novinka_78 07.10.07, 21:10 www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=503 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olazur Re: test pieluszek jednorazowych 08.10.07, 07:59 dość ciekawa i solidna prezentacja. Jedynie z wynikiem się nie zgadzam, ponieważ Pampers Active uważam za najgorsze pieluchy jakie próbowałam. Zwłaszcza te ostatnio reklamowane w telewizji z balsamem. Moja Asia ma po nich straszne odparzenia i bardzo często trzeba zmieniać, bo pupa jest mokra. A nigdy do tej pory nic Asi sie z pupą nie działo, nigdy przedtem nie musiałam używać żadnego kremu do pupki. Wypróbowałam tą nowość i wracam do pieluch z Lidla i Biedronki (Dada). A swoją drogą pampersy z rynku polskiego też bardzo się róznią jakością od pampersów z rynku zachodniego. Oczywiście są gorsze. Moja siostra (mieszka w Holandii) kiedy przyjechala w wakacje do Polski pokazala mi holenderskiego pampersa: z zewnątrz to samo, ale była juz róznica w grubości pieluchy no i to ze po tamtych pupa sucha a po naszych szybko mokra. Odpowiedz Link Zgłoś
ola33333 Re: test pieluszek jednorazowych 08.10.07, 09:05 ciekawe zestawienie ! Bedac w Polsce uzywalam Pampersow aktive 3 i u nas sie bardzo dobrze sprawdzily, lepiej niz odpowiednik niemiecki active 3, bo tamte byly po prostu za duze i przeciekalo z boku. Polskie sa tez o jakas 1/3 tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaa22 Re: test pieluszek jednorazowych 08.10.07, 09:35 Novinko, dziękujemy, bardzo przydatne zestawienie. Ja akurat używam Pampersów właśnie i jestem z nich bardzo zadowolona. Próbowałam też Huggies, ale nie są moim zdaniem tak dobre jak Pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
maria_ach Re: brak rossmana 08.10.07, 10:12 szkoda, że nie testowano pieluszek rossamanowskich. Dla nas to jedyne pieluszki, które bez ryzyka przecieku możemy używać na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: test pieluszek jednorazowych 09.10.07, 08:31 Super ten test. Dla nas na początku najlepsze były Pampersy, huggiesów nie polubiliśmy, później przerzuciłam się na Happy, ale ostatnio zaczęły paskudnie pachnieć - albo trafiłam na felerną partię bo zdarzyły się też przecieki. Wróciłam do pampersów i jestem baaardzo zadowolona i mała też ni narzeka tylko nie wiem jak to jest z rozmiarami bo Ania ma 8 kg, mąż się pomylił i kupił 4+ (9- 20kg) i są ok a nawet mniejsze od Happy 8-18kg Odpowiedz Link Zgłoś
80kicia Re: test pieluszek jednorazowych 09.10.07, 10:47 Fajne zestawienie, mnie najbardziej zaskoczył fakt, że w ogólnej punktacji drugie miejsce zajęły pieluchy tesco unisex w niektórych podkategoriach nawet lepsze niż pampers, oczywiście huggisy na trzecim miejscu(reklama czyni cuda) . Ja od początku używam pampersów ale zastanawiam się nad wypróbowaniem tych tesco czy któraś z Was je używa a może wiecie ile kosztują? Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr To samo miałam z pampkami! 09.10.07, 13:55 No właśnie - od początku używałam pampersów i byłam bardzo zadowolona, aż trafiłam na opakowanie 4, które po prostu śmierdziały! I spróbowałam huggiesów. Jak zaczęłam ich używać, to zostałam przy nich, bo wydały mi się takie solidniejsze. Pampki przy nich są takie cienkie jakieś. Oczywiście Jasiu potrafi przesikać jedne i drugie (w nocy lub nad ranem). Na noc spróbowałam baby dream z rossmana, ale po początkowej euforii okazało się, że i tym Jachu daje radę także pozostaje spanie na podkładzie ... Po tym teście zastanawiam się, czy nie wrócić do pampków ? Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 ciekawe opracowanie 09.10.07, 11:21 ja używałam pampków, huggiesów, cien z lidla, dada z biedronki i chyba najbardziej odpowiadają nam pampki chociaż jakieś takie cienkie są a po dada na początku było dobrze, ale potem jakieś krostki wyskoczyły tesco nie używałam, ale miałam ich chusteczki nawilżane i uczyliły małego Odpowiedz Link Zgłoś