Dodaj do ulubionych

co juz macie dla waszych fasolinek zakupione??

23.09.06, 13:02
No wlasnie, ja poki co dopiero - kierowana impulsem w sklepie - zdobywal sie
na zakup jednych spioszkow - byly slodkie i nie moglam sie oprzec.
Czytam i czytam - i dalej nie wiem - lozeczko tradycyjne czy turystyczne??? a
co do wozkow.. fiu fiu to dopiero mam zamet w glowie... Niby to sporo czasu
ale jakos nie wiem jak uporzadkowac sobie to wszystko..
Chyba jestem jedyna taka "nieprzygotowana" mamuska
Obserwuj wątek
    • magda_stop86 Re: co juz macie dla waszych fasolinek zakupione? 23.09.06, 13:30
      oj nie tylko ty!!! ja kiedys po wyjsciu ze sklepu dla bobasów o mało sie nie
      zozbeczałam, go gdybym juz musiała cos kupic to nie miała bym pojecia co, w
      jakim rozmiarze, ilości nie wspomne juz o kupnie wozka, lozeczka, fotelika do
      samochodu. boje sie ze kupie duzo niepotrzebnych rzeczy, wiec postanowiłam ze
      na zakupy zabiore jakas doswiadczona mamusie i kupie tylko najpotrzebniejsze
      rzeczy jesli chodzi o ubranka a reszte pozniej, choc bardzo ciezko oprzec sie
      sliczniutkim spioszkom czy bucikomsmile
      • marysiowamama Re: co juz macie dla waszych fasolinek zakupione? 23.09.06, 19:48
        Bardzo rozsądnie robić takie zakupy z kimś doświadczonym, ja nie miałam takiej
        możliwości i w pierwszej ciąży dokonałam kilku trefnych wyborów.
        Teraz mam właściwie wszystko ale co z tego skoro przy pierwszym dziecku prawie
        wszystko miałam "po kimś" nie zawsze takie jak chciałam a i nasze możliwości
        były wtedy mocno ograniczone.
        Teraz ratunkiem jest becikowe dla takich jam my, więc jak głupia śledzę na
        Allegro aukcje na których schodzą wózki"implast-driver 4x".Ach...do tego
        groszkowy...Na nowy nie będzie mnie stać, ale z drugiej ręki...
        Łózeczko też chcę mieć nareszcie nowe. Będzie tanie(100zł),ładne(sosnowe) i
        funkcjonalne. Wcześniej trafiłam na łóżeczko "w spadku"które nie miało funkcji
        podnoszenia materacyka, a schylanie się po porodzie aby wyciągnąć w nocy
        malucha z głębokiego łóżeczka to tragedia. Skończyło się na tym że Mała do
        dzisiaj śpi z nami.
        Na razie jednak wstrzymuje się z zakupami ale uwielbiam(ku zgrozie wielu)
        szperać po ciuchlandach i stoi przy komputerze moja zdobycz i czeka. To
        maciupe, skórzane NIKE za całe 2,50...
    • kania_kania Re: co juz macie dla waszych fasolinek zakupione? 23.09.06, 22:51
      Nie dosc, ze NIC nie mamy, to jeszcze jakiekolwiek zakupy planujemy najwczesniej
      po swietach Bozego Narodzeniasmile

Tak wiec, glowa do gory, takich jak my jest wiele smile

Kania
      • minka2403 Re: co juz macie dla waszych fasolinek zakupione? 23.09.06, 23:27
        Mnie najbardziej przeraza perspektywa kupienia wozka. Ciagle czytam rozne fora
        i coraz bardziej sie zalamuje. Jak juz cos mi sie spodoba, to zaraz znajduje
        gdzies informacje, ze jest w tym cos beznadziejnego. Nawet nie zdawalam sobie
        sprawy, ze tych marek wozkow jest chyba wiecej niz marek samochodow, a kazdy z
        nich ma jeszcze tyle modeli. Raz wybralismy sie z mezem do sklepu Swiat Dziecka
        i zamiast sie cieszyc i radosnie plasac wsrod wozeczkow, to zrobilam sie
        wsciekla i nawet nie mialam ochoty zadawac pytan sprzedajacym, bo juz nie
        mialam pojecia o co pytac... Mi sie najbardziej podobaja fasony (z estetycznego
        punktu widzenia) w stylu Implast Driver 4 XL (o ktorym pisze Marysiowamama)
        albo Deltim, ale tez juz przeczytalam o nich krytyczne uwagi... Tak ze
        zdecydowanie wieksza przyjemnosc sprawi mi kupowanie tych slodkich
        spioszkow...)
        • marysiowamama minka2403 napisz cos o implaście! 24.09.06, 11:47
          Daj znać co wyczytałaś na NIE na temat wózka który nam się podoba?
          • minka2403 Re: minka2403 napisz cos o implaście! 24.09.06, 19:30
            W odpowiedzi zamieszczę 2 linki. Ale niestety nie jestem w tym dobra, wiec nie
            wiem, czy zrobie to skutecznie. Tam wsrod wypowiedzi bedziesz musiala sobie po
            prostu poszukac opinii na temat implasta. Ja oczywiscie nigdy nie zdaje sie tak
            calkowicie na krytyczne zdanie innych, no ale zawsze zasiewa to jakis niepokoj
            w czlowieku. Tak ogolnie podsumowujac to powtarzaja sie negatywne zdania na
            temat tego, ze przednie kola wozka sa skretne, ale brak blokady, przez co wozek
            jezdzi jak chce (cokolwiek mialoby to znaczyc), poza tym krytykowana jest ilosc
            pozycji i regulacja oparcia w spacerowce, a gdzies jeszcze ktos pisal (ale nie
            umiem teraz tego znalezc), ze gondolka jest tak wyprofilowana,ze glowka dziecka
            ponoc bylaby nizej niz nozki(??). Wyczytalam tez, ze gondolka jest fajna, bo
            duża, a gdzie indziej, ze kiepska, bo mala... I tu mialabym do Ciebie
            Marysiowamamo pytanie jako do doswiadczonej, no bo nie bez kozery MARYSIOWEJ
            MAMY. Co to znaczy duza gondolka - zeby Dzidzius swobodnie i jak najdluzej sie
            w niej miescil? Producenci podaja rozne wymiary, ale mi to nic nie mowi. Np.
            dlugosc 76 cm. Kiedy dziecko osiaga taki wzrost? Czy szerokosc 30 cm to
            wystarczajaco czy za malo? Np. Deltim Premier, ktorym tez bylam niejako
            zainteresowana ma wysokosc gondolki 16 cm, podczas gdy np. taki Deltim Focus ma
            juz 18cm, a sa i wyzsze. Te 16 cm to nie jest ciut przymalo?
            Z gory dziekuje za oswiecenie calkowitej debiutantki w tematach wozkowo-
            dzidziusiowych.
            www.noworodek.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=17813
            f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3196587&start=60
            • marysiowamama Re: minka2403 napisz cos o implaście! 24.09.06, 20:09
              chyba Cie nie oswiece z tą gondolą. Poprzedni wózek tak jak pisałam miałam w
              spadku i nawet nie wiedziałam że trzeba zwracać uwagę na takie rzeczy. Moja
              Marysia była(i jest )malutkim dzieckiem, a i tak w 5-ym miesiącu jej życia
              przeszliśmi na osobną spacerówkę(głównie ze względu na wagę i zwiazaną z tym
              wygodę)z rozkładanym na płasko oparciem.
              Dla mnie po moich doswiadczeniach najwazniejsze jednak jest zwracanie uwagi na
              wagę (i szerokość wózka-nie za szeroki!!
              • minka2403 Re: minka2403 napisz cos o implaście! 25.09.06, 09:18
                OK. Mimo wszystko dziekuje za odpowiedz. Tak czy inaczej kazde spostrzezenie
                jest cenne.
    • je Re: co juz macie dla waszych fasolinek zakupione? 25.09.06, 10:03
      ja mam dużo rzeczy po pierwszej córce, jest wózek, fotelik samochodowy, trochę
      ubranek. Oczywiście muszę dokupić trochę body, pajacyków, etc. No i oczywiście
      zimowy kombinezon, bo pierwsze dziecko urodziło się w czerwcu i tak małego
      kombinezonu to nie mam.
    • mikaa25 Re: co juz macie dla waszych fasolinek zakupione? 25.09.06, 10:30
      ja tez mam sporo rzeczy po coreczce. małą roznica bo tylko bedzie 1,5roku. z
      tym ze Natalia urodzona w sierpniu a Lutek w lutym wiec wszystkie pory roku na
      odwrot. Wozek mam dosc tani i funkcjonalny jestem bardzo zadowolona, Emjot- na
      paskach mozna fajnie kolysac, nie sciaga na bom tj breaker - moja kolezanka
      miala juz dwa modele i oba mialy ta sama wadesad z torba w ktorej dziecko mozna
      na gore wyniesc mieszkzam na 2 pietrze, wozek nawet zostawiam na parterze i
      przypinam i nikt go nie ukradnie bo sie nie oplacasmile chorowałąm na implasta
      ale teraz jestem zadololona ze go nie kupilam bo jakbym wyniosla dziecko w
      gondolce na gor sama? bez budzenia dziecka? no i gondolka starcza na 3 miesiace-
      bez sensusad chorowalam tez na te wanienki n przewijakiem - tez dobrzez e nie
      kupilam wystarczaja na 3 miesiacesad kupilam zbedny baldachim ktory zdjelam dosc
      szybko- ale kupic musialam bo tak slodko to wygladasmile
      • mysz76 co? 25.09.06, 14:38
        dziewczyny ja narazie nic nie kupuje. Czekam az lekarz powie mi co sie urodzi a to dopiero za tydzien.
        Chociaz powiem wam ze dostałam juz ciuszki na chłopca...

A skałamalabym kupiłam z gazeta kosmetyczke dla bobasa - sliczna tylko tez niebieska hihi

A ja mam pytanie- ile?
        Ile rzeczy i jakie trzeba kupic na pierwszy m-c?

