Dodaj do ulubionych

dzieciaczki z marca 2006

30.01.07, 20:52
Moja Zosia (05.03.2006) jeszcze nie chodzi,dobrze raczkuje, staje na nóżkach,
waży 11 kg ma 78 cm wzrostu. Robi pa pa, kosi łapci, mówi proste słowa mama
baba dada tata.A co u Waszych dzieci , napiszcie co robią Wasze maluchy...
Obserwuj wątek
    • choccolatte3 Re: dzieciaczki z marca 2006 30.01.07, 21:15
      Maks (13.03.2006) nie chodzi, raczkuje, ba, niemalże "biega" raczkując, stoi
      przy czym popadnie, chodzi przy meblach, łóżku, w łóżeczku przy drabinach,
      trzymany za rączki itp. Mówi MAMA, TATA, DADA, BABA, DZIADZIA, NIE, TAK. Nie
      wiem ile waży, ale koło 9, 10 kg. Robi PAPA, KOSI-KOSI, przybija PIąTKę. Robi
      PIBIP w nosek mój czy też Szczeniaczka-Uczniaczka. Ponadto jak powiem PTASZKI,
      MLECZKO, SISIU, PAMPERSIK, KąPIU-KąPIU, SAMOCHODZIK i wiele innych słów to już
      wie o co chodzi.
    • smurfetkaiwiktor Re: dzieciaczki z marca 2006 30.01.07, 21:24
      Wiktor(27.03.2006) juz chodzi zaczal od Swiat ale tak okolo 2 tygodni to sam
      lazi po domu,wczesniej przeszedl pare krokow i bal sie..wazy okolo10 kg. Daje
      czesc, robi papa, daje buzi, i robi brrr i pluje przy tym,wyciaga raczki, jak
      mu mowimy czy chce pic to jak chce to piszzczy, robi aty aty,jak sie pytam
      gdzie tata to sie rozglada i mowi tata da,dada,ladnie umie szafki oprozniacsmile
      wiec mamy powiazanesmile. Uwielbia sam jesc,tzn. kawalek
      jablka,gruszki,sliwki,chleba,chrupka lub jakies inne tego typu rzeczy,ostatnio
      spodobal mu sie makaron,zrobilam mu swiderki i sie zachwycal..smileGadac lubi,tez
      jakies proste rzeczysmile ma 8 zabkow i uwielbia wszystko gryzc..smiledzis nawet
      siusiu na nocnik 2 razy zrobilsmile oczywiscie siedzi,siada od 6,5
      miesiaca,raczkuje od 6m.i 3 tyg. a wstawal od 7 m.z. jak zobaczyl jak fajnie
      jest w pozycji pionowej to raczkowanie bylo tylko wykonywane z musu..jest
      pogodnym dzieckiem spi od 19 do 6 rano z 5 przerwami, niestetysad
    • lacido Re: dzieciaczki z marca 2006 30.01.07, 21:37
      Szymonek - też z 5 marca, też nie chodzi ale raczkuje od upadłego i staje na
      nózki przy meblach.Jak mu się chce to robi papa, bije brawo, przybija piątkę i
      da buzi.Niby mówi mama tata ale nie do końca jestem przekonana co z tego
      rozumie.REaguje na pytania typu gdzie jest kotek i leci do kota albo gdzie jest
      jest książeczka, jak recytuje pierwsze zdanie z ksiazki to od razu do niej
      idzie, wogóle lubi przeglądać książki nie tylko dla dzieci, zwłaszcza odwracać
      kartki.Bawi się w ganianego na czworaka tzn ucieka a potem goni.BArdzo lubi
      kontakty z obcymi ludźmi miał okazję siedzieć ze mną na fotelu dentystycznym smile
      Ciekawośc mojego dziecka jest dla mnie przytłaczajaaa zwłaszcza jak uparcie
      czatuje przy drzwiach do kibelka, którymi uwielbia się bawić co w bliskim
      sąsiedztwie kociej kuwety jest niezbyt miłe wg mnie.POzdrawiam wszystkie
      marczaki smile)))))))))))
    • zuziazosia Re: dzieciaczki z marca 2006 30.01.07, 21:53
      A ile śpią Wasze maluchy w dzień? Jak to jest nocą? Moja Zosia budzi się jeszcze
      2-3 razy na karmienia.
    • zuziazosia Re: dzieciaczki z marca 2006 30.01.07, 21:54
      Dodam jeszcze że mała śpi do południa 1-1,5 godz. na spacerku a po obiedzie
      ok.godziny...a Wasze?
      • choccolatte3 Re: dzieciaczki z marca 2006 31.01.07, 12:53
        Maks śpi o 10 godzinkę i o 14 z półtorej. W nocy już od dawna nie je, tylko
        czasem pije. Śpi od ok. 19:30 do 8. Czasami przesypia całe noce, a czasami budzi
        się co chwilę z płaczem sad Ma jeszcze 3 posiłki mleczne, a jak Wasze marcóweczki?
    • sabka22 Re: dzieciaczki z marca 2006 31.01.07, 11:50
      witam mój synek (13,03.2006)chodzi już od kąd skończył 9mies ale za to wogóle
      nie raczkował,mówi baba daj nana tata i kłóci sie strasznie po swojemu.Pokazuje
      nerwy jak czegoś nie może a chce,po za tym śpi 2 razy rano 1,5godz i popołudniu
      też tyle,w nocy różnie bywa czasami całą noc przespi spokojnie a czasami budzi
      sie co 2godz.Je kaszki na zwykłym mleku poza tym prawie wszystko i ma sie
      dobrze.Pozdrawiam!
    • mamusia30 Re: dzieciaczki z marca 2006 31.01.07, 16:39
      Witam,moja córcia Oliwia(28.03.2006r.)jeszcze nie chodzi,raczkuje, przy meblach
      ładnie spaceruje trzymając się jedną rączką,mówi mama,tata, baba,da da,robi
      kosi kosi,ma dwa ząbki na dole,waży około 10kg.śpi całą noc do 8 rano i bardzo
      uwielbia oglądać Teletubisiesmile
      Pozdrawiamy.

• zuziazosia Re: dzieciaczki z marca 2006 31.01.07, 19:18
        Mojej Zosi rośnie ósmy ząbek, zjada 3 posiłki mleczne w ciągu dnia, raczej
        dobrze spi, zjada obiadek, i 1 deserek.Ale ostatnio ma problem ze zrobieniem
        kupki.Bardzo się pręży i męczy i zrobi niewiele raz na dwa trzy dni. Drogie
        mamy pomózcie co zrobić, a może to normalne?Może jej podać na czopki
        glicerynowe? Co o tym myślicie?
    • monini777 Re: dzieciaczki z marca 2006 31.01.07, 20:01
      mateusz urodzony 27 marca 2006. raczkuje chodi przy meblach czasami
      samodzielnie nawet kilkanascie metrow. wazy 10 kg. robi kosi kosi papa tylko
      czasami uwielbia nasladowac moje miny oraz auto BRRRRRRRRRRRR. jego ulubiona
      zabawa to otwieranie i zamykanie drzwi oraz szafek.
    • mamatoma1 Re: dzieciaczki z marca 2006 03.02.07, 23:13
      Tomuś (11.03.2006) zaczyna chodzić.Waży już prawie 12 kilo, ma 6 zębów i chyba
      7-my w drodze. Robi kosi kosi,pa pa, wrzuca swoje zabawki do worka jak nie chce
      się już bawić. Śpi przeważnie do godziny piątej rano. Bardzo lubi brać książki
      swojej siostrze (6 lat), a jak nie dostanie tego co chce to strasznie gryzie.
    • aniazm Re: dzieciaczki z marca 2006 04.02.07, 20:53
      Witajciesmile
      Zapraszam na moje aukcje na Allegro, mam dużo rzeczy dla dzieci 12-18 miesięcy,
      przede wszystkim dla chłopców. Pozdrawiam serdecznie marcowe mamy!
      www.allegro.pl/my_page.php?uid=119611
    • mamatoma1 Re:co jedzą wasze dzieci 04.02.07, 21:55
      Mój mały zjada wszystko co dostanie. Mam tylko jeden problem.Każda zupka czy
      kaszka musi być podana z butelki bo inaczej jest jeden wielki krzyk. A jak jest
      u Was? Jeszcze jedno - jest tutaj ktoś z okolic Katowic? Gdzie najlepiej wybrać
      się na długi spacer?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka