11buba 18.11.10, 14:20 w niecałe 5 tygodni przytył 600g - teraz waży 8720g... chudzina upasł się na chlebie słonecznikowym znaczy jednak dożywiony i niezagłodzony a pani pediatrzyca konsekwentnie każe dziecko głodzic w nocy a młody konsekwentnie w nocy jada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniczka.r Re: przytył ponad pół kilo 18.11.10, 16:16 ej,tam chudzina zaraz.moja wazy 7120g.przytyla 300g w 5 tygodni.rad cale szczescie nie dostaje. przeciez jakby nie jadla w nocy to chyba by nic utyla,bo to co je w ciagu dnia to spala.taki zywiol.male,ale slychac z daleka.nie rozumiem co to za zalecenie,zeby w nocy dziecka nie karmic.bo co?jakie bylo wytlumaczenie twojej pediatrzycy? Odpowiedz Link Zgłoś
11buba Re: przytył ponad pół kilo 18.11.10, 16:37 że mu się zęby popsują, a poza tym w nocy się nie je, o! Odpowiedz Link Zgłoś
lesiomama Re: przytył ponad pół kilo 18.11.10, 16:57 no kurcze mój pediatra też utrzymuje że w nocy się nie je a Leoncjo ma go regularnie w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
aniczka.r Re: przytył ponad pół kilo 18.11.10, 18:32 a powiedzcie mi dziewczyny,karmicie piersia? jesli tak,to nie ma czym sie martwic.sutek jest gleboko w buzi,mleko nie ma kontaktu z zebami.dlatego u dzieci piersiowych mniej sie psuja zeby.a zreszta jak mozna mowic,ze w nocy sie nie je w odniesieniu do 10-12 miesiecznych dzieci?ja jadlam na nocniku majas 4-5 lat.mam prawie trzy dychy i jakos nie musze siedziec na klopie,zeby cos zjesc.bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
11buba Re: przytył ponad pół kilo 18.11.10, 19:34 ja matka ściągająca, więc je niby mleko człowiecze, ale butlą... nie wiem, jak to działa na zęby Odpowiedz Link Zgłoś
vangie Re: przytył ponad pół kilo 18.11.10, 21:49 czlowiecze mleko ma enzymy co zebole chronia, a nie psuja mimo butli mysle, ze dziecie Twoje bedzie mialo zeby ok poza tym przy karmieniu piersia, jak dziecie przysypia to czesc mleka mu potrafi sie z buzi wylac, a wtedy na pewno ma kontakt z zebami Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysekkrakow Re: przytył ponad pół kilo 18.11.10, 23:06 O to to! Moja ma regularnie ślady mleka na poduszeczce (od niedawna chce spać na małym płaskim jaśku), które się tam z paszczy wylewają już po odłożeniu przeze mnie małej (śpi w łóżeczku dosuniętym do naszego łóżka, z wyjętym jednym bokiem - jak jest głodna to się do mnie przysuwa, possie i odturla spowrotem lub ja ją odkładam, bo z nami jej ciasno i gorąco). Ząbki jak perełki Między 11,5 mies a 13 mies (obecnie) przytyła również pól kilo i waży również 8700. Mimo że żarłoczna strasznie. Ma motorek w kuperku który jej przytyć nie pozwala. W nocy ją karmię ale mało, bo się budzi tylko ze 2, max 3 razy a i to nad ranem. Odpowiedz Link Zgłoś
11buba Re: przytył ponad pół kilo 18.11.10, 23:29 no właśnie, mój młody zaiwania jak szalony, ani sekundy nie usiedzi spokojnie a je w nocy też 2 -3 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
aniczka.r Re: przytył ponad pół kilo 19.11.10, 12:39 u nas to samo.salon (bo tam spedzamy wiekszosc czasu) wyglada jakby huragan przeszedl.sprzatam kilka razy dziennie, inaczej nie byloby czym i jak sie bawic -wyciaganie ksiazek i dvd z polek, wyciaganie pieluch, ciuchow, sliniakow z przewijaka. niestety ukladac juz nie chce,heheh! do tego zaczela chodzic wzdluz mebli i probuje sama stac,a to przeciez kosztuje energie. moja kruszynka je 3-4 razy w nocy,ale ani kropelka jej nie wyplywa. dlatego nie przyszlo mi to nawet do glowy.dobrze wiedziec,ze mleko mamy chroni zabki Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: przytył ponad pół kilo 20.11.10, 00:34 Zeby to nie tylko od jedzenia w nocy moga sie popsuc. Wieksza role tutaj graja GENY. I nawet jak ktos nie bedzie jadl w nocy, bedzie dbal o zeby, do denstysty regularnie chodzil, slodyczy nie jadl, to jak ma skopane geny, to i tak bedzie mial zeby do wymiany A jak ktos ma geny w porządku, to ma latwiej - nie musi tak sie trząść o zęby. Ja mam taka teorie A i tak przyjdzie taki czas, ze koronki, mostki i inne cuda-wianki pojda w ruch. I chyba w tym wieku nikt sie nie bedzie zastanawial, czy mnie mama w nocy karmila czy nie Gwoli wyjasnienia - mlody zjada w nocy z oryginalnego opakowania okolo 3 razy Odpowiedz Link Zgłoś
monika_a_b Re: przytył ponad pół kilo 19.11.10, 02:09 No to gratuluję! A ile m-cy ma teraz? Mój syncio na 8 m-cy miał równe 8kg (ważony na domowej wadze), więc chyba jest w normie, ale ja i tak się tym nie przejmuję, bo rusza się dość sporo... Pozdrawiam, Moni Odpowiedz Link Zgłoś
11buba Re: przytył ponad pół kilo 19.11.10, 10:22 10,5 miesiąca... ja też się staram nie przejmowac, ale nie zawsze wychodzi tzn najbardziej się przejmuję w okolicach wizyty u lekarza, bo zawsze każą go tuczyc kaszkami, sinlakami Odpowiedz Link Zgłoś
mond33 Re: przytył ponad pół kilo 20.11.10, 23:26 Buba, mój tyle ważył w wieku 5 miesięcy. Teraz ma 15 miesięcy i waży prawie 15 kg. Tyle, że odkąd zaczął chodzić ładnie spala, urósł też sporo i staje się coraz bardziej proporcjonalny. Ile ja się nasłuchałam po drodze... 2 razy był odchudzany pod okiem lekarzy i dietetyków. Efekt? Żaden. Dali więc nam w końcu spokój. Nie będę miała więcej dzieci ale gdybym miała wiem jedno, nie słuchałabym więcej kretyńskich porad i nakazów lekarskich, bo są czasami tak durne, że aż żal. Odpowiedz Link Zgłoś