Dodaj do ulubionych

Mówi, że jest dobrym pedofilem

• charlesbovary Tak samo zaczynała się promocja homoseksualizmu 02.05.06, 09:26
      Ciekawe ile czasu zajmie "zalegalizowanie" pedofilii i kiedy doczekamy się ich
      "marszów równości". Bo że tak będzie nie mam wątpliwości...
      • asiaasia1 Re: Tak samo zaczynała się promocja homoseksualiz 02.05.06, 09:32
        Homoseksualizm i pedofilia to dwie zupełnie różne sprawy.

Nie sądzę, żeby kiedykolwiek doszło do zaakceptowania i , co gorsza, zalegalizowania związków pedofilskich.

Na pewno nie w Polsce...

Tutaj lesbijki i geje mają , mówiąc delikatnie, niełatwo.
        Za to księża lubiący małe dziewczynki spotykjaą się z aprobatą.

Oglądałam jakiś czas temu reportaż z jakiejś małej miejscowości, w której ksiądz na lekcjach religii dotykał małe dziewczynki w intymne miejsca.
        Jednej z uczennic powiedział na powitanie pewnego dnia :"Ale ci cycki urosły".
        Cała wiocha przed kamerą broniła księdza.
        No przecież on tylko żartował ...
        • vortex21 Dlaczego twierdzisz że homoseksualizm ... 02.05.06, 09:38
          i pedofilia to zupełnie różne sprawy? Ja sądzę, że w obu przypadkach występuje
          ta sama przyczyna zaburzenia, gdzieś w okresie dorastania, kiedy kształtuje się
          identyfikacja płciowa człowieka. Nigdy nie udowodniono, że ktokolwiek rodzi się
          z dewiacją, ona powstaje i to najczęściej przyczyna jej jest taka sama
          niezależnie od rodzaju dewiacji.

Pzdr
          • shygay Re: Nie gadaj głupot 02.05.06, 09:44
            serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,42478,2690659.html
            Zostało udowodnione, że homoseksualiści mają nieco inną budowę struktur mózgu
            odpowiedzialnych za pociąg seksualny. Więc nie piernicz o środowiskowym
            pochodzeniu tego zjawiska. Skup się na pedofilii a od Homo sie odwal.
            • vortex21 Raz jeszcze, nie pieniaczę, a oto link na ten .... 02.05.06, 09:47
              temat www.narth.com/docs/bioresearch.html

Pzdr
              • shygay Odpowiedziałem już na temat NARTH w innym poście 02.05.06, 09:49
                znam tę stronę.
                • vortex21 Zatem, jest to argument ... 02.05.06, 09:58
                  • shygay W dyskusji naukowej NARTH jest bardzo 02.05.06, 09:59
                    słabym argumentem.
                    • vortex21 Masz lepsze? Czekam! 02.05.06, 10:04
                      • shygay Re: Masz lepsze? Czekam! 02.05.06, 10:07
                        Po raz ostatni podaję.
                        Z punktu widzenia nauki bardziej przekonywujące są:

serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,42478,2690659.html
                        www.who.int/classifications/icd/en/GRNBOOK.pdf
                        • vortex21 Bardziej przekonywujce dla tych, którzy ... 02.05.06, 10:10
                          chcą w to wierzyć ... Wierzyć można też w UFO.

Pzdr.
                          • shygay Re: Wierzyć można też Kościołowi i jego "badaniom" 02.05.06, 10:20

• vortex21 Teraz wchodzimy na wąską ścieżkę .... 02.05.06, 10:27
                              Tak, lecz pamiętaj że barania te prowadzone są z ramienia 'Fundamentalistó
                              Chrześcijańskiech' co oznacza że KK nie ma z tym absolutnie nic wspólnego.
                              Celibat panuje wyłącznie w KK i kilku pomniejszych odłamach. Fundamentalizm
                              Chrześcijańskie nie ma nic wspólnego z tym, co oferuje KK w polsce. Teraz,
                              ponieważ zachaczyłeś o Fundamentalizm Chrześcijański - oto link do książki po
                              polsku, chyba jedynej traktującej o fundamentaliźmie
                              www.e-translator.co.uk/zbawienie.pdf
                              Pzdr.
          • asiaasia1 Re: Dlaczego twierdzisz że homoseksualizm ... 02.05.06, 09:45
            To proste.
            Związki homoseksualne to związki dwóch dorosłych, swiadomych ludzi tej samej płci.
            Nic nikomu do tego , co w takich zwiazkach sie dzieje.

Tzw. związki pedofilskie to toksyczne "związki" dwóch osób, z których jedna jest niczego nieświadoma oraz wykorzystywana emocjonalnie/ seksualnie przez dorosłego, który zaspokaja swoje potrzeby pod pozorem zaspokojania potrzeb swojego "partnera" dziecka."Związki" tego typu mogą być także heteroseksualne patrz: ksiądz dotykający intymnych miejsc dziewczynek na lekcji religii...
            • otis_tarda No to pytanie - pułapka. 02.05.06, 09:49
              W takim razie, co z sytuacją, w której dziecko samo lgnie do pedofila? Np. woli
              cukierki czy gry wideo od poszanowania własnej godności?
              Oczywiście, można powiedzieć, że dziecko nie jest w pełni świadome i tzreba je
              chronić. Zgoda - ale w takim razie, czy nie ograniczamy jego "podmiotowości"?
              • kaczor551 Re: No to pytanie - pułapka. 02.05.06, 09:54
                > W takim razie, co z sytuacją, w której dziecko samo lgnie do pedofila? Np. woli
                >
                > cukierki czy gry wideo od poszanowania własnej godności?
                > Oczywiście, można powiedzieć, że dziecko nie jest w pełni świadome i tzreba je
                > chronić. Zgoda - ale w takim razie, czy nie ograniczamy jego "podmiotowości"?

Od kiedy to ograniczenia są z definicji szkodliwe?

A dziecko lgnące do pedofila to bajki opowiadane przez pedofilów. Dziecko potrzebuje normalnej miłości RODZICIELSKIEJ, z definicji różnej od instynktów pedofila.

K.
                • otis_tarda Re: No to pytanie - pułapka. 02.05.06, 10:02
                  kaczor551 napisał:
                  > Od kiedy to ograniczenia są z definicji szkodliwe?

Nie są. Ale "trynd" jest taki, ze dzieciaka nie należy ograniczać, trzeba
                  szanować jego podmiotowość, etc. etc. ple-ple-ple. Szfecja najlepszym
                  przykładem.

> A dziecko lgnące do pedofila to bajki opowiadane przez pedofilów. Dziecko
                  > potrzebuje normalnej miłości RODZICIELSKIEJ, z definicji różnej od instynktów
                  > pedofila.

Cóż, dziecko lgnie do pedofila z różnych przyczyn. Kosmetyki i gry wideo nie są
                  zapewne ostatnim z nich. Zauważ, że cała ta "dworcowa" pedofilia, o której
                  czasem czytywało się w prasie to zwykły porostytucyjny układ, nie zaś
                  poszukiwanie miłości, czułości czy czegoś-tam.
                  I tu znowu dochodzimy do paradoksu nowoczesnej cywilizacji: skoro prostycja
                  jest OK (albo, w najgorszym razie, nie jest nie-OK) i dziecko powinno mieć te
                  same podmiotowe prawa co dorosły - to czemu walczyć z pedofilią?

Obawiam się, że będzie coraz gorzej, niestety; p. Misiaczek to tylko pierwsza
                  jaskółka, która wiosny może jeszcze nie czyni, ale ją zwiastuje.

Zresztą, inne jaskółki już są. Wyżej pisałem o zdjęciu z Wysokich Obcasów:
                  czternastolatka ustylizowana na dziewiętnastolatkę. A przecież to nie wyjatek:
                  swego czasu w tiwi był program o dwunastolatkach, które troskliwe mamusie
                  niemalże zmuszają do występowania na różnych scenach, konkursach śpewu etc.
                  etc.
                  Nie wiem, czy nie jest to równie brutalne jak pedofilia wykorzystywanie dziecka.
                  • kaczor551 Re: No to pytanie - pułapka. 02.05.06, 10:22
                    > > Od kiedy to ograniczenia są z definicji szkodliwe?
                    > Nie są. Ale "trynd" jest taki, ze dzieciaka nie należy ograniczać, trzeba
                    > szanować jego podmiotowość, etc. etc. ple-ple-ple. Szfecja najlepszym
                    > przykładem.

Ci co poszli na ten trynd to sobie teraz w brodę plują. Albo udają że wszystko jest w porządku. A dzieci od tego jakoś nie są szczęśliwsze. Raczej zagubione.

> > A dziecko lgnące do pedofila to bajki opowiadane przez pedofilów. Dziecko
                    > > potrzebuje normalnej miłości RODZICIELSKIEJ, z definicji różnej od instyn
                    > któw
                    > > pedofila.
                    >
                    > Cóż, dziecko lgnie do pedofila z różnych przyczyn. Kosmetyki i gry wideo nie są
                    >

Miałem na myśli lgnięcie do pedofila jako do człowieka o cechach pedofila, lgnięcie dzieci do takich osób dlatego, że prezentują cechy pedofilii.

> zapewne ostatnim z nich. Zauważ, że cała ta "dworcowa" pedofilia, o której
                    > czasem czytywało się w prasie to zwykły porostytucyjny układ, nie zaś
                    > poszukiwanie miłości, czułości czy czegoś-tam.

Oczywiście. Polskie prawo zezwala na kontakty seksualne od 15-go roku życia (?), na dworcach pewnie spotyka się jeszcze młodsze; ale w tym wieku te dzieci są już poważnie wykolejone. Przełom nastepuje gdzieś ok. 12-14 roku życia i kontakty do tego okresu są najważniejsze. A a propos prostytucji dworcowej- to policjantom trzeba by się przyjrzeć, co oni robią, że tacy ślepi- i opiece społecznej.

> I tu znowu dochodzimy do paradoksu nowoczesnej cywilizacji: skoro prostycja
                    > jest OK (albo, w najgorszym razie, nie jest nie-OK) i dziecko powinno mieć te
                    > same podmiotowe prawa co dorosły - to czemu walczyć z pedofilią?

Dlaczego dziecko ma mieć te same prawa jak dorosły? Należy chronić dzieci przed ich własnym nieukształtowaniem i brakiem doświadczenia.

> Obawiam się, że będzie coraz gorzej, niestety; p. Misiaczek to tylko pierwsza
                    > jaskółka, która wiosny może jeszcze nie czyni, ale ją zwiastuje.

Już nasza w tym głowa, żeby te jaskółki pozmykały i więcej ich nie było.

> Zresztą, inne jaskółki już są. Wyżej pisałem o zdjęciu z Wysokich Obcasów:
                    > czternastolatka ustylizowana na dziewiętnastolatkę. A przecież to nie wyjatek:

Gazeta robi się coraz dziwniejsza IMO. A to sikają z podziwu "na widok" homoseksualistów, a to w kółko zachwycają się Żydami (ja sam pro-izraelski jestem, ale w GW to już czasem przesada- jeśli mają być gazetą ogólno-POLSKĄ).

> swego czasu w tiwi był program o dwunastolatkach, które troskliwe mamusie
                    > niemalże zmuszają do występowania na różnych scenach, konkursach śpewu etc.
                    > etc.

A to już typowo amerykański "wynalazek". Szkoda mi tych dzieci.

K.
                    • otis_tarda Re: No to pytanie - pułapka. 02.05.06, 10:41
                      kaczor551 napisał:

> Ci co poszli na ten trynd to sobie teraz w brodę plują. Albo udają że
                      wszystko
                      > jest w porządku. A dzieci od tego jakoś nie są szczęśliwsze. Raczej zagubione.

Co nie zmienia faktu, że trynd jak był, tak jest...

> Miałem na myśli lgnięcie do pedofila jako do człowieka o cechach pedofila,
                      > lgnięcie dzieci do takich osób dlatego, że prezentują cechy pedofilii.

Ok, rozumiem - i tu pełna zgoda. Pytanie tylko, czy można jakoś
                      rodziców "nauczyć" miłości rodzicielskiej? Nie wiem, może to niepotrzebne - ale
                      może od czasu do czasu wartoby przypomnieć, choćby w Wysokich Obcasach. Od ,
                      chłechłe, "złego pedofila" to nie ustrzeże, ale od różnych "misiaczków" -
                      owszem.

> Dlaczego dziecko ma mieć te same prawa jak dorosły? Należy chronić dzieci
                      przed
                      > ich własnym nieukształtowaniem i brakiem doświadczenia.

Pełna zgoda - ale tu zbnowu pojawia się kwestia tego, co obecnie rozumie się
                      jako "prawa dziecka" (a co ma niewiele wspólnego z Konwencją o Prawach
                      Dziecka); skoro uznajemy, że rodzic nie ma prawa dziecka wychowywać - a lepiej
                      zrobi to szkoła czy urzednik, to wcześniej czy później uznamy, że dziecko może
                      robić co mu się podoba. Łącznie z miłymi zabawami z p. Misiaczkiem.

>Już nasza w tym głowa, żeby te jaskółki pozmykały i więcej ich nie było.

Nec Hercules contra plures. Na Misiaczka pracuje spora część naszej
                      cywilizacji - nawet ta, która pedofilów nie lubi i najchętniej by wykastrowała.

> A to już typowo amerykański "wynalazek". Szkoda mi tych dzieci.

Ale przyjmie się wszędzie, mam wrażenie.

"Dobranoc Marku lampę zgaś
                      i zamknij książkę..."
              • vortex21 Człowieku, prawo każdego kraju .... 02.05.06, 09:57
                musi ograniczać podmiotowość małoletnich inaczy należało by uznać dzieci za
                dorosłych, zatrudniać, dawać prawa jazdy (nawet 6-cio atkom), itd. Oczywiście że
                trzeba je ograniczać.

Czy sądzisz że dzieci boją się pedofili? Nie, jesteś w błędzie, większość dzieci
                lgnie do nich i lubi spędzać czas z pedofilami. Są to bardzo mili ludzie,
                uśmiechnięci, częstują słodyczami, etc. Wabią dzieci w ten sposób.

Pzdr.
                • otis_tarda Re: Człowieku, prawo każdego kraju .... 02.05.06, 10:04
                  Vortex, napisz mi coś czego nie wiem...
                  • vortex21 Nie wiem czego ty nie wiesz ... 02.05.06, 10:05
                    Nie mam wiedzy na temat twego poznania.

Pzdr.
                    • otis_tarda Re: Nie wiem czego ty nie wiesz ... 02.05.06, 10:09
                      vortex21 napisał:

> Nie mam wiedzy na temat twego poznania.
                      >
                      > Pzdr.

Vortex, nie napisałem nigdzie że dzieci się boją pedofili. To raz - choć pewnie
                      neiktóre są skrępowane.
                      Dwa: prawo, owszem, ogranicza podmiotowość dziecka - ale postępowe trendy są
                      takie, że należy je uznać w wielu sferach za równoprawne dorosłemu i
                      autonomiczne od rodzica. Innymi słowy, rodzic - według neiktórych - nei
                      powinien niczego nakazywać ani zakazywać dziecku.
                      I w tym momencie pojawia się ww. paradoks naszej kultury. Zresztą, jest ich
                      więcej.
                      • vortex21 Ameryka lat 60-tych ... 02.05.06, 10:16
                        oraz teoria bezstresowego wychowania pokazały nam dokąd prowaszą te postępowe
                        trędy. Już dawno społeczeństwo uznało że był to błąd. W wielu przypadkach dzieci
                        mają o wiele więcej przywieljów nież dorośli oraz są bardziej chronione. Zatem,
                        pozwólmy dzieciom być dziećmi i chrońmy je przed dewiantami (mam na myśli
                        wszelkie rodzaje dewiacji).

Pzdr.
                        • otis_tarda Dawno uznało? 02.05.06, 10:20
                          He-he-he.
                          • vortex21 I co to he, he ma znaczyć? 02.05.06, 10:29
                            • otis_tarda Powątpiewanie. 02.05.06, 10:41
            • kaczor551 Re: Dlaczego twierdzisz że homoseksualizm ... 02.05.06, 09:51
              > To proste.
              > Związki homoseksualne to związki dwóch dorosłych, swiadomych ludzi tej samej płci.
              > Nic nikomu do tego , co w takich zwiazkach sie dzieje.

Zgadzam się. I dlatego nie proponuje penalizacji homoseksualizmu, ale całkowity zakaz publikacji i propagowania tej dewiacji (w tym publikowania wydawnictw, organizowania marszów, stowarzyszania się etc).

K.
            • vortex21 Zgadza się... 02.05.06, 09:52
              Związek homoseksualny, dwóch dorosłych osób, posiada na wychowanie dziecko. Czy
              sądzisz że dziecko wychowywane przez dwóch tatusiów czy dwie mamusie nie doznaje
              uszczerbku? Być może nie jest on tak drastyczny jak w przypadku pedofili, lecz
              jednak, jest długookresowy. Teraz, dziecko mając lat kilkanaści, okres
              pokwitania, zaczyna zastanawiać się nad sobą i czuje zdrowy pociąg ku płci
              przeciwnej lecz, patrząc na własnych rodziców stwierdza że jest to chore i
              zaczyna szukać partnera własnej płci. Czy sądzisz że taki scenariusz jest
              absolutnie wykluczony?

Pzdr.
              • shygay Re: Zgadza się... 02.05.06, 10:01
                Jak już pisałem wcześniej homoseksualizm powstaje w życiu płodowym. Jest
                uwarunkowany genetyczno-biologicznie.
                I nikt nie pisze o wychowywaniu dzieci przez pary homoseksualne.
                • vortex21 To nie jest udowodnione! Żaden argument ... 02.05.06, 10:08
                  Homoseksualiści na całym świecie, też w Polsce, domagają się równouprawnienia z
                  parami hetero, zatem adopcja dzieci wchodzi w grę! Skandynawia i USA są tego
                  przykładami, tam pary homo już wychowują dzieci i walczą o legalizację tego
                  procederu.

Pzdr.
                  • asiaasia1 Re: To nie jest udowodnione! Żaden argument ... 02.05.06, 10:13
                    Oglądałam jakiś czas temu program z Biedroniem i tym drugim kolesiem , nie pamiętam jego nazwiska. Może uzupełnię zaraz.
                    Oboje powiedzieli, ze polscy geje nie domagają się adopcji dzieci , bo takie dzieci nie miałyby w Polsce zapewnionego BYTU SPOŁECZNEGO. A więc , po prostu, miałyby prze....(chlapane) .
                    • vortex21 Jeżeli społeczeństwo uzna pary homo .... 02.05.06, 10:20
                      oraz zrówna je z prawami hetero, natychmiast nastąpi szturm na rząd aby pozwolić
                      im na adopcję dzieci. Tak stało się w innych krajach, rozumiesz, dać palec -
                      chcą rękę. Dlatego tolerancja = akceptacja. Społeczeństwo powinno łożyć na pomoc
                      kliniczną ale wg niektórych łatwiej i taniej jest uznać to za normalność.

Pzdr.
                      • asiaasia1 Re: Jeżeli społeczeństwo uzna pary homo .... 02.05.06, 10:21
                        Myślę, że przynajmniej przez kilka następnych lat , nikt ze srodowiska gej-les nie wystąpi do nowego rządu o żadne "przywileje"...
                        • kaczor551 Re: Jeżeli społeczeństwo uzna pary homo .... 02.05.06, 10:24
                          > Myślę, że przynajmniej przez kilka następnych lat , nikt ze srodowiska gej-les
                          > nie wystąpi do nowego rządu o żadne "przywileje"...

Co zaliczam do nielicznych pozytywnych jego stron...

K.
                      • shygay Re: Jeżeli społeczeństwo uzna pary homo .... 02.05.06, 10:25
                        Społeczeństwo powinno łożyć na leczenie czegoś co chorobą nie jest... buhahaha...
                        A nie lepiej przeznaczyć środki na walkę z nowotworami?
                        • vortex21 Narazie to środki idą na Świątynie Opaczności ... 02.05.06, 10:29
                          • shygay Również nad tym ubolewam... 02.05.06, 10:30
                            Chyba kończę na razie dyskusję, bo i nie na temat pedofilii rozmawiamy.
                            • vortex21 Pozdrawiam ... 02.05.06, 10:33
                    • charlesbovary Re: To nie jest udowodnione! Żaden argument ... 02.05.06, 11:26
                      > Oboje powiedzieli, ze polscy geje nie domagają się adopcji dzieci
                      Aktualnie nie.
                      Poczekajmy jakieś 4 lata i zobaczymy o co p.Beidroń wraz ze swoim "przyjacielem"
                      będą "walczyć" (już nawet moge powiedzieć jakich argumentów użyją :])
            • sylwynka Re: Dlaczego twierdzisz że homoseksualizm ... 13.05.06, 12:32
              a jeśli ja uważam że jestem świadoma tgo co robie i uwazam że nie jestem
              wykorzystywana to co???? Będziesz za mnie osądzać że dzieje mi się krzywda??
              Jakim prawem???
              Mam 13 lat i nie jestem w żadnym związku ale jakbym chciała to bym była.
          • xtrin Re: Dlaczego twierdzisz że homoseksualizm ... 02.05.06, 13:07
            > Ja sądzę, że w obu przypadkach występuje ta sama przyczyna
            > zaburzenia, gdzieś w okresie dorastania, kiedy kształtuje się
            > identyfikacja płciowa człowieka.

Mylisz dwa zupełnie różne pojęcia - identyfikacja płciowa i orientacja seksualna.
            Większość homoseksualistów nie ma problemów z identyfikacją płciową, po prostu
            preferuje związki z osobami tej samej co oni płci. Natomiast zaburzenia
            identyfikacji płciowej (głównie transseksualizm) to zupełnie inny problem,
            którego geneza nie jest do końca znana (jakkolwiek wiele badań wskazuje podłoże
            genetyczne).
            • kaczor551 Re: Dlaczego twierdzisz że homoseksualizm ... 02.05.06, 16:07
              > preferuje związki z osobami tej samej co oni płci. Natomiast zaburzenia
              > identyfikacji płciowej (głównie transseksualizm) to zupełnie inny problem,
              > którego geneza nie jest do końca znana (jakkolwiek wiele badań wskazuje podłoże genetyczne).

"Ośrodkiem mózgu odpowiadającym za płeć psychiczną może być znajdujące się w podwzgórzu jądro łożyskowe prążka krańcowego, zwane w skrócie BSTc (ang. bed nucleus of the stria terminales). U heteroseksualnych mężczyzn jest ono niemal o 44% większe niż u heteroseksualnych kobiet. Holenderscy naukowcy odkryli, że wielkość BSTc u transseksualnych mężczyzn jest porównywalna z wielkością tego ośrodka u heteroseksualnych kobiet."

To ze starej "Wiedzy i życia". Ostatnie badania mocno potwierdzają podaną tezę.

K.
    • www.wroclawianie.info I po co robić zboczeńcowi reklamę ? 02.05.06, 09:52
      I po co Gó.. Wyborcze robi zboczeńcowi reklamę ?
      • shygay Cześć... :P 02.05.06, 10:03
        Znamy się z forum wrocławskich studentów.
        Mam nadzieję, że nie będziesz kasował swoich postów tongue_out
        Artykuł jest ku przestrodze, a nie w celu propagowania pedofilii.
        Tak mniemam.
      • tierralatina Re: I po co robić zboczeńcowi reklamę ? 02.05.06, 15:44
        Pewnie wolalbys zamknac oczy i udac ze problem nie istnieje??? Na szczescie nie
        wszyscy sa takimi hipokrytami jak ty.
    • r0b0l jestem tolerancyjny: wykastrować zamiast zabić 02.05.06, 09:53
      istnieje coś takiego jak profilaktyka
      chyba zę zajmie się gościem dobry psychiatra w zakładzie zamkniętym
      • kaczor551 Re: jestem tolerancyjny: wykastrować zamiast zabi 02.05.06, 09:56
        > istnieje coś takiego jak profilaktyka
        > chyba zę zajmie się gościem dobry psychiatra w zakładzie zamkniętym

Popieram. Permanentna chemiczna kastracja prawdopodobnie rozwiązałaby sprawę.
        Ciekawe co na takie rozwiązania powiedziałby nasz Kościół? Może po wstępnym oczyszczeniu szeregów czas na działania prewencyjne?

K.
        • r0b0l Re: jestem tolerancyjny: wykastrować zamiast zabi 02.05.06, 10:05
          po co od razu chemia?
          wystarczą tępe nożyczki i garnek gorącego oleju. I ochotnik
          Tradycja wałaszenia jeszcze żyje
          A czarnym można wszystkim, ponoć nie używają.
          • pavlikmedvid Kastrujmy swoich ojców! 02.05.06, 11:44
            To ojcowie rodzin są najczęściej sprawcami pedofilii, wynika z badań ( choćby
            www.kidprotect.pl ).

Zatem zaciekłych obrońców dzieci skądinąd w słusznej sprawie zachęcam do
            łapania brzytw i pospolitego ruszenia w miasto!
    • diora Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 09:54
      Jestem matką dwóch chłopców (4 i 6 lat) i włos mi się na głowie jeży, i krew
      się we mnie gotuje, gdy ktoś próbuje usprawiedliwiać pedofilię demokracją, i
      uważa mnie za mało oświeconą, bo nigdy nie pogodzę się z faktem, że ktoś mógłby
      zrobić memu dziecku "dobrze". Ile osób piszących na forum ma własne dzieci? Ilu
      z was doświadczyło "dobroci" pedofila?
      • asiaasia1 Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 10:00
        Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek na tym forum usprawiedliwiał pedofilię demokracją czy czymkolwiek innym.
        Większość postów to wypowiedzi oburzonych cztelników.
        Raczej piszemy tu o różnicach pomiędzy homoseksualistami i pedofilami.
        Często "oświeceni" wrzucają homo i pedofilów do jednego worka.

Jestem mamą dwóch dziewczynek ( 4l. i 3l.).Jestem hetero.
        Nie doswiadczyłam "miłości" pedofila, na szczęście.
        Gdyby ktokolwiek chciał w ten sposób rozbudzać moje córki albo inne dzieci ,niestety, nie spotkałby się z moją tolerancją ani tym bardziej aprobatą...
    • ylemai Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 10:00
      a jaki odsetek populacji to latentni pedofile?
      Niektórzy naprawdę lubią dzieci, mimo że są tak obrzydliwe.
      a niektórzy są pedofilami z przyczyn politycznych, tak na złość władzy - jak np
      Jerzy Urban.

Gdy ludzie znudzą się już zwalczaniem pedofili, i wezmą się za tępienie jakichś
      innych fetyszy, może okazać się że pedofili jest znacznie więcej niż ktokolwiek
      myślał.

Podobnie było przecież z homoseksualistami, którzy przez brytyjską propagandę
      lat '50 byli przedstawiani jako rzadcy dewianci, a dziś Londyn tętni od homoakcji.

W sumie śmieszne, że tyle szumu się robi o tak nieistotne rzeczy jak seks. Nie
      możnaby go traktować podobnie jak jedzenia?
      • kaczor551 Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 16:55
        > a jaki odsetek populacji to latentni pedofile?

A jaki odsetek populacji to latetni mordercy? 75% czy raczej 95%? Co to ma do rzeczy?

> Niektórzy naprawdę lubią dzieci, mimo że są tak obrzydliwe.

Można lubić dzieci, w tym cudze, i nie robić nic co ma znamiona pedofilii. Pomijając fakt, że należy się zastanowić, czy się nie ma syndromu Piotrusia Pana.

> a niektórzy są pedofilami z przyczyn politycznych, tak na złość władzy - jak np Jerzy Urban.

Są czy mówią że są?

> Gdy ludzie znudzą się już zwalczaniem pedofili, i wezmą się za tępienie jakichś
        > innych fetyszy, może okazać się że pedofili jest znacznie więcej niż ktokolwiek
        > myślał.

Jakoś tak przez ostatnie circa 5000 lat się nie znudziło i jakoś wygląda że się nie znudzi.

> Podobnie było przecież z homoseksualistami, którzy przez brytyjską propagandę
        > lat '50 byli przedstawiani jako rzadcy dewianci, a dziś Londyn tętni od homoakc
        > ji.

Taka moda. Smutne że tyle głupoty i zagubienia w ludzkości.

> W sumie śmieszne, że tyle szumu się robi o tak nieistotne rzeczy jak seks. Nie
        > możnaby go traktować podobnie jak jedzenia?

Traktuj jak chcesz. Ja tam widzę różnicę między jedzeniem lunchu z koleżanką z biura a pieprzeniem się z koleżanką z biura.

K.
    • junka1 Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 10:01
      To BZDURA !!!
      Jak dziecko może zainicjować seks, skoro samo pewnie jeszcze wierzy w
      bociany??!!?? Poza tym, dla dziecka oglądanie i dotykanie jego miejsc intymnych
      jest BARDZO krępujące, chyba, że robią to rodzice.
      • ofiarnyaniol Ja nie mogę tego czytać.. 02.05.06, 10:06
        Nie ogę tego czytać. To jest straszne, jak można dzielić zły dobry pedofil..
        Pedofil jest pedofilem, który czerpie z niewinności dziecka korzyści dla swojej
        chorej wyobrazni.. O matko.. Czemu tej strony nikt nie zamkniesadsad Przestaję
        wierzyć w prawo i bezpieczeństwo jakiekolwiek...

Istnieje forum dla ofiar forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37199
        • jw5 Re: Ja nie mogę tego czytać.. 03.05.06, 17:23
          TAK!TO DZIADOSTWO POWINNO BYC JAK NAJSZYBCIEJ ZAMKNIETE.TO BARDZIEJ
          NIEBEZPIECZNE NIZ STRONY NEOFASZYSTOW.TAMCI TYLKO GADAJA,A TEN FACET UDAJE
          MISIACZKA,ALE ROBI SWOJE.
    • adamx79 BRAWO!!! Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 10:11
      Nóż w kieszeni się otwiera na takich sk**wysynów... Róznie dobrze mógłbym
      katować każdego dnia takiego popaprańca i mówić że to dla jego dobra, w tym
      jest przyjaźń i miłość... To nic, że dziecko ma skrzywdzoną psychikę...ważne
      że "dobry" sobie ulżył...
    • danzig74 Mam nadzieje 02.05.06, 10:15
      ze policja sprawdzi IP osob propagujacych pedofilie na tym forum. podczas
      poruszania temetu pedofilii najbardziej "aktywnymi" sa wlasnie ONI. nikt zdrowy
      nie moze pisac takich bredni jak acorns i inni
      • acorns Re: Mam nadzieje 02.05.06, 14:53
        Sam sobie sprawdziłem: 83.6.216.138 ale to i tak nic nie da, bo to jest
        dynamiczne IP z pakietu kilkudziedzięciu tysięcy.

A teraz zadanie dla ciebie - znajdź w Kodeksie Karnym paragraf za który mogą
        mnie posadzić. Kodeks Karny masz na przykład tu:
        bap-psp.lex.pl/serwis/kodeksy/akty/97.88.553.htm
        I gdzie ja propaguję tę nieszczęsną pedofilię? No gdzie?
    • scriptus Cenzurować też trzeba umieć :P 02.05.06, 10:18
      okrutny_kamikadze napisał:

> Czy redakcja uważa swoich czytelników za kretynów? Dlaczego została zmieniona
      > nazwa strony (na "Piotruś Pan")?

Redakcja na pewno uważa internautów za durniów big_grinDD
      Nie jestem pedofilem, w życiu nie szukałem w internecie treści pedofilnych.
      Jednak po przeczytaniu prowokującego zdania: "Nazwa strony została zmieniona" na
      końcu artykułu uśmiałem się i wzmiankowaną stronę odnalazłem w 10 sekund. Z tego
      wynika, że pedofilem jest prawdopodobnie autor artykułu, bowiem niesłychanie
      zręcznie i umiejętnie wypromował pedofilską stronę.
      Pani Magdaleno, bez urazy, wystarczy włożyć w gugelka kilka słów z Pani artykułu
      i wyskakuje "mały książę", na pierwszym miejscu !!!! smile)))))))))) Gdyby nie ta
      maskarada, pewnie niewiele osób by zaintersowało się tematem, a tak, każdy,
      nawet ten, kto pobieżnie przerzucił artykuł, po przeczytaniu ostatniego zdania
      jest prowokowany do odnalezienia jakiejś strony, nikt nie lubi być traktowany,
      jak dureń.
      • kaczor551 Re: Cenzurować też trzeba umieć :P 02.05.06, 16:44
        > Nie jestem pedofilem, w życiu nie szukałem w internecie treści pedofilnych.
        > Jednak po przeczytaniu prowokującego zdania: "Nazwa strony została zmieniona" n
        > a
        > końcu artykułu uśmiałem się i wzmiankowaną stronę odnalazłem w 10 sekund. Z teg

Dziwię Ci się że miałeś na to ochotę...

K.
    • 1410_tenrok Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 10:36
      QRV! Jestem ojcem 3 letniego dziecka i mam takie pytanie - skoro zamykane jest
      RM (w kazdym razie probuje sie tego), za tresci ogolnie przyjete za nie
      dozniesienia., dlaczego nie mozna zamknac GW za tego typu artykuły? Czy
      rzeczywiscie należy o wszystkim pisac? Jezeli do mojego dziecka przyczepi
      sie "pozytywny pedofil" i, jak zwykle - przeciez tak tu jest - nie bedzie
      zadnej pomocy z zewnatrz, a ja bede musial go zabic, wtedy dziennikarze piszacy
      o "pozytywnych pedofilach" beda winni temu. A moj wpis bedzie dowodem w sprawie.
    • pavlikmedvid Psychoza pedofilna a rzetelność naukowa. 02.05.06, 10:41
      W tekście podano urągającą naukowości tezę - i tu poczuwam się do obowiązkku
      zaprotestować - a mianowicie: "Według Beaty Pawlak-Jordan nigdzie na świecie
      nie ma zgody na pedofilię. Badania naukowe pokazują, że jakiekolwiek zachowania
      seksualne dorosłych wobec dzieci są dla nich szkodliwe."

Z przeprowadzonych generalnych badań nad tabu społecznym wynika, że w wielu
      mikrokulturach i społecznościach na świecie pedofilia jest zjawiskiem
      akceptowanym i społecznie pożądanym. Jedynym tabu, które we wszystkich
      kulturach jest silnie tabuizowane to zakaz KAZIRODZTWA. Myślę, że p. Pawlak -
      Jordan doskonale wie o tych badaniach ( I rok kulturoznawstwa ) lub po prostu
      pomyliła pojęcia... Co do drugiego wniosku, wydaje mi się on przekonujący,
      chociaż seksuaolodzy ( np. Lew - Starowicz ) opisują sytuacje wyjątkowe, w
      których dochodzi do intymnego związku dorosłego z dzieckiem, a więc jestem
      umiarkowanym przeciwnikiem pedofilii jako takiej. Ten wątek w artykule nie
      został wyczerpany, stąd pozostaje wiele wątpliwości.

• kaczor551 Re: Psychoza pedofilna a rzetelność naukowa. 02.05.06, 11:00
        > Z przeprowadzonych generalnych badań nad tabu społecznym wynika, że w wielu
        > mikrokulturach i społecznościach na świecie pedofilia jest zjawiskiem
        > akceptowanym i społecznie pożądanym. Jedynym tabu, które we wszystkich

Może jakiś przykład...?

K.

• pavlikmedvid Re: Psychoza pedofilna a rzetelność naukowa. 02.05.06, 14:24
          kaczor551 napisał:

> > Z przeprowadzonych generalnych badań nad tabu społecznym wynika, że w wie
          > lu
          > > mikrokulturach i społecznościach na świecie pedofilia jest zjawiskiem
          > > akceptowanym i społecznie pożądanym. Jedynym tabu, które we wszystkich
          >
          > Może jakiś przykład...?

----------------------------------------

Choćby z bliskich kulturowo Polakom społeczność romska, w której 14 letnie
          dziewczynki zmuszane są pod presją otoczenia do związków ze starszymi
          mężczyznami. Czy to jest też pozytywna pedofilia?

Odsyłam do książek kulturoznawczych, dla pogłębienia znajomości tematu.

Pozdr.
          • kaczor551 Re: Psychoza pedofilna a rzetelność naukowa. 02.05.06, 15:46
            > Choćby z bliskich kulturowo Polakom społeczność romska, w której 14 letnie
            > dziewczynki zmuszane są pod presją otoczenia do związków ze starszymi
            > mężczyznami. Czy to jest też pozytywna pedofilia?
            >
            > Odsyłam do książek kulturoznawczych, dla pogłębienia znajomości tematu.

Oj, ty chyba nie wiesz co to jest pedofilia i jak się nazywa zjawisko które opisujesz (np. Arabowie żenią się z 10 letnimi dziewczynkami), odsyłam do słownika wyrazów obcych...

K.
            • pavlikmedvid Re: Psychoza pedofilna a rzetelność naukowa. 02.05.06, 22:05
              A może mnie oświecisz znawco problematyki i słownika wyrazów obcych???

A wtedy może stwierdzę, że seks z nieletnimi dziewczynkami w społeczności
              romskiej nie jest praktykowaniem pedofilii, ale tworzeniem tkanki społecznej
              zgodnie z prawem naturalnym...?
    • trueapasz zły dobry na szafot z nim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.05.06, 10:42
    • bloody_rabbit Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 10:45
      Jest takie przestępstwo jak 'propagowanie pedofilii'? Nie. Facet zrobił głupią
      stronę, i co z tego?
    • pavlikmedvid Becikowe dla pedofilów? 02.05.06, 10:50
      Ze strony organizacji Kidprotect można wyczytać, że aż 80% sprawców nadużyć
      seksualnych wobec dzieci... to mężczyźni, najczęściej ojcowie lub osoby blisko
      zwiazane z rodziną ( tj. wujkowie, dziadkowie ).

Pytam retorycznie, w rodzaju zaciekłych homofobów - Jak można TAKIM ludziom
      dawać jeszcze becikowe?! smile
      • kaczor551 Re: Becikowe dla pedofilów? 02.05.06, 11:05
        > Ze strony organizacji Kidprotect można wyczytać, że aż 80% sprawców nadużyć
        > seksualnych wobec dzieci... to mężczyźni, najczęściej ojcowie lub osoby blisko
        > zwiazane z rodziną ( tj. wujkowie, dziadkowie ).

No i co? Źródłem takich zachowań najczęściej nie są rozwinięte skłonności pedofilskie. Ale kary proponowałbym dla obu rodzajów dewiantów takie same.

> Pytam retorycznie, w rodzaju zaciekłych homofobów - Jak można TAKIM ludziom
        > dawać jeszcze becikowe?! smile

Przecież becikowe daje się dzieciom (tzn. na potrzeby dzieci) a nie ich rodzicom.

K.
        • pavlikmedvid Re: Becikowe dla pedofilów? 02.05.06, 11:41
          Przecież becikowe daje się dzieciom (tzn. na potrzeby dzieci) a nie ich rodzico
          > m.
          >
          > K.
          -------------------

Bardzo ucieszył mnie ten post...

Po pierwsze, nie odpowiedziałeś na pytanie - Dlaczego państwo chce płacić tym
          80% potencjalnych pedofilów za urodzenie każdorazowo potencjalnej ofiary
          molestowania, czyli swego dziecka. Czy przez to chce wspierać proceder
          familijnej pedofilii?

Po drugie, ciekawe, ciekawe jak kilkumiesięczny noworodek jest w stanie
          rozporżadzać jakąkolwiek kwotą pieniędzy i czy jako "obywatel" kraju ma
          automatycznie przez rodziców zakładane konto w banku i na hasło "ci-ci-taś-
          taś", które malec po ukończeniu kilku miesięcy rozkosznie zakwili pani w
          bankowym okienku, może pobrać gotówkę? smile
          • kaczor551 Re: Becikowe dla pedofilów? 02.05.06, 15:51
            > Po pierwsze, nie odpowiedziałeś na pytanie - Dlaczego państwo chce płacić tym
            > 80% potencjalnych pedofilów za urodzenie każdorazowo potencjalnej ofiary
            > molestowania, czyli swego dziecka. Czy przez to chce wspierać proceder
            > familijnej pedofilii?

Jakie 80%? 100% potencjalnych pedofilów, w tym i Ciebie, jeśli jesteś płci męskiej!
            Nie rozumiem też jaki związek mają tu pieniądze z pedofilią. Może wytłumaczysz.

> Po drugie, ciekawe, ciekawe jak kilkumiesięczny noworodek jest w stanie
            > rozporżadzać jakąkolwiek kwotą pieniędzy i czy jako "obywatel" kraju ma

A skąd ci wpadło do głowy że to dziecko ma rozporządzać pieniędzmi???

K.
    • arturlis Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 10:57
      NIe ma dobrych pedofili co to wogóle ma znaczyć.
      Troszeczke za łagodny jest ten tekst .
      Jak bym go w obroty wzioł już nigdy by żadnego dziecka nie skrzywdził.
      I drugie co bym zrobil to odrzu na komisariat na przesłuchanie-pałowanie i do
      mamra z typem.
    • wojkab Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 11:06
      porzygam sie swiat zwariowal
    • eal Chore ~~!! 02.05.06, 11:39
      Jakby Misiaczek tylko zbliżył się do mojego małego syna i chciałby się do niego
      "przytulić" lub go "pogłaskać" to bym się długo nie zastanawiał co z nim zrobić.
      Moim zdaniem nie ma dobrych pedofili (tak jak nie ma dobrych sadystów,
      gwałcicieli itp.). W normalnych rodzinach dziecko nie potrzebuje w wieku 7 lat
      żadnych kontaktów o podłożu seksualnym z dorosłymi jak przekonuje Misiaczek.
      Będzie mieć na to jeszcze czas gdy dorośnie i będzie świadome swej seksualności.
      Twierdzenie, że dobry wujek pozwoli mu na szybsze dorośnięcie jest olbrzymią
      manipulacją. Jedyne co mu z tego zostanie to poczucie wykorzystania gdy w
      późniejszym wieku zorientuje się na czym polegały zabawy z wujaszkiem.
      Cała ta pedofilska retoryka ma służyć wyłącznie im, żeby nie musieli się
      wstydzić za siebie patrząc w lustro.
      • lukzym Re: Chore ~~!! 02.05.06, 12:05
        nie rozumiem o czym cala dyskusja?! pedofili powinno izolowac sie od
        spoleczenstwa-krzywdza bezbronne dzieci-odbieraja im ich dziecinstwo.a tu taka
        wielka dyskusja. jakbym sie zblizyl na 1km do jakuiegokolwiek dziecka,koles
        ktory na bank jest pedofilem i na dodatek juz siedzial za to(skrzywdzenie
        dziecka), to nie recze za siebie - na pewno by dostal,kwestia czy by przezyl.
        spoleczenstwo powinno stanowczo powiedziec NIE !!! a wy tu jakies wywody chore
        robicie
        • maria-anna Zlikwidować stronę! 02.05.06, 12:26
          Bez wielkich słow i analiz "za i przeciw",uważam,że strona Misiaczka
          powinna bezapelacyjnie być zlikwidowana. Dla dobra i spokoju dzieci i rodziców.
    • kaczka-pieczona Zhackować to !!! 02.05.06, 12:27
      Niech ktoś zahackuje tą stronę, mamy przecież w Polsce wielu dobrych specjalistów od zabezpieczeń w sieci ;>
      • ylemai Re: Zhackować to !!! 02.05.06, 12:52
        sam shackuj, domorosły crackerze-cenzorze.
        • kaczka-pieczona Re: Zhackować to !!! 02.05.06, 15:19
          ylemai napisał:

> sam shackuj, domorosły crackerze-cenzorze.

Wąchaj, miłośniku pedofilów.
    • bekon6 [...] 02.05.06, 12:30
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • ylemai Re: Dzis mowia na mnie homofob, zoofob, pedofilof 02.05.06, 12:52
        Ty zboczeńcu. Podnieca cię chodzenie z podniesioną głową?
        • bekon6 Pluje ci w twarz chaamie 02.05.06, 12:54
    • xtrin Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 12:38
      Dla mnie Misiaczek jest po prostu osobą chorą psychicznie. Jego niechęć do
      dorosłych, dziecięce wręcz ich widzenie (są nudni, nie chcą się sturlać z
      górki), ucieczka w świat kolorowych fantazji i "tupanie nóżką" na wszystkich
      którzy go nie rozumieją sugerują mocną niedojrzałość emocjonalną, której efektem
      jest zwrócenie się ku istotom na podobnym poziomie emocjonalnym. Takie osoby nie
      powinny mieć szerszego kontaktu z dziećmi nie tyle ze względu na ewentualne
      seksualne kontakty (wierzę Misiaczkowi, że w jego przypadku ryzyko ich jest
      znikome), ale na zły wzorzec i szkody jakie może on wyrządzić psychice młodego
      człowieka.

Warto zastanowić się nad tym, jak wyglądać może związek dorosłego z dzieckiem.
      Na jednym biegunie jest "rodzic idealny", na drugim molestujący dzieci
      zwyrodnialec. Ale pośrodku mamy całe spektrum barw, możliwości które ciężko
      jednoznacznie określić. Misiaczek i jemu podobni "childloversi" z całą pewnością
      sytuują się już po stronie "szkody", ale przywołajmy obraz ciotki-starej panny
      czy dobrego wujka, który przy każdej wizycie wepchnie dzieciakowi w rękę
      niewielki banknot, weźmie do zoo czy na wycieczke rowerową, czasami przenocuje u
      siebie w domu i pozwoli bawić z pieskiem. Takie osoby pewnie większość z nas
      spotkała w życiu (jako dziecko, rodzic czy znajomy) i w niczym nigdy nie wydały
      nam się podejrzane (czasami może tylko nieco żałosne w swej tęsknocie za
      dzieckiem), w ogromnej większości niewątpliwie kontakt z nimi był dla dziecka
      wyłącznie pozytywnym doświadczeniem. Ale gdzie leży owa granica, za którą owe
      niewinne zainteresowanie zbliża się do Misiaczka?
    • aartekk Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 12:48
      Mi się to w glowie nie mieści jak można byc takim pustakiem ten koleś jest
      bardziej nawiedzony niż sekta niebo
    • pczernia Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 12:50
      do piekla z takimi
    • bekon6 Boze daj mi sile abym mogl jeszcze 02.05.06, 12:51
      obejrzec normalna Polske a nie libertynskie bagno.
      • ssselena :/ 02.05.06, 13:01
        takich ludzi jak Misiaczek powinno sie faktycznie dac na odstrzal, ale jesli
        ich sie daje bo niszcza dzicku psychike to tych wszystkich ktorzy Tworza
        patologie z powodu swoich slabosci, uzaleznien, ile nienormalnych jednostek
        dorasta w rodzinach alkocholikow etc... z nimi wcale nie jest lepiej niz z tymi
        molestowanymi dziecmi, po prostu mamy zly system i to trzeba zmienic to sie
        zminimalizuje takie chore przypadki okaleczajace dziecieca psychike.
    • jb93 Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 13:00
      Caly ten artykul jest kolejna manipulacja wyborczej. GW podajac obszerne fragmenty z pedofilskich stron,
      propaguje pedofilie i podsuwa pedofilom recepty na to jak zachowac sie w sytuacji podbramkowej. Jedno
      jest pewne. Legalizacja "slobow" dla pederastow to kolejny krok w kierunku legalizacji pedofilii i innych
      zboczen (sic!).
      • xtrin Re: Mówi, że jest dobrym pedofilem 02.05.06, 13:16
        Gdzieś Ty w tym artykule zauważył "propagowanie pedofilii"?!
        Choć z drugiej strony, jeżeli nie zauważasz różnicy między homoseksualizmem a
        pedofilią to najwyraźniej jesteś osobą mającą poważne problemy z myśleniem, więc
        i pewnie zrozumienie słowa pisanego nie jest dla Ciebie łatwe.
    • monia145 Ludzie skończcie te jałowe gadki!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.05.06, 13:29
      Czy po napisaniu ponad dwustu postów ktoś tu doszedł do konstruktywnych
      wniosków? Czy tylko przekrzykiwać się umiecie? Swoja drogą autor watku to
      spryciarz, rzucił hasło i teraz ma zabawę
      • kaczor551 Re: Ludzie skończcie te jałowe gadki!!!!!!!!!!!!! 02.05.06, 15:55
        > Czy po napisaniu ponad dwustu postów ktoś tu doszedł do konstruktywnych
        > wniosków? Czy tylko przekrzykiwać się umiecie? Swoja drogą autor watku to
        > spryciarz, rzucił hasło i teraz ma zabawę

To nie rozprawa naukowa i nie ma obowiązku wyciagać wniosków.
        A trzymanie geby na kłódkę w takich sprawach to indyferentyzm; zresztą w Polsce to bardziej norma niż wyjątek.

K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka