Dodaj do ulubionych

łóżko piętrowe + inne meble w komplecie

26.02.07, 21:08
Dziewczyny,
Chcemy urządzić pokój dla naszej 17 miesięcznej Majeczki + docelowo również
dla szkrabka (ale pierwsze pół roku będzie tam mieszkała sama). Chcielibyśmy
"przyszłościowo" kupić łóżko piętrowe (Maja na razie spałaby na dole a jak
Szkrab wyrośnie z łóżeczka dziecięcego to on trafi na dół a Majeczka na górę).
Chcę takie łóżko żeby w przyszłości móc dokupić do niego pozostałe meble np:
komodę, biurko czy szafkę/regał - z tej samej serii. Zaczęłam poszukiwania po
stronach internetowych polskich fabryk mebli i niestety kompletnie nic nie
udało mi się znaleźć. Jedyne łóżka piętrowe jakie widziałam są w IKEA ale
niestety nie ma do nich nic "do kompletu"
Możecie mi coś polecić ? Czy Wasze dzieciaczki maja łóżka piętrowe?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • andziulindzia Re: łóżko piętrowe + inne meble w komplecie 26.02.07, 21:28
      My też zamierzamy kupić dzieciakom łóżko piętrowe, ale jeszcze trochę
      poczekamy smile Oglądałam sobie takie łóżka i muszę powiedzieć, że najbardziej
      podobało mi się łóżko sosnowe w zwykłym sklepie z meblami sosnowymi. Właściciel
      sklepu jest w stanie zrobić nam łóżko z modyfikacjami (np. chciałabym żeby
      drabinka miała szersze szczeble i żeby była pod lekkim kątem nie pionowa).
      Dodatkowym atutem tego łóżka jest niezbyt wysoka cena na tak porządnie
      wykonany mebel. No i jest utrzymane w stylu takim jak pozostałe meble sosnowe -
      nie będzie problemu z dokupieniem szafy, czy dorobieniem biurek (zresztą biurka
      będą robione na zamówienie - myślimy raczej o blatach roboczych + małe szafki
      pod blatem z szufladkami).
    • anna_sla Re: łóżko piętrowe + inne meble w komplecie 27.02.07, 01:24
      A musi być do kompletu?? My kupiliśmy po prostu w tym samym kolorze..
    • gopio1 Re: łóżko piętrowe + inne meble w komplecie 27.02.07, 08:51
      Jeśli chcesz fajne łóźko piętrowe to polecam Ci to (właśnie z Ikei):
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15558&catalogId=10103&storeId=19&productId=32146&langId=-27&categoryId=156
      19&chosenPartNumber=70063876
      Tylko nie białe, tylko drewniane (na stronie jest zakładka kolor - wybierz bejca)

Ono jest z serii HEMNES - i wszystko co hemnes do niej pasuje. Są szafy i komody. Można też dokupić
      półki. O tu jest komoda:
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10103&storeId=19&langId=-27&productId=20735

My mamy łóżko właśnie takie. I myślałam dokładnie jak Ty. I tak było - tzn. Kuba spał na dole jak miał
      2,5 roku, Maja obok w małym szczebelkowym. Potem mieliśmy Kubę przenieść na górę, a Maja na dole.
      Graniczny wiek było - Kuba 4 lata. Ale nam się odwidziało. Głównie dlatego, że Kuba jeszcze w nocy
      potrafi do nas przyjść - bałam się że na śpiącego źle postawi nogę na drabince, spadnie i połamane
      nogi gwarantowane. Poza tym jakoś niezręcznie byłoby mi go na górze usypiać. No i nie wyobrażałam
      sobie jak będzie funkcjonować takie łóżko gdy dzieci będą chore - jak na górze mierzyć gorączkę,
      podawać leki, jak przenieść śpiące dziecko do łóżka - a raczej jak je tam na górę wsadzić - i takie tam
      dylematy. No i się okazało, że jednak kupowanie na wyrost nie zdało u nas rezultatu. Na szczęście ten
      ikeowski wynalazek ma to do siebie, że można z niego zrobić 2 pojedyncze łóżka. I właśnie tak teraz u
      nas funkcjonuje. Ale za kilka lat znowu zmontujemy na piętrowe. Jak będziesz bardzo chciała, to mogę
      Ci podesłać zdjęcia.
      • andziulindzia Re: łóżko piętrowe + inne meble w komplecie 27.02.07, 21:14
        O właśnie, też zwracałam uwagę na możliwość rozmontowania na dwa oddzielne
        łóżka. Na razie moje dziewczynki śpią w łóżeczkach. Mama twierdzi, że ja spałam
        do prawie czwartego roku życia w łóżeczku - wtedy przyszła na świat moja
        siostra i było dobrze więc lepiej nie przyspieszać przenosin dzieci. Ja nie
        chciałam też starszej zbyt wielu zmian wprowadzać w momencie przyjścia na świat
        młodszego dziecka. Dlatego też nie zmienialiśmy jej miejsca do spania.
      • mammax Do gopio1 28.02.07, 12:14
        Właśnie nad tym łóżkiem się zastanawiam. Tym bardziej że część mebli w pokoju
        mamy już w tym "bejcowanym" kolorze (leksvik, hemnes). Na początku chciałam dla
        starszego takie łóżko na atresoli ale też uważam że praktyczniejsze będzie
        takie co w razie czego można podzielić na dwa zwykłe łóżka.
        Pozdrawiam
    • gosa12 Re: łóżko piętrowe + inne meble w komplecie 28.02.07, 08:08
      Ja akurat nie posiadm takiego - ale moja siostra ma sosnowe piętrowe z
      możliwością rozłożenia na dwa. Plus do tego dokupione komody , biurko i inne
      takie. Wszysko wygląda pięknie i jeszce piękniej kosztuje.
      Ona kupiła od producenta - www.mebledoktor.pl - można zamówić co się chce i
      wszystko przerobią.
      Pozdrawiam Gośka
    • z_agatka Re: łóżko piętrowe + inne meble w komplecie 28.02.07, 10:40
      Też myślałam o łóżku HEMNES z IKEi, ale okazało się, że pełnowymiarowe łóżko
      dla starszego nie zmieści się w naszej sypialni (nie chciałam "wyprowadzać"
      Jasia i "dokwaterowywać" mu Zosi - wolałam poczekać, aż oboje dorosną do
      osobnego pokoju), poza tym stwierdziłam, że szkoda cennych metrów w niedużym i
      tak pokoju dzieci - kupiliśmy najtańsze "krótkie łóżko"
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=60866&langId=-
      27&categoryId=16183&chosenPartNumber=S39823978
      Jak na razie sprawdza się znakomicie i myślę, że jeszcze dobre kilka lat
      posłuży.
    • azyli Re: łóżko piętrowe + inne meble w komplecie 01.03.07, 10:43
      Ja mialam takie same plany. Dość mały pokój musi docelowo pomiescic 2 braci z 2
      letnią róznicą wieku i myslalam ze łozko pietrowe bedzie najlepszym
      rozwiązaniem, ale po prezanalizowaniu wszystkich za i przeciw zdecydowalismy sie
      kupic Atelesa z IKEI, który rozsuwa sie od 1,4 do 2 m w miare wzrostu dziecka.
      Zajmuje duzo mniej miejsca niz pelnowymiarowy piętrus i jest super wygodny
      (zdarza mi sie przespac z synem pół nocy gdy jest chory). Synka przenieslismy do
      duzego łózka jak mmial niecale 2 lata na miesiąc przed porodem mniej wiecej. Od
      poczatku byl zachwycony łozeczkiem i chcial w nim spac, mimo iz wczesniej duzo
      spal z nami, bo mi pod koniec ciazy bylo tak latwien niz wstawac do niego w nocy
      i wisiec na łozeczku szczebelkowym zanim nie zasnie ponownie. Młodszy brat
      wylądowal początkowo w kolysce u nas w sypialni, a teraz w starym łozeczku
      starszego. Teraz zastanawiamy sie nad przesniesieniem go do pokoju starszaka. Za
      jakies 2 lata bedziemy sie zastanawiac co dalej, w gre wchodzi 2-gi Ateles,
      antersola albo pietrus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka