mala67 08.05.07, 17:45 chce kupic jakas zabawke do domu dla /Julii, poleccie cos rozwiojajacego, fajnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hautnah Re: czym sie bawia? 08.05.07, 21:28 u nas od paru tygodni hitem sa klocki lego duplo. maz i ja i mala spedzamy kazda wolna chwile na zabawie z klockami Odpowiedz Link Zgłoś
mcbeall Re: czym sie bawia? 09.05.07, 13:10 Teraz na topie są: 1. wszelkie klocki: drewniane, do układania obrazków, lego itp. 2. cymbałki i bębenek (choć przy tym czasami można stracić cierpliwość albo słuch ) 3. bajeczki (takie krótkie w sztywnej oprawie) 4. blok i kredki Odpowiedz Link Zgłoś
salvita Re: czym sie bawia? 09.05.07, 13:40 u nas absolutnym hitem sa zabawki ogrodowe czyli: kosiarka, taczka, przyczepy do ciagniecia, chodziki do pachania i przewozenia, wszelkiego rodzaju grabki, lopatki, foremki, wiaderka, sitka, konewki itd, itd Odpowiedz Link Zgłoś
annq27 Re: czym sie bawia? 09.05.07, 13:44 ukochane sa ksiazeczki ("czyta sam"-uwielbia ogladac obrazki i jak mu sie o nich opowiada, spi z nimi nawet), klocki (budujemy razem), puzzle takie piankowe na podloge ze zwierzetami no i auta UWIELBIA, lubi tez swoje misie- olbrzymy (nasladuje nas karmiac je, kladac do snu, przwijac probuje), no i rzeczy codziennego uzytku (audio + kuchenne) Odpowiedz Link Zgłoś
annq27 a teraz planujemy taki prezent dla Mlodego 09.05.07, 16:55 aukcja.onet.pl/show_item.php?item=180524418 Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: a teraz planujemy taki prezent dla Mlodego 09.05.07, 19:40 a pamietacie puzle piankowe jako maty? teraz je wyciagnelam z szafy i sa HITEM bo Natalka sama juz dopasowuje elementy i 'uczy sie literek' Odpowiedz Link Zgłoś
mcbeall Re: a teraz planujemy taki prezent dla Mlodego 09.05.07, 20:08 nasza bawi się tym siedząc na nocniku Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: a teraz planujemy taki prezent dla Mlodego 14.05.07, 00:52 co do uczenia sie literek, to sie podziele moim odkryciem, ze nie jest na to za wczesnie. Nigdy by mi nie przyszlo do glowy, zeby juz ja uczyc literek, ale 3 miesiace temu Natalka sie zainteresowala duzym "A" na bluzce niani i pokazywala na to, wiec niania jej mowila, ze to jest "A". Pozniej Natalka jak zobaczyla reklame Arki w tv, to zaczela z entuzjazmem krzyczec: "Aaaaa!". Tez pokazywala "A" jak bylo duza czcionka np. w gazecie. Pozniej sie pytala o inne literki i teraz wyglada to tak, ze zna juz bardzo dobrze ok. 10 liter (drukowanych). Np. pokazuje na "B" i mowi: "be, baba!" czy na C "ciocia", itd. Nigdy jej do tego nie zmuszamy, to jest dla niej swietna zabawa. Zeby nie bylo, ze sie chwale, tylko chcialam podpowiedziec, ze juz mozna zaczac pokazywac litery, moze pozniej byc latwiej dzieciom nauczyc sie czytac. Wiadomo, ze dzieci rozwijaja sie roznie; Natalka np. wciaz niewiele mowi, sa to raczej pojedyncze slowa, a nie zdania. chociaz mam wrazenie, ze sie zaczyna rozkrecac Odpowiedz Link Zgłoś
salvita Re: czym sie bawia? 09.05.07, 20:37 domowe hity to : kolejka drewniana Ikea, garaz 3-pietrowy plus miliony resorakow tablica do pisania pisakami i kredom (dwustronna) Ikea ksiazeczki o Kubusiu Puchatku i Bobie Budowniczym klocki duplo no i wszelkiego rodzaju i masci Miski nazywane "miiiiiii" z akcentem na "i" miski sa karmione, pojone, ukladane do snu, robia a ku-ku i co tylko mlodemu do glowy przyjdzie z nimi wyrabiac ))) Odpowiedz Link Zgłoś
tutam2 Re: czym sie bawia? 11.05.07, 14:05 Teraz hitem jest zestaw garnuszków, kubeczków, sztućców - Różia gotuje wszystkim, nalewa herbatki z czajnika, karmi misie, lale, nas, twarze w telewizorze i gazetach. Poza tym wózek dla lali, piesek do ciągnięcia na sznurku - chodzi z nim na każdy spacer. Teraz myślę o klockach Duplo - tylko nie mogę się zdecydować czy kpuić taki zwykły zestaw czy tematyczny jak np. farma czy zoo. Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś
mcbeall Re: czym sie bawia? 11.05.07, 19:43 Oleńka ma ZOO i jest zachwycona...myślimy nad kupnem farmy...może na dzień dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
barabara.69 Re: czym sie bawia? 16.05.07, 00:55 wszelkiej maści pojazdy małe i duże, auta, pociągi, rowerki, traktory .... już mi się marzy żeby czasem pobawił się miśkiem ale on nawet przez sen mówi brum brum ... Odpowiedz Link Zgłoś
aisza24 Re: czym sie bawia? 16.05.07, 01:10 To jak u nas. Bum bum, motorki itp. Sadza zwierzatka na motory i wozi po calym mieszkaniu, na dworze wyrywa sie z wozka gdy widzi smieciare albo betoniare. Chlop czystej masci Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: czym sie bawia? 16.05.07, 09:33 Lalki + łóżeczko + naczynia i butelki do karmienia. Śpiewa "a-a-a kotki dwa" swoim lalom, ukrywa pocykiem, karmi - "Jedz Lalo", wozi w wóżku, wyciera buzie i t.d. Tylko że nazbieraliśmy już tyle lal, że nie wiem, co będziemy kupować później... Ma Baby Borna, Chou Chou z ciasteczkiem, bliźniaki Fisher Price, Ne Born Baby.... Na Barby jeszcze za wcześnie.... I co tu kupić na dzień dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś