Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn po cc

23.08.06, 09:06
Jak tam Wasze blizny? Bo moja brzydka sad Sino-bordowa, mimo, że smaruje ją
maścią. Poza tym ciągnie, czasem swędzi strasznie. Ostatnio koleżanka
pokazywała mijej blizną, sprzed roku. Też nie wygląda rewelacyjnie uncertain
Obserwuj wątek
    • k_maja Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 09:27
      moja w miarę.spłaszcza się widocznie po używaniu contractubexu. Kolor ma
      różowawy, ale blednie, więc jestem dobrej myśli. Raczej nie boli, czasem swędzi.
      tylko mam jakiś uraz chyba, bo kiedy mąż dotyka to boli, a kiedy ja - nie.
      kasia
      • mela24 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 09:37
        ja mam tylko krechę rożową, nie mam już tłuszczyku nad nią (chociaż jestem
        bardzo szczupła to wcześniej takie zgrubienie było). Też smarowałam
        Contractubexem, ale skończyła mi się tubka, drugiej już nie kupowałam. Raczej
        nie boli, ale swędzi. Kuzynka mówila mi, że ją po 5 latach swędzi na zmianę
        pogody smile dziwne, ale tak ma.
      • kropka1005 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 09:37
        moja tez brzydka, ale blednie.I swedzi tezsad
        • zebra51 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 09:39
          A, i też mam fobię, żeby jej czasem mąż nie dotkną, bo bedzie boleć uncertain W czasie
          seksu to przeszkadza uncertain
    • mfka Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 10:31
      Mojej praktycznie już nie widać, jest płaska, nie wyczuwalna pod palcem.
      Smarowałam ( i jeszcze smaruję) żelem silikonowym Dermatix - rewelacyjny, tylko
      drogi,ale chyba opłacalo się, bo w ogóle nie odczuwam,że byłam cięta, nic nie
      boli, nie swędzi, no i prawie już nie widać śladu po cięciu.
      • zebra51 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 10:35
        Ten Dermatix to z apteki bez recepty?
        • mfka Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 12:48
          Bez recepty, mała tubeczka kosztuje 150-170 zł.
          • zebra51 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 16:41
            Wow, niezła cena, musi być dobre big_grin
            • kropka1005 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 16:54
              masc cepan tez jest na blizny i dziala, ja teraz sobie kupie - wczesniej miałam
              ranke po zapaleniu ale teraz widze ze sie zarosła i juz moge sie smarowac.
            • mfka Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 22:02
              No jest drogi, ale naprawdę skuteczny i wystarcza na długo, smaruje się bardzo
              cieniutką warstwą.
    • babie_lato1 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 10:38
      Moja brzydka, gruba, bordowa, ciągnie jak nie posmaruję maścią, swędzi jak
      posmaruję smile Gina mi powiedziała, że blizna z czasem trochę zblednie, ale wiele
      piękniejsza nie będzie, bo akurat mój organizm wytwarza dużo tkanki łącznej i
      się robi bliznowiec czy jakoś tak, może coś przekręciłam w nazewnictwie. Dodam,
      że blizna jest pionowa, czym już na pewno wszystkie Was pocieszyłam, że nie
      macie tak najgorzej smile Żegnaj bikini.
      • ksenja1 Re: Do babie_lato1 02.09.06, 00:37
        Hej! Ja też mam bliznę pionową... I w dodatku bliznowca. Już półtora roku. Teraz
        wygląda trochę lepiej niż na początku. Mnie pocięli tak na Karowej w W-wie.
        Spadało tętno dziecka. Narkoza, itd... Dzidziuś całe szczęście zdrowy. A jak u
        Ciebie? Gdzie rodziłaś? Pozdrawiam serdecznie!
    • moniak13 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 11:17
      Moja 13 cm blizna jest bardzo nisko. Ale trzeba przyznac ze robota byla
      wykonana po mistrzowsku, zalozone metalowe agrafki, nigdy nie ciagla i nie
      swedziala. Wlasciwie to czuje sie jakbym nigdy cesarki nie miala.
    • polaquinha Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 13:42
      Moja juz sie wstapila.Taka rozowa krecha tez smile
      Nie swedzi,nie ciagnie,nie boli tylko nie mam na niej czucia ale to chyba norma.
      Ale ten moj gin-to specjalista od cc. Tyle,ze to tez zalezy od organizmu.

Niczym nie smarowalam ani razu bo mialam opory przed dotykaniem jak jeszcze "wystawala".
      • mimi_75 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 14:27
        Moja blizna też już mało widoczna, tylko czerwona kreska bardzo nisko, cięcie
        też miałam wykonane po mistrzowsku, tak że wielu lekarzy jak potem w szpitalu
        oglądało to podziwiali to dzieło. Nie mam już zwisu, nic nie boli i nic nie
        czuję, jak bym nie miała tam nigdy cięcia.
    • mischka49 Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 14:50
      no, moja podwojna, a dodatkowo "krojona" na nowo i zaszywana, a wiec prawie 3!!
      wyglada nie najgorzej, jest czerwonawa, nisko zrobiona, ale swedzi od czasu do
      czasu skubana. Nie smaruje juz jej niczym. upelnie pierwsza mialam robiona w
      styczniu 2004 i pieknie sie zabliznila. Coz, mysle, ze teraz potrzeba nieco
      wiecej czasu aby wszystko wrocilo do normy.
      big_grin
      BTW: nosicie pas poporodowy, jesli tak to powiedzcie czy was nie usiska ?
      • k_maja Re: Do dziewczyn po cc 23.08.06, 15:15
        nosiłam krótko , bo mnie bolało. a jak przestało boleć to już mi się nie chciało
        smile niweygodne to jakoś dla mnie.
        • karolah2 Re: Do dziewczyn po cc 24.08.06, 07:09
          Mimo,ze brzuszek jeszcze troche jest widoczny(przytyłam w ciązy 28kg!) to rana
          wyglada świetnie.Myslałam,ze bedzie o wiele gorzej! jest różowiutka i widzę,ze
          z tygodnia na tydzień blednie dalejsmile
          • grolschek ODSPRZEDAM DERMATIX 24.08.06, 15:03
            Kolezanka ma jedna cala , nieuzywana tubke , z wazna data przydatnosci , moze
            odsprzedac za 100 zl , kontakt czekebom@wp.pl.
          • rosieee77 Re: Do dziewczyn po cc 24.08.06, 22:08
            moja jest delikatnie różowa, na szczęście nie musiałam smarować. zgadza sie że
            dużo zależy od lekarza, ja miałam to szczęście że w CZMP w łodzi trafiłam na
            super specjalistę.... wspołczuję serdecznie jak się nie goi za ładnie. u mnie z
            kolei zostały kilogramy... dużo kilogramów...
            • rozgwiazdka13 Re: Do dziewczyn po cc 25.08.06, 22:35
              Moja blizna tez wyglada ladnie cienki usmiech w dole brzucha smile wlasciwie to
              nigdy nie mialam z nia klopotow, niesmaruje niczym, lekarz powiedzial ze wyglada
              bardzo dobrze i nie trzeba, mowil ze czasem po smarowaniu nieodpowiednia mascia
              moze sie zaczerwienic. Nieboli mnie tylko czasem odczuwam ja przy zmianie pogody.
              Tez przytylam duzo w ciazy, ok. 30 kg zrzucialam juz prawie wszystko. Niewiem
              jak tyle przytylam, i niemam pojecia jak udalo mi sie tyle zgubic. Misio byl
              duzy bo wazyl 4410 smile zostalo mi tylko mnostwo rozstepow i lekki brzuszek no i
              piersi w rozmiarze E smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka