zebra51 23.08.06, 09:06 Jak tam Wasze blizny? Bo moja brzydka Sino-bordowa, mimo, że smaruje ją maścią. Poza tym ciągnie, czasem swędzi strasznie. Ostatnio koleżanka pokazywała mijej blizną, sprzed roku. Też nie wygląda rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_maja Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 09:27 moja w miarę.spłaszcza się widocznie po używaniu contractubexu. Kolor ma różowawy, ale blednie, więc jestem dobrej myśli. Raczej nie boli, czasem swędzi. tylko mam jakiś uraz chyba, bo kiedy mąż dotyka to boli, a kiedy ja - nie. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mela24 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 09:37 ja mam tylko krechę rożową, nie mam już tłuszczyku nad nią (chociaż jestem bardzo szczupła to wcześniej takie zgrubienie było). Też smarowałam Contractubexem, ale skończyła mi się tubka, drugiej już nie kupowałam. Raczej nie boli, ale swędzi. Kuzynka mówila mi, że ją po 5 latach swędzi na zmianę pogody dziwne, ale tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 09:37 moja tez brzydka, ale blednie.I swedzi tez Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 09:39 A, i też mam fobię, żeby jej czasem mąż nie dotkną, bo bedzie boleć W czasie seksu to przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 10:31 Mojej praktycznie już nie widać, jest płaska, nie wyczuwalna pod palcem. Smarowałam ( i jeszcze smaruję) żelem silikonowym Dermatix - rewelacyjny, tylko drogi,ale chyba opłacalo się, bo w ogóle nie odczuwam,że byłam cięta, nic nie boli, nie swędzi, no i prawie już nie widać śladu po cięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 10:35 Ten Dermatix to z apteki bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 12:48 Bez recepty, mała tubeczka kosztuje 150-170 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 16:54 masc cepan tez jest na blizny i dziala, ja teraz sobie kupie - wczesniej miałam ranke po zapaleniu ale teraz widze ze sie zarosła i juz moge sie smarowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 22:02 No jest drogi, ale naprawdę skuteczny i wystarcza na długo, smaruje się bardzo cieniutką warstwą. Odpowiedz Link Zgłoś
babie_lato1 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 10:38 Moja brzydka, gruba, bordowa, ciągnie jak nie posmaruję maścią, swędzi jak posmaruję Gina mi powiedziała, że blizna z czasem trochę zblednie, ale wiele piękniejsza nie będzie, bo akurat mój organizm wytwarza dużo tkanki łącznej i się robi bliznowiec czy jakoś tak, może coś przekręciłam w nazewnictwie. Dodam, że blizna jest pionowa, czym już na pewno wszystkie Was pocieszyłam, że nie macie tak najgorzej Żegnaj bikini. Odpowiedz Link Zgłoś
ksenja1 Re: Do babie_lato1 02.09.06, 00:37 Hej! Ja też mam bliznę pionową... I w dodatku bliznowca. Już półtora roku. Teraz wygląda trochę lepiej niż na początku. Mnie pocięli tak na Karowej w W-wie. Spadało tętno dziecka. Narkoza, itd... Dzidziuś całe szczęście zdrowy. A jak u Ciebie? Gdzie rodziłaś? Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
moniak13 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 11:17 Moja 13 cm blizna jest bardzo nisko. Ale trzeba przyznac ze robota byla wykonana po mistrzowsku, zalozone metalowe agrafki, nigdy nie ciagla i nie swedziala. Wlasciwie to czuje sie jakbym nigdy cesarki nie miala. Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 13:42 Moja juz sie wstapila.Taka rozowa krecha tez Nie swedzi,nie ciagnie,nie boli tylko nie mam na niej czucia ale to chyba norma. Ale ten moj gin-to specjalista od cc. Tyle,ze to tez zalezy od organizmu. Niczym nie smarowalam ani razu bo mialam opory przed dotykaniem jak jeszcze "wystawala". Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_75 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 14:27 Moja blizna też już mało widoczna, tylko czerwona kreska bardzo nisko, cięcie też miałam wykonane po mistrzowsku, tak że wielu lekarzy jak potem w szpitalu oglądało to podziwiali to dzieło. Nie mam już zwisu, nic nie boli i nic nie czuję, jak bym nie miała tam nigdy cięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mischka49 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 14:50 no, moja podwojna, a dodatkowo "krojona" na nowo i zaszywana, a wiec prawie 3!! wyglada nie najgorzej, jest czerwonawa, nisko zrobiona, ale swedzi od czasu do czasu skubana. Nie smaruje juz jej niczym. upelnie pierwsza mialam robiona w styczniu 2004 i pieknie sie zabliznila. Coz, mysle, ze teraz potrzeba nieco wiecej czasu aby wszystko wrocilo do normy. BTW: nosicie pas poporodowy, jesli tak to powiedzcie czy was nie usiska ? Odpowiedz Link Zgłoś
k_maja Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 15:15 nosiłam krótko , bo mnie bolało. a jak przestało boleć to już mi się nie chciało niweygodne to jakoś dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Do dziewczyn po cc 24.08.06, 07:09 Mimo,ze brzuszek jeszcze troche jest widoczny(przytyłam w ciązy 28kg!) to rana wyglada świetnie.Myslałam,ze bedzie o wiele gorzej! jest różowiutka i widzę,ze z tygodnia na tydzień blednie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
grolschek ODSPRZEDAM DERMATIX 24.08.06, 15:03 Kolezanka ma jedna cala , nieuzywana tubke , z wazna data przydatnosci , moze odsprzedac za 100 zl , kontakt czekebom@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
rosieee77 Re: Do dziewczyn po cc 24.08.06, 22:08 moja jest delikatnie różowa, na szczęście nie musiałam smarować. zgadza sie że dużo zależy od lekarza, ja miałam to szczęście że w CZMP w łodzi trafiłam na super specjalistę.... wspołczuję serdecznie jak się nie goi za ładnie. u mnie z kolei zostały kilogramy... dużo kilogramów... Odpowiedz Link Zgłoś
rozgwiazdka13 Re: Do dziewczyn po cc 25.08.06, 22:35 Moja blizna tez wyglada ladnie cienki usmiech w dole brzucha wlasciwie to nigdy nie mialam z nia klopotow, niesmaruje niczym, lekarz powiedzial ze wyglada bardzo dobrze i nie trzeba, mowil ze czasem po smarowaniu nieodpowiednia mascia moze sie zaczerwienic. Nieboli mnie tylko czasem odczuwam ja przy zmianie pogody. Tez przytylam duzo w ciazy, ok. 30 kg zrzucialam juz prawie wszystko. Niewiem jak tyle przytylam, i niemam pojecia jak udalo mi sie tyle zgubic. Misio byl duzy bo wazyl 4410 zostalo mi tylko mnostwo rozstepow i lekki brzuszek no i piersi w rozmiarze E Odpowiedz Link Zgłoś