Dodaj do ulubionych

jestem przeterminowana

13.04.07, 11:51
juz 3 dni i wkurzona!!!!!!ta ciaza sie nie skonczy. pamietacie to uczucie?
Obserwuj wątek
    • malina.majka Re: jestem przeterminowana 13.04.07, 12:14
      Bardzo dobrze to pamietam,chodzilam 2tyg przeterminowana az w koncu wywolali
      porod.3dni to jeszcze nie tak duzo smile 3mam kciuki za szybki i lekki porod!
    • asia_mod Re: jestem przeterminowana 13.04.07, 13:20
      No ja nie znam tego uczucia, bo mój synuś urodzil się 4 tygodnie przed
      terminem. Mogę podejrzewać tylko, czym to było spowodowane. Moja mama i babcia
      mówiły, że nie wolno podnosić rąk do góry. Ale przecież musiałam poukładać
      wszystko w szafach po remoncie i przetrzeć jeszcze okno, zaznaczam przetrzec.
      To wszystko robiłam w sobotę, a rankiem w poniedziałek urodził sie Miłosz.
      Życzę powodzenie i zdrówka! A i łatwego porodu!
      • aisza24 Re: jestem przeterminowana 13.04.07, 17:42
        Hehe, seksik ponoc pomaga, u nas pomogl!
    • kika_kika Re: jestem przeterminowana 14.04.07, 18:19
      Bidulko uszy do góry - jeszcze zatęsknisz za tym, że jedno w brzuchu a tylko
      drugim trzeba się zajmowac smile uwierz, wiem co mówię smile))
      • mala67 Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 09:46
        wierze Ci kika wierze. ale to czekanie mnie wkurza, bojesie wywolywania porodu
        kolezanka mnie nastraszyla ze podawanie oxy jest jak razenie prademsadprawda to?
        • malina.majka Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 12:42
          Mala,a dlaczego od razu oxy? Ja na wywolanie porodu dostalam zel z
          prostaglandynami i po 3godz od zaaplikowania odeszly mi wody.A przyjechalam na
          porodowke bez skurczy i wszyscy byli w szoku ,ze tak szybko zadzialalo.Moze i
          Ty (jakby co) popros wpierw o taki zel? Pozdrawiam,M.
        • patoga Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 19:35
          ja po oksy nie czułam różnicy, do 7cm szło samo i to bez bólu, potem stanęło
          dlatego podali oksy, ale też słyszałam złe opinie na ten temat
        • kraabik Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 21:09
          Ja tam dostałam oxy (kilka), bo wszystko się wlokło, ale akurat u mnie nie było
          jakiejś różnicy w odczuwaniu bólu. Dopiero po przebiciu pęcherza płodowego
          skurcze zaczęły konkretnie boleć i zdecydowałam sie na ZOO. A jak już przyszyły
          parte urodziłam dość szybko. Powodzenia!!!! I expresowego porodu big_grin
    • inga75 Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 13:18
      Tez nie znam tego uczucia bo moj maluch urodzil sie dzien przed
      terminem.....ale seksik polecam.
      • liniosek Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 13:42
        eh znam to uczucie.Moja mala urodzila sie 2 tygodnie po terminie.Nic nie
        pomagalo na wywolanie porodu,ani chodzenie po schodach,mycie okien,a nawet
        kroplowka z oxy!!!!!Po przybyciu do szpitala probowano wywolac kroplowa z oxy
        po calym dniu podpieta do kroplowy nic nie ruszylo dopiro porod odbyl sie 2 dni
        po oxy!!!
        • azbestowestringi ja bym chciala byc znowu przeterminowana 15.04.07, 16:15
          wg szpitalnego usg mam termin na 11 lipca. od 15 lipca moge juz zaczac rodzic,
          bo wtedy moja mama moze przyjechac big_grin
          a najbardziej to bym chciala miec znowu cc
          • efka30 Re: ja bym chciala byc znowu przeterminowana 16.04.07, 15:35
            Kuba urodził sie 3 tyg przed terminem, więc raczej niespodziewaniesmile).Odszedł
            mi czop i zaczęły odchodzić wody.Ale bóli żadnych przez parę godzin, więc
            zamiast oxy połozna "po cichu" zaaplikowała mi olej rycynowysmile)
            I poszło już z kopyta...
            Kuba urodził sie w ciągu 10 min w 4 skurczach...czego i tobie życzęsmile)
            • robin2510 Re: ja bym chciala byc znowu przeterminowana 17.04.07, 09:35
              jak bym mogła wybierać to wolałabym przenosic ciaże niż urodzić w 37 tyg jak
              było u mnie tylko kupa strachu, krwi i same złe wieści, całe szczęscie że
              skoczyło sie dobrze, jednak nadal jesteśmy pod opieką poradni kardiologicznej ,
              do ortopedy też chodzę mimo że z nózkami wszystko dobrze. Ale do 3 roku życia
              raczej 2 razy w roku będę chodziła z Kingą na kontrolę.
              • mijaczek wiesci od malej 17.04.07, 14:05
                ewa od niedzieli w szpitalu, oxy nie pomaga, skurcze przychodza i odchodza...
                szlag jus ja trafia i nie dziwie sie jej, bo teraz ona pewnie chce miec juz to
                za soba...
                ech...trzymamy kciuki...
                a ponoc drugi porod latwiejszy....
                • azbestowestringi Re: wiesci od malej 17.04.07, 17:00
                  nie strasz mijaczku, nie strasz sad(((
                  • smeagoul Re: wiesci od malej 18.04.07, 09:19
                    trzymaj się kochana! oby szybko się skończyło i wracaj do nassmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka