Dodaj do ulubionych

Komunia-prezent

20.02.12, 12:11
Podpowiedzcie co kupić chrześniakowi na komunię. Mam problem, bo chłopak ma dosłownie wszystko, telefon, komputer, aparat fot, gry , sprzęt Audio i wiele innych gadżetów. Kasy nie chcę dawac ze wzgledów osobistych. W dodatku starzy dziecka to materialiści, krzywo patrzący na biedaków. Wiem, że to nie ich swięto, ale dzieciak wychowany w tym samym kontekście. Więc co kupić?
Obserwuj wątek
    • stypkaa Re: Komunia-prezent 20.02.12, 14:06
      Skoro dziecko ma wszystko to ja bym kupiła coś co będzie dla niego pamiątką po wielu latach.
      Nie wiem - może np. zegarek z wygrawerowaną datą i ew. od kogo.
      Albo pójść w kierunku prezentu, który nie będzie rzeczą. Zależy jakie masz relacje z chrześniakiem i rodzicami. Bo może np. mógłbyś poświęcić tydzień swojego urlopu i zabrać go w fajne miejsce. Coś takiego napewno zapamięta na długo.
    • tijgertje Re: Komunia-prezent 20.02.12, 15:30
      Zwlaszcza w tekich sytuacjach wybralabym cos, co byloby pamiatka tego wlasnie dnia. Moj mlody ma komunie w tym roku, zapraszamy tylko chrzestnych, od nas dostanie serie ksiazek ulubionego autora (biblie dostal w ramach przygotowan). chrzestni maja zapowiedziane, ze prezent ma byc niewielki, bo nie chcemy robic z Komunii kiermaszu.
      • 5kocur Re: Komunia-prezent 20.02.12, 15:43
        właśnie myślałem o jakiejś pamiatce. Ale chciałbym, żeby była oryginalna, a nic mi do głowy nie przychodzi. A kiermasz to będzie napewno, niestety.
    • zembiczek Re: Komunia-prezent 20.02.12, 17:43
      Wyjazd z chrześniakiem do Disneylandu, Legolandu, kurs językowy w Anglii, jakiś roczny kurs tenisa, coś, co zapamięta i da mu trochę radości i wspomnień.
      • misiowamama-2 Re: Komunia-prezent 22.02.12, 09:16
        supersad tyle, że mnie nie stać. Sam mam troje dzieci, już widzę ich miny, jak oświadczam, że wyjeżdżam z chrześniakiem do Disneylandu, ale one z racji braku funduszy zostają w domciu...
        Pomysł extra, tyle że nie dla mnie.
        • stypkaa Re: Komunia-prezent 22.02.12, 09:51
          Sam mam troje dzieci, już widzę ich miny, jak
          > oświadczam, że wyjeżdżam z chrześniakiem do Disneylandu, ale one z racji braku
          > funduszy zostają w domciu...

No tak, to odpada.
          A może coś takiego, co prawda, nie mam zielonego pojęcia jakie są koszty, ale można się zorientować, może okazać się, że zmieścisz się w planowanym budżecie jakie chcesz przeznaczyć na ten cel.
          Znaleźć jakiegoś lokalnego artystę, wynająć go na 2 h, zaprosić na przyjęcie komunijne,tudzież w inne miejsce, gdzie będzie mógł namalować portret młodego komunisty z tego dnia? To niewiątpliwie będzie pamiątka, a do tego oryginalna, moim zdaniem.
          • to_ja_tola Re: Komunia-prezent 26.02.12, 13:12
            stypkaa napisała:

> Znaleźć jakiegoś lokalnego artystę, wynająć go na 2 h, zaprosić na przyjęcie ko
            > munijne,tudzież w inne miejsce, gdzie będzie mógł namalować portret młodego kom
            > unisty z tego dnia?

hm.Już widzę jak starzy"" materialiści chwalą "lokalnego artystę" na komunibig_grin
      • black_halo Re: Komunia-prezent 24.02.12, 12:55
        To teraz na komunie daje sie wieksze prezenty niz na slub? $

Ja tez mam chrzesniaczke, 4 lat temu miala komunie, ja wlasnie bylam niecaly rok za granica, prace raz mialam a raz nie, fundusze nedzne, sam przyjazd kosztowal mnie kosmiczne pieniadze. Mloda zarzadala laptopa od chrzestnych - laskawie moglismy sie zlozyc. Figa, kupilam srebrna bizuterie, album na zdjecia i sukienke. W rodzinie nastapila obraza i do tej pory kontaktow nie utrzymujemy.
    • martak47 Re: Komunia-prezent 25.02.12, 19:03
      Może np. ikonę z wizerunkiem patrona?
    • to_ja_tola Re: Komunia-prezent 26.02.12, 13:09
      Och współczuję.Tez mam chrzesniaczkę,która miała"wszystko" a rodzice zamożni.Jednakże nie patrzą na innych przez przyzmat materialny.
      Ja zapytałam jej co by chciała.Chciała boomboxa,czyli źle nie byłosmile
    • bozek74 Re: Komunia-prezent 26.02.12, 19:55
      A może złoty medalik- krzyżyk dla chłopca z wygrawerowaną datą na odwrocie.Pamiatka zawsze będzie . Nie wiem tylko ile" wypada "wydać pieniędzy. Można zawsze dodać do tego kopertę jeśli chcesz więcej lup pozostać przy samym krzyżyku.
      • bozek74 Re: Komunia-prezent 26.02.12, 19:57
        lub
    • mg.marcowa Re: Komunia-prezent 27.02.12, 05:27
      a moze konsola do gry,albo jakis drozszy zestaw klockow lego,lub jakies auto na sterowanie mialam ten sam dylemat w zeszlym roku mieszkam za granica takze wiem ze mloda czekala na cuda ale zapytalam czy chce kase (100$) czy ciuchy wolala ciuchy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka