Dodaj do ulubionych

Do marti_ka82 - jeszcze raz o wozek

29.11.06, 21:35
Marti_ko,
Wreszcie zaczelam ogladac wozki na zywo i mam takie pytanie: pisalas, ze
rozwazaliscie z mezem wybor miedzy traxxem marlinem 4 a x-landerem x1 i ze
zwyciezyl ten ostatni. Mozesz mi powiedziec, co przewazylo na korzysc
x-landera, bo mi do tej pory bardzo sie podobal i nawet juz bylam w stanie
zaakceptowac, ze to oparcie nie rozklada do calkowitej pozycji lezacej (bo
rzeczywiscie niewiele do niej brak), ALE okazuje sie, ze nie da sie go tez
postawic zupelnie do pionu ani innych pozycji posrednich. Druga rzecz to palak
wydaje mi sie dziwnie nisko, tzn. nie na poziomie talii dziecka, tylko tak
jakos nisko nad nozkami. To tylko tyle uwag do x-landera, ale ciekawa jestem
jakie minusy znalezliscie w traxxie? Jak zwykle z gory dziekuje za wymiane
wrazensmile i serdecznie pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marti_ka82 Re: Do marti_ka82 - jeszcze raz o wozek 30.11.06, 09:50
      szczerze to na żywo widziałam tylko traxxa ale x1 niestety tutaj nie ozbacze,
      bo musieliby go specjalnie z Polski sproawdzic, ale juz mam go zamowionego
      przez niemiecki sklep wysylkowy... jak cos bedzie nie tak trudno wink opieralam
      sie na opini przede wszystkim uzytkowniczek, z forum wozki... podobno w
      wiekszosci sklepow dzieciecych najbardziej polecane sa x landery x1 i roany...
      x lander jest produkowany na licencji quinny... jest duzo lzejszy od traxxa, ma
      mozliwosc regulowania zawieszenia co jest dla mnie bardzo wazne i kola nie sa
      na jednej osi... tak jak w traxxie, dziewcyznom uzytkujacym traxxa sprawia
      problem wycofanie wozka, poniewaz kola robia swoje, wozek swoje... no i traxx
      nie ma amortyzacji... takiej jak x lander... tylko te kolo ktora pokonuja
      przeszkody.. no i x landery w koncu maja regulowane podnozki wczesniej nie
      mialy, a traxx nie ma, wiec dziecku nozki zwisaja jak jest za male ... zupelnie
      do pionu pozycja nie jest mi ptorzebna poniewaz w malo ktorym wozku taka opcja
      jest wink poza tym nie wyobrazam sobie takiej pozycji do siedzenia dla dziecka...
      skoro sama nie potrafie siedziec np w aucie ktore tez ma profilowane siedzisko
      w pozycji zupelnie pionowej, jest to strasznie nie wygodne dla mnie, a co
      dopiero dla brzdaca... a inne pozycje posrednie podobno sa mozliwe, tak
      twierdza uzytkowniczki... traxx ma mniej wizualnie stabilna konstrukcje,
      podobno sa zawodniejsze, x lander ma gondole, traxx raczej spotykany jest z
      nosidlem... chociaz istnieje mozliwosc dokupienia gondoli ale ceny juz sa
      wieksze wink w przypadku polski wiem, ze hauck nie ma importera na polske mial
      ale sie wycofal i moze byc problem z serwisem wink u mnei na odwrot ale co tam smile
      regulowana raczka to tez jeden z pukntow ktore mi pasuja... ee mozna by pisac
      powiem tak, jednemu pasuje to innemu co innego wink ja mam nadzieje, ze mnie moj
      wybor nie zasmuci wink i bedzie sie dobrze sprawowal i bede z niego zadowolona smile
      zobaczymy najpozniej za 3 tyg powinnam miec go w domu wink
      • minka2403 Re: Do marti_ka82 - jeszcze raz o wozek 30.11.06, 10:02
        Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. Ja tez jestem przekonana, ze Twoj wybor Cie nie
        zasmuci - oczywiscie w kazdym wozku znajdzie sie cos, co sie komus mniej lub
        bardziej spodoba, no i nie ma tego idealnego. Ja ogladalam x-landery na zywo i
        oprocz tych rzeczy, o ktorych pisalam Ci wczesniej, to moge Cie zapewnic, że:
        wozek prezentuje sie bardzo ladnie i solidnie, ma rzeczywiscie bardzo dobre
        zawieszenie i amortyzuje jak ta la la. Ja zwale decyzje na mojego meza, bo teraz
        to juz poruszamy sie w sferze takich detali, ze ja nie potrafie sie zdecydowac.
        No normalnie cienka jestem w motoryzacjismile
        • marti_ka82 Re: Do marti_ka82 - jeszcze raz o wozek 30.11.06, 10:18
          hehe no widzisz ja tez zrzucilam na meza wink pokazalam mu 6 wozkow i kazalam
          wybierac wink powiedzial ten... pytam na pewno... tak na pewno wink wiec jakby co
          ja umywam raczki big_grin hehe no i smieje sie, ze bedziemy mieli jeepa 4x4 wink ale
          ekonomicznego wink bo na popych... no a dla mnie wlasnie zawieszenie jest bardzo
          wazne... mam wymagajacego psa wink zaczna sie spacery w 4 wink albo 3 smile bez taty..
          niestety idealnego wozka nie ma... smile zawsze cos jest nie tak, bo najwidoczniej
          jeszcze zadna kobiete nie zabrala sie za projekotwanie wozkow wink chyba czas to
          nadrobic bo tlyko kobiety wiedza co w wozku dla nich jest wazne wink powodzenia w
          poszukiwaniu w miare spelniajacego wasze kryteria wozka smile
          • minka2403 Re: Do marti_ka82 - jeszcze raz o wozek 30.11.06, 13:07
            Dziekuje, mam nadzieje, ze jestesmy juz bliskosmilesmile
            • marti_ka82 Re: Do marti_ka82 - jeszcze raz o wozek 30.11.06, 13:30
              to teraz tylko spisac to co jest dla was w wozku najwazniejsze smile i wybierac
              najlepszego kandydata smile do przewozu waszego brzdaca smile
    • marysiowamama Re: Do marti_ka82 - jeszcze raz o wozek 30.11.06, 13:57
      Ja do niedawna zakochana byłam w traxxach, ale przeraziło mnie jak doczytałam w
      necie że przy skręconych przednich kołach ten wózek lubi sie majgnąć na bok. A
      jak jeszcze dziecko zacznie brykać w wózku to nie widze tego...
      No i moja miłość tego wózka mi przeszła.
      Teraz mam nową: BABY SMILE (polskie producent - Polak)- model :Navigator
      ewent.Twister
      • marti_ka82 no widzisz... to przez kola na osi... 30.11.06, 15:31
        traci stabilnosc... yhh... no czyli dodatkowy minus... no ale... widocznie
        proawdzenie go to kwestia wprawy... x landera kola chodza pojedynczo nie
        osiowo smile
        • marti_ka82 baby smile..... 30.11.06, 16:43
          podobny jest do chicco smile ale cenowo bardzo sie rozni smile ja niestety nie moge
          miec takich kol smile
          • minka2403 Re: baby smile..... 30.11.06, 20:44
            Ja dzisiaj ogladalam traxxa jaugara, ale trojkolowego. Wydaje mi sie, ze ten nie
            rzucal sie na boki. Za to wnerwiajaca jest ta glosna trzaskajaca budka.
            Sprzedawca powiedzial nam, ze tylko emmaljungi nie maja takiego trzaskania i
            zamykaja sie zupelnie gladko (tzn. wypowiadal sie o wozkach z asortymentu
            sklepu). W niektorych firmach jest opcja, ze przy zamykaniu przyciska sie budke
            i wtedy jest cicho - albo prawie...). No tego juz kompletnie nie rozumiem -
            siedzi w tych firmach przez caly rok stado designerow i zastanawia sie, jak
            przyciagnac klientki, a nie pomysla, zeby zrobic prosty system skladania cichej
            budki. Pamietam wozki sprzed 20 lat u moich ciotek, u ktorych terminowalam (sama
            jeszcze jako dzieciak) w charakterze zabawiacza brzdacow i nawet tamte stare
            wozki takich budek nie mialysmileA jak jest z tymi budkami w x-landerze (bo juz nie
            pamietam) i tym baby smile'u?
            A tu linki do traxxa jaguara:
            z gondola:
            www.groovystyle.co.uk/productpages/traxx2005/jaguar-3-pic-ice-bronco.htm
            spacerowka:
            www.groovystyle.co.uk/productpages/traxx2005/jaguar-3-pic-ice.htm
            • marysiowamama Re: baby smile..... 01.12.06, 13:17
              Szczerze mówiąc niestety nie miałam okazji pomacać baby smila i nie wiem jak u
              niego z budką, ale ciężko spotkać ten wózek.
              A faktycznie mam w domu wózek który ma ponad 20lat z granatowego sztruksu i
              pięknymi hromami w stanie idealnym i tam budka składa się bezszelestnie. Nawet
              nie wiedziałam że teraz jest inaczej. To wózek w którym woziłam moja Marysię,
              na punkcie którego oszalał mój mąż a ludzie zaczepiali mnie na ulicy i pytali
              gdzie go kupiłam (hi).Nie chcieli wierzyć że on ma tyle lat. Teraz za taki styl
              w nowej wersji płaci się ponad 2tys. Ja mam go w spadku.
              Ale wymarzył mi się nowy, piękny i nowoczesny wózek, ale pewnie skończy się na
              tym że zostaniemy z tym. Jak znajdę zdjęcia na płycie to zapytam Was o rade.
              • minka2403 Re: baby smile..... 02.12.06, 15:01
                Bardzo bym go chciala zobaczyc (jesli uda Ci sie znalezc zdjecie, to wklej
                koniecznie, ale juz teraz nawet nie widzac go, moge powiedziec, ze ja w takim
                wypadku na pewno bym nie kupowala nic innego. Przeciez to wymarzona sytuacja -
                masz sprawdzony wozeczek, nie musisz szukac zadnych ukrytych wad, jest na topie,
                bo masz racje, ze teraz takie wozki to troche kosztuja, budka nie bedzie budzila
                Twojego malenstwa i Ciebie frustrowala, a do tego jest za darmosmile Potem na to
                konto bedziesz mogla ewentualnie kupic sobie jakas fajna spacerowke,a jesli to
                tez masz po Marysi, to pieniadze przydadza sie na pewno na cos innegosmile
                • marysiowamama Re: baby smile..... 04.12.06, 14:10
                  Oj tą wypowiedzią zapunktowałaś u mojego ślubnego, który jak pisałam chyba
                  oszalał na punkcie tego wózka, a mnie zmotywowałaś do poszperania w fotkach
                  (zaraz ide to zrobić). A spacerówkę mam, a z kasą masz rację maże o kupnie
                  aparatu cyfrowego(jeszcze nie mam bo ciągle cos jest do kupienia w naszym
                  jeszcze nie wykończonym całkiem mieszkanku). Było by jak znalazł. Tak sobie
                  tylko marzyłam...Przy pierwszej ciąży nie miałam netu i nie mogłam sobie
                  oglądać tych wszystkich piekności.
    • marti_ka82 juz go mam :) 12.12.06, 10:23
      i po pierwszych ogledzinach jestem zadowolona... palak jest regulowany wink wiec
      nie jest zle, do tego sa pasy bezpieczenstwa smile połoźenie oparcia w spacerowce
      jest regulowane da się je zatrzymac pomiedzy lezeniem a tym koncowym
      polozeniem smile co jeszcze nie wiem pytaj a ogladne i napisze wink
      • minka2403 Re: juz go mam :) 12.12.06, 10:36
        O, dzieki, ze dalas znacsmile. Jestem ciekawa, jaka jest gondolka, bo ja widzialam
        sama spacerowke.
        Przyznaje, ze mi na koniec zostaly do rozstrzygniecia 2 wozki - ten i baby
        dreams atlantic, o ktorym piszemy w innym watku. Ostatnio juz sie prawie
        zdecydowalismy na tego atlantica. Tez juz bym chciala miec wozek w domu i
        zakonczyc okres poszukiwan.
        • marti_ka82 Re: juz go mam :) 12.12.06, 10:50
          powiem tak obawialam się, że jest krotsza i wezsza... ale nie jest zle... smilew
          srodku ma tkaie miekkie obicie ktore mozna wyciagnac i przleozyc materacyk i
          minimalnie wowczas gondola bedzie wieksza... moge zmierzyc wewnatrz z tym
          obiciem i bez... i na zewnatrz gondolke jesli chcesz...
          • minka2403 Re: juz go mam :) 12.12.06, 15:40
            Nie, nie. Bardziej chodzilo mi o takie "naoczne" wrazenie. Zreszta nasze
            dzieciaczki to pojezdza w gondolce pewnie przez lato, a potem na jesien to juz
            do spacerowki, wiec gondolka, nawet jesli ciut mniejsza, powinna wystarczyc -
            zwlaszcza, ze latem nie ubiera sie dzieci w kombinezony, spiworki i nie zawija w
            kocesmile
            • marti_ka82 Re: juz go mam :) 12.12.06, 16:30
              yhy rozumiem smile aaa daszek sklada sie bezszelestnie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka