Dodaj do ulubionych

Właścicielki x-landerów

07.06.07, 22:36
Czy Wy nadal w gondolach? Ja dzisiaj zmieniłam na spacerówke bo Zosia chociaż
nie jest wielka ledwo sie tam miesciła. Mam tylko obawy czy to nie za
wcześnie. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • buska_77 Re: Właścicielki x-landerów 07.06.07, 23:02
      Ja juz kilka razy wrzucalam ten temat,bo moj Antek wielki i juz jakis czas jest
      mu ciasno w tej gondolce dla krasnoludkow smile,ale obawiam sie spacerowki,bo nie
      rozklada sie na plasko sad ,wiec najczesciej korzystamy z chusty smile
    • sorriso77 Re: Właścicielki x-landerów 08.06.07, 08:02
      my nadal w gondoli - mój Karollo wielki, ale dajemy jeszcze rade, ja podobnie
      jak buska poczekam jeszcze chwilke ze spacerówką..
      • olazur Re: Właścicielki x-landerów 08.06.07, 18:29
        jeszcze gondola ale Asia jest w niej prawie od końca do końca a nogi wystawia
        na zewnątrz. Jakiś czas temu juz jeździłam spacerówką, bo gondola była w
        reklamacji. Nie było najgorzej, ale w gondoli chyba wygodniej. I bardzo
        przeszkadzało mi to, że małej nie widziałam w spacerówce bo siedzi przodem do
        kierunku jazdy.
        Teraz się zastanawiam, czy kupić szelki do gondoli czy zmienić na spacerówkę,
        bo Asia podnosi się do siadania i nogi też podnosi do góry i boję się, że
        wypadnie.
    • annazmaria do marysiowamama 08.06.07, 10:10
      my co prawda nie x-lander, ale pomału 'przerabiamy' naszą rozkładaną gondolkę
      Inglesina na wersję spacerową - na razie zaczęłam od podniesienia (jak Kuba nie
      śpi) trochę podłoża, tak jak w leżaczku, w ten sposób widzi więcej swiata i tak
      bardzo nie wyrywa się na ręce. Lada moment zlikwiduję wyściełanie gondolki a że
      Kuba zaczyna już się podnosić do siadania wersja full-spacerowa niebawemsmile
      Dodam że zmiany sa wymuszone nie rozmiarem dziecka i wózka, ale jego chęcią
      poznawania świata.
      Uściski dla Ciebie i dziewczynek
      ania
      • fibunia23 Re: do marysiowamama 08.06.07, 20:18
        no rzeczywiście,moja olcia też chyba niedługo się '"przeprowadzi",bo nóżki już
        ledwo ledwo się mieszczą,ale czekam ile się da,bo spacerówka niestety tyłem do
        mnie,a ola jak coś jej nie pasuje uwielbia być zagadywana przez mamę
        • dakota123 a my już w spacerówce 08.06.07, 23:35
          od jakiś 2 tygodni
          Młody jest wieeelki i po prostu się przestał mieścić
          jak nie spał to się wkurzał bo nic nie widział
          był cały mokry od tego polarkowego materacyka
          a teraz jest zadowolony bo widzi kawałek świata
          a z rozkładaniem nie jest tak źle - co prawda nie całkiem płasko ale w leżaczku
          jest podobna pozycja
          a nawet na parę minut sadzam go całkiem i wtedy oczy latają mu dookoła głowy -
          tak go wszystko interesuje
          ale on silny jest i już fajnie sam siedzi
          -
          • marysiowamama Re: a my już w spacerówce 09.06.07, 22:31
            Oj to mnie pocieszyłaś bo zaczęłam sie bić z myslami czy słusznie zrobiłam. Ale
            pocieszam się że Zocha ma juz 4,5 miesiąca i moja Marycha juz w tym wieku
            jeździła w spacerówce.
    • nika611 Re: Właścicielki x-landerów 10.06.07, 13:11
      Mamy x-landera. Od dwóch dni (wyjątkowo upalnych) mała jeździe w spacerówce.
      Spacerówka zdaje mi się być bardziej przewiewna. Zuźka jest nie za duża ale w
      gondoli głowy położyć nie chce, nogi w górze trzyma na oparciu (specjalnie się
      zsuwa, żeby mieć je wyżej), więc próbnie wsadziłam dziecko, żeby zobaczyć jak
      zareaguej. Na razie ok - oczy ma naokoło głowy i światu się nadziwić nie może.
      W budce jest okienko i przez to okienko obserwuje mamę jak ma ochotę.
      Generalnie myślę, że kąt nachylenia jest tak niewielki, że nic jej nie będzie i
      zostaniemy już w spacerówce.
    • burzowa100 Re: Właścicielki x-landerów 28.06.07, 10:51
      dziewczyny,dzis była u nas rehabilitantka i złożyłam spacerówke zeby mi powiedziała czy moge mała juz przesadzić i powiedziała ze jak najbardziej nie widzi przeciwwskazań. Ale w srode idziemy do pediatry-rehabilitanta to sie zapytam czy rzeczywiscie mozna.Ale chyba "zarayzykujemy" spacerki bo przeciez nie spacerujemy po 5 godzin zeby małej było nie wygodnie.
      • marysiowamama Pocieszyłaś mnie:) 28.06.07, 10:53
        dzięki
        • burzowa100 Re: Pocieszyłaś mnie:) 28.06.07, 11:04
          marysiowa zobacz tak sobie mysle,na chłopski rozum ,ze jest pozwolenie na to zeby dzieci nosic w fotelikach a przeciez nasza spacerówka rozkłada sie prawie na płasko czyli jest zdecydowanie wygodniejsza niz fotelik.To czemu nie mozna?jak myslisz?
          No ale ja sobie tak tylko gdybam smile ale upewnie sie w srode smile
          • olazur my juz w spacerowce od tygodnia 28.06.07, 14:59
            i nawet Asi chyba sie podoba. I jak nie śpi to jej nawet troche podnosze
            oparcie bo sama i tak sie podnosi. A wogole to w tym wozku malo spi bo teraz
            widzi dużo więcej i uwielbia obserwować coś więcej niz tylko niebo i korony
            drzew. Szkoda tylko że mnie nie widzi.

Do tego jeszcze wózek jest dużo lżejszy niz z gondolą i mniejszy przez co
            łątwiej do osiedlowych sklepow wjechać.
    • olazur pytanie o folie przeciwdeszczową 30.06.07, 09:02
      Czy folia, która była razem z wózkiem przy zakupie to była folia do wózka
      głębokiego czy do spacerówki?
      Bo kiedy jeździłam gondolą, folii nie mogłam w żaden sposób na wózek założyć.
      Myślałam, że to wobec tego jest folia do spacerówki ale na spacerówke tez jakos
      nie moge załozyć. A wczoraj w jednym sklepie się dowiedzialam, że to jednak
      była folia do gondoli. No i kupiłam nową folie, taką uniwersalną co pasuje do
      każdego wózka i zakłada się w dwie sekundy.
      • buska_77 Alez... 30.06.07, 09:46
        Mi tez ta folia w rzaden sposob nie pasowala na gondole i zakupilam nowa.Bylam
        przekonana,ze ta w komplecie jest na spacerowke.
        A spacerowke dopiero wyjelam z folii,zeby sie troche przewietrzyla i jak tylko
        wroca ladne pogody to zamonyujemy smile
        • marysiowamama widze że nie tylko ja mam taki problem 30.06.07, 12:03
          Na gondole nie udało nam sie jej wcisnąć za żadne skarby, a na spacerówkę z
          biedą ale wcisnęłam. Tylko taka jakaś jakby nie od tego wózka. Już myslałam że
          poprostu my jacyś niekumaci.
          Aż bym chciała aby mi pokazali jak założyć ją na gondolę(może najpierw wystawić
          na słońce żeby się rozgrzała a potem ją naciagnąć?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka