agnieszkaela 17.10.08, 14:21 Zagladacie tu jeszcze? Umiera nasze forum smiercia naturalna A szkoda bo fajnie tu bylo Wszystkie znalazly sobie inne fora? Meldowac sie prosze, co u Was i waszych trzylatkow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smeagoul Re: Lista obecnosci :-) 17.10.08, 15:18 ja zaglądam i jest mi strasznie przykro że Was tu nie ma tak było super a teraz smutek, cisza, posty bez odpowiedzi. trzeba by się reaktywować!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Lista obecnosci :-) 17.10.08, 20:49 ja tez zagladam codziennie i tez mi smutno ze tu takie puchy Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Lista obecnosci :-) 17.10.08, 21:33 i ja tez jestem obecna melduję, ze w przedszkolu od września i jest bardzo ok milo zobaczyc "stare" nicki Kaliaa, jak u Ciebie juz z dwojka? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Lista obecnosci :-) 17.10.08, 23:31 jakos sobie radzimy choc lekko nie jest maly juz ma 9 msc, i robi sie coraz fajniejszy w oogole jest bardzo pogodny, ale zdecydowanie trudniejszy w "obsludze" anizeli amelia jak mu wychodzily zeby to przez msc prawie nie spalam, dopiero ma dwa wiec jesli nastepne tez beda okupione takim bolem i naszym obopolnym niespaniem to juz sie boje na zapas o i generalnie calosciowo tez jest "ciezszy" w wychowaniu anizeli ame. ale jest bardzo pogodny, zawsze usmiechniety jedno nad czym boleje to to, ze tez odstaje od rowiesnikow(podbnie jak amelia)- waga piorkowa (tak jak starsza siostra), maly teraz na 9 msc wazy ledwie 8 kg echh nie wiem czemu te moje dzieci takie drobniutkie? 12 listopada ide na jeden dzien z amelia na badania przerozne do IMiD do kliniki jednego dnia z diagnoza "zbyt maly przyrost masy ciala" mam nadzieje ze w koncu dowiem sie czemu amelia jest taka calineczka. Malz we wtorek wylatuje na kontrakt wiec znowu zostaniemy sami Jak ja zapanuje nad ta moja niesforna dwojeczka?: ( poprzednio bylo bardzo, bardzo ciezko... Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Lista obecnosci :-) 18.10.08, 04:03 Zaglądam ze smutkiem, że takie puchy się zrobiły. Przyznaję jednak, że częściej wchodzę na Kwiecień 2008. I nie chce mi się wierzyć, że najmłodsza żabka ma już 6 miesięcy. Tylko najstarsza córa (2003 r.) nie ma swojego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Lista obecnosci :-) 17.10.08, 22:33 ja tu od niedawna zagladam, mam trzylatka i chciałam dopisać się do jakiegoś forum ale wszystkie z 2005 już prawie wymarły. są jednak wyjątki jak forum kwietniowe, nie mogę się na nie dostać ale po ilości wpisów widać, że wciąz prężnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
pokonewka Re: Czarna.perla 19.10.08, 16:15 Napisałam do Ciebie maila na adres gazetowy, zajrzyj ) Odpowiedz Link Zgłoś
1kinia1 Re: Lista obecnosci :-) 03.12.08, 12:37 a ja się przyznam bez bicia że dawno mnie nie było - ale mam do tego miejsca straszny sentyment - więc serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasiulowa_mama Re: Lista obecnosci :-) 17.10.08, 22:49 Też zaglądam choc nie codziennie, na kwiecien 2008 choc bardziej aktywny tez zreszta nie. Ale teraz melduję się: trzylatek Jas w przedszkolu, jest w porządku-choc poranne rozstania nadal trudne. Ja z młodszą Martusia jeszcze wdomu, ale od pon. Marta do żłobka na "rozruch" a ja za dwa tyg. do pracy. Pozdrawiam wszystkie mamy wrzesniowe (i nie tylko) Odpowiedz Link Zgłoś
kalina76 Re: Lista obecnosci :-) 17.10.08, 22:50 Hej! Mój trzylatek od września jest przedszkolakiem. Bardzo chętnie tam chodzi. Młodsza córcia skończy za 3 miesiące 2 latka. Są cudownymi dzieciakami. Im starsze tym lepsza komunikacja między nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk_29 Re: Lista obecnosci :-) 18.10.08, 13:38 ja też zaglądam co dwa-trzy dni czasu mam mało, bo 5-miesięczniaka mam dodatkowo w domu do przedszkola mała nie chodzi - dostała się do państwowego, ale przeprowadziliśmy się i musiałam zrezygnować ale może miejsce gdzieś się zwolni, bo ona za dziećmi strasznie tęskni Odpowiedz Link Zgłoś
baaasiiia Re: Lista obecnosci :-) 18.10.08, 21:37 I ja się odmeldowuję Zaglądam tu od czasu do czasu - na częstsze wizyty nie pozwala mi brak czasu, niestety Marcin chodzi do przedszkola - w chwili obecnej już całkiem bezproblemowo. Początki były trudne, ale jakoś je przetrwaliśmy. Łobuzuje coraz bardziej, jest bardzo aktywnym dzieckiem, co daje się we znaki wszystkim - ledwo nadążamy za nim biegać ) Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Lista obecnosci :-) 18.10.08, 23:50 My się meldujemy. Kacperek na razie jeszcze w domu. Chodził niecały miesiąc do przedszkola, ale na razie zrezygnowaliśmy, wiosną spróbujemy znowu. Mam wrażenie, że im większe dzieci, tym mniej czasu mam dla siebie. Pozdrawiam Was wszystkie. Jeszcze do Kalii, odezwji się do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasg Re: Lista obecnosci :-) 19.10.08, 12:38 to i ja sie melduje zagladam, czasem napisze. moj Qba juz 2 rok do przedszkola chodzi, wrzesien mielismy straszny, najpierw rozwalil sobie noge i mial 4 szwy i 2 tyg mu je trzymali/gleboka rana/, a zaraz po tym pochorowal sie i dostal zapalenia pluc, po rekonwalescencji jutro wraca do przedszkola, poczatek pewnie latwy nie bedzie;/. pozdrawiam wszystkie mamuski )))) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: Lista obecnosci :-) 19.10.08, 13:14 I my jesteśmy. Niestety z przedszkolem wiąże się u nas pasmo chorób. Jakiś wieczny katar się do nas przyplątał i Miłosz chodzi do przedszkola w kratkę Pediatra twierdzi, że tak będzie do wiosny, no nie pocieszyła mnie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
iva30 Re: Lista obecnosci :-) 19.10.08, 17:25 Ja też tu zaglądam, z Anią wszystko dobrze, świetnie sobie radzi w przedszkolu. Niestety zaglądam teraz więcej na trochę smutniejsze fora, bo nasze starania o rodzeństwo na razie skończyły się smutno. Nieprędko będziemy mogli zacząć nowe, jeśli w ogóle. Całe szczęście, że Ania zdrowa. Pozdrawiam Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Iva, 19.10.08, 19:10 Iva, bardzo mi przykro. Tez mam to za soba, wiec wiem co czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
iva30 Re: Iva, 20.10.08, 20:45 Aga, dzięki . Tak się cieszę, że Tobie się udało. Staram się optymistycznie myśleć, a jak widzę, że innym się udaje, to jakoś mnie to optymistycznie usposabia . Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannap3 Re: Lista obecnosci :-) 20.10.08, 12:53 WITAM, ja tez tu zagladam bradzo często i widzę ze mój synek jako nie liczny nie poszedł do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
renar78 Re: Lista obecnosci :-) 20.10.08, 13:12 JA też się dopisuję do listy. Zaglądam na forum prawie codziennie i bardzo żałuję, że tak tu pusto i cicho... Po przeczytaniu Waszych postów dochodzę do wniosku, że mój Adrianek należy chyba do nielicznego grona jedynaków... Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: Lista obecnosci :-) 20.10.08, 14:51 ja też jestem. mój też jest jedynakiem. i tak na razie pozostanie. wszystko u nas ok. Odpowiedz Link Zgłoś
hautnah Re: Lista obecnosci :-) 21.10.08, 19:27 ja rowniez od czasu do czasu zagladam julka tez jest jedynaczka i na razie nic nie planujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
tutam2 Re: Lista obecnosci :-) 21.10.08, 21:18 I ja tu też zaglądam, choć może nie często piszę. Róża także jest jedynaczką i pewnie tak zostanie. Chodzi od września do przedszkola, choć sporo choruje. Teraz już lubi przedszkole i przed podwieczorkiem za żadne skarby nie da się zabrać do domu : ) Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: Lista obecnosci :-) 22.10.08, 13:32 ja też zaglądam i czasem coś popełnię .... ale teraz już się powoli przenoszę na forum majowe mamy 2009 Gucior sobie rodzeństwo wyprosił ja myślę że nam forum spokojnieje bo dzieci rosną i już się z nimi możemy dogadać, zamiast w kilka - naście osób dochodzić o co temu brzdącowi chodzi?? pozdrawiamy Kasia, Gutek i x Odpowiedz Link Zgłoś
aisza24 Re: Lista obecnosci :-) 22.10.08, 15:41 Ja tez zagladam czesto i smutno mi ze tak malo postow do poczytania...Kiedys to byl zajecie na wieczory KAcperek poki c nie ma rodzenstwa i nie predko bedze mial, chp0oc ja bardzo juz bym chciala. Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze dzieciaczki Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka I ja jestem :-) 22.10.08, 18:08 Odmeldowujemy sie i my Zagladam tu raz na jakis czas,choc nie ukrywam,ze czescie na kwietniowki 2008.Moje dziewczyny maja sie dobrze,Maya bardzo pomaga przy Babrysce,choc ta dzieki Bogu poki co bezproblemowa (no tylko ze spaniem ma ostatnio jazdy ) i duzo latwiejsza w obsludze niz Maya (jak to kaliaa napisala).Fajnie,ze sie odezwalyscie wszystkie,choc jeszcze troche osob brakuje...Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
mamahuberta Re: Lista obecnosci :-) 23.10.08, 21:23 Witam Ja z tych czytających, czasem zaglądam, niestety brak czasu nie pozwala na częste wizyty Odpowiedz Link Zgłoś
kraabik Re: Lista obecnosci :-) 24.10.08, 21:33 Ja też się melduję. Częściej zaglądam na listopad 2007. Maluchy dobrze się chowają, już młodsza potrafi coś starszej zrobić, że ta płacze Zaczynają się walki o wszystko. Alicja od grudnia idzie do przedszkola, młodsza do żłobka, a ja do pracy i pewnie jeszcze rzadziej będę zaglądać na fora... Odpowiedz Link Zgłoś
salvita Re: Lista obecnosci :-) 27.10.08, 21:38 ja też jestem i zaglądam co kilka dni, bo wtedy dopiero sie nazbiera troche tych postów do poczytania ale zawsze chetnie zaglądam dzisiaj chcialam podpytać, co "czytaja" Wasze trzy latki a tu miła niespodzianka i wątek na ten temat no i watek o koncertach, kinie, teatrez też mi sie podoba bo my jeszcze nie zaczelismy chodzic ale zaczniemy wlasnie przez ten wątek a w załaczeniu link do zdjęć moich maluchów a co dawno się nie chwaliłam to się pochwalę. Oskar z powodzeniem chodzi do przedszkola A mały Bartek rozwija się w tempie ekspresowym własnie zaczął 10 m-c życia picasaweb.google.pl/Patrycja.Grz/JesiennaOdsOnaCzDruga?authkey=sZiyWOIK9WA# picasaweb.google.pl/Patrycja.Grz/BartuBartuIJeszczeRazBartu?authkey=sI0iefPPKBU# Odpowiedz Link Zgłoś
anniia Re: Lista obecnosci :-) 28.10.08, 10:01 Ja też się melduję. Mateuszek od września chodzi do przedszkola. Zaczęło się dramatycznie, płacz szloch itp. Potem przybyła mu siostra , więc nie chodził przez 2 tygodnie ( jeszcze mu się choroba przyplątała po drodze), poszedł znów od października i na początku znowu płacz, aż w końcu po tygodniu przestał płakać. Teraz chodzi chętnie i zdaje się że lubi nawet przedszkole. Siostrę kocha, przytula, i na razie nie jest zazdrosny. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
sani14 Re: Lista obecnosci :-) 30.10.08, 22:58 my też się meldujemy!!! Titu chodzi do przedszkola już bez problemu a raczej problemy właśnie się zaczynają bo z nieśmiałego maluszka zrobił się pierwszym rozrabiaką... (poza przedszkolem nadal jest nieśmiały)Mimi ma 1,5 roku i chodzi do żłobka a w domu bije starszego brata na szczęście nie za często Kiedyś była dyskusja o tym ile chcemy mieć dzieci i napisałam, że może trójkę ale cofam to!!! Dwójka mi starczy i czekam aż młodszy zacznie chociaż trochę słuchać i nie uciekać na spacerach... Odpowiedz Link Zgłoś
1ania2425 Re: Lista obecnosci :-) 03.11.08, 17:45 I my się meldujemy, czasem tu zaglądam, ale faktycznie nie pamiętam kiedy cos skrobnęłam. Zwyczajnie czasu brak. Maja jest juz zaprawionym przedszkolakiem, juz niebawem stuknie jej rok. Przez ten rok nauczyla sie mówic po angielsku i zupełnie stopiła się ze swoimi rówieśnikami, nie odstaje już językowo. Mała spryciula z niej, nie da się już niczym przekupić, ani przegadać, jak sie na coś uprze to dyskutuje jak równy z równym ) Niestety temperament pozostał, bawi sie głównie z chłopakami i psoci tak samo jak oni. Jej najlepszym przyjacielem jest drugi rozrabiaka z grupy, i jak sie kochają to na całego, a jak sie kłócą to dochodzi do rękoczynów. Taka chłopczyca nam sie trafiła A my pomału dojrzelismy do mysli o rodzenstwie dla Maji Zobaczymy co z tego wyjdzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
alciafedo Re: Lista obecnosci :-) 11.11.08, 19:12 my z Karolem tez jestesmy u nas tez duzo chorob i duzo zajec obecnie jestesmy na 3 tyg w sanatorium w rabce wiec mamay troche wiecej czasu na tet Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 Re: Lista obecnosci :-) 14.11.08, 11:21 u nas wszystko ok, poza tym że Sonia częto choruje ;-( na forum zagladam niestety rzadko ale to z braku czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
olusia25 Re: Lista obecnosci :-) 21.11.08, 11:39 WITAM!!!Dopisuję się do Was-byłam tutaj od samego początku,ale niestety nie udało mi sie urodzić we wrześniu 2005-tak jak było planowane,lecz na początku sierpnia.Ale pozostałam na "naszym"forum z sentymentu,mam nadzieję że nie macie nic przeciwko......???-często tu zaglądam, choc moja córcia jest pewnie o miesiąc starsza niż Wasze dzieciaczki. Od września chodzi do przedszkola-gdzie po pierwszych gorszych tygodniach jest super,za to w domu małe problemy wychowawcze-okres buntu itd. pozdrawiam i piszcie często -po to mamy to forum Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: Lista obecnosci :-) 03.12.08, 08:48 Ja tez jestem Moze nie tak czesto jak kiedys, ale staram sie wpadac regularnie choc na chwile. Tylko z pisaniem nawalam - mea culpa Nico tez od wrzesnia poszedl do przedszkola. Pierwsze okazalo sie porazka i pod koniec wrzesnia zaczal chodzic do innego. I tam juz bylo spokojnie. Jednak ostatnio zalicza dluzsza przerwe i dochodzi do siebie po wycieciu migdalow i polipow. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: Lista obecnosci :-) 10.12.08, 13:58 Ja tez czesto zagladam, ale niestety tu u nas puchy juz. Mam dwojeczke szkrabkow i daja mi czadu, niewiem ktore bardziej... Na razie na urlopie wychowawczym z maluchem w domku, a Zuza w przedszkolu... jak jest akurat zdrowa! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuelka Re: Lista obecnosci :-) 14.01.09, 21:41 Dopisuję się z Maciusiem (06.09.2005) i Franiem (25.11.2008). Pozdrawiam serdecznie Zuelka Odpowiedz Link Zgłoś
marcel-kasper Re: Lista obecnosci :-) 15.01.09, 10:19 Melduję się i ja. Kasper od stycznia znowu w przedszkolu (wrzesień - grudzień ciągle chory) i oczywiście wczoraj znowu gorączka, już nie mam siły. Starszy Marcel to już dzielny pierwszoklasista, a u mnie w brzuszku rośnie kolejne maleństwo Całuski dla wszystkich trzylatków i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: Lista obecnosci :-) 29.01.09, 09:36 jestem jestem moje maleństwo wkońcu zaczęło jesć - troski mamusi poszly w niepamięć - moje dziecko je nawet boczek!!! Żeberka obgryza a noge kury je jak szlachcic na uczcie ) ma genialny humor, gada jak najety - jegomądre opowieści niejednego wprawiają w śmiech chyba każdego jedną z nich opowiem w osobnym wątku A ja? Ja zaczynam nowe życie - w sensie: NOWA JA, nowe podejście do życia, do siebie... TERAZ JA Odpowiedz Link Zgłoś