14.12.10, 15:36
taka sytuacja - podejrzewam, że młody jednak nie najlepiej znosi nabiał, więc mu staram nie podawać, ale raz na sto lat próbuję, czy i tym razem zaszkodzi... niestety nie jest tak, że to jeden podejrzany, przeważnie podejrzanych jest kilka rzeczy, nie tylko jedzenie.
do tego dermatolog twierdzi, że te różne parchy młodego to nie są zmiany alergiczne... no ale jakoś dziwnie się pojawiają po plackach na kefirze i po żółtym serze na przykładuncertain

a pytanie takie - czy ja mam w tym względzie zaufać młodemu? bo on sam sobie te placki wybrał, a ser żółty nam z rąk wyrywa... czy on wie, co robi?wink
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: zaufanie 15.12.10, 11:05
      Buba, moja Maja też się wyrywała do nabiału i uwielbiała go, choć po zjedzonym nabiale od razu wymiotowała i obsypywała się, jak to ślicznie ujęłaś "różnymi parchami"big_grin Ja w tej kwestii nie do końca ufam dziecku...
      • mrs.t Re: zaufanie 15.12.10, 14:44
        a ja ufam dziecku
        im mlodsze, im bardziej 'nieskalane' smakami ktore my dla niego wbieramy - tym wiecej zaufania.
        ale kazde dziecko jjej inne, i kazda mama musi znalezc stopien zaufania,

daj ser raz czy dwa i zobacz czy sie skora pogorszy.
        • joshima Re: zaufanie 16.12.10, 01:29
          No własnie ten nabiał jakoś mi też się wymyka. Młoda uczulona, a do nabiału się rwie jak głupia. Od masła, poprzez ser żółty, twarogi jogurty... Jak by jej pozwolić jadłaby wszystko i bez opamiętania. Muszę się z przed nią ukrywać.
    • m_laczynska ale czemu 16.12.10, 18:00
      wżera papier? takie wild blw - upuść kartkę papieru albo chustkę i jak nie zauważysz to zostanie wchłonięta. celulozy mu brakuje do harmonijnego rozwoju?
      • margonik Re: ale czemu 17.12.10, 00:17
        Brawo m_laczyńska smile

Ja też nie do końca ufam tej teorii, że dziecko wie, co dla niego dobre i samoistnie unika alergenów. Mój żyga po żółtku, a żółtko jednak wcina...

A papiery to już w ogóle... przysmak nad przysmaki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka