Dodaj do ulubionych

Aqua-aerobik pierwszy raz po porodzie...

18.04.07, 23:31
Byłam dzisiaj pierwszy raz na basenie. Wybrałam się z przyjaciółką. Było
naprawdę super. Nie spodziewałam się, że aż takim duzym powodzeniem cieszą się
te zajęcia, było ok 60 kobiet. Wyszalałyśmy się jak nie wiem co smile
Ciekawe jak jutro wstane z łóżka bo już teraz mięśnie mi wariują. Niestety już
przed ciążą byłam nie bardzo wygimnastykowana.
Mąż został sam z dziećmi. Poradził sobie rewelacyjnie. Wróciłam o 22:30,
dzieci w łóżeczkach, wykąpane, najedzone, śpią w najlepsze.
Niestety zajęcia zaczynają się o 21:00, a jeszcze muszę dojechać do basenu,
tak więc mąż został sam na ponad dwie godziny.
Naprawdę czuję sie rewelacyjnie juz nie moge sie doczekać do następnych zajęć smile
Obserwuj wątek
    • niunka24 Re: Aqua-aerobik pierwszy raz po porodzie... 18.04.07, 23:48
      super! A powiedz, jak wyglądają takie zajęcia? Trzeba się specjalnie
      przygotować?smile Są bardzo wyczerpujące? I jeszcze jedno głupie pytanie..wink
      trzeba się tanm całkiem zanurzać, czy można ćwiczyć w okularach? kurcze, ja bym
      poszła, ale zrobię z siebie wariatkę bez okularów NIC nie widzę, nawet rodizłam
      w okularachwink))
      • bocianowa Re: Aqua-aerobik pierwszy raz po porodzie... 19.04.07, 01:00
        > super! A powiedz, jak wyglądają takie zajęcia?

Ćwiczenia sa identyczne jak na zwykłym aerobiku, tyle że wykonuje sie je w
        wodzie. Ćwiczenia wykonywane są przy muzyce. Trener pokazuje jak wykonywac
        ćwiczenia.

> trzeba się tanm całkiem zanurzać?

Nie, zanurzasz sie max do szyji.

> Trzeba się specjalnie przygotować?

Wystarczy kostium, czepek i klapki, a przede wszystkim chęci smile

>Są bardzo wyczerpujące?

Mi się wyobrażało, że takie ćwiczenia wogóle nie są ciężkie. Ale okazało sie, że
        niektóre wcale sie tak łatwo nie wykonuje. No ale co to za cwiczenie bez żadnego
        wysiłku. Kiedyś bardzo dużo chodziłam na zwykły aerobik i muszę przyznać, że ten
        aqua jest dużo lepszy. Wiekszośc ćwiczeń wykonuje się z większą łatwością. W
        wodzie jest sie lżejszym.

Od razu po wyjściu z wody czułam każdy mięsień. Zobaczymy jak bedzie rano, czy
        wogóle się zwlekę z łożka...ciekawe co na to mój głodny Aruś, chyba nie bedzie
        wyrozumiały wink

Naprawdę polecam, jak masz mozliwość i ochotę iść, to spróbuj,moim zdaniem
        naprawdę warto/.
        • niunka24 Re: Aqua-aerobik pierwszy raz po porodzie... 19.04.07, 11:35
          wielkie dzięki!
          też choziłam dużo na zwykły i zawsze chciałam na ten aqua iśćwink

skuszę się,jak znajdę czas i gardło przetanie bolećwink
        • thaigirl Do Bocianowa 19.04.07, 11:42
          Kochana a gdzie byłaś na zajęciach, na którym basenie? Bo my chyba z jednych
          okolic jesteśmy: Ty Piastów a ja Piastów/Pruszków a konkretnie żbików lub w
          porywach Ochotasmile Co prawda sama na takie ekscesy jeszcze chyba nie jestem
          gotowa, ale w przysłości na pewno się wybioręsmileI dobrze wiedzieć gdzie takie
          cuś się odbywasmile
          • misia9944 Re: Do Bocianowa 19.04.07, 11:52
            i jak sie dzis czujesz ?
            • bocianowa Re: Do misia9944 19.04.07, 16:59
              No cóż ! Dzisiaj czuję się, jak by to ująć..?? Cała zakwasiała wink
              Boli mnie najbardziej brzuch, trochę słabiej wewnetrzna strona ud, ręce, łydki.
              Ale przynajmniej czuję, że coś te ćwiczenia dają.
              Kolejne zajęcia w poniedziałek więc mam czas wydobrzeć. Pewnie po nastepnych
              jeszcze kilku zajęciach będę miała zakwasy, póki się nie wyćwiczę troszkę, no
              ale na tym to polega.
              A tak poza bólem, czuję się rewelacyjnie, już się doczekać nie mogę do
              poniedziałku, bo to i troszkę czasu dla siebie, bez kieratu domowego, troszkę
              relaksu i radości...a tego teraz mi trzeba bardzo smile
              Polecam jeszcze raz, naprawdę warto. Jak macie możliwość radzę spróbować smile
          • bocianowa Re: Do thaigirl 19.04.07, 16:54
            Tak ja jestem z Piastowa smile Ale Pruszków znam bardzo dobrze, ponieważ mieszkałam
            tam połowe swojego zycia, czyli 15 lat smile
            Ja mieszkałam tuż przy kolejce WKD, na osiedlu przy Szkole Podstawowej Nr 6, ale
            miałam kilka znajomych ze Żbikowa. Niestety kontakt z nimi mi sie urwał sad
            Długo mieszkasz na Żbikowie??

Byłam oczywiście na basenie Kapry w Pruszkowie smile Miałam jeszcze do wyboru dwa
            baseny w Ursusie i basen w Ożarowie Maz oraz brałam pod uwagę basen w Raszynie,
            tam też jest aqua-aerobik. Ale wybrałam Pruszków ponieważ tam woda jest
            oczyszczana ozonem, na pozostałych chlorem.
            Naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić te zajęcia. Ubawiłam się po pachy smile
            Przyjemne z pożytecznym. To świetny sposób na relaks od codziennych zajęć.

Pozdrowionka smile
            • thaigirl Re: Do thaigirl 26.04.07, 17:28
              He, fajniesmile W ostatni weekend też byłam na basenie w pruszkowie, ale tak, żeby
              samej popływć tak rekreacyjnie i było suuuuuper! Poza tym zauważyłam, że są tam
              równiez organizowane zajęcia z pływanie dla dzieci. Pogadałam sobie z jedną z
              mam i była strasznie zadowolona, jej córeczka teżsmile Ja na pewno zapiszę jasia
              na coś takiego, ale nie wiem czy w oruszkowie czy na ochocie gdzie mieszkamy (w
              pruszkowie mieszkają moi rodzice i czesto tam bywam). Pozdrowionka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka