Dodaj do ulubionych

9 tyg -nie uśmiecha się

10.04.07, 18:24
Mój synek jutro skończy 10 tyg a jeszcze się nie uśmiecha. Czy powinnam się
martwić?Wiem że umie się uśmiechać bo robi to bezwiednie przez sen albo
podsypiając przy cycu ale do mnie się jeszcze nie uśmiechnął. Czekać czy się
martwić? A jak Wasze maluchy?
Obserwuj wątek
    • misia9944 Re: 9 tyg -nie uśmiecha się 10.04.07, 18:33
      Moja coreczka ma 6 tyg ale usmiecha sie zarowno do mnie jak sie bawimy, smieje sie zasypiajac, przez sen tez kiedys widzialam. Napewno z twoim synusiem wszystko ok, z czasem i on sie usmiechnie jak sie bedzie z mamusia bawil wink
      • bocianowa Re: 9 tyg -nie uśmiecha się 10.04.07, 18:40
        Moim zdaniem nie masz się co martwić. Mój Arek zaczął się do nas uśmiechać
        calkiem niedawno i teraz się śmieje bardzo często. 16 kwietnia skończy 3 miesiąc.
        Każde dziecko jest indywidualnością, jedno robi cos szybciej drugie wolniej, a
        chłopcy podobno wszystko robią z lekkim opóźnieniem wink
    • my_cha1 Re: 9 tyg -nie uśmiecha się 10.04.07, 18:43
      Nasz Kuba ma 8 tygodni i od ponad tygodnia już się świadomie uśmiecha. A teraz to nawet śmieje się pełną gębą wink Zarówno odpowiada uśmiechem na uśmiech, jak i potrafi uśmiechać się do zabawek. Jeszcze tylko czekamy aż zapiszczy z radości wink
      Czasem też uśmiecha się bezwiednie, ale to jest całkiem inny rodzaj uśmiechu i oznacza raczej ruchy w jelitach.
      Ale każde dziecko rozwija się inaczej, więc chyba nie ma się czym martwić. Może przy okazji szczepienia pogadaj z pediatrią o tym, co cię niepoki.

Pozdrowienia!!!
    • ola33333 Re: 9 tyg -nie uśmiecha się 10.04.07, 22:45
      nic nie martw sie, a wrecz przeciwnie: usmiechaj sie duzo do dziecka, polaskocz
      go pod brodka, pocaluj itp.
      a na pewno niedlugo zaskoczy cie usmiechem !
      • ominix Re: 9 tyg -nie uśmiecha się 10.04.07, 23:28
        Dokladnie..każde dziecko jest innesmile
        • jowitaw001 Re: 9 tyg -nie uśmiecha się 11.04.07, 07:05
          Martwić się na pewno nie ma co. Każde dziecko jest inne a chłopcy podobno w
          większości robią różne rzeczy później niż dziewczynkismile. Mój ma prawie 9
          tygodni i od jakiegoś tygodnia odpowiada uśmiechem na uśmiech ale też nie
          zawsze. Musi mieć do tego dobry humor patrz być najedzonysmilesmilesmile. Twoje dziecko
          terz zacznie się uśmiechać już niedługo. Jak się niepokoisz to przy okazji
          zapytaj pediatry ale wg. mnie powie tylko że każde dziecko jest inne i tyle.
    • marysiowamama Re: 9 tyg -nie uśmiecha się 12.04.07, 22:58
      Moze bedzie poważnym mążczyzną?
    • amagda80 Re: 9 tyg -nie uśmiecha się 13.04.07, 10:15
      jula ma 7 tyg ale juz od dwoch tyg sie usmiecha; natomiast pamietam ze synek
      dluuugo sie nie usmiechal (przynajmniej do 9 tyg zycia) a nawet jak zaczal to
      dlugo robil to tylko sporadycznie; no i do dzis jest malą mrudą smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka