banan993 01.08.07, 16:20 Mam 13 lat i... owłosione nogi chciałabym zrobić sobie depilację, ale niewiem jak poprosić o to moją mamę. Czy nie jestem za mała na takie rzeczy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibulka Re: OWŁOSIONA 01.08.07, 17:23 nie, nie jesteś po wakacjach idziesz do gimnazjum, tak? w gimnazjum dziewczyny bardziej zwracają już uwagę na wygląd - zwłaszcza te ze starszych klas. nogi wydepilować możesz zwykłą maszynką do golenia - polecam Gillette dla kobiet, różowe - tylko ostrożnie, bo możesz się zaciąć. kremy do golenia (wszelkie Veet i inne) na razie odstaw, osobiście polecam maszynkę. no i pamiętaj o wydepilowaniu pach, a jeśli chcesz - również okolic bikini, żeby włoski nie wyłaziły z majtek na wuefie z mamą też możesz porozmawiać na ten temat, obie jesteście w końcu kobietami, a może mama coś ci doradzi albo odradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: OWŁOSIONA 08.08.07, 22:24 ja polecam depilator, wosk.jeżeli masz duże owłosienie to goląc maszynką je wzmocnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
aurora_project Re: OWŁOSIONA 14.08.07, 10:26 Wiesz, z racji płci nigdy nie miałem z tym problemu ( w sensie nigdy nie miałem potrzeby się depilować ;o) ) Ale jedyna rada jakiej moge Ci udzielić to najpierw zanim zaczniesz działać i eksperymentować na sobie pogadaj o tym z mamą ;o) ona napewno ma dużo większe doświadczenie w tych sprawach i napewno da Ci lepsze rady niż - z całym szacunkiem forumowicze ;o). A co do depilacji okolic bikini, to prawda, nie zapominaj o tym... moge Ci powiedzieć że z punktu widzenia faceta to bardzo ważne i sam zwracam na to uwage u kobiet ;o) Odpowiedz Link Zgłoś