Dodaj do ulubionych

Horror ubierania

IP: *.* 29.04.02, 13:25
Witam wszystkie mamy i prosze o radę!Moja 4 letnia córka nie chce się ubierać! Dosłownie każde hasło ubieramy się wywołuje u niej protesty mniej lub bardziej nasilone. Ostatnio kiedy chciałam wyjść do sklepu "ubierałyśmy się" 1,5 godziny. Nie pomagają żadne znane mi sposoby aby to zmienić. Żadne wspólne wybieranie ubranek, pokazywanie rówieśników na zasadzie zobacz jak są ubrane inne dzieci, przekonywanie, tłumaczenie, nawet kiedy grożę że po prostu wyjdę z domu bo muszę iść do sklepu nie pomagasad Jestem załamana od września chcę małą posłać do przedszkola ale kiedy każde poranne wyjście tak będzie wyglądało i trwało godzinami to dziękujęsad Dodam że niania która małą się opiekuje kiedy pracuję jakoś ją ubiera, co robić!
Obserwuj wątek
    • Gość: martucha Re: Horror ubierania IP: *.* 10.05.02, 13:01
      Serdecznie współczuję . Moja Oliwia ma dopiero 10 miesiecy, a ubieranie jej to istny koszmar odkad pamiętam. Jeśli chodzi o nianię to chyba klasyczne zachowanie dziecka z pracującą mamą. Ja tez pracuję i Oliwią opiekuje się moja mam, która twierdzi, że bezemnie Oliwia jest grzeczniejsza (poza ubieraniem ).Myslę, że ten problem(ubierania) rozwiąze sie sam z czasemPozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka