Dodaj do ulubionych

Szkraby z marca 2001!!!

IP: *.* 23.09.02, 22:30
Cześć! :)Mam 18 miesięczną córcię Karolinkę :love: i chętnie poznam mamy mające dzieci z miesiąca marca. Można by było porozmawiać o nurtujących nas pytaniach i problemach dotyczących naszych dzieci.Jestem też dostępna na gg 3872475 - to mój numer :lol:Pozdrawiam serdecznie wszystkie bobasy z marca i ich mamy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Małgosia.K Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 23.09.02, 22:32
      Dodam jeszcze, że Karolina urodziła się 27 marca i jest małym, kochanym barankiem. :lol:
      • Gość: sylwias My też z 27 marca IP: *.* 24.09.02, 07:32
        No to witam - my też z 27 marca!!! Prawie półtora roku temu o 9:20 rano w katowickim szpitalu Rydygiera urodził się mój Przemek. Piękny dzień. A teraz ten baranek pokazuje swoje rogi, jest taki uparty i zadziorny. pozdrawiamysylwia
    • Gość: Beata32 Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 25.09.02, 10:27
      Mój synek Maciuś urodził się 2 marca 2002 o godzinie 18:50 w szpitalu św. Zofii w Warszawie - termin wg OM miał na 20 więc zamiast Baranka mam Rybkę. Był pełnowymiarowym dzidziusiem - 54cm i 3,550kg i dostał 10 pkt APGAR.Skończył właśnie 18 miesięcy - ma 84cm i 12kg. Zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy - jest bardzo ruchliwy i wszędzie go pełno i dlatego guzy i zadrapania to u nas codzienność. Umie już sporo mówić - całkiem ładnie potrafi przekazać o co mu chodzi. Uczymy go samodzielnie jeść - lepiej wychodzi mu palcami, chociaż dzielnie stara się jeść zupę łyżką. Mamy problem z piciem z kubeczka - więc ciągle jest butelka z dziubkiem. No i uczymy ciągle "siusiu i kupa" na nocnik - parę razy udało mu się zawołać wcześniej - generalnie podoba mu się - zwłaszczas sikanie tak jak tatuś ;) Acha i na placu zabaw całkiem ładnie wchodzi sam i zjeżdża na zjeżdżalni.pozdrawiamBeata
      • Gość: rglod Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 25.09.02, 14:15
        CześćMój synek urodził się 20 marca o 1.20 pamiętam że padał wtedy śnieg. Jego znak zoodiaku to jeszcze ryba, ale głos ma donośny ;)Waży teraz prawie 12 kg ,bardzo szybko ucieka jak widzi nocnik i prawie nie chce mówić. W jego słownictwie znalazło się tata,papa,am,tutu i Dawi(jego starszy brat) a mama to już tylko jak coś bardzo ale to bardzo chce, no i oczywiście naśladuje we wszystkim brata.Jest złośnikiem :fou: psotnikiem,uwielbia soczki, samochodziki,klocki,kamienie,klucze, i spacery :hap:renabardzo go kocham :love: ich obu :love: :love:
    • Gość: Aba Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 25.09.02, 14:27
      Ja też mam marcową rybkę! Patryk urodził sie 12 marca w Gdyni. Jest bardzo wesoły i wszędzie go pełno. Dużo mówi i potrafi głośno krzyczeć, powtarza wszystkie łatwiejsze słowa; choć mówi także traktur (na traktor), plaża, wujek. Lubi kiedy czytamy mu bajeczki, szczególnie przed snem jest to rytuał - sam przynosi tyle książeczek ile uniesie. Teraz jego ulubiną zabawą jest wożenie zwierzaków na "pace" (samochód z przyczepą). Poznaje marki samochodów - niezależnie od koloru, każdy polonez jest babci, a mały fiat cioci.Pozdrawiam wszystkie marcowe łobuziakiAba
      • Gość: MARtula_m_Maksa Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 27.09.02, 16:24
        Mój synek Maksio urodził się 5 marca (dopiero pod wieczór po jego urodzeniu zauważyłam jaka to fajna data: 05.03.01), o 5.20 nad ranem - w chwili gdy wylądował na moim brzuchu zaczął padać piękny śnieg. A było to w pięknym mieście Wrocław... Rozmarzyłam się, bo teraz muszę mieszkać w Warszawie :(Niedawno Maksio skończył półtora roku, na razie niewiele mówi (jakieś 3-4 słowa, chociaż właśnie przed chwilą zadzwonił do mnie mąż z domu z wieścią, że Maks powiedział dzień dobry :)), ale rozumie prawie wszystko. Czasem wydaje mi się, że jak zacznie mówić, to od razu zdaniami.Jest cudowny i kochany, uwielbiam go i kocham nad życie.Można nas zobaczyć na "Zobaczcie" w wątku "Maksymilian syn Martuli" - zdjęcia są dość stare, bo z "najświeższe" pochodzi grudnia zeszłego roku, ale może zmobilizuję się wkrótce i umieszczę niedługo coś nowego.Pozdrawiam rówieśników mojego synka i ich mamusie.Marta
    • Gość: AnetaLelonek Re: Szkraby z marca 2001!!!-do Aby IP: *.* 27.09.02, 17:30
      Hej mój synek tez jest z 12 marca!Kacper mierzy w tej chwili ok 85cm i wazy 11kg. Mówi duzo po swojemu, ale potrafi tez powidziec szyba, lampa, Oskar. Tez uwielbia bawic sie samochodami. Jest małym złośnikiem, beksa i baładaniazem. Nie woła na nocnik zarówno siusiu jak i kupkę(a robi nawet 3 dziennie) :-(.papa
    • Gość: asiunia Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 27.09.02, 21:14
      Cześć wszystkim mamom BARANKÓW no i RYBEK. My mamy w rodzinie mołego baranka od 21 marca od godz.8.20. My to znaczy Asia i Jacek a nasz baranek to Wiktoria. Oczywiście jak to baranek uparta, przekorna, rozbrykana...ale oczywiście ukochana do niemożliwości. Właśnie zaczęliśmy nocnikować się i muszę z dumą przyznać że tylko czasami zdarzają nam się wpadki. Wika jest dosyć "sporym" dzieciaczkiem przy urodzeniu miała 56 cm ale aż 3800. Teraz waży 12950 ale nie wiem ile mierzy. Ona po prostu wdała się w duuuuuużych rodziców. Jeżeli ktoś ma ochotę z nami pogadać to podaję adres: kubavik@interia.pl
    • Gość: Aga Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 29.09.02, 21:40
      Witam wszystkie mamy marcowych dzieciaczków.Moja córcia Maja urodziła sie 20 marca o 12.35.Jeszcze zdążyła zostac zodiakalną Rybką ,ale upór ma typowo "barani".W chwili obecnej ma ok.85 cm wzrostu i waży ok.11.5 kg.Niestet nie mówi prawie nic :( -2-3 wyrazy.Próby wysadzenia jej na nocniczek kończą się ucieczką.Za to ładnie pokazuje gdzie właśnie zrobiła kupke "tu,tu". :)Uwielbia czytanie książeczek, malowanie kredkami(po meblach i telewizorze) i oglądanie Mysi.Oraz ciągnięcie kota za ogon jak mama nie widzi.Pozdrawiam Agnieszka P.S na forum "zobaczcie" - "Maja córcia Agi"
      • Gość: TatiMati Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 29.09.02, 23:23
        Witaj Ago!Jestem mamą Matyldy z 6-go marca 2001.Mam na imię Izabela.Sprzedam Ci skuteczny(narazie) sposób na nocnik!Kupiłam mojej Mati książeczkę "KAMYCZEK NA NOCNICZKU" z serii o Kamyczku oraz małą lalę z nocniczkiem.Zaczełam indoktrynację-przynajmniej trzy razy dziennie czyłałam córce tę książkę-a raczej opowiadałam co jest na obrazkach(ale delikatnie,nie skupiałam się tylko na nocniku Kamyczka).Następnie pokazywałam to o czym czytałyśmy na przykładzie lalki.Po paru dniach spytałam córeczki:"chesz sisi albo kupkę?"A ona mi na to "tak"i pokazuje na nocnik.I tak się zaczęło.Nie jest to pełny sukces,bo od czasu do czasu małe siusiu się"przytrafia".Ale jak do tej pory kupki od około 20 dni robi tylko do nocniczka.Jeżeli postanowisz ten pomysł wykorzystać to życzę ci powodzenia!Pozdrawia Mama Matyldy i sama Matylda! Hej!