Bo nie chce wydac kupy forsy a rzeczy sa cudne i kuszace.
        • kutikula11 Re: co? 25.09.06, 17:14
          Witam...ja własnie dziś po zakupach..przez zupełny przypadek kupiłam pare
          ciuszków...a w tym kombinezon, prawie nowy ,sliczny,bialutki z polaru, za 10
          smile z cheerokie;o)no i chyba z 5 body z długim rękawem i nogawkami po 1 złsmile w
          neutralnym białym i żółtym kolorze;o))i dwa maciupeńkie
          kaftaniczki,ślicznotki..mam taką zaufaną panią w sklepie z odzieżą używaną i
          jak przychodzi towar, to mnie woła, no i dziś właśnie przyszedł,więc sobie
          powybieralam co nieco;o)najbardziej mnie cieszy ten kombinezon, w zimie jak
          znalazł..no i co istotne rzeczy wogóle nie są zniszczone,też i mnie się udało
          spodnie na brzusio i bluzkę...
          Znalazła też taki link, co potrzeba na początek takiemu maluszkowi, to może się
          komus przyda,pozdrawiam

niemowlaczek.republika.pl/wyprawka.html
          • princessa1 Re: co? 25.09.06, 21:02
            a ja dzisiaj kupiłam pierwsze body, spodobało mi się i było za 4,99...
            to jedyne co mam, aha jeszcze dostaliśmy od rodziny, na dobry początek kolorowy
            kocyk dla bobasa, ale to naprawdę wszystkosmile
            • shemsi1 jeszcze czekam :( 25.09.06, 21:14
              kusi strasznie by kupować...
              Jutro poszukam linka jaki mam wózek wybrany, teraz już mnie spanie bierze smile
              W piątek idę do gina, może powie mi jakiej płci mam dzieciaczki więc wtedy będę
              pewnie już coś kupować smile
              ale raczej tak troszkę, w małych rozmiarach, bo gdzieś w grudniu, początkiem
              stycznia powinny się urodzić i będą maciupeńkie.
              Na Allegro kupię pewnie coś smile
              Pozdrawiam, trójmama Ania
    • dakota123 Re: co juz macie dla waszych fasolinek zakupione? 25.09.06, 21:56
      Ja pomalutku zaczynam kupować!Głównie robię polowanie na allegrowink),część
      ciuszków dostałam od koleżanki która urodziła synka 3 mies.temu i na kilka sztuk
      nowych body sie skusiłam bo takie śliczne byływink)
      Ale wózka nawet jeszcze wybranego nie mam,nawet szczerze mówiąc nie wiem jakiego
      szukać.Przy Julce takiego dylematu nie miałam!!
      • ula_kanada Re: co juz macie dla waszych fasolinek zakupione? 26.09.06, 03:53
        Ja juz mam troche spioszkow. Tutaj jest zwyczaj ze przyjaciele organizuja tzw. baby shower i kupuja
        nowej matce spora czesc wyprawki. Moje przyjaciolki juz planuja celebracje na listopad lub grudzien - z
        reszta zakupow zaczekam az sie przeprowadzimy.
    • shemsi1 Re: co juz macie dla waszych fasolinek zakupione? 26.09.06, 11:19
      Ja właśnie piorę smile ciuszki od synka smile
      ale teraz będę musiała mniejszych dokupić... takich pycich, pycich sad
      • shemsi1 bryka 26.09.06, 11:30
        bgr.magda.w.interia.pl/blizniak3.html
        zakochałam się wtym zielonym. Nie wiem tylko czy damy zrobić u nich dla
        trojaczków, czy bliźniak plus pojedynczy (takie same mi obiecali zrobić)
        Mają b. tanio, mimo że robią na zamówienie, bliźniak wychodzi 700 zł.
        Przy wydadkach jakie mnie czekają, to dla mnie ważne, by cena nie była
        wygórowana, a na super nie wiem jakiej firmowej bryce mi nie zależy smile
        Wózek ma wszystko, nawet niektóre drogie wózki tyle nie mają co ten smile
        • donzab81 Re: Ciuszki 26.09.06, 13:07
          My niby też mieliśmy ciuszki po Oskarze ,ale ja mam manie rozdawanie i prawie
          mi już nic nie zostało ,ale jak jescze staraliśmy sie i dzidziusia to chodziłam
          po lumpkach i mam ,ale same dla chłopca.Apropo jeszcze nie wiem kto mieszka w
          brzuszku.Ostatnio byłam w komisie i kupiłam okazyjnie śliczny RÓŻowy
          kombinezonik .Wiec jak okaże się ,że to chłopak to chętnie się go pozbędesmileA
          tak to patrze na allegro za pościelą ,butelkami itp.Chce sobie zrobić liste i
          powoli już kupować narazie porownuje ceny.
          • shemsi1 po synku 26.09.06, 15:05
            dziś prałam ciuszki synka smile taka piękna pogoda wie chciałam wysuczyć na
            słoneczku, ostatni raz je widziałam parę lat temu smile
            Ale fajne uczucie tak je wieszać smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka