Dodaj do ulubionych

_--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ?????

19.11.06, 11:33
... czy samą wodą przegotowaną.
Obserwuj wątek
    • kraabik Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 13:14
      My jak na razie myjemy szczoteczką silikonową zakładną na palec i wodą. Pod
      choinkę kupiłam już Ali nową szczoteczkę i pastę nenedent bez fluoru. Zobaczymy
      jak będzie wyglądało "dorosłe" mycie ząbków smile
      • hautnah Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 14:08
        my myjemy szczoteczka i pasta weleda bez fluoru. ale szczerze mowiac nakladam
        b. malo pasty, bo mala ja polyka.
        • katarzynasg Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 14:21
          szczoteczka jordana i pasta nenedent kuba bardzo chetnie myje zabki najpierw
          daje mi zebym mu umyla a pozniej sam sobie myjesmile
    • agnieszkaela Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 14:23
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=50132919&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=49860143&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=46982896&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=44325287&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=41203003&v=2&s=0
      Tyle razy- o ile nie wiecej-byl juz ten temat poruszany. Naprawde goraco
      polecam wyszukiwarke.
    • azbestowestringi Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 16:46
      pasta z fluorem i woda z kranu
      • efka30 Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 17:40
        szczotka + pasta Nenedent.Najpierw myje tata albo mama a potem Kuba sam smile)
    • osesek76 Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 20:32
      u nas pasta z minimalna iloscia fluoru + woda
      • alfa36 Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 20:49
        Nikt nie myje pastą bobini? My myjemy, ale jest to pasta z fluorem, co prawda od 1 rok życia, ale sama juz nie wiem...
    • maretina Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 21:06
      elmexem. sam myje. rodzicom nie pozwal. dltego to mycie jest specyficzne, no ale
      czego wymagac od 14 miesiecznego chlopca?smile
    • mijaczek Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 21:37
      mamy specjalny zel do zabkow dla maluszkow. Emcia pieknie daja sobie umyc
      kazdego zabka!
    • bomba001 Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 21:50
      nenedent bez fluoru i woda z kranu. myje sama najpierw ale poxniej koniecznie
      rodzice. ja nawt mojemu 5 latkowi myje po jego myciu. w końcu to bardzo wazne
      żeby dokładnie było
    • ninjo Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 22:00
      szczoteczka Jordan i pasta Colgate 0-2 (pasta raz dziennie, a raz dziennie woda)
    • pati775 Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 19.11.06, 22:21
      a czemu przegotowana a nie kranowka?
    • aniapatryk Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 20.11.06, 08:30
      Myje pastą Gerber
      • kaliaa Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 20.11.06, 09:56
        tak nenedentem bez fluoru, ale ostatnio cos sie krzywi i myje tylko woda, mala
        myje sama zabki szczoteczka elektryczna ja po niej na koniec poprawiam. Acha
        kranowy uzywamy tongue_out
    • monika9710 Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 20.11.06, 10:39
      elmex + kranówa. 1x dziennie, przy kąpieli. ale pasty nakładam mało.
      • zitke Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 20.11.06, 12:22
        myjemy pasta i specjalna nakladka na palec smile
        • moniquev Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 20.11.06, 12:41
          my tez pasta i szczoteczka oral-b, ale w sobote rozmawialam z nasza dentystka i
          polecila nam szczoteczke elektryczna bo lepiej i szybciej umyje mamemu
          zabki...pasty z fluorem nie polecala ,bo stwierdzila ze tak male dziecko za
          duzo polyka jeszcze pasty a za duzo fluoru nie zdrowo!
          • ninjo Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 20.11.06, 13:00
            no wlasnie troche mnie denerwuje, ze kazdy lekarz mowi co innego, nie ma
            jednolitej opinii czy myc rocznemu dziecko zeby pasta czy nie.
            W koncu dostosowalam sie do opinii jednego dentysty i myje Natalce zeby raz
            dziennie pasta Colgate 0-2. Podobno ilosc fluoru jest dostosowana do tego, zeby
            bylo jego w sam raz, jak dziecko ja polknie (raz dziennie, wielkosci groszku)
    • sylwia_zi Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 20.11.06, 23:44
      nenedent kranowa, w czasie kapieli, raz dziennie i krotko niestety. Potem ona
      sama, hehe.
      Rozwazam w takim razie zakup szczoteczki elektrycznje dla młodejsmile sama uzywam,
      ale mam bardzo szybka, myslicie ze wystarczy tylko osobna koncowka??? w sumie
      moge zwolnic obroty zawszewink
      • bomba001 Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 21.11.06, 10:01
        my dla dwulatka kupilismy po prostu osobna końcówkę, ale możesz kupic taka
        tanią jednorazówkę colgate czy co jest wolniejsza, zabawna i może lepiej
        zachecić. my cekamy z elektryczną az nam więcej zębów wyrosnie- mamy dopiero
        4smile))
      • kaliaa do sylwia zi 22.11.06, 09:46
        sylwia my malej dokupilismy tylko koncowke do naszej szczoteczki, tez mamy
        bardzo szybka z dwoma predkosciami ale mala woli myc ta szybsza, poza tym jak
        zabki wychodza i ja boli to masuje sobie ta szczoteczka dziasla i widac ze
        spawia jej to ulge
    • e-go Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 21.11.06, 20:38
      colgate 0-2 + kranówa w czasie kąpieli zapijana wodą z wanny... smile
      sam dziuba otwiera, wyrywa szczoteczkę i szoruje po tych 8 ząbkach smile
    • aga.roro Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 22.11.06, 08:30
      pasta nenedent + szczoteczka elektryczna o zachęcającym kształcie wyścigówki..
      na tyle wzbudza zainteresowanie u synka, że chętnie otwiera buźkę i jest
      zadowolony przy myciu.. a że ma już od dłuższego czasu 16 ząbków to od kilku
      miesięcy myjemy pastą. I po wieczornym myciu do picia tylko woda.
    • bogusia.woj Re: _--___Czy myjecie dzieciom ząbki pastą ????? 22.11.06, 09:54
      Szczoteczka Colgate i pasta Elmex w ilości ziarnkowej. Olek lubi myc ząbki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka