Dodaj do ulubionych

Czy używacie śpiworków??

01.02.07, 08:29
Krystianek ostatnio sypia w śpiworku, bo zaczął sie bardzo odkowypać. Bałam
sie, że będzie mu przeszkadzał, bo lubi się na boki, na brzuszek przekręcac,
ale nie- daje radę- wczoraj nawet wstał w nim w łóżeczku : ) Chcę mu kupić
jeszcze 1 może macie jakieś godne polecenia?
Obserwuj wątek
    • mela24 Re: Czy używacie śpiworków?? 01.02.07, 08:55
      Ja używam, takie bez rękawków. Maja się bardzo odkopuje.
    • olutek_m Re: Czy używacie śpiworków?? 01.02.07, 09:11
      My już nie. Milka lubi zakryć się cała kocem. Zakłada sobie go na głowę w
      śpiworku sie wybudzała, bo nie mogła sie przytulić.
    • matie31 Re: Czy używacie śpiworków?? 01.02.07, 10:30
      Tymek spi w spiworku od jakiegos 3 mca zycia. Najpierw w lekkim z H&M (zamek z
      boku, rozpinana jedna ta szeleczka na ramieniu, troche niewygodny do
      nakladania, ale zamek bezpiecznie ukryty) teraz w Baby Ono (cieplutki na zime
      bo my nie grzejemy w ogole w sypialni, zamek z przodu centralnie). W tym Baby
      Ono slaby zamek jest, czasami sie rozchodzi przy zapinaniu, ale jak juz zapne
      to trzyma do rana, cale szczescie.
      Kupujac zwroc uwage, czy zamek po zapieciu jest daleko od twarzyczki dziecka.
      Wydaje mi sie to najistotniejesze. No jeszcze oczywiscie grubosc dopasowana do
      pory roku itp ale to oczywiste smile
    • mamakrzysia10 Re: Czy używacie śpiworków?? 02.02.07, 18:35
      My kupiliśmy śpiworek niemieckiej firmy TCM. Jest dostępny na allegro. Jak dla
      mnie rewelacja. Jest bardzo ciepły i rośnie razem z dzieckiem (rozmiar:
      80-110)Gorąco polecam.
    • monikajacka Re: Czy używacie śpiworków?? 02.02.07, 22:23
      my juz nie,odkąd Hania nauczyła sie raczkować śpiworek niepotrzebnie wybudzał
      ja ze snu,nie mogła sie przekręcać
      • karolah2 Re: Czy używacie śpiworków?? 03.02.07, 20:10
        Wydaje mi się,ze nasze dzieci są już za duże na spiworki.Póki się nie ruszały,w
        sensie nie przekręcały sie na boki,nie wstawały itd. to była dobra rzecz,ale
        pod tym względem,ze ciepło dawałysmile teraz nie "ubieram" małej w spiwór.Niech ma
        swobodę ruchu.Przecież nawet jak bardzo się przekręcają(a moja córka tak
        robi,bo czasami spi po drugiej stronie łóżeczka) to nie wypadna z łózeczka! ja
        też nie chciałabym spać "uwięziona" w takim spiworkusmile
        • malenkima Re: Czy używacie śpiworków?? 03.02.07, 22:25
          tu chodzi raczej o to, że maluchy marzną jak się odkryją. moja młoda wychodzi
          zupełnie spod kołderki i bydzi się dopiero jak porządnie zmarznie. niestety
          śpiworek nie zdał egzaminu bo bie mogła się w nim obracać na boczki i marznie
          dalej.
    • kmijas Re: Czy używacie śpiworków?? 03.02.07, 22:40
      Hania tez sie wykopywała i kupiłam jej taki:
      www.allegro.pl/item161803799_spiworek_do_lozeczka_sliczny_nowy_.html
      jest duży spokojnie może sie przekręcać i wiercić w łóżeczku i jest cieplutki.
      • agnes3131 Re: Czy używacie śpiworków?? 05.02.07, 22:20
        Bardzo fajny ten śpiworek, nie odkopuje sie z niego? Tak własnie- chodzi o to,
        że mój synek bardzo się odkopuje- przy każdym przekręcaniu na bok i cały czas
        miał katar. Śpiworek nie przeszkadza mu w poruszaniu- nawet w nim stanął w
        łóżeczku, a katar minął i ja się nie martwię, że marźnie. Więc myślę, że nie są
        za duże nasze dzidzie, bo nie chodzi mi o rożek.
        • kmijas do agnes3131 08.02.07, 22:52
          Jestem bardzo zadowolona z tego śpiworka, Hania tez sie w nocy wierci i
          rozkopuje a teraz jest jej ciepło i ma sporo miejsca. Śpiworek jest polarowy
          cały rozpinany na zewnątrz z powłoka bawełnianą ma też po bokach dwa guziki do
          których można przypiąć wywiniętą górę gdy dziecko zbyt sie obniżyło.Nie wiem
          czy dobrze opisałam wink Ja mam ten model pasujący do normalnego łóżeczka ale
          wiem że są też do tych większych chyba na 140. Jak jest ciepło to troche
          śpiworka rozpinam z jednej strony. Już ze trzy miesiące go używamy i jest ok.
          nie wiem tylko co w lecie bo będzie chyba zbyt ciepły.
          • agnes3131 Re: do agnes3131 09.02.07, 20:48
            Dzięki za info!!
            • zebra51 Re: do agnes3131 09.02.07, 21:54
              Do tej pory tymek spał pod kołdrą, ale chyba też kupię śpiwór. Od paru nocy
              muszę wstawac w nocy i go przykrywać, bo "wędruje" w łózeczku i sie odkrywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka