lenka240207 07.01.08, 14:27 uświadomcie mnie czy dzieci, które zostały odstawione od piersi powinne pić mleko z butelki? Ja daję 2 razy kaszkę(po 150ml.) na bebilonie, to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anntenka dawid co prawda niesyskowy od 5. miesiąca 07.01.08, 14:56 ale w pewnym momencie jak zaczęłam dawać kaszki łyżeczką rano ok 200 ml i wieczorem ok 200 ml do tego obiadek i podwieczorek i czasem drugie śniadanie to na mlego już nie ma miejsca po prostu go nie chce bo nie jest głodny więc nie daję kaszki są na modyfikowanym i uważam że to wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
asiamuc Re: dawid co prawda niesyskowy od 5. miesiąca 07.01.08, 20:40 Wlasnie tez sie ostatnio nad tym zastanawialam moja cycusiowa jest juz tylko nocnie i tak sobie siorbnie ze dwa razy i jada kaszki na sniadanko i kolacje na modyfikowanym a ostanio , zdrajczyni zapalala miloscia do mleka modyfikowanego i tak sobie mysle ze jak mala chce je pic to je bedzie dostawala na drugie sniadanko lub na pozny podwieczorek.Potrzebuje teraz mleka by kosci byly mocniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
terenia3000 Re: uświadomcie mnie 07.01.08, 21:06 JA odstawiłam niedawno od piersi i też mi się wydawało, że w miejsce tych cycowych posiłków wprowadzę modyfikowane. Ale okazało się, że po prostu wylewałam to mleko, bo Dominika nie chciała ich pić. W nocy wypija na razie 2 butelki po około 100 ml, ale nie wiem czy nie za dużo (nie wiem też ile piła jak była na piersi - przystawiałam ją około 2 razy w nocy) Ale z drugiej strony - tu odnośnie innego wątku - zaczęłam ją przebierać w nocy bo pieluszka jest pełna - gdy była na piersi to zawsze była sucha do rana. Tak więc - zrezygnowałam z butli w dzień - dostaje kaszki, obiadki, owoce i jakieś przekąski. Odpowiedz Link Zgłoś