Dodaj do ulubionych

allegro pytanie mam - scrapbooking

07.03.08, 10:38
Bo jak patrze na niektore ceny to sie zastanawiam,czy ci ludzie powariowali smileNie chodzi mi o osoby,tylko o produkty,np
laleczki
ja mogla bym wystawic dwie za ta kwote,ale za to przesylka okolo 2f....skusily byscie sie na moja oferte?
czy przy takich rozbierznosciach zamowily byscie ode mnie,wiedzac ze troche wiecej za przeylke sie zaplaci?
To tylko przyklad,ale moge za kwoty rzadane na allegro,wysylac wiecej towaru...co wy na to,oplaci sie ?
Nozyczki wycinajace wzory,gdzies widzialam za 18 zl za 3 szt,ja moge np sprzedac za 10 zl - 3 szt,albo takie obcegi do wykrawania wzorow,widzialam za 22 zl,ja mogla bym opchnac za 12-15 zl...
Co wy na to,nie zlinczuja mnie na allegro,kupily byscie przy takiej roznicy cen ???
Obserwuj wątek
    • kama_msz Re: allegro pytanie mam - scrapbooking 07.03.08, 11:02
      2 funty, to przy obecnym przeliczniku wychodzi ok. 10 zl. poniewaz na wiekszosci
      aukcji oplata za przesylke i tak wynosi 6-8 zl, nie jest to duza roznica, a
      jezeli towar masz duzo taniej mysle, ze powinni sie znalezc chetni. ale to tylko
      moje zdanie.
      • utunia Zgadzam się z Kamą 07.03.08, 11:19
        jak towar jest atrakcyjniejszy to większość dołoży 2 zł więcej do przesyłki
    • azzure1 Nie wiem jak inni 07.03.08, 12:46
      ale ja najczęściej chcę oszczędzić na ksoztach przesyłki, więc przeważnie kupuje
      kilka/nascie przedmiotów u tego samego sprzedawcy.
      Jeślibyś miała niższe ceny na towary, to pewnie bym się skusiła, bo w sumie i
      tak wyszłoby taniej.
      Najlepiej, jakbyś mogła wysyłać do Polski, z informacją, albo i bez, że towar
      już w Polsce - ja omijam aukcje z wysyłką z zagranicy, zawsze mi się wydaje, że
      to dłużej trwa, a poza tym trudniej "dorwać" nieuczciwego sprzedawcę. Przecież
      go nie będę ścigać za granicą, żeby kasę zwracał, prawda?
      Tylko musiałabys mieć zaufaną osobę w Polsce, żeby Ci zamówień nie plątała.
      I jeszcze podpowiem Ci, że największy zbyt miałabys na fajnych stemplach,
      papierach, wstązkach i guzikach, bo tego ciągle mało smile
      • 24lena Re: Nie wiem jak inni 07.03.08, 13:09
        Dopiero zaczelam sie rozgladac i musze przyznac,ze tu w uk,scrapbokking to chyba jakas mania,pelno sklepow i tych wszystkich pierdol.Jest tego mnostwo.Sama zamawiam z Hong-kongu czy ze stanow rozne rzeczy z e-baya (glownie chlop) dlatego pytam was o ta przesylke,bo dla mnie nie robi to roznicy skad dostane towar,byle by byl na czas i takiej jakosci jak chce.
        >największy zbyt miałabys na fajnych stemplach,
        > papierach, wstązkach i guzikach, bo tego ciągle mało

Papieru jeszcze nie obcykalam,ale guziki,wstazki...w jednym sklepiku jest ponad 5000 roznych wzorow,ogladalam,ale nie pomyslalam ze na tym tez mozna by zarobic smileZa steplami sie rozejrze,tylko tez nie bardzo wiem jakie by to mialy byc uncertain bo ogolnie stepli jest bardzo duzo.

w takim razie nakupuje kilka rzeczy,wystawie je i zobaczymy jakie bedzie zainteresowanie...oczywiscie najpier wam pokaze,bo moze sie okazac ze nie trafie w odbiorcow smilesmilesmile
    • dzika41 dziewczyny prośba 07.03.08, 13:33
      zastanawiam się nad zrobieniem albumu dla Mai
      ale nie wiem jak się do tego zabrać
      podoba mi się ta technika - scrapbooking
      czy są jakieś strony z instrukcjami, podpowiedizami co i jak,
      strony skąd można czerpać inspiracje???
      • 24lena Re: dziewczyny prośba 07.03.08, 16:23
        Moja skarbnica wiedzy smile
        Wleze wieczorem to jeszcze wkleje smile
        Ja dzisiaj zrobilam pierwsze 3 kartki...i az mam rumience na twarzy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka