zebra51 04.10.07, 09:14 Tymek uczy się pic z kubeczków... wszystkie ubrania uświnione, a nawet najlepsze proszki sobie nie radzą z plamami! Help!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania175 Re: Polećcie cos na plamy! 04.10.07, 14:24 Ja polecam Vanish - wypróbowałam w różnych postaciach i jak dla mnie są one jednakowo skuteczne. Ale na niektóre plamy nawet on nie pomoże. I najlepiej zastosować go na świeżą plamkę. A po Vanishu zawsze piorę normalnie, na początku mocniej płukałam, a teraz juz nie. Życzę powodzenia w walce z plamami! Odpowiedz Link Zgłoś
beatat114 Re: Polećcie cos na plamy! 04.10.07, 21:01 tez polecam vanish. najlepiej sie sprawdza jak polejesz na plame (vanish multi lub inny rodzaj), zostawisz na kilka minut, zapierzesz ciuszek, potem namoczysz(przynajmniej 12 godzin), nastepnie znowu vanish, zapieranie i do pralki. Tak najlepiej schodzą plamy. Niestety ostatnio mam mniej czasu na takie "zabawy" i często tylko wlewam vanish na plamę, odczekuję kilka minut i ubranko wrzucam do pralki, ale wtedy nie zawsze plama schodzi... życzę powodzenia w walce z plamami Beata Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: Polećcie cos na plamy! 05.10.07, 17:54 to ja tez Vanish czasami, głównie na moje ubrania ale generalnie 1. plamy olewam Erw ma AZS i boje sie trochę podrażnień, nadal piorę w Loveli i dwa razy płucze 2. pic uczył sie w wannie a teraz śliniak starcza do posiłków a w ciągu dnia niekapek 3. zaczynam kupowac ciemne ubranka a jakl kolezanki mi takie podarowaly to nie wiedziałam czemu - teraz wiem he he A - podobno na plamy po marchewce najlepiej słonce - tylko dosyc ostre w poludnie - moge potwierdzic z doswiadczen Ja mam jeszcze plany z kredek swiecowych na wykładzinie i nie bardzo wiem, co zrobic (chyba tez zostana hi hi) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malenkima Re: Polećcie cos na plamy! 06.10.07, 22:38 plamy piorę szarym mydłem do skutku, ale czasem nawet najbardziej wytrwali wymiękają jak nie pomoże to leję vanish, ale to działa u mnie tylko na świeże plamy a co do świecowych kredek to takim starym sposobem może spróbuj, weź kawałek gazety najlepiej marginesy bez literek i ciepłe żelazko takie lekko podgrzane. kredki powinny się roztopić i wsiąknąć w gazetkę jakby kolor został to vanish do dywanów napewno poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
sylki z tym słońcem tu 07.10.07, 09:56 czysta prawda nie raz wyciagałam z pralki z plamą niedoprana, a po wysuszeniu na słońcu plama znikała czary normalnie ale ska ja teraz słońce wezme Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: Polećcie cos na plamy! 07.10.07, 21:50 dzięki za radę, może spróbuję jak na mnie przyjdzie pasja porządkowania drugiego trymestru hi hi swoją drogą podziwiam Cię za to szare mydło i pasję, mnie sie nie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 Re: Polećcie cos na plamy! 09.10.07, 22:25 Namaczanie w mleku, tak robili dawniej w przedszkolachAle to raczej dla tych, których dzieci mogą być uczulone na różne specyfiki. Odpowiedz Link Zgłoś