Dodaj do ulubionych

Naderwałam połowę żelowego paznokcia..aaaaa!!

06.01.09, 17:07
Tak wiem, jestem zwykłą dresiarą, której zachciało się długich pazurów na
święta... uncertain
Połamałam dokładnie w połowie, i nie wiem, co teraz począc.
Krew się lała, większa część paznokcia się oderwała, kawałek się trzyma. I
teraz nie wiem, oderwać resztę (chyba będę musiała se chlapnąć), czy mogę
zostawić tak jak jest, czyli to co się oderwało przyklejone plastrem na swoim
miejscu? Nie nabawię się jakiegoś zakażenia? Do lekarza to chyba nie, co?
Obserwuj wątek
    • sennen22 Re: Naderwałam połowę żelowego paznokcia..aaaaa!! 06.01.09, 19:29
      Hej.
      Nie jestes zadną dresiarą, Sama nosze tipsy od...8 lat? z tym ze krótkie, wcale
      nie widac,ze tipsy. Tak czy inaczej stala Ci sie bardzo standarodowa rzecz
      aczkolwiek hardcorowa. NiC nie odrywaj!ani nie piłuj ani nie przyklejej klejem!
      Paznokiec to zrogowacialy naskorek, ktory tez ma zdolnosc regeneracji, moze nie
      bedzie jak nowka, ale sie zescali troche.. Przyklej zwykly plaster(aby sie nie
      brudzila ta ranka ) i przemyj woda utlenioną. Na noc sciagnij plaster aby
      "oddychalo". Za pare dni powinno przestac Cie bolec, moze za tydzien, dwa..wtedy
      komesmetyczka delikatnie usunie te resztki połamańca i oceni stan płytki i być
      moze załozy nowego. Jesli nie to bedzie rehabilitacja pazurka..
      • sennen22 Re: Naderwałam połowę żelowego paznokcia..aaaaa!! 06.01.09, 19:31
        ps. a zakazenia sie nie nabawisz, jesli palec bedzie oddychal, mozesz byc
        spokojna smile
        • circa.about Re:Sennen 06.01.09, 19:59
          Żartowałam z tą dresiarą smile
          Noszę kolorowe żele już od jakiegoś czasu, bo uwielbiam pomalowane paznokcie, a
          nie mam cierpliwości do malowania lakierem.
          Wcześniej miałam akryl na tipsie i też było ok.
          Powiedz mi, a co to ta rehabilitacja paznokcia?
          Boli mnie ten paznokieć okropnie, a najgorsze, ze to prawa ręka, więc ciągle go
          naruszam.
          Złamał mi się diabelec już kilka dni temu, ale sam żel, więc nie bolało - nie
          mogłam umówić się na naprawę, więc przykleiłam go na Super Glue i teraz mam..
          • sennen22 Re:Sennen 06.01.09, 22:05
            Nio rehabilitacja paznokcia, np wtedy kiedy sobie przytrzaśniesz drzwiami
            AłAAAAAAAAAAAA to wtedy tez masz kuku i jest naruszona ta plytka - i nie mozesz
            jej pilowac, malowac itp, jesli nie odpadl Ci Twoj natuarlny to jest ratunek,
            przemywaj ta woda utlenioną i rumiankiem, i wietrz palucha, zagoi sie zobaczysz
            i nie klej juz na gluta superowego, bo nie jest dostosowany do skory, kup sobie
            w drogerii specjalny do pazurów, rozumiem,ze w swieta nie bylosmiletak czy inaczej
            nie rob z nim nic dopóki nie przestanie Cie bolec.
            • circa.about Re:Sennen 06.01.09, 22:27
              No na pewno nie będę nic z tym robić, bo jest to poprostu niemożliwe.. Auć!!
              Nie wydaje mi się, by ta odłamana część się sama przykleiła, bo wisi na mniej
              więcej 3mm kawałku sad.
              No cóż, nie pozostaje mi nic innego, tylko czekać, aż paznokieć odrośnie, a że
              jest tego połowa, to potrwa to pewnie z miesiąc..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka