tadziewczyna 10.10.06, 14:18 No weszlam przed chwila w statystyke vanike i co???? I sie zalamalam! Same smarkule tu sa. Niewiele mam po 30-tce, a co mowic po 35? O nieeeee..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magalik Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 14:29 o, wypraszam sobie ale fajnie sie ze smarkulami gada, co? ja znow jak na spacery wychodze czy do piaskownicy to same starsze mamusie sa, takie wlasnie troche po 30tce. i miedzy soba sa 'na ty' a mnie wlasnei z dystansem tak traktuja Odpowiedz Link Zgłoś
thmwag1 Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 14:31 nie przesadzaj co? Są i te stateczniejsze choć przed 35-tką............ Odpowiedz Link Zgłoś
doris_doris1 Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 14:46 Oj pamietaj, że statystyka vanike jest juz z lekka "przeterminowana", bo wiekszość wpisywała się ok roku temu...a od tego czasu, parę już osiagnęło ową magiczna 30-tkęhehe a cała reszta tez juz o rok starsza Odpowiedz Link Zgłoś
mmsk Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 15:07 To dlatego, że nie wszyscy figurują w statystyce pozdrawia 31-letnia mama Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 16:14 Tylko się cieszyć - mają wszystko przed sobą... jA BYM CHCIAŁA MIEĆ TERAZ 22 LATA I DWÓJKĘ DZIECI... odchowanych ale niestety mam o te 10 lat więcej i co raz mniej sił na cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
scotia Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 16:16 Ja 18 wrzesnia skończyłam "trzydziechę" i zapewniam Cię Zitke, że chciałabym aby ktoś nazwał mnie smarkulą )), szczególnie, iż tadziewczyna nie miała tu zapewne nic niemiłego na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
moniquev Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 18:21 mi tez niezbyt sie podoba nazwa"smarkule",a wy co staruszki? zitke popieram nieladna ta nazwa! Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 18:27 oj tak smarkula to nie ładne określenie! Ja mam 25 a wyglądam na dużo mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 19:10 ja też 25, zawsze chciałam być młodą mamą, bo moja mama mnie urodziła po trzydziestce... a wszystkie dzieci w przedszkolu miały młode mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 20:07 Hehe no to uwaga,teraz glos zabierze prawdziwa "smarkula"! PP Ale ciesze sie z tego,ze w marcu 7 mcy temu skonczylam 22 lata bo planujemy duza rodzinke i nasze dzieciaczki beda mialy mloda mamusie Pozdrawiam wszystkie-niezaleznie od ich wieku PS.I pamietajcie,ze wiek nie swiadczy o dojrzalosci czlowieka i odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 21:21 Też mam 25 lat i też określenie smarkula mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nestorka1 Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 21:42 Według statystyki byłabym najstarsza więc się nie wpisałam. Na forum nie widać zmarszczek a kręgosłupy są obolałe nawet u młodych mam. Nie widzę żadnych różnic. Młode matki, ale z doswiadczeniem więc to już nie smarkule. Wybaczcie starszym określenia z przed lat. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 22:55 A ja sie wpisałam niedawno, więc mój wiek jak najbardziej aktualny. W minioną sobotę skonczyłam 32 lata. Będe się starała młodo wyglądać, żeby mnie babcią za wczesnie nie nazywano. A i na wywiadówki też będe chodziła, bo małż dobre kilka lat ode mnie starszy, więc czasem mógłby ktoś go dziadkiem nazwać (ale póki co się młodo trzyma). Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Statystyka...... :( 10.10.06, 23:55 nooo, 35 to nie mam, ale 33 i pół tak) ale jestem baaardzo dojrzała (choc ponoc nie wyglądam....) Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Przepraszam 11.10.06, 08:48 Przepraszam wszystkie dziewczyny, ktore poczuly sie urazone. Nie bylo to wcale moim celem, aby mialy takie odczucia. Szczerze mowiac, myslalam ze odbior moze byc tylko taki jak napisala to scotia.... no coz... przepraszam jeszcze raz. Watek przyszedl mi na mysl byc moze dlatego, ze mam czasem takie przemyslenia, czy nie jestem rzeczywiscie "za stara" na takie male dzieci, tym bardziej, ze planujemy jeszcze jedno dziecko. Taki jest moj wymarzony obrazek: MY PLUS ICH TROJE (tylko nie mylic prosze z Michalem W.). Ponawiam przeprosiny, myslalam ze wyczujecie odrobine choc zartu w tym co napisalam. Wyraz "smarkule" chcialam ująć w bardzo pozytywnym sensie. Odpowiedz Link Zgłoś
doris_doris1 Re: Przepraszam 11.10.06, 09:34 heheh ja tam potraktowałam to jako żart no ale ja w siepniu skonczyłam, 30-tke i nie obruszam się jak ktos mi zarzuci ze "smarkata" jestem )) wręcz przeciwnie) Ale tak to juz jest jak osobie młodej powiesz ze "smarkula", "małolata" - to się obrazi no bo i tamto ale jak tejze samej powiesz ze "matrona" - to tez bedzie niezadowolona - bo takie określenie postarza z kolei, a przeciez młodośc pełną gebą)) Dziewczynki trzeba wrzucic na luz...przeciez nikt tu nie chce być złoścliwy.... Czytajmy miedzy wierszami!!! A swoją drogą to kazda "smakata" kiedys bedzie "matrona"- ech zycie.... JA tam wolę być cały czas wołali na mnie ze "smarkula")), ale metryka prawdę Ci powie- jak cyganka, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Przepraszam 11.10.06, 12:50 ja wiem, ze to byl zart, nie ma cos ie obrazac sama jestem sredniaczka. Chetnie bylabym smarkula, ale coz latka leca )) Odpowiedz Link Zgłoś
filimoni Re: Statystyka...... :( 11.10.06, 11:49 A my jesteśmy równolatkami, też spojrzałam w statystykę, trochę jest tych starszych pań, choć faktycznie jesteśmy w mniejszości ale co tam- "wesołe jest życie staruszka..." Pozdrawiam-Ania Odpowiedz Link Zgłoś
efka30 Re: Statystyka...... :( 11.10.06, 12:01 Ha...no to ja juz babcią przy was jestem! Mam 38 lat.Kuba ma roczek a córka Agnieszka prawie 18 lat.Tak więc dla jednego dziecka jestem młodą mamą/urodziłam ją w wieku 21 lat/,a dla drugiego ...babcią?? No ja się tak nie czuję, a i nie wyglądam ) Jak leżałam z Kubą na podtrzymaniu i przychodziła do mnie córka, to koleżanki z sali myślały dopóki ich nie wyprowadziłam z błędu,że to moja siostra ) Pozdrawiam wszystkie mamusie ) Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Statystyka...... :( 26.10.06, 09:24 ta dziewczyna ja tez zawsze marzylam o trojce ale chyba za pozno sie zabralismy do dziela - no tak sie ulozylo co raz czesciej mysle zeby zaczac starania o grugiega brzdąca ... moze beda blizniaki (mamy w rodzinie) i w ten sposob moje marzenie sie spelni moj maz by dostal zawalu jakby to przeczytał )) Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: Statystyka...... :( 26.10.06, 09:30 pati775, co Ty piszesz - mloda jestes jeszcze. Ja urodzilam pierwszego syna majac 30 lat, Polke - 35, a kolejne..... ? Na nic nigdy nie jest za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
filimoni Re: Statystyka...... :( 11.10.06, 12:01 Bo ja 35 jak tadziewczyna gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
naranykota Re: Statystyka...... :( 21.10.06, 21:43 Nie same smarkule,nie,nie.. 31 skończyłam 1 sierpnia) a czuję się jakbym miała 20 parę..... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha34 Re: Statystyka...... :( 21.10.06, 21:56 EEEE....no chyba jest trochę starszych mam? Ja też się do nich zaliczam (34)..Ale tak sobie myśle, że fajnie byłoby być taką młodą mamą /o 10 lat mniej/ a z takimi dziećmi. Wtedy w moim wieku z córki mialabym już niezłą kumpelę a synuś też byłby już niczego sobie.Mam nadzieje że gdy za 10 lat ja będę po 40stce a oni w wieku dojrzewania starczy mi sił żeby stawić czoła problemom! POzdrawiam wszystkie młode i młodsze mamy. Ja chcę być jeszcze smarkulą czasami! Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka35 Re: Statystyka...... :( 22.10.06, 17:58 Nie, no nie jesteś sama, zobacz mojego nicka Odpowiedz Link Zgłoś
sani14 Re: Statystyka...... :( 25.10.06, 12:10 a ja już skończyłam 32 ale czuję się jak smarkula szkoda tylko że z wiekiem nie jest się "mądrzejszą" mamą - wszystkie mamy podobne problemy niezależnie od wieku a tym naprawdę młodym zazdroszczę że mają jeszcze czas na następne pociechy... my właśnie staramy się o drugie ale zawsze chciałam mieć jeszcze trzecie "po latach" ale to już prędzej wnuk będzie a nie moje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Statystyka...... :( 25.10.06, 23:22 sani14 napisała: > a tym naprawdę młodym zazdroszczę że mają jeszcze czas na następne pociechy... Ja też zazdroszczę. Tez mam 32 lata i Jakub będzie moim jedynakiem. Co prawda ma przyrodniego brata, ktory go uwielbia i jest 14 lata od niego starszy. Ja pewnie za 10 lat babką będę. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina685 Re: Statystyka...... :( 26.10.06, 08:10 A ja mam 38 lat i jak jestem z moja córeczka, to sie czuje jak mlody Bóg i tak sobie mysle, czy moze jeszcze daloby rade miec trzecie dziecko? Pierwsza córcia i druga sa bardzo udane. Pozdrawiam wszystkie mlode i stare metrykalnie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Statystyka...... :( 26.10.06, 08:33 paulina685 napisała: Pierwsza córcia i druga sa bardzo udane. A starsza zajmuje sie małą? Pytam, ponieważ nasz 15 latek jest zafascynowany bratem. Najchętniej by go do plecaka schował i zabrał do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: Statystyka...... :( 26.10.06, 09:04 Moje marzenie to jeszcze trzecie dziecko - niewazne juz teraz czy corcia, czy synek. Ale za rok pewnie bedziemy startowac Odpowiedz Link Zgłoś
paulina685 Re: Statystyka...... :( 26.10.06, 11:43 A ja mam 38 lat i jak jestem z moja córeczka, to sie czuje jak mlody Bóg i tak sobie mysle, czy moze jeszcze daloby rade miec trzecie dziecko? Pierwsza córcia i druga sa bardzo udane. Pozdrawiam wszystkie mlode i stare metrykalnie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-go Re: Statystyka...... :( 02.11.06, 21:36 heh, ja tez za smarkata nie jestem i jak widzę trochę się tych trzydziestek uzbierało )) pozdrawiam kolejna Gocha 34 Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: Statystyka...... :( 02.11.06, 22:57 E tam,bredzicie od rzeczy-po 30 dopiero zaczyna się życie- ja to czuję podskórnie Mam 27 lat,chcę mieć jeszcze dwoje dzieci. Czy już mam zacząć się leczyć hehe? Odpowiedz Link Zgłoś