Dodaj do ulubionych

Chlopiec lat 6

07.09.06, 13:39
Syn moj ma 6 lat od kilku dni zbiera wszelkiego rodzaju robale i jak ich ma
sporo to je zabija robi to rowniez z mrowkami na chodniku, pajakami ktore za
nogi trzyma. wszelkie tlumaczenia i prozby o zaniechanie w/w praktyk nie
skutkuja. na ogol jest dzieckiem grzecznym cichym . czy ktoras mama sie
spotkala z takim zachowaniem domyslam sie ze bedzie konieczna wizyta u
jakiegos medyka, lecz pytam czy na ogol chloopcy tak miewaja.dzieki
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 13:41
      Ja mając 6-7 lat w półce, w regale zrobiłam mini terarium - kamyki, liście i różne ślimaki, robale, pająki. Jak się rodzice połapali, to tłumaczyli mi, że te stworzenia muszą żyć na dworze big_grin

Może taki etap życiowy?
      • gosia_1985 Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 13:44
        ja nigdy nie zabijałam robaczków, za to je zbierałam. Mój brak tednak (5lat)
        również zabija uncertain
        Wiele dzieci zabija robaczki, co oczywiście nie znaczy że trzeba na to
        pozwalać. Trzeba tłumaczyć, kiedyś zrozumie. Napewno nie będzie tego robić
        będąc 17 letnim kawalerem smile
        • blaszany_dzwoneczek Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 13:46
          ja zabijam robaczki jak mi do mieszkania wlezą.
      • aga330 Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 13:47
        ale on im robi zbirowy mord od razu po ich pochwyceniu. ja sie panicznie boje
        pajakow- lata gowniarz po domu wymachuje zdechlym pajakiem i wola ''patrz mama
        zabilem pajaka''niekiedy na zywca im nozki odrywa zostawiajac ze dwie i uwalnia
        aby po chwili zabic.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 13:49
          Może wie, że Ty się boisz pająków, i walczy z nimi jak rycerz ze smokami
          zagrażającymi pięknej królewnie...
          • aga330 Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 13:57
            chyba nie wie bo nie mial okazji widziec jak umieram widzac zywego pajaka on je
            zabija zanim je ja zobacze wiec w domu ich nie ma on je z podworka znosi te i
            inne robactwo zywe i te polegle.potrafi nawet przczole zlapac uzadlila go nie
            raz on sie tym nie przejmuje
        • tom-ix No to zapowiada się na niezłego sk...syna 07.09.06, 14:47
          No to zapowiada się na niezłego sk...syna... sad
    • aga330 Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 13:52
      dodam ze syn uwielbia jak mu sie np krew pobiera nie pozwolil sobie wyjac
      weflonu w szpitalu nalegajac o jeszcze jeden. lubi jak sie mu cos wbija igly,
      itp. do dentysty pragnie chodzic czesto ale jak mu nie boruja to jest krzyk.
      sado macho
      • gosia_1985 Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 13:55
        O Rany!!! Nie obraź się, toż to mały sadysta... Nie wiem co doradzić.
      • lilith76 Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 14:18
        Jakie bajki ogląda w telewizji? Wiadomości wieczorne?
        Nie twierdzę, że rośnie tu drugi Pol-Pot, ale cierpliwe tłumaczenie, że żywe stworzenie zasługuje na życie nie zaszkodzi.
        Ach, mój brat torturował moje lalki.
        • aga330 Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 14:24
          moze on dziwny ale nie oglada telewizji wcale nawet bajek. nie czytam mu braci
          Grimm tylko stare jeszcze po mnie ''poczytaj mi mamo'' do przedszkola tez nie
          chodzi wiec nie podpatrzyl
    • lilith76 Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 14:20
      Jeszcze jedno - 6-cio letni syn mojego mężczyzny rysuje głównie bitwy historyczne, gdzie Galowie walczą u boku Krzyżaków i gdzie ostro leje się krew, członki ciała odpadają hurtem, a wróg polewany jest stopioną smołą.
      Może taka natura chłopców?
      • jonaska Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 14:38
        moje dziecko równiez zabija robaczki - ma 4 lata. tłumaczę, tłumacze i czasami
        ominie, ale cvzęściej zabija,żeby nas nie pogryzły. w bajce o królu lwie ,
        najbardziej podobają mu się hieny, sami źli bohaterowie, ale pytałam Panią
        psycholog, powiedziłą,że jak tak musię podobają to moge mu nawet kupić tę hienę
        (oczywiście maskotkę,a le producent nie pomyślał,że komus akurat hiena
        najbardziej się spodoba). ogólnie też wolałabym,że upatrzył sobie jednak simbęwink
        ale łobuziak z niego straszny....
        • ekaczmarczyk Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 14:50
          Ja jestem w podobnej sytuacji, tyle że nie chodzi o moje dziecko tylko o
          chrześniaka.
          Jak pytam przyjaciólki co kupić mu na urodziny czy jakąś inna okazje to ona mi
          na to że najlepiej to zabawke ale czym brzydsza bedzie tym lepszasmile
          On lubuje sie w dinozaurach, potworach i tym podobnych.
          Ciekawe skąd sie biora takie upodobania, może z tych bajeczek na CARTOON-ach, i
          innych kanałachsmile
          Pamiętacie jeszcze Pszczółke Maje, Bolka i Lolka, Reksia, Misia Uszatka, Jacka
          i Agatke...smile)))

Ewa
          • aga330 Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 14:56
            Remek jezdzi po osiedlu z wozkiem i lalka ktora jego siostra nie chce sie
            bawic wspolnie z kolegami biora koc i przed blokiem urzeduja. nie lubi
            zabawek typu kosmo ani zadnych potworow. ma kilka autek i klocki ale lala to
            rzecz swieta.nie jest lobuziakiem tylko te robale.
            • ekaczmarczyk Re: Chlopiec lat 6 07.09.06, 15:01
              Zapomniałam napisac jeszcze że chrzesniak ostatnio posadził sobie kwiatuszka i
              teraz codziennie o niego dba, głaszcze , a podlewałby go co chwilkesmile

Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka