niunka24 09.03.07, 16:05 Jakim mlekiem karmicie/dokarmiacie? Bo mi po Bebiko coś płacze Mały Ryczy tak, jak nigdy po moim nie płakał. Kurde.... (( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kania_kania Re: jakie mleko? 09.03.07, 16:07 Ja przy Kasce uzywalam Nan 1, zwykle Nan (nie zadne Ha czy inne wynalazki). Kania Odpowiedz Link Zgłoś
mardika Re: jakie mleko? 09.03.07, 16:48 ja dokarmiam Bebilonem 1, ale kwesteię zmiany mleka proponowałabym skonsultowac z lekarzem, bo może mały źle toleruje któryś ze składników mleka który aktualnie mu podajesz. A czy poza płaczem ma jakies inne objawy typu: zapracia, brak kupki, postękiwania? Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: jakie mleko? 09.03.07, 16:57 Ja dawałam dopiero 3 razy sztuczne. więc truno mi coś powiedzieć, ale tylko te 3 razy miałam prawdziwy wrzask i chyba kolkę... jak się obudził po śnie, po sztucznym, to strasznie płakał..po moim tak nie miał. nie wiem, co robić Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowa Re: jakie mleko? 09.03.07, 17:45 Po sztucznym mogą być większe wzdęcia. Pamiętaj żeby przypilnować, aby mu się porządnie odbiło. Ja teraz karmię Bebikiem 1 ( zwykłym bez dodatkowych literek), córkę karmiłam Nan i też byliśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
jniedz Re: jakie mleko? 11.03.07, 17:37 Ja karmię synka mlekiem BEBILON PEPTI, ale wtedy kiedy nie mam swojego wystarczająco dużo pokarmu Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Re: jakie mleko? 11.03.07, 13:40 Ja straciłam pokarm Małego karmię mlekiem Bebiko 1. Odpowiedz Link Zgłoś
amagda80 Re: jakie mleko? 11.03.07, 14:21 ja podaje bebiko omneo- ma mniejsza zawartosc laktozy i jest bardziej strawne niz zwykle bebiko; ale niestety drozsze po wprowadzeniu sztucznego mleka dziecko moze miec wzdecia ale w ciagu tygodnia- dwoch powinno sie do mleka przyzwyczaic i powinno byc juz ok; jesli nie ma zadnej wysypki ani niepokojacych kupek a jedynie marudzi to moze poczekaj jeszcze ze zmiana mleczka- czeste zmienianie moze bardziej zaszkodzic i dopiero moze sie nabawic kolek i bolow brzuszka;mozesz podawac esputicon- pomaga na wzdecia; Odpowiedz Link Zgłoś
anntenka Re: jakie mleko? 12.03.07, 10:24 najpierw nan 1 i byly zaparcia potem humana zwykla i dalej zaparcia potem bebiko omneo i dalej zaparcia potem bebilon pepti i pawie jak fontanna teraz humana sl (cos jak pepti ale lepsze w smaku) i poki co tolerowane ale kupy dalej niet i straszne meki po 4 dniach nierobienia kupy ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Bebilon PH 5,7 12.03.07, 17:11 Ja też musiałam zmienić małemu mleko z Bebiko 1 na Bebilon PH 5,7 (dostępne w aptekach na zamówienie). Synek od 2 tyg. się pręży i strasznie płacze, nawet Espumisan ani Infacol nie pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: Bebilon PH 5,7 13.03.07, 18:18 Akselod początku jest na sztucznym,na początku dawaliśmy nan i miał straszne zatwardzenie aż mu musieliśmy termometrem pomagać,odkąd zmienilam na bebilon kupki są rzadsze,aż sobie jajka zawsze umaże Odpowiedz Link Zgłoś