aanna6 09.10.07, 15:17 czy wasze dzieci chodza w chodziku - wiem ze to niezdrowe ALE PRZYZNAWAC SIE moj chodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taleksander Re: chodzik 09.10.07, 15:38 Nie po to mi ortopeda, pediatra, neonatolog, rehabilitantka i studentka awf odradzali chodzik, żebym teraz ja była mądrzejsza od nich wszystkich i pakowała w to coś dziecko, po to tylko żeby sobie popatrzeć jak "chodzi". Odpowiedz Link Zgłoś
edziaj14 Re: chodzik 09.10.07, 15:50 nigdy bym w to dziecka nie wlozyla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: chodzik 09.10.07, 19:30 chyba jednak nie warto..więcej z tego zlego niz korzysci Odpowiedz Link Zgłoś
terenia3000 Re: chodzik 09.10.07, 21:11 Chodzikom mówimy zdecydowane NIE - źle wpływają na postawę, obciążają stawy, kręgosłup jest jeszcze niewzmocniony - dzieciak może mieć za kilka lat, gdy zacznie się druga faza intensywnego wzrostu duuuuże problemy z bólami kręgosłupa Mój brat tak ma - do teraz, a ma 23 lata - więc czy warto?? Ale każda mama wie co dla jej dziecka jest dobre. Dla mojego ten wynalazek nie będzie istnieć . Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: chodzik 09.10.07, 21:16 Narazie ją tylko wsadzam na chwilkę, ale i tak nie dotyka całkiem ziemi i nie wie o co chodzi. Poprostu ma radochę, bo on wydaje różne odgłosy. Wsadzę ją gdy już bedzie gotowa do chodzenia i pierwsze próby bedzie miała już za sobą. Też nigdy bym jej tego sama nie kupiła, dostała od dziadka Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re: chodzik 09.10.07, 21:20 szymek umie przebierac nozkami jak go trzymam za raczki , stoi sam w lozeczku lub przy fotelu do chodzika wkladam go na pare minutek ale wtedy ma radoche , Odpowiedz Link Zgłoś
ineze Re: chodzik 09.10.07, 21:22 Moja starsza córka - czasami używała jak skończyła 10 miesięcy. Sama nie kupiłam-zapierałam się, że nie kupię, siostra męża miała po swoich synach, co ciekawe ortopeda jej starszego syna mówił, że rozsądnie używany, nie "na okrągło"nie zaszkodzi. Córa nie odniosła żadnej szkody na zdrowiu z powodu używania owego sprzętu zakazanego Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek85 Re: chodzik 09.10.07, 22:00 ja w ogole chodzika nie mam i niespecjalnie mi go brakuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka74 Re: chodzik 10.10.07, 09:19 Mój Filipek chodzi w chodziku i jest z tego powodu bardzo zadowolony. Jego siostra też chodziła teraz ma prawie 18 lat i nie ma żadnych problemów z kręgosłupem. Odpowiedz Link Zgłoś