mi sie pocilo) juz zainwestowalam w lepszy - bo i posluzy
        dluzej
        postawilam na bezpieczenstwo no i wygode dziecka, a pieniazki zaoszczedze na
        innych glupstwach
        • galaxia Re: Fotelik 9-36 kg 07.10.06, 23:56
          Hehe - a ja słyszałam że Ziemia jest płaska .......... a prawdza jest inna.
          Kiddy Life Plus / Pro to jedyny fotelik na rynku dla przedziału wagowego 9-36
          który uzyskal w testach ADAC, OEAMTC, STIWA i paru innych oceny typu: gut , 4
          gwiazdki podobnie jaknajlepsze z fotelików 9-18. Biorąc pod uwagę te właśnie
          testy są one tak samo bezpieczne a reszta Moje Drogie Panie to się Wam wydaje.....
          Pozdrawiam ciepło
          Gala
          • maggie2229 Re: Fotelik 9-36 kg 08.10.06, 10:43
            gratuluje galaxia-cietej odpowiedzi na tak juz stary watek...ze Ci sie
            chcialo... kazda z nas ma prawo do wlasnych przekonan i po to chyba autorka
            watku zadala pytanie,aby poczytac rozne opinie
            mysle jednak ze opinie o tym , iz w fotelikach 9-36 nie jest tak wygodnie
            dziecku i lepsze, choc drozsze rozwiazanie to 2 kroki : 9-18 i 18-36 zbyt duzo
            doswiadczonych mam podziela czego dowodem jest wiekszosc watkow tego typu,
            dziwnym rowniez dla mnie sie wydaje,ze i w sklepach i na innych forach
            wiekszosc tak twierdzi...
            a pewna jestes ze te testy robiono przy lalce wazacej i 9 i 36 kg, a nie przy
            jakies sredniej, jak dla mnie po prostu przedzial wagowy fotelika jest zbyt
            duzy i powtorze, to co dla wszystkich nie jest dla nikogo..niestety taka jest
            prawda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka