Dodaj do ulubionych

dzien dobry :)

31.05.07, 15:55
No i stalo sie... Gabrysia ma dziesiec i pol miesiaca, a ja jestem w 6
tygodniu ciazy smile Planowany termin- koniec stycznia. bedzie poltora roku
roznicy...
Myslicie ze da sie przezyc o jednym wozku i chuscie? przerazaja mnie te
podwojne wozki.
Obserwuj wątek
    • zulam3 Re: dzien dobry :) 31.05.07, 17:55
      Witam kolejną forumowiczkę!
      Czy się da zależy od starszego dziecka. U nas zasadzie się da, najmłodszy jest
      mocno chustowy. Ale czasem wygodniej mi mieć dla niego leżące miejsce (np. do
      przewijania na sacerze) a Zuzę unieruchomioną (jak szybko przemieszcza się
      półtoraroczniak jak zajmujesz się młodszym radzę wypróbować w bezpiecznym
      otoczeniu).
      BTW swój wózek bardzo sobie chwalę, taki jak ten mam i za jakiś czas pewnie
      sprzedawać będę
      www.allegro.pl/item198371117_wozek_graco_quattro_tour_duo_5_najnowsze_modele.html
      • sandranc Re: dzien dobry :) 06.06.07, 10:26
        a ja polecam ten wozek
        www.allegro.pl/item202099655_nowosc_wozek_dla_blizniat_kolcraft_4_pozycje.html
        sama go zakupilam-ma przyjsc lada dzien.Siedziska mozna ulozyc w kazda
        strone,nawet zamontowac fotelik.Dziecko siedziace z tylu nie
        jest "poszkodowane" jak w wozku podwojnym bez mozliwosci zmiany siedziska
    • jbar2 Re: dzien dobry :) 31.05.07, 20:26
      sluchaj crazy czy my sie nie znamy?
      to ja pierwsza zona.
      • crazy-house Re: dzien dobry :) 01.06.07, 07:39
        Oczywiscie ze sie znamy smile) wiem kim jestes, Twoj blog czytam od dlugo Przed
        Zosia.
        wink
        kajaste@interia.pl (bo u nas haslo jest)
        • mlubik Re: dzien dobry :) 01.06.07, 10:30
          jbar smile i my się znamy wink Ty masz tą piekną brykę smile ja nadal czekam aż
          sprzedam mojego jaguara sad już zaczynam mysleć o graco (ten co ma "zulam") ale
          wolałabym szczerze dalej phil&teds, jak na razie czekam na poród (już 38tydz.
          mi idziesmile) pozdrawiam!!!
          • mlubik Re: do zulam3 :) 01.06.07, 10:33
            napisz mi troszkę o tym wózeczku, jak sie sprawuje i jego wymiary,
            PROSZE!!!!! smile
    • heino78 Re: dzien dobry :) 01.06.07, 15:24
      Crazy, ja Ci jednak doradzam wózek. zima to bedzie a niewiadomo jaka. w wózku
      na płasko, okryte, zawsze lepiej. a jaki wózek? wybór szerokismile
    • zulam3 Re: dzien dobry :) 03.06.07, 09:47
      Tu masz opisy z wymiarami, waży 12.5 kg
      www.allegro.pl/item199003846_nowosc_hit_z_usa_wozek_graco_quatro_duo_super_.html
      www.allegro.pl/item199054845_wozek_graco_quatro_duo_2007_hit_z_usa_zobacz_.html
      Prowadzi sie dobrze, podbija też. Trochę sztywno chodzą budki, a ta przednia
      nie jest duża, taka symboliczna rzekłabym. W ogóle przednie siedzenie nie jest
      b. duże, ale moja córeczka z tych mniejszych więc się dobrze mieści. Z tyłu
      maluch leżący ma dużo miejsca, a do tego dolna część tapicerki wywija się do
      góry tworząc coś na kształt gondoli-na lato zupełnie niepotrzebny jest
      dodatkowy wkład. Amortyzacja istnieje, porównywalna z jane z tych wózków co
      testowałam. W tylnej budce jest siateczka z klapką-fajne na upały plus widzisz
      maluszka (choć gorzej niż przez przezroczystą folię). Koła sa naprawdę spore.
      Rączka wygodna, możesz prowadzić nawet jedną ręką. Składanie bbb. łatwe, a po
      złożeniu wózek nie jest duży. Tylko niestety nie włazi mi pod łóżko w sypialni
      o kilka cm wink Kosz na zakupy ogromny-natomiast jego nośność nominalna 4.5 kg.
      Ma jeszcze dodatkowe schowki więc wszelkie dziecięce graty upchnie się bez
      problemu. Ma sympatyczną kieszonkę przy rączce dla rodziców (komórka, portfel,
      klucze pod ręką) i możesz go odpiąć. Adapter do fotelika samochodowego z przodu
      (odczepialny, zamiast niego ożesz zmontowac pojemniczki-trzymadełka na picie)
      spokojnie służy jako pałąk jeśli chcesz (ja nie używam). Tylne siedzenie jest
      wyżej niż przednie. Jak jeszcze coś chcesz wiedzieć pytaj.
      • mlubik Re: dzien dobry :) 03.06.07, 10:37
        Witam! Dziękuję za opis, bardzo dokładny smile ale mam jeszcze pyanko odnośnie
        wymiarów tego przedniego siedzonka, tzn. szer. wys. głębokość jak jest??? smile
        kurczę to niedobrze z tym siedzonkiem i budką, bo natomiast ja mam sporego
        syna sad (choć ma tylko rok), Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!
        • zulam3 Re: dzien dobry :) 03.06.07, 18:49
          Wymiary przedniego: długość (głębokość) 23 cm, szerokość w najwęższym miejscu
          (przy oparciu pionowym) 25 cm, wysokość 46 cm. Tylne przy rozłożonym
          w "gondolkę" siedzisku odpowiednio 32 cm, 36 cm, 42 cm.
          Mały dziś na spacerze 20% czasu w wózku, 10 na rękach, reszta w chuście-a ja
          myślałam że Zuz szybciej z wózka wyrośnie albo się będzie wyrywać na własne
          nóżki
          • mlubik Re: dzien dobry :) 03.06.07, 21:37
            No rzeczywiście troszke mało sad jeścli chodzi o to przednie siedzisko sad
            szkoda, że nie mogę małego przymierzyć sad widziałam w sklepie internetowym, że
            niedługo maja pojawić się w Polsce smile Zauważyłam, ze te z wersja polska maja
            pałąk , a te amerykańskie uchwyty na napoje smile jak na razie ja czekam, aż
            sprzedam wózek pojedynczy i dopiero bede kupowac podwójny. A tak naprawdę to
            chyba prędzej urodzę niż sie doczekam sad buuuuuu sad pozdrawiam i dziękuje za
            wymiary smile
            • zulam3 Re: dzien dobry :) 03.06.07, 22:24
              Moze zobacz na allegro kto kupił i wyślij pytanie nabywcą z jakiego są miasta,
              może ktoś z Twojego. Ja jestem z Wawy.
              Pałąk to adapter, powinien być w zestawie, to znaczy w wersji amerykańskiej,
              kubeczki ofkorz są też. W USA wózek kosztuje ok. 230-250 dolarów (a można
              jeszcze jakiś internetowy zniżkowy kupon chapnąć), przesyłka ok. 50, cła może
              da się uniknąć-wychodzi nienajdrożej. Na allegro te amerykańskie chyba ok. 900
              pln plus ok. 150 pln przesyłka. A w Europie wózek kosztuje 360 EURO! Tylko że
              tu będzie miał wkład dla noworodka, folię p/deszczową, oraz jak zrozumiałam
              okrycia na nogi. I kolory inne Link
              www.bs-handel.net/shop.php?main_page=product_info&cPath=1_15_66&products_id=281&swdid=00e280573fbc0fac1bdf7
              98408d7877e
              Ciekawe która wersja i za ile będzie u nas oficjalnie.
              • mlubik Re: dzien dobry :) 04.06.07, 10:08
                no ja z Dolnego Śląska smile widziałam w dwóch sklepch internetowych za 1200zł i
                1070zł (koszt przesyłki gratis). Tylko, że oferte daja a wózków jeszcze nie ma
                sad no i wyglądaja identycznie jak ten co podałaś w linku smile juz sama nie wiem
                co robić, bo mój "jaguar" się nie sprzedał sad a synuś jeszcze słabo chodzi sad
                podoba mi się bardzo phil&teds, ale ok.3000zł za wózek to trochę drogo sad na
                razie starszy jeździ buggstrem a "młody" w brzuszku-ale jeszcze max 2 tyg. smile
                no i co wtedy jak się urodzi??? mam problem sad((( duży problem!!!!
                • heino78 Re: dzien dobry :) 04.06.07, 21:57
                  mam polski Tako rainbow i kosztował 570 zł, jak na te kilka miesięcy to
                  wystarczający jest. a zdjęcia nie dam bo to prototyp, dostałam go prosto z
                  fabryki w celu przetestowania. myślę że niedługo rusza z masowa prdukcją
                  • jbar2 Re: dzien dobry :) 05.06.07, 21:54
                    no prosze i henio tu jest!!!!!

zawsze mozemy zbiorowo uciec z domu jak juz nadejdzie ten moment ze nie damy
                    rady.
                    • crazy-house Re: dzien dobry :) 06.06.07, 12:01
                      Haha, Heino, Pierwsza i ja smile zawsze mozemy zwiac wszystkie razem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka