Dodaj do ulubionych

SIERPIEŃ 2001- co z wami

10.09.03, 16:09
Jakie są wasze dzieci z najcudowniejszego miesiąca i najwspanialszego roku.
Moja mała uczy się już prostych wierszyków, jest rychliwa że trudno za nią
nadąrzyć. A jakie są wasze maluchy?
Obserwuj wątek
    • echoo Re: SIERPIEŃ 2001- co z wami 11.09.03, 21:15
      Moj Sebcio uczy sie prostych slow, idzie mu coraz lepiej chociaz nie powiem ze
      coraz szybciej, ale ogolnie idzie sie z nim dogadac. Sika na nocnik !!! Jestem
      z niego bardzo dumna, sam zdecydowal, ze wiecej pieluchy nie wlozy i mial jak
      dotychczas dopiero 2 wpadki (podczas pierwszego tygodnia), w nocy tez bez
      pieluszki i tak juz od prawie 2 miesiecy. Ostatnio narysowal kotka, to byl
      pierwszy prawdziwy rysunek a kotek mial glowe oczy nos i wielki usmiech, acha i
      z glowy po obu stronach wystawaly dwa patyki (Sebcio twierdzil ze to uszy).
      Rysunek byl cudny zostawilam go sobie na pamiatke i podpisalam, zebym potem
      wiedziala co ogladam.
    • franticho Re: SIERPIEŃ 2001- co z wami 15.09.03, 13:29
      witaj m
      moj synek mowi pieknymi zdaniami, uczy sie wierszykow, zna wszystkie cyfry,
      jest bardzo już kontaktowy i inteligentny. potrafia ukladać prodte puzzle,
      zaczynamy też pisać literki. niestety z nocnkika nicii...przynajmniej na
      razie.aby informacja była wyczerpująca spieszę donieść, ze ma 94 cm i waży ok.
      14 kg.pozdrawiam
      • kag1 Re: SIERPIEŃ 2001- co z wami 16.09.03, 17:16
        Jakoś mało nas. Moja córeczka jest zafascynowana kominami i dźwigami i ciągle
        rysuje kominy i dyn czyli dym z komina. Teżmowi całymi zdaniami powoli zaczyna
        rozróżniać kolory ale liczenie to całkowita abstrakcja. Jestem z niej dumna bo
        korzysta z nocnika lub sedesu w nocy niestety jeszcze pieluszka ale postępy są
        ogromne. Jeszcze niedawno nocnik służył jako kapelusz lub do noszenia piłeczek.
        Napiszcze czy wasze dzieci również maja okres kontestacji wszystko jest na NIE
        i ciągle pyta "Co to" mimo że dokładnie wie co to.
        pozdrawiam
    • magdmaz Re: SIERPIEŃ 2001- co z wami 24.09.03, 10:01
      Moj Filip ur.7.08.2001, mówi dużo i na temat, tylko niewyraźnie, mało kto go
      łapie, to dziwne, bo ja wszystko chwytam. Mówi raczej równoważnikami zdań niż
      zdaniami. Jego ulubioną zabawka są dwa duże młotki, a ukochanym miejscem garaż.
      Nocnik niestety mógłby nie istnieć, omija go dużym łukiem. Chodzi do grupy
      żłobkowej w przedszkolu i dziś baaardzo płakał... Ja prawie też.
      • kag1 Re: SIERPIEŃ 2001- co z wami 25.09.03, 13:02
        Moja córka mówi bardzo wyrażnie i od niedawna korzysta z nocnika ale tylko w
        dzień do spania niestety zakładamy pileuszkę. Codziennie chodzimy do żłobka
        ona placze a ja razem z nią, a kiedy dojeżdżam do pracy wyglądam jakby
        przjechał po mnie tramwaj. Najgorsze jest to negowanie wszystkiego, czasem
        wydaje mi się że moja córka nie zna słowa TAK i do tego uparciuch ale wiadomo
        to lEW więc swój charakterek ma oj ma.
    • magda-lena33 Re: SIERPIEŃ 2001- co z wami 22.10.03, 23:01
      witajcie! Moj maluch płci męskiej ur 06.08.2001, tez już korzysta z nocnika,
      albo raczej z nakładki na sedes. Mówi niemal całkowicie po swojemu, ale jest to
      takie słodkie, że boje się kiedy zacznie się wymądrzać w normlnym języku tak
      jak moja starsza córa. Nie ulega jednak wątpliwości, że maluchy z tego miesiąca
      i rocznika są najwspanialsze pod słońcem. pozdrawiam-magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka