Dodaj do ulubionych

meble dla dziecka

02.01.07, 19:39
przed swietami zakupilismy meble dla dziecka i zostaly od razu zmontowane.
Niektorzy mowia, ze to wczesnie. Ale ja tak nie uwazam, bo stoja juz tydzien
przy otwartym oknie i ciagle smierdza nowoscia, jakimis lakierami, czy czyms.
W sklepie powiedzieli, ze powinny sie wietrzyc co najmniej 4 tygodnie, wiec
dziewczyny organizujcie meble jak najszybciej !
Obserwuj wątek
    • minka2403 Re: meble dla dziecka 02.01.07, 19:48
      My tez mamy juz zlozone lozeczko, komoda stanela na swoim m-cu i wozek tez
      wyjety z opakowania i zlozony, materacyk z kokosem tez juz odwiniety z folii
      i... rzeczywiscie to wszystko daje niezla mieszanke "nowoscio-sztucznosci". Jak
      wchodze teraz z dworu do mieszkania, to uderza mnie to wszystko jako intensywny,
      dosyc nieprzyjemny zapach. Tak wiec zgadzam sie z Toba olu, ze warto wczesniej o
      tym wietrzeniu pomyslec. A z tym "za wczesnie", to uwazam, ze jak ma byc dobrze,
      to BEDZIE DOBRZE. Pozdrawiam cieplutkosmile
      • annazmaria Re: meble dla dziecka 02.01.07, 20:07
        Witajcie,

ja od czasu do czasu mam podobne odczucia - że może skręcanie mebelków w
        grudniu to była trochę przesada (ale mój mąż bardzo chciał już poczuć
        się 'Tatą'smile - ale ponieważ szuflady w komodzie ciągle pachną nowością, a
        minęło już sporo czasu, wiem że to była dobra decyzja.
        A jakie macie mebelki? My zdecydowaliśmy sie na babyvox bo najbardziej pasowały
        i do naszej sypailni, i potem łatwo do nich coś innego dobierac w pokoju
        dziecinnym.
        Pozdrawiam,
        ania
    • misia9944 Re: meble dla dziecka 02.01.07, 21:41
      Mi maja przywiesc lozeczko w piatek to tez od razu rozlozymy bo wiadomo w
      hurtowni stalo pewno tez ma jakis zapach i wsadzimy materacyk a co !!!smile
    • novinka_78 Re: meble dla dziecka 05.01.07, 19:36
      My też już w grudniu zmontowaliśmy łóżeczko, teraz stoi sobie i się wietrzy w
      wolnym pokoju by w rezultacie wylądować w naszej sypialni. A po weeksie zapewne
      zmontowany zostanie ikeowski stolik do przewijania, żeby też się troszkę
      przewietrzył wink

Jesteśmy zdania, że lepiej wcześniej to zrobić niż później położyć takiego
      szkrabika w śmierdziuszkowym łóżeczku a że w zabobony i przesądy nie wierzymy,
      to się nimi nie przejmujemy smile i na szczęście nie mamy problemu z tym, że
      rodzinka czy też znajomi strofują nas, ze to za wcześnie smile

Pozdrawiamy cieplutko.
      novinka & Alusia
      • aga_lub_marcin Re: meble dla dziecka 06.01.07, 23:37
        Ja tylko otworzyłam pudełko w które zapakowane było łóżeczko,narazie nie
        montujemy,bo jeszcze remont trwa,ale za waszą radą faktycznie niech sie wietrzą
        deski bo nowoscia cuchnie.
        • 3aloczki Re: meble dla dziecka 07.01.07, 19:18
          Ja też mam taki zamiar: jak tylko kupię łóżeczko to tatuś poskręca, tylko z
          komoda mam problem: zamówiłam w czwartek i będzie dopiero za max 4 tygodnie...
          Niestety system, który mam w pokoju (a nie chciałam, żeby się komoda różniła)
          robią tylko na zamówienie bo już jest stary ale nadal w ofercie... Tak więc
          komodę skręcimy dopiero na początku lutego. Mam nadzieję, że wywietrzeje bo
          rzeczywiście zapach nowych mebli nie jest zachęcający...
          Pozdrawiamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka