marcyszka 06.03.04, 13:36 Witam, Ponieważ zbliża się sezon - proszę o pomoc. Co można kupić chrześnicy z okazji I Komunii Świętej? Prezenty ze złota odpadają, - ma dużo i nie nosi. Może macie jakieś pomysły i się podzielicie. Z góry dziękuję Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agablues Re: prezenty komunijne 08.03.04, 16:38 Moja córka w zeszłym roku zażyczyła sobie: - hulajnogę - pianinko = syntezator= keyboard - lalki Barbie - ale i tak nikt nie chciał jej kupić, więc kupiła sobie sama z pieniędzy, które dostała - rolki dostała - to co powyżej + zegarek dodam, że rower i komputer w domu już był, a na prezenty typu telewizor czy wideo nie pozwalałam Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: prezenty komunijne 10.03.04, 23:20 Biblie dla dzieci ( z dedykacja)-ladna pamiatka. Odpowiedz Link Zgłoś
mharrison Re: prezenty komunijne 11.03.04, 08:34 Najlepszym prezentem dla mojego syna byl aparat fotograficzny. Reszte czesc dnia robil zdjecia gosciom i fotografowal widoki podczas spaceru. Prezent niezbyt trafiony w tym wieku to zegarek. Moj syn dostal duzy, meski i drogi zegarek. Final jest taki, ze zegarek lezy i czeka na bardziej dorosle czasy i zaloze sie, ze moj syn juz o nim zapomnial. Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: prezenty komunijne 11.03.04, 11:38 moja córka dostała m.in. encyklopedię. Bardzo przydatny prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasia Re: prezenty komunijne 11.03.04, 11:54 Mamy podobny problem, ponieważ nasz syn w tym roku ma I-a Komunię. Podpytuję go od kilku dni, co chciałby dostać. Myślał i myślał. W końcu wczoraj orzekł, że nie wie, bo przecież wszystko ma i niczego nie potrzebuje. To "wszystko" to jest rower dziecięcy, z którego wyrasta i stary komputer, przyniesiony z pracy przez męża. Nie ma rolek, hulajnogi, ale to go nie interesuje. Woli jeździć na rowerze. To chyba my, rodzice i goście często zbyt mocno podkręcamy wymagania naszych dzieci. Chcemy kupić mu zegarek (taka rodzinna tradycja), podkreślając, że jest już na tyle duży, aby z niego korzystać. Ale nie męski zegarek, ale oczywiście odpowiedni do wieku. Natomiast siostrzenicy chcę kupić Pismo św. dla dzieci pt."Dobry Bóg mówi do nas" biskupa A. Długosza (mamy to wydanie, jest świetne). Wiem, że babcia wyszywa dla dzieci jakieś pamiątkowe obrazki i pewnie da pieniądze, o ile nie wymyślimy czegoś. Wolałabym, aby to nie były pieniądze, więc czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_s Re: prezenty komunijne 11.03.04, 12:50 U nas też komunia w tym roku....ale ja ja na szczęście nie mam problemu z prezentami. W zeszłym roku kupiłam komputer (bo był konflikt interesów w sprawie mojego pracowego laptopa), postawiłam w syna pokoju i oświadczyłam że to jest jego prezent komunijny awansem. Rodzina zaś zawsze daje pieniądze na każdą okazję (i błogosławi mnie za to !!!!) bo mój Olek już 2-gi rok zbiera na wyjazd Mistrzostwa Świata w piłce nożnej w Niemczech, więc wszystkie prezenty mają na celu go do tego marzenia przybliżyć. Mam nadzieję że chociaż tak u syna komunia nie będzie oznaczać " jakie prezenty ???" i uda sie nam skupić na samej uroczystości, bo niczego specjalnego nie powinien sie spodziewać. Może kupie mu jeszcze jakiś symboliczny drobiazg, np fajną książkę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
literki Re: prezenty komunijne 19.03.04, 09:24 Syn naszych przyjaciół, który w tym roku idzie do komunii św., jest pasjonatem historii (tak, tak!), więc najpewniej podarujemy mu "Europę" Normana Daviesa. Odpowiedz Link Zgłoś