kokardka_80 21.12.06, 08:53 My też musimy już Dla Kornelka zmienić fotelik, bo ciężko wchodzi na długość Jakie kupiłyscie i jakie już oceny macie? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebra51 Re: A jaki fotelik wybrałyście? 21.12.06, 09:47 Zooty jupiter kupiony na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Do Zebry 21.12.06, 18:57 Za krótko mamy ten fotelik, zeby powiedzieć całkiem obiektywnie. Na razie widze same zalety Odpowiedz Link Zgłoś
matie31 Re: A jaki fotelik wybrałyście? 21.12.06, 19:42 Jane racing. Jestem bardzo zadowolona. Juz gdzies opisywalam, ze ma jedna wade. Troszke za krotka taka nozke rozkladana. Ale to zalezy od wyprofilowania kanapy w aucie. My poradzilismy sobie podkladajac zwiniety kocyk i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
ahoff Re: A jaki fotelik wybrałyście? 21.12.06, 19:50 My od miesiąca jeździmy w Ramatti. Zapłaciliśmy 320zł. Jesteśmy zadowoleni. Mały jest zachwycony, bo w końcu wszystko widzi. Fotelik dobrze rozklada się do spania. Chciałam kupić maxi cosi, ale zniecheciła mnie cena, zwłaszcza, że ramatti nic nie brakuje. Polecam (jak na razie, przynajmniej) Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 do ahoff 21.12.06, 20:07 Też sie zastanawiałam nad tym Ramatti, ale wydawał mi sie jakis taki mało stabilny. A czy pozycję w trakcie jazdy można bez problemu zmienić, czy tzrbea przechodizć "do tyłu"? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna0509 Re: A jaki fotelik wybrałyście? 22.12.06, 09:17 Mysmy kupil maxi cosi prori tez widze narazie same zalety mala siedzi w nim jak krolowa i jest szczesliwa ze wszystko widzi.Kupilismy go na ebay de kosztowal 100euro mamy znajomych ktorzu na go zamowili i przywiezli.A w polsce tez myslelismy o rammanti pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Coneco Zenith 22.12.06, 10:59 www.coneco.pl/fotelik_zenith.php Jestem z niego zadowolona. Zapłaciłam 270 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
umaleks do agat78 22.12.06, 11:48 Ja też myślę nad Coneco zenith, ale kosztuje 329 zł. Waga 9-25kg. Moja mała waży 9 kg i ma prawie 7 miesięcy. Nie siedzi jeszcze, więc nie wiem czy fotelik ma pozycję półleżącą i czy można go montowac tyłem do kierunku jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
julka1977 Re: do agat78 22.12.06, 13:32 Fotelik Conec Zenith ma pozycje półleżącą- ale nie można go zamontować tyłem- bo się po prostu nie da- to jest fotelik do jazdy przodem. Jeżeli twoja dzidzia jeszcze nie siedzi radziłabym Ci wstrzymać się z zakupem tego fotelika( to moje takie skromne zdanie) Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 Re: do ahoff 22.12.06, 19:07 Jeszcze nie kupiłam , ale myślałam o Ramatti 9-18. Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 Re: do agat 22.12.06, 19:09 A gdzie kupiłas tak tanio? Na allegro patzre są po 360. A czy pozycja do leżenia to faktycznie jest do leżenia, czy bardziej siedząca? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: A jaki fotelik wybrałyście? 02.01.07, 14:57 my po długim zastanowieniu wybraliśmy Concorda Trimaxa 9-36. Najprostszą wersję tapicerki. kosztował na allegro ok. 530 zł. Jak na razie jest spoko. Rozkłada się troszkę do pozycji półleżącej (choć to nie to co w starym). Nie pasuje mi trudne zapinanie pasów i to że trzeba małego ręce przełożyć przez szelki, a nie tak jak wcześniej że szelkę wpinało się dopiero w zatrzask. Ale ogólnie jesteśmy zadowoleni i mam nadzieję, że tym razem fotelik posłuży na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: A jaki fotelik wybrałyście? 02.01.07, 15:28 My kupiliśmy Maxi Cosi Tobi. Mała jeszcze w nim nie jeździ, bo za mało waży. Staraliśmy się kupić przed nowym rokiem, aby załapać się na promocję w Calineczce Odpowiedz Link Zgłoś
mela24 Coneco zenith 03.01.07, 14:06 kosztowal 320 zl. Fajny i w przedziale wagowym do 25 kg. Schodzily jak cieple buleczki w sklepach. Ledwo dostaliśmy ostatni. Jakoś po świętach wszyscy się na nie rzucili. Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Re: A jaki fotelik wybrałyście? 03.01.07, 16:13 Ja też jestem za Ramattim -porównywałam wczoraj w sklepie ramatti i maxi cosi. Tem mc wydawał mi się jakiś mały i przestraszyłam sie, że za rok będzie synkowi za ciasno - a chłopak do drobnych nie nalezyA ramatti ok - większy, szerszy i super sie rozklada i cena zachęcająca. Koleżanka też go używa już 2 lata i jest zadowolona powiedziała że drugi też by taki kupiła. Trudny wybór - w sobotę jedziemy jeszcze raz go obejrzeć- mój maż uparł się trochę na mc... Odpowiedz Link Zgłoś
mela24 Ramatti 04.01.07, 07:31 podzielę się z Wami informacjami jakie otrzymałam w sklepie na temat fotelika Ramatti. Nie jest to moja opinia, bo go nie używałam. Przekażę co usłyszałam od sprzedawcy...foteliki Ramatti są bardzo dobrze opisane na Internecie, i dlatego mają je na sklepie. Ale tak naprawdę to bardzo marna jakość, a cena nieniska. Pani pokazała nam jak się bardzo zginają dwa boczne zagłówki. Po prostu plastik jest bardzo słaby i to wszystko jest liche. Zrobiła porównanie do innego, ta sama cena a lepsza jakość i materiał z jakiego jest wykonany. Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Coneco zenith -pytanie do tych co już mają?? 04.01.07, 09:42 Właśnie obejrzałam fotelik Coneco Zenith - w internecie fajnie się prezentuje i do 25 kg. Mam pytanie do mam, które już go kupiły - ile on ma pozycji do przepinania pasów dla dziecka - 3 czy więcej?? i czy tym zagłówkiem jest ok - ostatnio przymierzałam chicco key i tez miał zaglówek to małemu było b. niewygodnie aż się popłakał jak go mierzyłam. Pytanie czy dostępny jest w sklepach w Warszawie - jak tak to gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
agancarz Mamy Ramatti 04.01.07, 09:58 Kupilismy ten model i jestesmy zadowoleni, ale co do opini, ze jest kiepskiej jakosci to pierwszy raz slysze. Widocznie co sklep to inna opinia. Ja mieszkam w Angli i tutaj te foteliki nie maja zlej opini. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mela24 Coneco zenith 04.01.07, 12:32 Pasy chyba przekładają się 3 razy, o ile się nie mylę. Zagłówek nie przeszkadza, jest lepiej, że jest taki wysoki. Chyba dziecko najlepiej przymierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś