Dodaj do ulubionych

Kiedy pranie ciuszkow?

02.01.07, 17:57
Witam,
no wlasnie kiedy zamierzanie zabrac sie za pranie ubranek dla malenstwa? ja
jakos mam opory, wydaje mi sie ze wtedy to juz bedzie blisko do porodusmile) a
gdzie tam planowany 6 lutysmile)A moze lepiej zrobic to juz teraz, wyprac,
wypasowac i dac do workow do szafy???
Obserwuj wątek
    • buska_77 Re: Kiedy pranie ciuszkow? 02.01.07, 18:02
      Ja mam termin na 12.02 i chcialabym w polowie stycznia miec wszystko gotowe,
      zlozone lozeczko i komode,ubranka wyprane i uprasowane,spakowana torbe i
      spokojnie siedziec i czekac na porod.Mam nadzieje,ze mi sie udasmile
      • olazur Re: Kiedy pranie ciuszkow? 02.01.07, 18:17
        ja mam termin na 10 luty i większość ubranek mam już upranych. Prałam w ratach
        i prasowałam póki mam jeszcze na to siły.
        Do szpitala zrobiłam sobie listę rzeczy, które trzeba zabrać i chyba zacznę też
        pakować.
        • niunka24 w czym pierzecie? 02.01.07, 18:35
          jakich środków używacie, co jest godne polecenia?
          Ja mam próbkę Loveli, ale nie używałam jeszcze..
          • misia9944 do niunka :) 02.01.07, 18:38
            Hejka ja piore w Jelpie smile dzis wypralam jest to proszek hipoalergiczny
            (specjalnie taki kupilam bo ja sama jestem alergikiem i wole miec taki a zeby
            ino dzidzi pasowal) Nad Lovela sie zastanawialam ale...w koncu nie kupilam bo
            ona ma taki dosc zapaszek a poza tym drozszy o 3 zl ale zawsze costongue_out
        • misia9944 Dzis zrobilam 1 pranie :) 02.01.07, 18:37
          Ja mam wedlu OM termin na 14 luty ale ze mam skurcze, miekka szyjke i przede
          wszystkim skracajaca sie, z dnia na dzien mam mniej sily. Co chwila brzuch
          twardnieje dzis zaczelam pranie. Dzis biale, i tak dziennie 1 pralka a jest
          tego !!! Oprocz tego teraz latam po poradniach robie badania. 8 stycznia mam
          wizyte i ciekawe co z ta szyjka. A chyba lepiej nie jest i mimo tego terminu
          ginka mowila ze raczej urodze wczesniej.
          Modle sie tylko zeby mnie nie polozyla do szpitala ale to sie dowiem 8 -go.
          Chyba w piatek maja nam lozeczko przywiez to od razu je rozkladamy. I pakuje
          torbe. Bo serio samopoczucie do bani.
    • novinka_78 Re: Kiedy pranie ciuszkow? 02.01.07, 19:26
      Ja mam co prawda termin na okolice połowy lutego ale po ostatnim usg i wizycie
      kontrolnej, zarówno pan doktor od usg jak i moja pani ginekolog stwierdzili, że
      to raczej będzie początek lutego, więc poprałam już ciuszki i inne rzeczy (typu
      kocyki, pieluszki, skarpeteczki, czapeczki, rękawiczki, szaliczki, itp itd) i
      teraz prasuję na raty, bo ciężko mi już tak stać dłużej- nóżki i kolanka
      odmawiają posłuszeństwa, no i kręgosłupik też i te skurcze brzucholka... a
      malutkie ciuszki nie są łatwe i szybkie w prasowaniu wink Jakoś mnie tak cieszy
      to prasowanie smile) i wogóle, to już nie mogę się doczekać tej mojej Żabki smile A
      do prania używam niemieckiego Ariela Mild und Rein- mam sporo używanych rzeczy,
      były w różnym stanie i na prawdę dopiera wszystko świetnie i kolorki robią się
      takie żywsze- kupiłam go po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na forum i
      nie zawiodłam się smileJak już uporam się z prasowaniem, to spakuję na próbę torbę
      i zobaczę ile zajmie mi to wszystko co muszę zabrać miejsca. W połowie stycznia
      planujemy już wszystko poustawiać (tzn łóżeczko, przewijak itp) i czekać na
      naszą córeczkę smile

Pozdrawiam cieplutko.
    • mamapatryka Re: Kiedy pranie ciuszkow? 02.01.07, 19:59
      Ja już poprałam. Z obawy o to czy zdażę. Termin co prawda mam na 17.02 ale
      pessar założony od 24tc, skracająca sie szyjka i rozwarcie i do tego
      twardniejacy brzuch. Od 2 tyg biorę fenoterol. W czwartek do gina - mam
      nadzieje że nie położy mnie do szpitala. A i sił coraz mniej. Prasowałam chyba
      z tydzień - sama nie wiem skąd taki ogrom ciuszków w rozmiarze 56. Jak maluch
      urodzi się większy to dwie walizy od razu do wyrzucenia.
      Prałam w Jelpie bo nie znalazłam Dzidziusia. Wcale nie uważam że jest super.
      starszemu synkowi prałam w Jelpie ( ale trzy lata temu był trzy razy tańszy) i
      plamy nie schodziły i tak samo jak Jelp prał Cypisek a przy tym ładniej
      pachniał.
      • donzab81 Re: Kiedy pranie ciuszkow? 02.01.07, 20:57
        My kupiliśmy płyn i proszek lovely(czy jakoś tak się piszesmile). Pranie zaczynam
        od jutra,więc zaczynamy przygotowania.Miłego prasowaniasmile
    • marysiowamama Juz !!! 03.01.07, 10:31
      Dopadł mnie instynkt wicia...
      • misia9944 Re: Juz !!! 03.01.07, 12:28
        Ja piore i prasuje ale nie mam sily 5 pieluch tetrowych wyprasowalam i mam
        dosc !!!!!!! kregoslup boli ałć i brzuch twrady. Nie mam sil juz!!!!!
    • kasiulka74 Re: Kiedy pranie ciuszkow? 03.01.07, 14:12
      Ja juz mam wszystko wyprane i wyprasowane, łóżeczko stoi w sypialni, wózek też
      juz gotowy a torbę spakowałam w Nowy Rok. W sobote idę do ginki i umówię się na
      zdjęcie szwu założonego w 22 tc. Do prania używałam proszku LOVELA
    • niuta_s mamy ze stażem - koce też prać!? 03.01.07, 15:46
      chociaż z drugiej strony, wiadomo kto to miał w łapach..
      • marysiowamama Re: mamy ze stażem - koce też prać!? 03.01.07, 15:56
        Ja dostałam takiej jazdy że piore nawet koce + poduchy wszystkie jakie
        posiadamy w domu.
        A nowe piore zawsze.
    • novinka_78 A śpiwór do wózka też??? 03.01.07, 17:45
      Mamusie kochane czy śpiwór, taki cieplutki z wełnianym futerkiem w środku też
      wyprać??? Śpiwór jest nowy.

A tak poza tym, to ja też wyprałam wszystko łącznie z kocami i mam już
      ściągnięte wszystkie elementy, które daje się zdjąć z wózka i przygotowałam je
      do prania smile można je prać ręcznie w 40 stopniach i tak sobie myślę, że wrzucę
      to do pralki na taki program właśnie 40 stopni pranie ręczne i chyba powinno
      być ok.

Pozdróweczki.

P.S.
      Dziś się wściekłam sad Kupiłam na Allegro białe pieluszki tetrowe, szukałam
      takich grubszych, bo większość które spotkałam były strasznie cienkie, czekałam
      dość długo na paczkę, no bo święta, sylwester, nowy rok aż wczoraj przyszły.
      Wyprałam je dziś i na obszyciach popruły się sad( wrrrr....
    • ola33333 Re: Kiedy pranie ciuszkow? 03.01.07, 17:59
      ja sie biore za pranie i pakowanie torby do szpitala w nastepnych dniach, tak
      zeby najpozniej 3 tygodnie przed planowana data porodu wszystko bylo gotowe.
      Moja mama miala odejscie wod plodowych 3 tygodnie przed terminem, wiec lepiej
      chuchac na zimne..
      • marysiowamama ola33333 ??????? 04.01.07, 10:54
        > Moja mama miala odejscie wod plodowych 3 tygodnie przed terminem, wiec lepiej
        > chuchac na zimne..

Czy to możliwe ??? Wiem że po odejściu natychmiast trzeba jechać na porodówkę.
        Koleżanka wybrała sie do szpitala po kilku godz.od odejscia i ją ostro
        ochrzanili tłumacząc że to zagrożenie dla dzidzi. Ja zresztą miałam silna
        temp.po porodzie przez to że urodziłam na drugi dzień od odejścia wód. Skąd
        więc 3tyg ???
    • kasiakasia17 Re: Kiedy pranie ciuszkow? 04.01.07, 10:15
      Jejku dziewczyny ale mnie przerazilyscie. Zalozylam watek i bylam pewna ze
      wiekszosc z Was napisze - ze jeszcze jest tak w lesie z tym wszystkim jak ja. U
      was instynkt wicia gniazda a u mnie im blizej teraminu tym bardziej czuje
      strach i zniechecenie, a do tego remont na calego - wiec mam wytlumaczenie -
      kurzy sie wszedzie jak nie wiem... co ja bede prac i do workow wkladacsmile) tyle
      ze taki stan pewnie bezie jeszcze przez kilka tygodni wiec chyba czekanie nic
      mi nie da....smile no nic - dzis do gina a w sobote pranie! to jest plansmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka