Dodaj do ulubionych

Prezent dla nastolatki?

08.11.06, 13:44
Co ucieszy dziewczynę 14-letnią?
Wiem, że to zależy od zainteresowań itp., ale ona nie ma jakichś specjalnych
zainteresowań, nie lubi czytać książek, chętnie ogląda TV, jest małomówna i
spokojna.

Pomóżcie, bo zgłupiałam do reszty. Zupełnie nie znam dzieci w tym wieku i nie
wiem, co je "kręci".

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olamka1 Diddl 10.11.06, 22:56
      To na pewno smile Jakiś słodko-pierdzący gadżet na biurko czy poduszka -
      przytulanka. Jak lubi filmy to może jakies odlotowe etui na płyty DVD ?
      • el.ka Re: Diddl 13.11.06, 11:38
        Może kubek, ramka do zdjęć lub inne drobiazgi firmy NICI - hit u nastolatek.
        Może jakieś kosmetyki?
      • 8-kalina Re: Diddl 31.03.08, 14:35
        Może kup jej fajny ciuch na pewno się ucieszy, zerknij kiedy co nosi jaki styl
        lubi i zafunduj jej ubranko mi się np podoba coś takiego
        www.magazyn13.pl/?t=ar&id=334 - bluzeczka w szczegolnościbig_grin
    • kroplarosy Re: Prezent dla nastolatki? 15.11.06, 14:26
      Zalezy jaki masz na to przeznaczony budżet. W granicach 50-100 zł proponuje
      odtwarzacz mp3 jesli jeszcze nie ma (90 zł za 512) lub ostatni hit nowy dodatek
      Sims 2 Zwierzaki ok.70 zł. Jesli taniej to po prostu kup ksiązkę dla nastolatki
      np. z serii Bezssenik ( czyli o czym rozmawiają dziewczyny) albo inną którą
      zaproponują Ci na pewno w księgarni. Może jakis fajny długaśny szalik taki do
      omotania szyi ze dwa razy. Mam 13 letnią córkę i przyznam ze tez czasami trudno
      mi wymyśleć coś, co jej się przyda i spodoba, dlatego najczęściej córcia mi w
      tym pomaga i długo przed okazją obdarowania jej, wspomina mimochodem o jakis
      atrakcjach z wielkim zapałem i entuzjazmem smile
      • nastolatka_16 Re: Prezent dla nastolatki? 15.11.06, 21:42
        To może z okazji urodzin opłac jej lekcje jazdy konnej, albo kup mieszkanie.
      • jobaczka Re: Prezent dla nastolatki? 06.04.08, 20:46
        o wlasnie weszłam na stronkę magazynu 13 i prawda, bluzeczka która tam jest
        powinna się spodobać bo jest ślicznasmile
    • molonela Re: Prezent dla nastolatki? 19.11.06, 14:28
      dzięki za podpowiedzi smile
      o istnieniu Diddl nie miałam pojęcja wink NICI kojarzę, ale zastanawiałam się
      dla jakiej to grupy docelowej jest to przeznaczone, czy 14-latka nie uzna tego
      za dziecinne, ale skoro mówicie, że to hit w tej grupie wiekowej, to na pewno
      macie rację

eh, ciężko wyczuć te nastolatki, już nie dziecko, ale przecież jeszcze nie
      dojrzała osoba, kiedyś było takie określenie "podlotek"
      • nikamow Re: Prezent dla nastolatki? 29.11.06, 09:56
        A może farby do malowania na materiale(1 szt.ok.15 zł) , albo szkle(komplet
        kolorów ok. 40 zł),lub zestaw koralików + elastyczna żyłka-to jeśli jest
        spokojna i ma cierpliwość może wypalić(zwłaszcza,że teraz długie wieczory). Z
        dziewczynami w ogóle łatwiej;0). Monika.
        • maratina Re: Prezent dla nastolatki? 26.11.07, 15:45
          Ja mam 15 i raczej nie ucieszyłabym się z kolejnej maskotki, czy
          figurki...
          Może kup jej płytę? Albo matę do tańczenia ""Mata do tańca USB z
          grą "Dance Party" ""?( około 100 zł)
          • basia.talk Re: Prezent dla nastolatki? 30.11.07, 15:17
            Ja mam 14 lat i szczerze mówiąc nie ucieszyłby mnie tzw. "słodko pierdzący
            gadżet" wink. Zabawki z Nici też odpadają, a z Diddla to już szczególnie. I na
            pewno nie książka z serii "Bezsennik"!!! Najlepsza byłaby właśnie jakaś płytka z
            muzyką czy kosmetyki, zwłaszcza do oczyszczania, nawilżania, czy "peelingowania"
            twarzy. Bardzo się ucieszy jeśli ma problemy z cerą. A jeżeli nie ma to ucieszy
            się również smile. Mogą byc tez jakieś mydełka, czy balsamy z Sephory. Mam nadzieję
            że pomogłam big_grin
            • ibulka Re: podpytałam Szesnastolatkę 01.12.07, 01:06
              propozycje:

1) w Sephorze można nabyć fajne, kolorowe kosmetyczki, i uzupełnić je pachnącymi
              mydełkami, kulkami do kąpieli, jakimś błyszczykiem;

2) NIVEA Visage Young to fajna seria do pielęgnacji buźki dla nastolatek,
              Szesnastolatka ma i bardzo sobie chwali całą serię smile

3) zestaw żeli pod prysznic [perfumeria Douglas oferuje kilka fajnych pozycji]
              plus supermięciutki, duży ręcznik;

4) to zależy od stylu ubierania dziewczyny, ale może uda się wytrzasnąć jakąś
              fajną, modną torbę? albo szalik, czapkę i rękawiczki?

5) jeśli znasz gust muzyczny Młodej, może jakaś płyta? albo film na DVD, wyszedł
              teraz 'Shrek Trzeci' i 'Piraci z Karaibów - na Krańcu Świata'. może warto
              zainwestować w trylogię? są dostępne na DVD smile

powodzenia.
              • camillaqeenxd Re: podpytałam Szesnastolatkę 15.12.07, 22:01
                W 100 procentach się z tobą zgadzam wink Ja sama mam 14 lat i ucieszyła bym się z
                takich rzeczy. Bo gdyby mi ktoś kupił jakiegoś didla to bym go chyba spluła xD
                • ibulka Re: podpytałam Szesnastolatkę 28.12.07, 03:42
                  camillaqeenxd napisała:

> W 100 procentach się z tobą zgadzam wink Ja sama mam 14 lat i ucieszyła bym się z
                  > takich rzeczy. Bo gdyby mi ktoś kupił jakiegoś didla to bym go chyba spluła xD

może niekoniecznie spluła, ale nie każda nastolatka lubi te zabawki wink
                  • nastolatka_16 Re: podpytałam Szesnastolatkę 17.01.08, 20:50
                    a ja dostałam beznadziejny prezent na moje 18-naste urodziny.miałam mieć
                    mieszkanie, takie fajne-kilku pokojowe.Miałam mieszkać w końcu sama.A skończyło
                    się na tym, że od starszego dostałam kasę na kolejne ciuchy, a od matki kasę na
                    prawko.
                    Ech, wszystko przez to, że rodzice się rozwiedli i ja teraz cierpię na każdym
                    krokuuncertain
                    • ibulka Re: nastolatko 20.01.08, 15:15
                      albo jesteś trollem, albo wyjątkowo głupią i rozpieszczoną niunią smile
      • true_love Re: Prezent dla nastolatki? 20.03.08, 12:32
        fajne prezenty polecają zawsze w trzynastce, ja jak koleżankom coś muszę kupić
        coś na urodziny to zawsze tam sprawdzam co teraz na topie jest smile
        • katatarka Re: Prezent dla nastolatki? 26.03.08, 13:12
          hihi, ja też bardzo często korzystam z pomysłów trzynastki smile zazwyczaj to
          kupuję jakiegoś modnego ciuszka, coś niedużego ale ładnego, czasami trafi się
          jakiś ciekawy gadżet to jak jest na topie to też zdarza mi się kupić smile
    • mamuska-z-jajami Prezent dla nastolatki? - Encyklopedia nastolatki 28.11.08, 08:28
      Ja na prezent na mikołaja kupiłam to
      siedmiorog.pl/k2844_encyklopedia_nastolatki_
      niestety córka już prezent znalazła i połowe przeczytała ... wink
      • ms49 Re: Prezent dla nastolatki? - Encyklopedia nastol 02.12.08, 15:42
        Przeczyłam recenzję tej encyklopedii, jest dobra. Podoba mi się,
        jako mamuśce, ale czy 14 lat to nie za mało? Czy to nie jest
        książka dla trochę starszych dziewcząt 16-17 lat? Jak myślicie?
        • mamuska-z-jajami Re: Prezent dla nastolatki? - Encyklopedia nastol 09.01.09, 09:02
          15sto latce (wysyp styczniowy) - ksiazka sie bardzo podobala chociaz ukrywa sie
          z czytaniem wink
        • zielka Re: Prezent dla nastolatki? - Encyklopedia nastol 27.01.09, 15:36
          Po raz pierwszy na tym forum, witam serdecznie.

Wiec przeczytalam wszystkie rady i zdecydowalam sie na Encyklopedie dla damy
          niebawej 11sto letniej - dzieki za tzw. "cynk". Pamietacie kultowa serie o
          nastolatkach, typu "Nastolatki pielęgnują urodę"? Mam nadzieje, ze to cos w tym
          stylu. W kazdym razie, w odpowiedzi na pytanie ms49, to rzeklabym: nie. Jak
          mowie, moja 11sto letnia chrzesniaczka pewne rzeczy wiedziec powinna, ja siebie
          pamietam jako juz dosc duza osobe w tym wieku smile

pozdrawiam,
          • mamuska-z-jajami Re: Prezent dla nastolatki? - Encyklopedia nastol 02.11.09, 10:10
            > Pamietacie kultowa serie o
            > nastolatkach, typu "Nastolatki pielęgnują urodę"? Mam nadzieje,
            > ze to cos w tym stylu.

Jest jeszcze inna ksiazka - kontynuacja Encyklopedii nastolatki:
            siedmiorog.pl/k3030_makijaz___przewodnik_po_makijazu_bez_blamazu_
    • baba-jaga12 Re: Prezent dla nastolatki? 28.07.09, 17:48
      Jako prezent proponuje encyklopedie nastolatki,dobra płytę z muzyka, jakiś ciuszek lub dobra książkę(o ile lubi czytać). Wiem po sobie bo jestem nastolatka!!!
      • ms49 Re: Prezent dla nastolatki? 03.09.09, 20:01
        Co do encyklopedii dla nastolatek - w wakacje moja córka się
        zakochała i uznałam, że powinnan jednak kupić jej tę książkę. Są tam
        wszystkie "mądrości", o których dziewczynka powinna wiedzieć, a
        uwagi mamy czasami wydają się dla młodzieży bessensowne. W każdym
        bądź razie ksiązka się podobała. Przeczytały ją równiez nie tylko
        koleżanki, ale i koledzy z chłopakiem na czele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka