mala67 13.04.07, 11:51 juz 3 dni i wkurzona!!!!!!ta ciaza sie nie skonczy. pamietacie to uczucie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malina.majka Re: jestem przeterminowana 13.04.07, 12:14 Bardzo dobrze to pamietam,chodzilam 2tyg przeterminowana az w koncu wywolali porod.3dni to jeszcze nie tak duzo 3mam kciuki za szybki i lekki porod! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: jestem przeterminowana 13.04.07, 13:20 No ja nie znam tego uczucia, bo mój synuś urodzil się 4 tygodnie przed terminem. Mogę podejrzewać tylko, czym to było spowodowane. Moja mama i babcia mówiły, że nie wolno podnosić rąk do góry. Ale przecież musiałam poukładać wszystko w szafach po remoncie i przetrzeć jeszcze okno, zaznaczam przetrzec. To wszystko robiłam w sobotę, a rankiem w poniedziałek urodził sie Miłosz. Życzę powodzenie i zdrówka! A i łatwego porodu! Odpowiedz Link Zgłoś
aisza24 Re: jestem przeterminowana 13.04.07, 17:42 Hehe, seksik ponoc pomaga, u nas pomogl! Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: jestem przeterminowana 14.04.07, 18:19 Bidulko uszy do góry - jeszcze zatęsknisz za tym, że jedno w brzuchu a tylko drugim trzeba się zajmowac uwierz, wiem co mówię )) Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 09:46 wierze Ci kika wierze. ale to czekanie mnie wkurza, bojesie wywolywania porodu kolezanka mnie nastraszyla ze podawanie oxy jest jak razenie prademprawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 12:42 Mala,a dlaczego od razu oxy? Ja na wywolanie porodu dostalam zel z prostaglandynami i po 3godz od zaaplikowania odeszly mi wody.A przyjechalam na porodowke bez skurczy i wszyscy byli w szoku ,ze tak szybko zadzialalo.Moze i Ty (jakby co) popros wpierw o taki zel? Pozdrawiam,M. Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 19:35 ja po oksy nie czułam różnicy, do 7cm szło samo i to bez bólu, potem stanęło dlatego podali oksy, ale też słyszałam złe opinie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
kraabik Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 21:09 Ja tam dostałam oxy (kilka), bo wszystko się wlokło, ale akurat u mnie nie było jakiejś różnicy w odczuwaniu bólu. Dopiero po przebiciu pęcherza płodowego skurcze zaczęły konkretnie boleć i zdecydowałam sie na ZOO. A jak już przyszyły parte urodziłam dość szybko. Powodzenia!!!! I expresowego porodu Odpowiedz Link Zgłoś
inga75 Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 13:18 Tez nie znam tego uczucia bo moj maluch urodzil sie dzien przed terminem.....ale seksik polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: jestem przeterminowana 15.04.07, 13:42 eh znam to uczucie.Moja mala urodzila sie 2 tygodnie po terminie.Nic nie pomagalo na wywolanie porodu,ani chodzenie po schodach,mycie okien,a nawet kroplowka z oxy!!!!!Po przybyciu do szpitala probowano wywolac kroplowa z oxy po calym dniu podpieta do kroplowy nic nie ruszylo dopiro porod odbyl sie 2 dni po oxy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi ja bym chciala byc znowu przeterminowana 15.04.07, 16:15 wg szpitalnego usg mam termin na 11 lipca. od 15 lipca moge juz zaczac rodzic, bo wtedy moja mama moze przyjechac a najbardziej to bym chciala miec znowu cc Odpowiedz Link Zgłoś
efka30 Re: ja bym chciala byc znowu przeterminowana 16.04.07, 15:35 Kuba urodził sie 3 tyg przed terminem, więc raczej niespodziewanie).Odszedł mi czop i zaczęły odchodzić wody.Ale bóli żadnych przez parę godzin, więc zamiast oxy połozna "po cichu" zaaplikowała mi olej rycynowy) I poszło już z kopyta... Kuba urodził sie w ciągu 10 min w 4 skurczach...czego i tobie życzę) Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: ja bym chciala byc znowu przeterminowana 17.04.07, 09:35 jak bym mogła wybierać to wolałabym przenosic ciaże niż urodzić w 37 tyg jak było u mnie tylko kupa strachu, krwi i same złe wieści, całe szczęscie że skoczyło sie dobrze, jednak nadal jesteśmy pod opieką poradni kardiologicznej , do ortopedy też chodzę mimo że z nózkami wszystko dobrze. Ale do 3 roku życia raczej 2 razy w roku będę chodziła z Kingą na kontrolę. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek wiesci od malej 17.04.07, 14:05 ewa od niedzieli w szpitalu, oxy nie pomaga, skurcze przychodza i odchodza... szlag jus ja trafia i nie dziwie sie jej, bo teraz ona pewnie chce miec juz to za soba... ech...trzymamy kciuki... a ponoc drugi porod latwiejszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: wiesci od malej 17.04.07, 17:00 nie strasz mijaczku, nie strasz ((( Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: wiesci od malej 18.04.07, 09:19 trzymaj się kochana! oby szybko się skończyło i wracaj do nas Odpowiedz Link Zgłoś