zoslo82
09.02.12, 16:23
witam. Jestem tutaj pierwszy raz. W ogole nie wiedzialam, ze istnieje taie forum...
Jestem mama 2 dziewczynek - 3,5 roku i 1 rok. w czerwcu spodziewamy sie 3 coreczki...
Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad rozwiazaniem wozkowym. Mala bedzie miec 16 miesiecy jak urodzi sie najmlodsza, wiec na pewno wozek bedzie nam potrzebny.
Mam kilk typow, ale zupelnie jestem juz zagubiona. Mieszkamyw Norwegii, w sklepie polecaja wozki obok siebie- takie tez najczesciej widac na miescie.
Bylam przekonana do Mountain Buggy duo ( mamy pojedynczy i jest dla mnie idealny), ale jest dosc ciezki. Poza tym, po przeczytaniu kilku watkow opinie sa rozne na temat wozkow obok siebie- ze sie nie mieszcza np. w kasach w sklepach itp.... dodatkowym minusem jest tez cena. Nie wiem czy chce wydawac tyle pieniedzy na kolejny wozek, ktorego pewnie nie bedziemy az tak dlugo zywac. Dodam, ze mamy tez 2 maclareny no i ten mountain buggy.
Z wozok obok siebie znalzlam x-lander- cena dobra, wyglad tez- nie wiem jak sie prowadzi..
Kolejnym kandydatem byl phil and teds - duzo dobrych opinii, ale jednak nie chce zeby jedno dziecko siedzialo tak nisko. tu gdzie mieszkamy bardzo duzo pada, wiec nie wiem czy byoby to idealne rozwiazanie...poza tym nie jestem do niego przekonana.
Ostatnie odkrycie to BABY WELT oregon tandem i Gracco quattro duo... maja dosc dobre opinie, cena przystepna, podobno bardzo ciezkie, ale zwrotne- szczegolnie babywelt.
Czy siedzenie z przodu roklada sie wystarczajaco, zeby dziecko moglo sie przespac? Czy daszek jest wystarczajacy? ( czytalam gdzies ze jest plytki w babywelt)
Czy sa tu uzytkowniczki tych wozkow?
Jak sadzicie z Waszego doswiadczenia, jaki typ wozka wybrac? obok siebie czy jeden za drugim. A moze jest jeszcze jakis wozek, warty polecenia.
dodam, ze kolkraft i baby jogger city select nie biore w ogole pod uwage.
Prosze o pomoc i rade