niebieskaewka 10.07.07, 10:27 My bawimy sie grzechotkami, karuzela i ostatnio stonogą-pluszakiem, ktory ma 22 nogi.Jest to zwierzak bardzo kolorowy i rzecz jasna wyprany przed uzytkowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia9944 Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 10:39 1. wszelkiego rodzaju kolorwe grzechotki, misie 2. zabawki z lezaczka bujaczka 3. na spacerze atakuje zabawki co sa na wozku przywieszone -graja 4. nogi swoje probuje wsadzic do buzi-raz juz jej sie udalo duzy palec possac 5. cos szeleszczace teraz jest u malej na topie Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 10:49 Aktualnie leży na macie i katuje muzyczny trójkąt 2ą rzeczą z maty, którą uwielbia jest taki wystający i szeleszczący element, który namiętnie opluwa i miętosi. Do tego wszystkie zabawki z maty, które usiłuje wsadzić do buzi, własne stopy, różne grzechotki, szczoteczka do zębów. Ostatnio dobrze bawił się też butelką po wodzie mineralnej ))) i drewnianą łychą, fajnie mu się gryzło trzonek. Jego ulubione zabawki teraz to te, co mu pomagają na zęby, a generalnie dość szybko mu się wszystko nudzi i muszę mu często zmieniać no i właśnie myślę o powiększeniu zasobów. Fajnie, że zaczęłaś ten wątek, zobaczę, co inne Maluszki lubią ) może i Jasiowi się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
animka2707 Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 11:03 U nas wchodzą w grę grzechotki i gryzaki a najbardziej taki żółty samochód który grzechocze, piszczy i szeleści. Odnośnie karuzeli pedagog kazał nam odstawić karuzele, powiedziała, ze dzieci w takim wieku są za małe na karuzele, za szybko się rusza, a one nie podążają wzrokiem tak szybko za ruszającymi się zabawkami, kazała zostawić tylko jedną zabawkę, która dziecko będzie mogło chwytać. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 11:18 animka2707 napisała: > Odnośnie karuzeli pedagog kazał nam odstawić > karuzele, powiedziała, ze dzieci w takim wieku są za małe na karuzele, za szybk > o > się rusza, a one nie podążają wzrokiem tak szybko za ruszającymi się zabawkami, > kazała zostawić tylko jedną zabawkę, która dziecko będzie mogło chwytać. Ja myślałam że na karuzele to już są za duże,a nie za małe(mój karuzeli nie popuści i ciągnie dopóki nie spadnie na niego i wtedy namiętnie zjada stwory z niej) I dlaczego tylko jedną zabawke może mieć dziecko którą będzie chwytać?? Mateusz jest zawsze obłożony zabawkami i sobie wybiera i przebiera w nich Odpowiedz Link Zgłoś
aminka70 Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 11:14 No to zaraz poczuje na karku miecz i usłyszę krzyki zgorszenia, ale wczoraj u teściowej najciekawszą zabawka była taka biała jednorazówka na zakupy. Extra szeleściła - młody zafascynowany ..teściowa zgorszona.. hi hi sama mu pokazała to ma.. A tak ogólnie Młody mało jakoś zainteresowany zabawkami.. bawi się owszem ale krótko, dobijają mnie komentarze mam, typu... a moja to bawi się 40 min spokojnie taką a taką zabawką... Zazdrość mnie zżera, bo ja tak nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 11:15 1. W dalszym ciągu mata, ale już mu się zaczyna nudzić. Teraz na topie są szeleszczące elementy, ale już po chwili jest wielki ryk, bo nie może ich oderwać 2. Szeleszcząca kula Fisher Price'a 3. Leżaczek bujaczek - tu najchętniej spędzałby całe dnie bawiąc się krówką-pozytywką i obserwując mamę - ale ja staram się ograniczać, bo moim zdaniem powinien jak najwięcej się ruszać a taki leżaczek krępuje ruchy 4. Wszelkiej maści grzechotki, tylko ważne żeby było za co chwycić - niektóre są takie grube, że małe łapki ich nie obejmują 5. Pielucha tetrowa 6. Helikoptery wiszące w wózku 7. No i prawdziwy hit - książeczka z ciężarówkami - każda strona jest z grubej, lśniącej i kolorowej tektury. Na tym są zdjęcia ciężarówek. Jak ją zobaczy to aż sapie z podniecenia)) Odpowiedz Link Zgłoś
3aloczki Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 11:25 u nas furorę robią takie oto pluszaki do gryzienia: ssl.allegro.pl/item211234548_taf_toys_maskotka_zawieszka_kurczaczek.html młody ma kurczaka, słonia i królika! rewelacyjnie pożera obie nóżki Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 11:30 -mata edukacyjna -torebka foliowa "sniadaniowka" -szeleszczaca ksiazeczka krowka -butelka po wodzie-uwielbia ja,ale zarazem sie wkurza,bo troche dla niego za duza -grzechotki i zabawki z maty Ja tez nie daje ich wszystkich naraz,tylko gora dwie.Chodzi glownie o to,ze ta mala glowka nie jest w stanie skupic sie na wszystkich zabawkach,a w tych wszystkich na jednej-bo pozostale ja rozpraszaja,wiec dziecko szybciej sie zniecheca. Odpowiedz Link Zgłoś
sorriso77 gaaazeeetaaa!!! 10.07.07, 12:28 ma to niestety wade, bo musze byc obok i pilnowac aby nie powiekszyl swoich mikroelementow w organizmie o farbe drukarska ) -włosy matki -foliówka sniadaniówka -sliniak -drewniana łyzka -pilot od wiezy (od TV za duzy) -komórka Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: do sorriso 10.07.07, 16:48 Jak Matka ma juz dosc,to dziecko do komorki ))))))))) Pamietacie taki szwecki serial dla dzieci "Eeeeeeeeemil,do drewutni..." Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr he he he :))) 10.07.07, 18:33 tak się uśmiałam, że obudziłam mojego Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek85 Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 12:54 u nas wszelkie grzechotki, pluszaki. poza tym moje wlosy, w szczeglnosci grzywka lezaczka nie lubi, uwielbia siedziec w foteliku samochodowym. uwielbia bawic sie pilotem od tv, telefonem, butelkami po napojach, gazety, ksiazeczka szmaciana, wlasne nogi... szybko mu sie wszystko nudzi i ciagle brakuej mi pomyslow Odpowiedz Link Zgłoś
marszale Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 15:45 grzechotki, gryzaczki, pluszaki...to już nuda)) ostatnio : pielucha tetrowa i akuku,pierdzioszki robione przez mamę i ciągnięcie za włosy, dmuchana piłka, śpiewająca lalka, no i nadal zabawa z wyjmowaniem, przekładaniem z rączki do rączki i wkładaniem do buzi smoczka)) Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 18:17 zrywka, pilot od tv, balon z helem, kartka papieru, pluszowy młotek z grzechotką, gryzak; własne ręce, nogi Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: Jakie zabawki macie aktualnie w uzyciu -sonda 10.07.07, 19:46 mata edukacyjna, szeleszcząca książeczka, gryzaczki i moja kitka Odpowiedz Link Zgłoś