Dodaj do ulubionych

jedzenie łyżeczką

18.07.07, 13:20
dziewczyny czy któraś z Was tez ma ten problem, że dzieciątko nie chce jeść z
łyżeczki. Najpierw myslałam że nie chce jesć z łyżeczki bo mu nie smakuje to
co mu seruje, ale jak zaczęłam podwać to samo przez butle szamał bez
problemu. Może jest to kwestia czasu? nie chce go zmuszać do jedzenia z
łyżeczki na siłę bo boje się że się zrazi. Poradzcie coś. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • misia9944 moja uwielbia jesc z lyzeczki -az sie trzesie jak 18.07.07, 13:39
      ja widzi...
      • kutikula11 Re: moja uwielbia jesc z lyzeczki -az sie trzesie 18.07.07, 14:14
        Mój Olek też ładnie je z łyżeczki..on od małego był przyzwyczajony do łyżeczki
        bo dostawał Lacidofil na łyżeczce i teraz je jak starysmileAkurat z tym nie mam
        problemu...mysle,ze jak bedziesz probowac systematycznie to sie na pewno nauczy!
        pozdrawiam
    • groszki-dwa Mój też szaleje:) 18.07.07, 14:19
      wystarczy, że postukam łyżeczką o talerzyk z jedzeniem (na znak że idzie już),
      Tymek wariujesmile Uwielbia jeść łyżeczkąsmile i też nie nadążam z podawaniem mu zupek
      itd. W zeszłym tgd był trochę podziębiony i miał przepisany gorzki syrop (sama
      próbowałam). Dopominał się o jeszcze, bo podawałam na łyżeczce. Głuptaseksmile

A, i gdy naśladuję samolot wlatujący do jego buzi (wiecie chyba o co chodzismile)
      Otwiera ją najszerzej jak potrafismile Z karmienia mam mnóstwo radoścismile i to nic,
      że jesteśmy cali w różnokolorowych kropkach jedzeniowychsmile.

pzdr.
      • spaska Re: Mój też szaleje:) 18.07.07, 19:00
        moja je tylko łyzeczką!butelka z mlekiem przechodzi tylko w nocy, w dzień nie ma
        mowy i wcina kaszki, kleiki i zupki, spróbuj moze z czymś naprawde dobrym co
        smakuje maluchowi zeby się do tej lyzecki przekonać
      • marysiowamama A może.... 18.07.07, 22:01
        A nie dawałaś mu jakiegoś lekarstaw łyzeczka które mu nie smakowało? (tylko
        jeden Tymek na swiecie od groszki-dwa wcina ze smakiem Eurespal - brrrr). Moja
        Zocha długo się przekonywała do łyzeczki musląc że znowu idzie lekarstwo.
    • bozenas4 Re: jedzenie łyżeczką 18.07.07, 22:23
      Myśle, że to kwestia czasu żeby się nauczył.moja Martynka na początku tez nie
      bardzo chciała jeść łyżeczką a to samo z butelki piła. Teraz już chętnie je
      łyżeczką.
      • mardika Re: jedzenie łyżeczką 18.07.07, 22:40
        mały nie dostawał żadnych lekarstw łyżeczką, więc nie wiem w czym rzecz, on już
        zaczyna się denerwowac jak zakładam mu sliniaka bo wie że za chwilkę dostanie
        papciu łyżeczką, chyba pozostaje mi uzbroić się w cierpliwośc i zaczekać na
        moment kiedy polubi szamanko z łyżeczki.
    • matylda07 Re: jedzenie łyżeczką 18.07.07, 23:36
      Moja córka bez problemu je łyżeczką, ale też bez większych emocji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka