Dodaj do ulubionych

Moj syn mnie bije :(

20.06.06, 09:57
moj 10 miesieczny synek zaczal mnie bic sad
Bije mnie po twarzy,drapie i gryzie..
Jak na to reagowac? On jest za maly na tlumaczenie..a nie reagujac boje
sie,ze poglebie tylko takie zachowanie.
W domu nie ma ani odrobiny agresji,TV nie ogladamy prawie wcale,wiec tez sie
nie nauczyl..
Co robic?
Obserwuj wątek
    • iwpal Re: Moj syn mnie bije :( 20.06.06, 10:27
      Musisz reagowac - trzeba złapac go za rączkę i powiedziec "nie wolno"; gdy
      zaczyna Cie gryźć i drapać - odłóż go na podłoge lub do łóżeczka i powiedz nie
      wolno drapac i gryźć. I zastanó sie, co mały chce w ten sposób powiedziec, bo
      to jest jego sposób komunikacji, tylko jeszcze bardzo niedojrzały.
      • karola2314 Re: Moj syn mnie bije :( 21.06.06, 14:27
        mam ten sam problem tylko że mój synek ma już 17 miesiecy,i sama niewiem
        dlaczego?zaczęło się od tego że był świadkiem kłotni mojej z mężem,od tamtej
        pory ze zlości potrafi sam bić się po głowce,potem myslałam że mu przeszło ale
        niestety nie.Niewiem co mam robić?on nierobi tego ze złości tylko ze strachu.
        za długo już to trwa,więc postanowiłam wziąć małego ze sobą na wizyte do
        psychologa i mam nadzieje że mi coś doradzi.smilepozdrawiam
    • lahesis Re: Moj syn mnie bije :( 21.06.06, 14:55
      Myślę, że tłumaczenie wręcz do znudzenia pomaga. Mój synek był w podobnym wieku
      lub ciutke młodszy jak postanowił wyrywać wszystkim, którzy go trzymaja lub
      pochylają sie nad nim, włosy. Sama mam bardzo długie i nawet przez chwile nie
      pomyślałam ze będę musiałą je obciąć do łopatek lub krócej...
      Gadałam mu, gadałam, ... ale raz zabrałm jego rączke jak chciał mi wyrwać włosa
      i przyłozyłam do jego glówki. Robiłam tak kilka razy i teraz wie, ze wolno
      tylko głaskać a jak łapie za włosy robi to tak delikatnie...

Powodzenia i cierpliwości, której czasem (wiem po sobie) brakuje w takich
      sytuacjach
      • zaneta_sz25 Re: Moj syn mnie bije :( 21.06.06, 15:38
        Moja córka 3lata też mnie bije jak jej coś tłumacze to przedrzeżnia mnie i dziś
        wruciłysmy ze spaceru z krzykiem bo dziewczynce nie chciała oddać lalki i jak
        jej kazałam oddać zaczeła mnie bić ta lalką i szczypać .Co najgorsze przy tym
        darła sie jak by ze skóry była obdzierana .Mój mąż do mnie jakieś żucał wyżuty
        że ludzie sie patrzą jak ona krzyczy że ja żle postepuje .
        Ten krzyk według mnie to jej metoda na to bym uległa a ja niezareagowałąm i
        przyciągnełam ją do domu.
        Czy lepiej patrzeć na ludzi i robić wszystko by dziecko nie płakało i wygladać
        jak dobra mama na wszystko pozwalająca?
        Co zrobić aby sie słuchała?
        i mniała szacunek?
    • karolina_244 Re: Moj syn mnie bije :( 21.06.06, 16:06
      Cześć miałam to samo, ale nie w wypadku moim tylko koleżanki uwielbiała się z
      nim bawić a mam synka zawsze Ja lal gryzł i kopał postanowiłam poradzić się
      psychologa.. Lekarka powiedziała mi ze kupela nie jest konsekwentna musi go
      ukarać za to, co robi Kubuś był starszy już jak to robili miał 15 miesięcy
      lekarka kazała dać mu klapsa (niestety) i odstawić do konta na czas minut,
      czyli miał półtora roku czas półtora minuty Musze powiedzieć ze podziałało
      przeprosili ja po swojemu i więcej tego nie zrobili.Zdarza mu się teraz od
      czasu do czasu, ale stosujemy ta sama metodę mały ma teraz 2 latka i 2 miesiące
      • owocoskala Re: Moj syn mnie bije :( 21.06.06, 17:33
        miał 15 miesięcy
        > lekarka kazała dać mu klapsa (niestety)
        Sorry ale nie wiem jak mozna dać klapsa tak małemu dziecku (troche ponad
        rocznemu)????
        I jak można stosować rady uzyskane za pośrednictwem koleżanki i to od lekarza
        który nie jest przecież psychologiem? Nie wiem też jak się zmusza takie dziecko
        do stania w kącie (wiążę?)
        Sorry ale nie podobają mi się te rady.
        • aka10 Re: Moj syn mnie bije :( 21.06.06, 18:29
          Uwazam,ze ta lekarka powinna stac w kacie za dawanie tak idiotycznych rad.
          Dziecko 15-miesieczne karac w ten sposob?
          • karolina_244 Re: Moj syn mnie bije :( 21.06.06, 22:49
            A jakie metody stosuje (Treisii Hug) (niewiem jak to sie pisze) takie same w
            kziazce czy programach daje takie same przyklady
            • aleksandrynka Re: Moj syn mnie bije :( 22.06.06, 00:30
              nie dopatrzyłąm się u trejsi klapsów, może niedokładnie czytałam/oglądałam.
              Odizolowanie - tak, bicie - nie.
    • mama-ja Re: Moj syn mnie bije :( 24.06.06, 11:43
      Dzieki za odpowiedzi smile
      Probuje odciagac jego raczke i mowic "nie" jakby te jego zapedy malaly,jednak
      ciagle jeszcze czasem probuje mnie walnac...i to przewaznie,kiedy go tule do
      snu sad
      za co? wink
      Bede probowac do skutku,bo on swietnie rozumie slowo "nie ,nie wolno" dziala w
      przypadku brania lub robienie czegos,czego mu zabraniam..
      Trudna rola matki,ale nikt nie obiecywal,ze bedzie lekko wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka