kamar25 21.04.08, 14:33 Dziewczyny a co z dentystą? tzn bardziej ze znieczuleniem u dentysty czy można się znieczulać jak się spodziewa dzieciaczka - mi się szykuje wizyta a bez znieczulenia nawet nie daje dentyście do siebie podejść! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kumkumka85 Re: dentysta 21.04.08, 14:46 Ja bez znie znieczulenia nie siadłabym na fotel Byłam u dentysty miesiąc temu i podała mi znieczulenie dla ciężarnych, podobno jest ono delikatniejsze, ale mimo wszystko nic a nic nie czułam i nic nie bolało Odpowiedz Link Zgłoś
kumkumka85 Re: dentysta 21.04.08, 14:47 W ciąży nie można tylko robić prześwietlenia ząbków. Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: dentysta 21.04.08, 15:58 a propo ząbków od wczoraj czuje jakby mnie bolały wszystkie, w nocy nie mogłam spac.... zastanawiam się czy to nie przypadkiem od tego że jestem przeziębiona??????? Odpowiedz Link Zgłoś
dragica lonka11 21.04.08, 16:18 Bola dziasla-w ciazy dzeki zwiekszonej objetosci krwi w organizmie, dochodzi do przelrwienia i rozpulchnienia dziasel, blony sluzowej nosa (stad krwawienia dziasel i zapchany nos).A jak dziasla bola, to jest uzcucie bolu wsztyskich zebow. Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: dentysta 21.04.08, 18:11 są specjalne znieczulenia dla ciężarnych, ale nawet jeśli zwykłe - to lepsze znieczulenie niz mega stres przy robocie bez niego, albo co jeszcze gorsze - pozostawienie nieleczonego zęba na pastwe infekcji... ja chodziłam do dentysty - niedawno skończyłam, teraz zaczynam 14tc. Ale ja akurat robiłam wszystko bez znieczulenia - nawet te większe ubytki. Moja dentystka powiedziała że chyba mam wysoki próg odczuwalności bólu, ale jeśli chodzi o te mniejsze ubytki- to czasem naprawde nie ma się czego bac... Odpowiedz Link Zgłoś
dworska1 Re: dentysta 21.04.08, 19:02 W poprzedniej ciąży nawet trułam jednego zęba, oczywiście znieczulenie tzw. białe, czyli bez adrenaliny, Milena zdrowa jak koń. Znieczulenie działa ponoć niemal wyłącznie miejscowo, a już na pewno mniej szkodzi dzidzi niż zepsuty ząb, wylęgarnia bakterii czy innego syfu. Odpowiedz Link Zgłoś