crazy-house 31.05.07, 15:55 No i stalo sie... Gabrysia ma dziesiec i pol miesiaca, a ja jestem w 6 tygodniu ciazy Planowany termin- koniec stycznia. bedzie poltora roku roznicy... Myslicie ze da sie przezyc o jednym wozku i chuscie? przerazaja mnie te podwojne wozki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zulam3 Re: dzien dobry :) 31.05.07, 17:55 Witam kolejną forumowiczkę! Czy się da zależy od starszego dziecka. U nas zasadzie się da, najmłodszy jest mocno chustowy. Ale czasem wygodniej mi mieć dla niego leżące miejsce (np. do przewijania na sacerze) a Zuzę unieruchomioną (jak szybko przemieszcza się półtoraroczniak jak zajmujesz się młodszym radzę wypróbować w bezpiecznym otoczeniu). BTW swój wózek bardzo sobie chwalę, taki jak ten mam i za jakiś czas pewnie sprzedawać będę www.allegro.pl/item198371117_wozek_graco_quattro_tour_duo_5_najnowsze_modele.html Odpowiedz Link Zgłoś
sandranc Re: dzien dobry :) 06.06.07, 10:26 a ja polecam ten wozek www.allegro.pl/item202099655_nowosc_wozek_dla_blizniat_kolcraft_4_pozycje.html sama go zakupilam-ma przyjsc lada dzien.Siedziska mozna ulozyc w kazda strone,nawet zamontowac fotelik.Dziecko siedziace z tylu nie jest "poszkodowane" jak w wozku podwojnym bez mozliwosci zmiany siedziska Odpowiedz Link Zgłoś
jbar2 Re: dzien dobry :) 31.05.07, 20:26 sluchaj crazy czy my sie nie znamy? to ja pierwsza zona. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy-house Re: dzien dobry :) 01.06.07, 07:39 Oczywiscie ze sie znamy ) wiem kim jestes, Twoj blog czytam od dlugo Przed Zosia. kajaste@interia.pl (bo u nas haslo jest) Odpowiedz Link Zgłoś
mlubik Re: dzien dobry :) 01.06.07, 10:30 jbar i my się znamy Ty masz tą piekną brykę ja nadal czekam aż sprzedam mojego jaguara już zaczynam mysleć o graco (ten co ma "zulam") ale wolałabym szczerze dalej phil&teds, jak na razie czekam na poród (już 38tydz. mi idzie) pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlubik Re: do zulam3 :) 01.06.07, 10:33 napisz mi troszkę o tym wózeczku, jak sie sprawuje i jego wymiary, PROSZE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heino78 Re: dzien dobry :) 01.06.07, 15:24 Crazy, ja Ci jednak doradzam wózek. zima to bedzie a niewiadomo jaka. w wózku na płasko, okryte, zawsze lepiej. a jaki wózek? wybór szeroki Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: dzien dobry :) 03.06.07, 09:47 Tu masz opisy z wymiarami, waży 12.5 kg www.allegro.pl/item199003846_nowosc_hit_z_usa_wozek_graco_quatro_duo_super_.html www.allegro.pl/item199054845_wozek_graco_quatro_duo_2007_hit_z_usa_zobacz_.html Prowadzi sie dobrze, podbija też. Trochę sztywno chodzą budki, a ta przednia nie jest duża, taka symboliczna rzekłabym. W ogóle przednie siedzenie nie jest b. duże, ale moja córeczka z tych mniejszych więc się dobrze mieści. Z tyłu maluch leżący ma dużo miejsca, a do tego dolna część tapicerki wywija się do góry tworząc coś na kształt gondoli-na lato zupełnie niepotrzebny jest dodatkowy wkład. Amortyzacja istnieje, porównywalna z jane z tych wózków co testowałam. W tylnej budce jest siateczka z klapką-fajne na upały plus widzisz maluszka (choć gorzej niż przez przezroczystą folię). Koła sa naprawdę spore. Rączka wygodna, możesz prowadzić nawet jedną ręką. Składanie bbb. łatwe, a po złożeniu wózek nie jest duży. Tylko niestety nie włazi mi pod łóżko w sypialni o kilka cm Kosz na zakupy ogromny-natomiast jego nośność nominalna 4.5 kg. Ma jeszcze dodatkowe schowki więc wszelkie dziecięce graty upchnie się bez problemu. Ma sympatyczną kieszonkę przy rączce dla rodziców (komórka, portfel, klucze pod ręką) i możesz go odpiąć. Adapter do fotelika samochodowego z przodu (odczepialny, zamiast niego ożesz zmontowac pojemniczki-trzymadełka na picie) spokojnie służy jako pałąk jeśli chcesz (ja nie używam). Tylne siedzenie jest wyżej niż przednie. Jak jeszcze coś chcesz wiedzieć pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mlubik Re: dzien dobry :) 03.06.07, 10:37 Witam! Dziękuję za opis, bardzo dokładny ale mam jeszcze pyanko odnośnie wymiarów tego przedniego siedzonka, tzn. szer. wys. głębokość jak jest??? kurczę to niedobrze z tym siedzonkiem i budką, bo natomiast ja mam sporego syna (choć ma tylko rok), Z góry dziękuję i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: dzien dobry :) 03.06.07, 18:49 Wymiary przedniego: długość (głębokość) 23 cm, szerokość w najwęższym miejscu (przy oparciu pionowym) 25 cm, wysokość 46 cm. Tylne przy rozłożonym w "gondolkę" siedzisku odpowiednio 32 cm, 36 cm, 42 cm. Mały dziś na spacerze 20% czasu w wózku, 10 na rękach, reszta w chuście-a ja myślałam że Zuz szybciej z wózka wyrośnie albo się będzie wyrywać na własne nóżki Odpowiedz Link Zgłoś
mlubik Re: dzien dobry :) 03.06.07, 21:37 No rzeczywiście troszke mało jeścli chodzi o to przednie siedzisko szkoda, że nie mogę małego przymierzyć widziałam w sklepie internetowym, że niedługo maja pojawić się w Polsce Zauważyłam, ze te z wersja polska maja pałąk , a te amerykańskie uchwyty na napoje jak na razie ja czekam, aż sprzedam wózek pojedynczy i dopiero bede kupowac podwójny. A tak naprawdę to chyba prędzej urodzę niż sie doczekam buuuuuu pozdrawiam i dziękuje za wymiary Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: dzien dobry :) 03.06.07, 22:24 Moze zobacz na allegro kto kupił i wyślij pytanie nabywcą z jakiego są miasta, może ktoś z Twojego. Ja jestem z Wawy. Pałąk to adapter, powinien być w zestawie, to znaczy w wersji amerykańskiej, kubeczki ofkorz są też. W USA wózek kosztuje ok. 230-250 dolarów (a można jeszcze jakiś internetowy zniżkowy kupon chapnąć), przesyłka ok. 50, cła może da się uniknąć-wychodzi nienajdrożej. Na allegro te amerykańskie chyba ok. 900 pln plus ok. 150 pln przesyłka. A w Europie wózek kosztuje 360 EURO! Tylko że tu będzie miał wkład dla noworodka, folię p/deszczową, oraz jak zrozumiałam okrycia na nogi. I kolory inne Link www.bs-handel.net/shop.php?main_page=product_info&cPath=1_15_66&products_id=281&swdid=00e280573fbc0fac1bdf7 98408d7877e Ciekawe która wersja i za ile będzie u nas oficjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mlubik Re: dzien dobry :) 04.06.07, 10:08 no ja z Dolnego Śląska widziałam w dwóch sklepch internetowych za 1200zł i 1070zł (koszt przesyłki gratis). Tylko, że oferte daja a wózków jeszcze nie ma no i wyglądaja identycznie jak ten co podałaś w linku juz sama nie wiem co robić, bo mój "jaguar" się nie sprzedał a synuś jeszcze słabo chodzi podoba mi się bardzo phil&teds, ale ok.3000zł za wózek to trochę drogo na razie starszy jeździ buggstrem a "młody" w brzuszku-ale jeszcze max 2 tyg. no i co wtedy jak się urodzi??? mam problem ((( duży problem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heino78 Re: dzien dobry :) 04.06.07, 21:57 mam polski Tako rainbow i kosztował 570 zł, jak na te kilka miesięcy to wystarczający jest. a zdjęcia nie dam bo to prototyp, dostałam go prosto z fabryki w celu przetestowania. myślę że niedługo rusza z masowa prdukcją Odpowiedz Link Zgłoś
jbar2 Re: dzien dobry :) 05.06.07, 21:54 no prosze i henio tu jest!!!!! zawsze mozemy zbiorowo uciec z domu jak juz nadejdzie ten moment ze nie damy rady. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy-house Re: dzien dobry :) 06.06.07, 12:01 Haha, Heino, Pierwsza i ja zawsze mozemy zwiac wszystkie razem. Odpowiedz Link Zgłoś