ulakoszula 03.10.07, 20:47 Dziewczyny, czy któraś z Was przestała dawać dziecku smoczek? Ile czasu trwało wtedy przyzwyczajanie do samodzielnego zasypiania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiak781 Re: Rezygnacja ze smoczka 03.10.07, 21:19 JA ZAMIERZAM POZEGNAC SMOCZEK kiedy maly zacznie juz rozumiec napewno po roku czasu, wtdy mysle bedzielatwiejm teraz nie mam ochoty na ryczenie w nocy bo juz chodze do pracy,,,,moja siostra zabrala smoczek synkowi i powiedziala ze sie zgubil itd...pare nocy i wieczorow i posmoczku Odpowiedz Link Zgłoś
amagda80 Re: Rezygnacja ze smoczka 04.10.07, 14:43 synkowi przestalam podawac z dnia na dzien praktycznie, mial niecaly rok; ale widzialam ze w ciagu dnia nie potrzebuje smoka do wyciszenia, potrzebowal jedynie do zasniecia a potem i tak wypluwal i ladnie spal; nie bylo problemu z odstawieniem smoka- od razu to zaakceptowal; z julia bedzie problem- ona jest uzalezniona; w dzien wycisza ja tylko smoczek, w nocy jak go wypluje to sie budzi; wiec pewnie bede oduczac dopiero jak zacznie spokojnie przesypiac noce po wypluciu smoka; mam nadzieje ze to nie potrwa do 3 roku zycia hehe Odpowiedz Link Zgłoś
lenka240207 Re: miesiąc bez 04.10.07, 20:46 od 6-tego września jedziemy bez smoka!!! Mała budziła się jak tylko z buzi wypadł, w ogóle wykazywała wszelkie oznaki uzależnienia ale dopiero lekarz zmotywował mnie do tej decyzji. Powiedział,że albo teraz albo 2-latka z głowy jażeli jest taka uzależniona. Osobiście nie jestem miłośniczką dzieci ze smoczkiem więc..... Walczyła parę dni, może tydzień ale się udało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buns Re: Rezygnacja ze smoczka 05.10.07, 09:42 ja oduczyłam Agę ok. 3 tyg. temu, tu link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39984&w=69381203 Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: Rezygnacja ze smoczka 05.10.07, 11:19 Dzięki. Jutro mam zamiar wyrzucić smoczki i zobaczymy kto wyjdzie z tego żywy... Odpowiedz Link Zgłoś
estel7 Re: Rezygnacja ze smoczka 05.10.07, 18:15 za miesiąc mam ten pieprzony egzamin - zaraz po nim podejmę próbę teraz sie nie zdobędę za bardzo sie boje ze przestanie spac w dzień Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 ja chyba jeszcze trochę poczekam 05.10.07, 21:51 też chyba przymierzą się do tego koło roku chyba, że zobaczę wcześniej, że smok nie jest mu aż tak potrzebny w dzień o rzadko używamy ale do zasypiania, to bardzo często Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Udało się! 09.10.07, 15:34 W niedzielę przestałam dawać Zosi smoczek i jest tak, jakby nie zauwazyła że czegoś jej brakuje. Ostatnio cały czas wstaje w nocy więc nie ma znaczenia czy śpi ze smoczkiem czy bez. Nie sądziłam że pójdzie tak łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
buns Gratulacje:) 09.10.07, 18:21 Super że się udało, gratulacje dla dzielnej bezsmoczkowej Zosi i cierpliwej mamy Odpowiedz Link Zgłoś