    • Gość: Aga Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 29.09.02, 21:40
      Witam wszystkie mamy marcowych dzieciaczków.Moja córcia Maja urodziła sie 20 marca o 12.35.Jeszcze zdążyła zostac zodiakalną Rybką ,ale upór ma typowo "barani".W chwili obecnej ma ok.85 cm wzrostu i waży ok.11.5 kg.Niestet nie mówi prawie nic :( -2-3 wyrazy.Próby wysadzenia jej na nocniczek kończą się ucieczką.Za to ładnie pokazuje gdzie właśnie zrobiła kupke "tu,tu". :)Uwielbia czytanie książeczek, malowanie kredkami(po meblach i telewizorze) i oglądanie Mysi.Oraz ciągnięcie kota za ogon jak mama nie widzi.Pozdrawiam Agnieszka P.S na forum "zobaczcie" - "Maja córcia Agi"
    • Gość: Magdalena_Jałońska Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 30.09.02, 20:58
      Cześć Gosieńko!!!Kasia urodziła się 12.03,i jest super dziewuchą.Nie robi jeszcze na nocnik(niestety),ale za to już mówi i to dużo.Pozatym strasznie rozrabia,jest takim małym urwiskiem,i złośnicą,jak sama wiesz.Pozdrawiam wszystkie dzieciaczki i całuję Karolcię.pa,pa.
    • Gość: Rysia Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 01.10.02, 09:38
      Mj Wiktorek urodził się 9 marca i jest podobno spokojną zodiakalną Rybką :-) . Jest kochanym małym urwisem, którego wszędzie pełno i strasznie rozrabia. Ostatnio jego ulubionymi zabawkami są śrubokręt i stara kierownica od samochodu. Udaje, że co tam przy niej majstruje, również udaje, że rozkręca tm śrubokrętem stół lub krzesła. Na szczęście jak na razie tylko udaje :-) . Wiktor jeszcze nie robi do nocnika ale pokazuje jak już zrobi, mówi ostatnio baaaardzo dużo tylko, że zupełnie po swojemu. Ze słów zrozumiałych, to mama, tata, mniam mniam, miau na kota, pepe to pępek. W ogóle to pępek jest najważniejszą częscią ciała.pozdrawiamy wszystkich gorącoPaulina&Wiktor
    • Gość: Beata32 A mój Maciuś wszystko "siam" IP: *.* 01.10.02, 10:15
      Od 2 tygodni mój synek nauczył się i używa przy każdej okazji słówka "siam" (sam), generalnie odnośnie wszystkiego co go dotyczy - więc jak koniecznie chce jeść "siam" a ktoś próbuje go nakarmić, przekładać kartki książeczki, a on ma inną koncepcję - gdy się go weźmie na ręce, a on chce pobiegać - np. w sklepie wokól półek ze szkłem. Wogóle jego zasób słow zdumiewa nas z dani na dzień - ostatnio takie trudne słowo jak "kolano", na siebie mówi "Ma", bardzo ładnie pokazując na osobę "mama", "tata", "baba", "dziadzia" - bawi się telefonem mówiąc "alo, dziadzia" - z jedzenia mówi "pitie" (picie), "jaja" (bardzo lubi jajka), "zupe", "bu" (bułka, chleb lub cokolwiek z pieczywa), poza tym "kan" (kasztan), "mi" (miś ale również Teletubisie), "blu" (bluzeczka lub wszystko co zakłada się na górę), "bu" (buty), "cape" (czapeczka) "kom" (kąpanie), "kaka" - kaczuszka, "tupu-tup" - na określenie, że ktoś przyszedł na nogach, "brrr" - pojedziemy samochodem, poza tym imiona "Asia", "Juja" (Julka), "Ania"... jejku ale się tego dużo zrobiło naprawdę sama nie wiem kiedy się tego nauczył - poza tym naprawdę świetnie rozumie co się do niego mówi np. na - "przynieś swoją butelkę - mama naleje picie" - przynosi, jak się uderzy na pytanie "gdzie się Maciuś udarzył" - pokazuje "kuku tu".chyba tylko patrzeć jak będzie mówił całymi zdaniami ...Beata
    • Gość: bunia Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 06.10.02, 23:06
      Moja Ania jest z 9 marca 2001 r. Jest bardzo pogodnym i piszczącym dzieckiem, jeśli jest cicho, znaczy Ania coś "majstruje". Dzień zaczyna mniej więcej ok. 6.00 podaniem nam pilota- wtedy na minimaxie zaczynają się bajki. :bounce:Ania jest straszną wiercipiętą, wszędzie jej pełno, na sprzeciw skierowany w jej stronę reaguje żywiołowym rzucaniem sie na podłogę. :fou:Jej ostatnie osiągnięcie to dorwanie się do korektora i pomalowanie: podłogi, mebli, zabawek (a tak na marginesie zacznę chyba wierzyć w to co jest napisane na etykiecie: korektor faktycznie okazał się dobrze kryjący i szybkoschnący... :lol: ).Poza tym mówi niewiele, ale czasem uda się jej poprawnie powtórzyć trudne, bądź co bądź, wyrażenia. Z reguły jest to jednorazowe wprawienie nas w osłupienie. :crazy:Odkąd zaczęła biegać (tak, tak, to nie jest chodzenie), trzeba mieć się na baczności, bo nie wiadomo na czym się zatrzyma lecąc na oślep- ostatnio jej głowa usiana jest guzami, to wynik bliskich spotkań z drzwiami albo ścianą. I jak każda prawdziwa dama bawi się samochodami i kopie piłkę. ;) A najlepsze okrycie głowy to nocnik. :benetton:To chyba podstawowe informacje na temat osiągnięć mojej Anuli. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy "żywych" i tych spokojniejszych malców.bunia
      • Gość: rglod Re: Szkraby z marca 2001!!! - do buni IP: *.* 09.10.02, 12:57
        CześćMój Artur jest takim samym "rozrabiaką" jak Twoja Ania, istne szaleństwo :crazy:.Ściany w pokoju są już różnokolorowe, a mycie ich doprowadza mnie do :cry: ....Uwielbia oglądać Jedyneczkę :), budzi się też o 6-7 rano i zasypuje nasze łóżko zabawkami, je na raty, nocnika unika i złości się rzucając na podłogę,albo wali główką gdzie popadnie.Po prostu szaleństwo :craz:rena
    • Gość: piaga Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 08.10.02, 09:00
      Jestem dumną i szczęśliwą mamą Oleńki (Aleksandry). Ola urodziła się 22 marca o 16.15 w Szczecinie. Wtedy u nas też zaczął padać śnieg. Po alergicznych kłopotach teraz nas nic poważnego na szczęście nas nie nęka. Powoli dojrzewam do odstawienia malęj od piersi i mocno tym się stresuję. Ja, a Ola na razie rozrabia beztrosko. Mówi niemal non stop, w tym dużo po swojemu. Kupę robimy codziennie rano na nocniczek od paru miesięcy, z siusianie tak dobrze nam nie idzie. Owszem wysadzona w odpowiednie chwili coś wydusi, a czasem sygnalizuje, że siusia w momencie siusiania. Je dość dobrze, ale wszystko osobno: najpierw dziura w kromce chleba, potem szyneczka, potem ogórek kiszony. Ostatnio ciagle by jadła JAJO na miękko. Ogólnie to uparty baranek - typowy, owija sobie otoczenie wokół paluszka.Tańczy drobiąc smieszne kroczki i robiąc śrubę. Chyba lubi jak kręci jej się w glówce. Od tygodnia oglądamy Lolka.I codzień zaskakuje mnie czymś nowym...Jest najsłodsza na świecie, tylko dziś w nocy bardzo ryczała bo chyba jej rośnie druga trójka.Pozdrawiam sedrdecznie. AGA
    • Gość: 0707 Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 23.10.02, 16:02
      Moja córeczka przyszła na świat z wielkim krzykiem (i do dzisiaj jej to zostało) 14.03.01 o 12.35 we Wrocławiu a na dworze było okropnie zimno i padała mokra ciapka. Kamilka do dnia dzisiajszego nie zmieniła swoich rozkrzyczanych występów, choć ostatnio nauczyła się wymawiać najpiękniejsze dla niej słowo - NIE!!! Wie do czego służy nocnik, ale lal lepiej na nim wygląda, więc NIE!! Jeść nie będzie bo woli mleczko, kąpanie tylko na stojąco, tak jak i zdzieranie z niej zakupowanej pieluchy również na stojąco. Mówi całkiem dużo, ale mama to słowo wydaje się jej ohydne bo używa go tylko gdy buczy. Lubi zwierzaczki i wydaje ich odgłosy. W piaskownicy tłucze mniejsze dzieci od siebie łopatką a chłopakom zabiera resoraki. Słowem mała delikatna 1,5 roczna szarańcza, zje wszystko co nie jest jadalne i wlezie również wszędzie. Pozdrawiam osiwiałe mamy.Aśkamama Karoliny napisała/ł:> Cześć! :)> Mam 18 miesięczną córcię Karolinkę :love: i chętnie poznam mamy mające dzieci z miesiąca marca. Można by było porozmawiać o nurtujących nas pytaniach i problemach dotyczących naszych dzieci.> Jestem też dostępna na gg 3872475 - to mój numer :lol:> Pozdrawiam serdecznie wszystkie bobasy z marca i ich mamy!!!mama Karoliny napisała/ł:> Cześć! :)> Mam 18 miesięczną córcię Karolinkę :love: i chętnie poznam mamy mające dzieci z miesiąca marca. Można by było porozmawiać o nurtujących nas pytaniach i problemach dotyczących naszych dzieci.> Jestem też dostępna na gg 3872475 - to mój numer :lol:> Pozdrawiam serdecznie wszystkie bobasy z marca i ich mamy!!!
    • Gość: egasior Dołącza się Szymuś. IP: *.* 04.11.02, 15:42
      Witam,Nadszedł czas, abyśmy się również dołączyli.Moim szczęściem jest Szymek ur 11.03.2001 o godz.17:30 w Warszawie.Zawsze myślałam, że mój synuś jest strasznym uparciuchem i rozrabiaką, ale czytając wasze wypowiedzi widzę, że w swoich "szaleństwach" nie jest odosobniony.Teraz waży ok 12kg, a urodził się z wagą 800g.Bardzo dużo mówi i bardzo często nas zaskakuje. Np dzisiaj rano udeżył głową w ścianę i trzymając się za nią z żalem powiedział jepek (tłum. łepek)-a tak apropo to nie wiem skąd mu sie ten jepek wziął.Uwielbia czytać książeczki, czasami zajmuje mu to nawet kilka minut (sukces) - i z powagą opowiada "Sime cita".Jego ulubionym słowem (nie ukrywam, że moim też) jest "MAMA".Kocham go nad życie, no bo jak go nie kochać.
    • Gość: saras Re: Szkraby z marca 2001!!! IP: *.* 08.11.02, 01:12
      Witam w klubie,Moja coreczka wyladowala na moim brzuchu 15 marca o godz. 17.28 w szpitalu w Oslo. Bylo duzo sniegu.Sara jeszcze miesiac temu nic nie mowila, bylismy caly pazdziernik w Polsce i zaczela wszystko mowic, buzia jej sie nie zamyka i jeszcze spiewa, ale to jest niezrozumialy jezyk dla mnie. Jestem bardzo szczesliwa ze rozumie polski. Wszystko jest interesujace, tylko nie zabawki, na nocnik siada ale z pielucha, a jak robi kupe to sie chowa, a pozniej idzie przygladac sie w lustrze "czy to widac ze zrobilam kupe" bo mama zawsze wie i po zrobieniu pyta Sara? kupa, odpowiedz jest zawsze ta sama NIE. Tak wiec czekamyPozdrowienia mama, papa i "Siara" jeszcze jej nie wychodzi Sara
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka