Dodaj do ulubionych

Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ??

20.01.07, 11:20
witam, bo ja dzis siedze caly dzien sama (maz studiuje)i nudzi mi sie troszke i tak mysle czy nie za wczas by bylo gdybym sobie dzisiaj wyprasowala i ubrala posciel do lozeczka. Narazie mam lozeczko rozlozone -wsadzony mterac i calosc jest nakryta zeby sie nie kurzylo.
I jak myslicie moge cale ubrac i nakryc ???
Termin na 14.02.no ale nigdy nic nie wiadomo.
Z gory dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • marysiowamama Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 20.01.07, 12:42
      Ja myślę że to jeszcze zdąży się zakurzyć.
      Ja też rozłożone mam wszystko, ale ciągle w folii i zamierzam poprosic
      domowników aby zrobili resztę dopiero jak będę w szpitalu.
    • olazur Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 20.01.07, 12:46
      ja planuję na początku lutego rozłożyć łóżeczko i ułożyć materacyk, ale
      ponieważ termin mam dopiero na 21 luty to z folii też odpakuje później.
    • nhania Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 20.01.07, 12:49
      Misia9944 - ja ubrałam łóżeczko w tygodniu i nakryłam prześcieradłemwink a termin
      też mam na 14 lutego (choć myślę że urodzę wcześniej). sprawiło mi to mnóstwo
      radości i do tej pory sprawia wink
      ---
      bd.lilypie.com/C2Dvp1/.png
      • kutikula11 Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 20.01.07, 13:16
        Witaj.. my juz mamy, ubraliśmy wszystko, ale myśle,że i tak mąż będzie musiał
        uprać raz jeszcze baldachim i pościelkę zanim wrócimy z chrupkiem ze
        szpitala...ale już sobie stoi i cieszy nasze oczy ;o)
      • misia9944 A ubiore juz :) 20.01.07, 14:24
        i nakryje calutkie :0
    • dziubasek_ona Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 20.01.07, 14:29
      Mój mąż właśnie skończył składać łóżeczko - jest z siebie bardzo dumny smile Teraz
      będziemy sprzątać pokoik a wieczorkiem lecimy na imieniny smile
    • arabelka78 Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 20.01.07, 14:56
      Ja przygotowałam 2 dni temu. Ubrane w pościel, ale przykryte kocykiem całe, żeby
      się nie zakurzyło. Z tego co ginka mówiła, mogę lada dzień rodzić, więc po co
      mam się stresować...też miałam przy tym dużą satysfakjcęsmile)
    • madzia1231 Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 20.01.07, 17:58
      U nas jeszcze nie gotowe, ale termin dopiero na 24.02, natomiast już niedługo
      zamierzam się za to wziąćsmile Dzisiaj oglądałam zdjęcia z poprzedniej ciąży i
      zobaczyłam, że składaliśmy łóżeczko i komodę 3.02, a Maciuś urodził się 19.02
      (mimo że termin był na 28.02), więc uważam że lepiej mieć wcześniej przygotowane
      (nakryte) i potem się nie stresować.
      I.... teraz też mi się wydaje, że będzie wcześniejsmile
      • dakota123 Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 20.01.07, 18:47
        Mąż kończy dziś malowanie łóżeczka (odkupiliśmy od koleżanki i chociaż było w
        świetnym stanie uparł się że go odświeży),jutro go skręci,więc myślę że w
        przyszłym tygodniu też je ubiorę i nakryję kocykiem - niech czeka na lokatorawink)
        A dziś odebraliśmy wózek - teraz siedzę i gapię się na niego,gdybym jeszcze
        łóżeczko miała gotowe to bym chyba oczopląsu dostaławink))
        • 3aloczki Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 20.01.07, 18:58
          Ja chyba też niedługo się za to wezmę, idę w środę do lekarza, zobaczymy co
          powie. Czytam teraz sporo i wszędzie napisane jest aby przygotować wszystko
          miesiąc wcześniej przed przewidywanym terminem. Ja mam na 23,02 więc akurat,
          przygotuję i przykryję chyba smile I fotki zrobię wreszcie. Łóżeczko już stoi od
          tygodnia tak na marginesie (wietrzy się z okropnego zapachu drewna i lakieru),
          materac w nim leży ale jeszcze w folii. Komoda załadowana rzeczami małego ale
          jeszcze muszę je poprać i poprasować co nieco smile
          Pozdrawiamy
    • minka2403 Re: Materac w folii 20.01.07, 19:08
      Dziewczynki, tylko nie czekajcie do ostatniej chwili ze zdjeciem tej folii z
      materaca, bo np. moj (piankowo-kokosowy) wietrzyl sie jakies 2 tygodnie zanim
      ten nieprzyjemny zapach z niego "wyparowal".
    • kasiakasia17 Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 20.01.07, 21:03
      U nas lozeczko juz rozlozone, materac jeszcze w foli a posciel wlasnie sie
      suszy. pozdrawiam
    • evatka Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 21.01.07, 13:52
      jak łóżeczko jest nowe to lepiej je już złóżyć zeby wywietrzała farba i ten
      zapach nowości i zwłaszcza materac,wszystko musi nabrac bakterii jakie sa w
      domu.
    • novinka_78 Re: Kto ma juz cale łóżeczko przygotowane ?? 22.01.07, 12:51
      U nas łóżeczko stoi już skręcone w świeżo przemeblowanej na tę okoliczność
      sypialni. "Ubrałam" je też żeby oczka cieszyło ale planuję jeszcze, to wszystko
      wyprać za jakiś czas i na jakieś dwa tyg przed terminem "ubrać" już docelowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka