Dodaj do ulubionych

Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ;)

04.12.07, 13:03
Podzielcie się Waszymi pomysłami, ja jeszcze nie wiem... może jakiś
zbiór bajeczek do czytania?
Obserwuj wątek
    • ulakoszula iPoda 04.12.07, 14:00
      albo komórkę, najlepiej drogą smile
      • aanna6 ja kupilam 04.12.07, 15:18
        Szymkowi (18-02) pianinko z odglosami zwierzat od wujka dostal
        rycerza na koniu na baterie jezdzi i gra od drugiegi dostanie
        tanczacego i spiewajacego osiolka , a starszemu ( 4 latka ) dalam
        gazetke zeby sobie wybral co chce ( powiedzialam ze to gazeta dla
        mikolaja i mikolaj ma takie zabawki ) i wybral zestaw
        majsterkowicza , do tego kupilam pizamke i kubek , a od wujka
        dostanie robota ,
        • bozenas4 Re: ja kupilam 04.12.07, 20:54
          ja kupiłam duży telefon (oczywiście zabawkowy;DDD)z różnym grającymi
          i innymi funkcjami,od mojej mamy dostanie takie trzy duże grające
          zwierzątka,a od drugiej babci i cioci to nie wiem cosmile
    • pinacolada77 garnuszek na klocuszek czy fontanna playskool 04.12.07, 21:12
      Proszę o podpowiedz moze cos u was sie sprawdziło?
      Każda opinia ważna.
      • niuta_s garnuszek na klocuszek 07.12.07, 22:22
        bardzo fajny pomysł - moja Basia ma od 2 m-cy, polecam w polskiej wersji
        językowej, - moja Basia reaguje zarówno na piosenki jak i konkretne dźwieki,
        Bawi się conajwyżej pokrywką z garnka albo tłucze klockiem o klocek, i wie kiedy
        nosek błyska więc nauczyła się go wciskać, do wkładania klocków w właściwe
        otwory jeszcze daleka droga - ale polecam
        • niuta_s Re: garnuszek na klocuszek kupiłam na allegro 07.12.07, 22:27
          o tu:
          www.allegro.pl/item247792169_247792169.html
    • my_cha1 prezenty od różnych osób: 04.12.07, 21:35
      szczeniak i garnek Fisher Price'a
      mula z Ikei
      sanki
      książeczki
      może jakaś przytulanka jak znajdę, bo jeszcze nie ma

a tak poza tym, to uważam, że nie ma co przesadzać z zabawkami
      myślę, że dobrymi prezentami na święta czy roczek byłby by także:

- huśtawka (taka zawieszana na hakach)
      - jeździk-pchacz
      - rowerek
      - dobry fotelik samochodowy (jeśli nas nie stać, to rodzinka się dokłada)

Pinacolada - co do tej fontanny, to u styczniówek ona chyba się nie za bardzo
      sprawdziła - raczej interesowała ciut starsze dzieci. Ja doświadczenia nie mam,
      ale sama zdecydowałam się na garnek (a niech ma w końcu coś firmowego...).
      Zobaczymy czy się spodoba.
      • bzik83 Re: prezenty od różnych osób: 05.12.07, 11:13
        garnek? cóż to?
        • my_cha1 granek 05.12.07, 22:07
          to akurat garnuszek na klocuszek
          śmieszą mnie trochę te fisherowskie nazwy typu "garnuszek na klocuszek",
          "szczeniaczek-uczniaczek", "krzesełko-uczydełko"

a swoja drogą zwykły garnek też jest niczego sobie...
          ja do bawienia młodemu daję akurat miskę, bo garnków mi szkoda
    • ulakoszula Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 05.12.07, 11:38
      Z mojego doświadczenia: zwykły kuchenny garnek sprawia dziecku wiecej radości niż plastikowy, który zaraz się znudzi.
      Co do bajek - w tym roku lepsze będą książeczki do oglądania, z jednym obrazkiem na stronie - typu zwierzęta. Na takie do czytania jest stanowczo za wcześnie.
    • krystynacr Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 05.12.07, 16:17
      Jasiu to by pewnie chciał moją komórkę dostać, żeby móc ją zjeść, albo żebym mu
      pozwoliła bawić się kubełkiem w łazience wink
      A od nas dostanie muzyczny pociąg chicco, klocki do gryzienia z kubusiem
      puchatkiem, taki fajny sorter w postaci skrzynki na narzędzia ... Wybierałam
      zabawki pod kątem tego, w jaki sposób on najbardziej lubi się bawić smile U nas
      bajki do czytania też się jeszcze nie sprawdzają, jak próbowałam, to był
      zainteresowany głównie darciem książeczki. Woli oglądać (i podgryzać) te z
      obrazkiem na jednej stronie.
      Sorry, ale dobry fotelik samochodowy to dla mnie nie jest pomysł na prezent dla
      Malucha. To coś, co trzeba mu koniecznie sprawić dla jego bezpieczeństwa, ale
      nie wiem, czy dziecię jest w stanie poczuć, że to ono coś dostało fajnego, jak
      mu się pokaże fotelik ...
    • rengur Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 05.12.07, 20:31
      A Moje dziecko dostało tyle prezentów nod Mikołaja, że spać iść nie
      chciało. My kupiliśmy właśnie fotelik (ale bez Mikołaja też by go
      dostała) taki:
      www.allegro.pl/item278303927_fotelik_coneco_zenith_9_25_kg_row
      erek_gratis_.html więc i rowerek też ma smile a oprócz tego
      nową "komórkę" ale taką jak ma mama czerwoną i z klapką smile i
      grającego słonika. Oprócz tego dostała 3 lalki - dwie szmacianki-
      przytulanki i jedna "dzidziuś", jeżdżącą gąsieniczkę, sorter, 2
      dresiki, śliczny sweterek i to chyba tyle, a jeszcze jeden Mikołaj
      ma przybyć w niedzielę smile
      Książeczek ma dużo ale takich z twardymi kartkami do oglądania, ma
      też płyty z piosenkami które lubi.
    • my_cha1 co do fotelika 05.12.07, 22:04
      to niektórym rodzicom może być ciężko kupić dobry fotelik
      a jak się część rodziny dołoży zamiast kupować kolejne zabawki, to wg mnie może
      to być fajny prezent
      oczywiście, nie jedyny, coś dla malucha też być powinno
      i chyba od zbyt dużej ilości nowych zabawek jednorazowo dziecko może "oczopląsu"
      dostać i nawet trochę pogubić (to zdanie znajomych doświadczonych mam)

poza tym wydaje mi się, że ogólnie jest tendencja do kupowania zbyt dużej ilości
      zabawek
      i potem jeszcze sadzamy przed nimi dziecko i chcemy, żeby się nimi samo bawiło,
      bo przecież są takie fajne, wypasione
      a jemu by może wystarczyło, żeby zwykłe klocki z nim poukładać (no, ale to taka
      dygresja tylko, nie adresowana absolutnie do nikogo! ot, moje przemyślenia)
      • krystynacr Re: co do fotelika 06.12.07, 09:59
        Co do ilości zabawek to się absolutnie z Tobą zgadzam! I się strasznie męczyłam,
        jak wybierałam, co Jachowi kupić, bo jest tyle fajnych rzeczy... ale to były
        fajne męki wink I tak pewnie będzie przesyt, bo nie tylko od nas rodziców
        dostanie cosik ... wink Generalnie wolę mu dawać co jakiś czas jedną zabawkę,
        wtedy jest bardziej zainteresowany nowością.
        A co do fotelika, no w tym sensie, jak piszesz, to BN to jest rzeczywiście dobra
        okazja na zrzutę wink chodziło mi o to, że to tak jakby mu kupić pod choinkę
        skarpetki wink Pozdrawiam smile))
    • irima2 Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 06.12.07, 10:09
      Mikołaj przed chwilą przyniósł bębenek, który po uderzeniu wydaje różne dźwięki.
      Trochę się nim Maksiu bawi, ale zdecydowanie woli wyciągać kartki z drukarki smile.
      Od gwiazdora my kupiliśmy fotelik (może faktycznie nie jest to wymarzony przez
      dziecko prezent, ale wydaliśmy na niego 800 zł i po prostu nie stać już nas na
      jakieś "wypasione" zabawki). Chcemy mu dokupić jeszcze jakiś drobiazg, myślimy o
      jakimś aucie z duplo i kilka książeczek z jego ulubionej serii (takie obrazki
      przemiotów zrobionych z modeliny).
      Wiem, że ma dostać Garnuszek Fisher Price'a, jakiś klocki Fisher Price'a i duży
      zestaw Duplo. Reszta rodziny nie zdradziła tajemnicy smile
      Z obserwacji starszych bratanków wiem, że jak dziecko ma niecały roczek, to
      najbardziej cieszy go papier i kartony smile
      • pinacolada77 Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 07.12.07, 13:16
        Zgadzam sie cąłkowicie co do kartonów.
        Mary dostała fajne samochodziki i niebyłą zainteresowana pomyśłam
        jak zrobie jej pochylnie z pokrywki pudełka kartonowego to może ja
        zainteresuje. Owszemn zainteresowało ale pokrywka z kartonu. Miałąm
        spokój na pół godziny.
        Garnuszka nie kupiłam kupie dzisiaj.
        A od tesciów dostala fotelikwink) Ale jeszcze nie zamontowaliśmy bo to
        trudna sparwa, ale fotelkik sami wybraliśmy i jest że tak powiem
        wypasionywink
        • minka2403 Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 07.12.07, 21:36
          Oj, daj koniecznie znac, prosze, jak sie bedzie podobal garnuszek na klocuszek,
          bo my tez planujemy ten zakup, ale mamy duze watpliwosci. Ostatnio maz kupil
          synkowi pilke interaktywna tiny love (o taka: ) i najwiecej bawimy sie nia...
          my. Bo naiwnie myslimy, ze moze maly podchwyci. Ma ja tak gleboko w nosie, ze
          szkoda gadac. Natomiast super jest pokrywka na sloik i takie male proste
          plastikowe koleczko, ktore tak cudownie nie tonie w wanience podczas
          kapieli...smile No ale glupio powiedziec rodzinie, ze dziecko chce pod choinke
          kolorowa pokrywke, koleczko, puszke po herbacie i papier po bagietce...
          • minka2403 Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 07.12.07, 21:48
            Cos mi sie nie udalo ze zdjeciem tej pilki. Oto ona:
            www.allegro.pl/item269887089__tiny_love_interaktywna_pilka_najtaniej_.html#photo
            • krystynacr My też kupiliśmy tę piłkę ... i też lipa :( 08.12.07, 10:01
              Już jakiś czas temu - i się nie sprawdza, Jachu patrzy na robala, jak mu
              wyciągam, albo na inne rzeczy, jak pokazuję, trochę ją pomaca tu i tam, ale
              generalnie bez rewelacji. Bardziej mu się podoba, jak walę drewnianą łyżką o
              pokrywkę a potem jemu daję do powalenia wink
            • terenia3000 Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 09.12.07, 22:07
              Ja dwa tygodnie temu zrobiłam przegląd ubranek + zabawek i powiedziałam STOP!!
              Zawiedziona najbardziej teściowa (bo miała dwóch synów i jak jej się wnusia
              urodziła to pełne szaleństwo) szafa mi się od ciuchów nie domykała - chyba dwa
              razy więcej niż ja, a zabawek trzy duże pojemniki!!!)

Więc szybkie przemyślenia i wniosek następujący:
              - od jednych dziadków rowerek
              - od drugich dziadków sanki i samochodzik (spojrzeli się na mnie bo nie sądzili,
              że akurat taką zabawkę zażyczę sobie dla dziewczynki - i wiecie co??! - cała
              reszta poszła w odstawkę - mała nie chce się bawić niczym innym hihihi
          • pinacolada77 do Minki 08.12.07, 17:07
            Wiesz nie jest żle nawet zawiesiła oko i chetnie wrzuca te klocki.Zobaczymy co
            jutro bedzie bo dziś zmęczona z lekka jest.
            • minka2403 Re: do Minki 08.12.07, 22:40
              Dzieki bardzo za odpowiedz. My dzisiaj bylismy w dwoch sklepach co by te
              garnuszki obejrzec i nie bylo... chyba zaczyna sie swiateczne szalenstwo. Czy
              moglabys mi napisac, jak dziala ten garnuszek? Tzn. dziecko wrzuca klocek i cos
              sie swieci i jest jakis dzwiek, czy jakies zdanie, czy melodyjka, piosenka? I
              czy on dziala tylko na zasadzie sortera czy dziecko moze wrzucac w "duzy" otwor
              garnka i tez jest jego reakcja?
              Od siebie powiem, ze sprzedawczyni w sklepie polecila nam tez takiego slonika,
              do ktorego wrzuca sie klocki i wylatuja przez jego trabe. Tez cos tam swieci,
              gra, itd... Zalaczam link, moze ktos skorzysta.
              www.allegro.pl/item276089584_slon_z_klockami_fisher_price_hit_na_zime.html#photo
              • pinacolada77 Re: do Minki 16.12.07, 20:04
                Minka i jak kupiłać. Ja ostanio byłam troche zajeta i nie zagladałąm na forum?
                MArysia jest bardzo zadowlona jednak.
                Gdzie nie wrzuci czy przez górny otwór (na ten moment chyba tylko to wchodzi w
                gre, bo ciezko jest dopasować na tym etapie rozwoju kształty) i muzyczka gra i
                jak naciśnie sie nosek tez zaczyna grać.
                Super sprawa.Pare razy walnęła fest o podłogę i nic sie niedziele.
                Bardzo zaczynają mi sie podobać te zabaweczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka