pinacolada77 05.02.07, 11:50 Novinko co z Tobą, czyżbys też już pośpieszyła sie ) mam nadzieje ze wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annazmaria Re: Novinka_78- gdzie sie podziewasz?? 05.02.07, 13:01 No właśnie, daj znać koniecznie co zTobą i Alusią, trzymamy kciuki i czekamy na wieści Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: Novinka_78- niunka24????????? 05.02.07, 13:54 Obie dziewczyny nam znikły????????????? Hallo dajcie znać!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 niunka moze odpoczywa 05.02.07, 15:55 raczej u niej sie nic nie dzieje, jestesmy umowione ze jak cos to damy sobie znac moze poszla mi paczke wyslac;p Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Jestem, jestem :) 05.02.07, 16:32 Cześć Dziewczynki Jeste, jestem ) Tylko małżek ma dziś wolne i trochę podróżujemy a wieczorkiem jedziemy na usg (nadprogramowe, bo poprzednie miało być ostatnie ale moja ginka uparła się, żeby zobaczyć czy Ala będzie bardziej 4 czy bardziej 5 kg- ehh wkurza mnie tym straszeniem ale mam kochanego doktorka od usg i na pewno pocieszy mnie ) Dzięki kochane za pamięć. Pozdrawiam cieplutko. P.S. Aha zapomniałam- dziś zaczęłam pić za radą jakiejś mamowo-dzieciowej gazetki napar z liści malin, który ma przyczynić się do lepszego funkcjonowania macicy, tzn może troszkę przyśpieszyć skurcze ale podobno też polepszyć ich jakość przy porodzie- zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria Re: Jestem, jestem :) 05.02.07, 17:32 No to całe szczęscie że jesteś - chociaż pewnie wolałabyś już 'nie być' z nami Udanego USG - rzeczywiście rośnie ci ta córa jak na drożdżach, ja ostatnio usłyszałam 3000 - góra 3200 więc się na giganta nie nastawiam, oby nie było za dużej niespodzianki. Daj znać co i jak (PS do kogo chodzisz na USG - czy ktoś ze szpitala?) ania Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Jestem, jestem :) 05.02.07, 17:35 Po usg oczywiście dam znać, jak nie dziś, bo może jak wrócimy to już padnę, to jutro rano a na usg nie chodzę do nikogo ze szpitala a do dr Roberta Makowskiego. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria Re: Jestem, jestem :) 05.02.07, 18:31 nie znam ale z 'naszego' szpitala bardzo polecanymi (potwierdzam na sobie i Kubusiu) ginekologami - położnikami - radiologami sa panowie Dziąg, Gawlak i Jakubiak - mili, kompetentni i fachowi. Z pierwszymi miałam do czynienia podczas swojego pobytu na patologii, z ostatnim regularnie przez 9mies na kontrolnych USG w Enel-Medzie. Trzymaj(cie) się Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Po usg 05.02.07, 20:59 Z Dzidzią wszystko dobrze ale jest duuuża, jednak ginka nie myliła się. Jesteśmy w 38 tyg (wg moich oliczeń), wg usg wyszło, że 38 tydz i 3 dz i waga Alusi to 4 kg. Łożysko w III stopniu dojrzałości. Doktorek od usg powiedział, że może to oznaczać, że już niebawem urodzę i że dobrze by było dla mnie i dla Alusi żeby urodzić jak najszybciej. Ehh, z jednej strony bardzo się cieszę, że z Dzidzią wszystko ok a z drugiej martwię się porodem, bo ewidentengo wskazania do CC nie mam (nie chciałbym zresztą) i mam rodzić SN i dopiero jak w trakcie okaże się, że trzeba to będzie CC i boję się po prostu czy ktoś nie podejmnie zbyt późno takiej decyzji i nie zaszkodzi mojej córeczce.... Jestem rozdarta.... Idę napić się herbatki z liści malin i wykorzystać małżka a jutro umyję podłogi a co tam może coś zadziała Odpowiedz Link Zgłoś
ivvvo Re: Po usg 05.02.07, 21:16 podobno samo nastawienie to polowa sukcesu - nie wiem, nie rodzilam sn, ale wiem, ze odkad nie dopuszczam do siebie zlych mysli wszystko jest latwiejsze i lepsze nie ma sie co oszukiwac, ze bedzie rozowo, ale musimy jakos urodzic dlatego lepiej wierzyc, ze wszystko bedzie w porzadku; oczywiscie ze mam chwilami napady leku ale wtedy przeganiam zle mysli i zajmuje sie czymkolwiek co zaprzata nie tylko moje rece ale tez umysl bedzie dobrze - trzymam za Ciebie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kfilka Re: Po usg 06.02.07, 08:55 No proszę, ale Ta Wasza Alusia rośnie ). Ciekawe, czy nasza też taka duża będzie? My byliśmy dokładnie 2 tyg temu na USG i wtedy waga naszej małej wyszła ok.3kg więc chyba jednak będzie drobniejsza od Waszej. Novinko, myśl pozytywnie a wszystko dobrze będzie! A z tymi malinkami to chyba pomysł przechwycimy . Pozdrawiamy mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: Novinka_78- gdzie sie podziewasz?? 05.02.07, 22:00 Zycze Ci Novinko, zebys juz jak najszybciej mogla tulic do siebie swoja corenke Tez czytalam o tych malinkowych lisciach, wiec pijcie i do dziela! Odpowiedz Link Zgłoś