bzik83 04.12.07, 13:03 Podzielcie się Waszymi pomysłami, ja jeszcze nie wiem... może jakiś zbiór bajeczek do czytania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aanna6 ja kupilam 04.12.07, 15:18 Szymkowi (18-02) pianinko z odglosami zwierzat od wujka dostal rycerza na koniu na baterie jezdzi i gra od drugiegi dostanie tanczacego i spiewajacego osiolka , a starszemu ( 4 latka ) dalam gazetke zeby sobie wybral co chce ( powiedzialam ze to gazeta dla mikolaja i mikolaj ma takie zabawki ) i wybral zestaw majsterkowicza , do tego kupilam pizamke i kubek , a od wujka dostanie robota , Odpowiedz Link Zgłoś
bozenas4 Re: ja kupilam 04.12.07, 20:54 ja kupiłam duży telefon (oczywiście zabawkowy;DDD)z różnym grającymi i innymi funkcjami,od mojej mamy dostanie takie trzy duże grające zwierzątka,a od drugiej babci i cioci to nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 garnuszek na klocuszek czy fontanna playskool 04.12.07, 21:12 Proszę o podpowiedz moze cos u was sie sprawdziło? Każda opinia ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s garnuszek na klocuszek 07.12.07, 22:22 bardzo fajny pomysł - moja Basia ma od 2 m-cy, polecam w polskiej wersji językowej, - moja Basia reaguje zarówno na piosenki jak i konkretne dźwieki, Bawi się conajwyżej pokrywką z garnka albo tłucze klockiem o klocek, i wie kiedy nosek błyska więc nauczyła się go wciskać, do wkładania klocków w właściwe otwory jeszcze daleka droga - ale polecam Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: garnuszek na klocuszek kupiłam na allegro 07.12.07, 22:27 o tu: www.allegro.pl/item247792169_247792169.html Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 prezenty od różnych osób: 04.12.07, 21:35 szczeniak i garnek Fisher Price'a mula z Ikei sanki książeczki może jakaś przytulanka jak znajdę, bo jeszcze nie ma a tak poza tym, to uważam, że nie ma co przesadzać z zabawkami myślę, że dobrymi prezentami na święta czy roczek byłby by także: - huśtawka (taka zawieszana na hakach) - jeździk-pchacz - rowerek - dobry fotelik samochodowy (jeśli nas nie stać, to rodzinka się dokłada) Pinacolada - co do tej fontanny, to u styczniówek ona chyba się nie za bardzo sprawdziła - raczej interesowała ciut starsze dzieci. Ja doświadczenia nie mam, ale sama zdecydowałam się na garnek (a niech ma w końcu coś firmowego...). Zobaczymy czy się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 granek 05.12.07, 22:07 to akurat garnuszek na klocuszek śmieszą mnie trochę te fisherowskie nazwy typu "garnuszek na klocuszek", "szczeniaczek-uczniaczek", "krzesełko-uczydełko" a swoja drogą zwykły garnek też jest niczego sobie... ja do bawienia młodemu daję akurat miskę, bo garnków mi szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 05.12.07, 11:38 Z mojego doświadczenia: zwykły kuchenny garnek sprawia dziecku wiecej radości niż plastikowy, który zaraz się znudzi. Co do bajek - w tym roku lepsze będą książeczki do oglądania, z jednym obrazkiem na stronie - typu zwierzęta. Na takie do czytania jest stanowczo za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 05.12.07, 16:17 Jasiu to by pewnie chciał moją komórkę dostać, żeby móc ją zjeść, albo żebym mu pozwoliła bawić się kubełkiem w łazience A od nas dostanie muzyczny pociąg chicco, klocki do gryzienia z kubusiem puchatkiem, taki fajny sorter w postaci skrzynki na narzędzia ... Wybierałam zabawki pod kątem tego, w jaki sposób on najbardziej lubi się bawić U nas bajki do czytania też się jeszcze nie sprawdzają, jak próbowałam, to był zainteresowany głównie darciem książeczki. Woli oglądać (i podgryzać) te z obrazkiem na jednej stronie. Sorry, ale dobry fotelik samochodowy to dla mnie nie jest pomysł na prezent dla Malucha. To coś, co trzeba mu koniecznie sprawić dla jego bezpieczeństwa, ale nie wiem, czy dziecię jest w stanie poczuć, że to ono coś dostało fajnego, jak mu się pokaże fotelik ... Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 05.12.07, 20:31 A Moje dziecko dostało tyle prezentów nod Mikołaja, że spać iść nie chciało. My kupiliśmy właśnie fotelik (ale bez Mikołaja też by go dostała) taki: www.allegro.pl/item278303927_fotelik_coneco_zenith_9_25_kg_row erek_gratis_.html więc i rowerek też ma a oprócz tego nową "komórkę" ale taką jak ma mama czerwoną i z klapką i grającego słonika. Oprócz tego dostała 3 lalki - dwie szmacianki- przytulanki i jedna "dzidziuś", jeżdżącą gąsieniczkę, sorter, 2 dresiki, śliczny sweterek i to chyba tyle, a jeszcze jeden Mikołaj ma przybyć w niedzielę Książeczek ma dużo ale takich z twardymi kartkami do oglądania, ma też płyty z piosenkami które lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 co do fotelika 05.12.07, 22:04 to niektórym rodzicom może być ciężko kupić dobry fotelik a jak się część rodziny dołoży zamiast kupować kolejne zabawki, to wg mnie może to być fajny prezent oczywiście, nie jedyny, coś dla malucha też być powinno i chyba od zbyt dużej ilości nowych zabawek jednorazowo dziecko może "oczopląsu" dostać i nawet trochę pogubić (to zdanie znajomych doświadczonych mam) poza tym wydaje mi się, że ogólnie jest tendencja do kupowania zbyt dużej ilości zabawek i potem jeszcze sadzamy przed nimi dziecko i chcemy, żeby się nimi samo bawiło, bo przecież są takie fajne, wypasione a jemu by może wystarczyło, żeby zwykłe klocki z nim poukładać (no, ale to taka dygresja tylko, nie adresowana absolutnie do nikogo! ot, moje przemyślenia) Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr Re: co do fotelika 06.12.07, 09:59 Co do ilości zabawek to się absolutnie z Tobą zgadzam! I się strasznie męczyłam, jak wybierałam, co Jachowi kupić, bo jest tyle fajnych rzeczy... ale to były fajne męki I tak pewnie będzie przesyt, bo nie tylko od nas rodziców dostanie cosik ... Generalnie wolę mu dawać co jakiś czas jedną zabawkę, wtedy jest bardziej zainteresowany nowością. A co do fotelika, no w tym sensie, jak piszesz, to BN to jest rzeczywiście dobra okazja na zrzutę chodziło mi o to, że to tak jakby mu kupić pod choinkę skarpetki Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 06.12.07, 10:09 Mikołaj przed chwilą przyniósł bębenek, który po uderzeniu wydaje różne dźwięki. Trochę się nim Maksiu bawi, ale zdecydowanie woli wyciągać kartki z drukarki . Od gwiazdora my kupiliśmy fotelik (może faktycznie nie jest to wymarzony przez dziecko prezent, ale wydaliśmy na niego 800 zł i po prostu nie stać już nas na jakieś "wypasione" zabawki). Chcemy mu dokupić jeszcze jakiś drobiazg, myślimy o jakimś aucie z duplo i kilka książeczek z jego ulubionej serii (takie obrazki przemiotów zrobionych z modeliny). Wiem, że ma dostać Garnuszek Fisher Price'a, jakiś klocki Fisher Price'a i duży zestaw Duplo. Reszta rodziny nie zdradziła tajemnicy Z obserwacji starszych bratanków wiem, że jak dziecko ma niecały roczek, to najbardziej cieszy go papier i kartony Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 07.12.07, 13:16 Zgadzam sie cąłkowicie co do kartonów. Mary dostała fajne samochodziki i niebyłą zainteresowana pomyśłam jak zrobie jej pochylnie z pokrywki pudełka kartonowego to może ja zainteresuje. Owszemn zainteresowało ale pokrywka z kartonu. Miałąm spokój na pół godziny. Garnuszka nie kupiłam kupie dzisiaj. A od tesciów dostala fotelik) Ale jeszcze nie zamontowaliśmy bo to trudna sparwa, ale fotelkik sami wybraliśmy i jest że tak powiem wypasiony Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 07.12.07, 21:36 Oj, daj koniecznie znac, prosze, jak sie bedzie podobal garnuszek na klocuszek, bo my tez planujemy ten zakup, ale mamy duze watpliwosci. Ostatnio maz kupil synkowi pilke interaktywna tiny love (o taka: ) i najwiecej bawimy sie nia... my. Bo naiwnie myslimy, ze moze maly podchwyci. Ma ja tak gleboko w nosie, ze szkoda gadac. Natomiast super jest pokrywka na sloik i takie male proste plastikowe koleczko, ktore tak cudownie nie tonie w wanience podczas kapieli... No ale glupio powiedziec rodzinie, ze dziecko chce pod choinke kolorowa pokrywke, koleczko, puszke po herbacie i papier po bagietce... Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 07.12.07, 21:48 Cos mi sie nie udalo ze zdjeciem tej pilki. Oto ona: www.allegro.pl/item269887089__tiny_love_interaktywna_pilka_najtaniej_.html#photo Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr My też kupiliśmy tę piłkę ... i też lipa :( 08.12.07, 10:01 Już jakiś czas temu - i się nie sprawdza, Jachu patrzy na robala, jak mu wyciągam, albo na inne rzeczy, jak pokazuję, trochę ją pomaca tu i tam, ale generalnie bez rewelacji. Bardziej mu się podoba, jak walę drewnianą łyżką o pokrywkę a potem jemu daję do powalenia Odpowiedz Link Zgłoś
terenia3000 Re: Co Wasze dzieci chcą dostać od św. Mikołaja ; 09.12.07, 22:07 Ja dwa tygodnie temu zrobiłam przegląd ubranek + zabawek i powiedziałam STOP!! Zawiedziona najbardziej teściowa (bo miała dwóch synów i jak jej się wnusia urodziła to pełne szaleństwo) szafa mi się od ciuchów nie domykała - chyba dwa razy więcej niż ja, a zabawek trzy duże pojemniki!!!) Więc szybkie przemyślenia i wniosek następujący: - od jednych dziadków rowerek - od drugich dziadków sanki i samochodzik (spojrzeli się na mnie bo nie sądzili, że akurat taką zabawkę zażyczę sobie dla dziewczynki - i wiecie co??! - cała reszta poszła w odstawkę - mała nie chce się bawić niczym innym hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 do Minki 08.12.07, 17:07 Wiesz nie jest żle nawet zawiesiła oko i chetnie wrzuca te klocki.Zobaczymy co jutro bedzie bo dziś zmęczona z lekka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: do Minki 08.12.07, 22:40 Dzieki bardzo za odpowiedz. My dzisiaj bylismy w dwoch sklepach co by te garnuszki obejrzec i nie bylo... chyba zaczyna sie swiateczne szalenstwo. Czy moglabys mi napisac, jak dziala ten garnuszek? Tzn. dziecko wrzuca klocek i cos sie swieci i jest jakis dzwiek, czy jakies zdanie, czy melodyjka, piosenka? I czy on dziala tylko na zasadzie sortera czy dziecko moze wrzucac w "duzy" otwor garnka i tez jest jego reakcja? Od siebie powiem, ze sprzedawczyni w sklepie polecila nam tez takiego slonika, do ktorego wrzuca sie klocki i wylatuja przez jego trabe. Tez cos tam swieci, gra, itd... Zalaczam link, moze ktos skorzysta. www.allegro.pl/item276089584_slon_z_klockami_fisher_price_hit_na_zime.html#photo Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 Re: do Minki 16.12.07, 20:04 Minka i jak kupiłać. Ja ostanio byłam troche zajeta i nie zagladałąm na forum? MArysia jest bardzo zadowlona jednak. Gdzie nie wrzuci czy przez górny otwór (na ten moment chyba tylko to wchodzi w gre, bo ciezko jest dopasować na tym etapie rozwoju kształty) i muzyczka gra i jak naciśnie sie nosek tez zaczyna grać. Super sprawa.Pare razy walnęła fest o podłogę i nic sie niedziele. Bardzo zaczynają mi sie podobać te zabaweczki. Odpowiedz Link Zgłoś