kasiap118 21.03.07, 13:53 Moja mała ma bardzo odparzoną pupę, aż ma rany. Nie mogę tego wyleczyć-sudokrem, wietrzenie niewiele pomaga. Może macie jakieś sposoby na odparzenia. Pomóżcie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julka1977 Re: co na odparzenia? 21.03.07, 16:02 Bepanthen w maści- grubo i często, no i wietrzenie Odpowiedz Link Zgłoś
mamuletka Re: co na odparzenia? 21.03.07, 18:39 mój starszy miał takie odparzenie aż do krwi.. przede wszystkim czy Twoja córka ma może rozwolnienie? bo równocześnie trzeba też by to wyeliminować. My myliśmy pupę za każdym przewijaniem wodą z rumiankiem i smarowałam tormentiolem (zaraz ktoś się wydrze na mnie - i tak zawsze stosuję tormentiol i nikt mnie nie przekona by tego nie robić bo jest najlepszy) no i wietrzenie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
mela24 Re: co na odparzenia? 22.03.07, 07:37 właśnie moja mała ostatnio też miała problem z pupą. Stosowałyśmy sudokrem, ale było jeszcze gorzej - okropne krostki. Na noc raz posmarowałam linomagiem w maście i pupcia już fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap118 Re: co na odparzenia? 22.03.07, 07:45 Dzięki za rady. Mała nie ma rozwolnienia. Kilka dni temu zajmowała się nią babcia, nie przyuważyła kupki i dupka się odparzyła. Smarowałam sudokremem ale było coraz gorzej-rany do krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: co na odparzenia? 22.03.07, 11:55 U mnie też sudokrem nie poomaga- raczej jest gorzej Pomógł nam ostatnio Bepanthen w kremie i kąpiel w wodzie z nadmanganianem potasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kachna79 sudokrem na sucho 28.03.07, 09:38 ja stosowalam sudokrem, ale zauwazylam, ze jest skuteczny jesli przed nalozeniem wytre pupe do sucha. Po uzyciu chusteczek pupa jest troche wilgotna i jak wtedy nalozysz sudokrem to on zaraz wciera sie w pieluche. Odpowiedz Link Zgłoś
klagun Re: co na odparzenia? 28.03.07, 08:29 TORMENTIOL i jeszcze raz tormentiol - jest niezastąpiony ( polecam na noc) Odpowiedz Link Zgłoś