Dodaj do ulubionych

Witam się..

15.01.09, 23:51
Cześć dziewczyny. Mam nadzieję, że mogę się dołączyć.
Mam synka Wiktora który w listopadzie miał 2 urodziny.
Teraz czekam na córeczkę, która nie długo się urodzi. Termin mam na 10 lutego, więc między maluchami będzie 2 lata i 2 miesiące różnicy.
Chcieliśmy z mężem, żeby między dziećmi była jak najmniejsza różnica wieku, bo uważamy że dzieci wtedy lepiej się wychowują.
Mamy przykład z własnego otoczenia. Między mną a siostrą jest 6 lat różnicy i nie dogadujemy się wcale, za to między mężem a jego siostrą są 2 lata i 4 miesiące i super ze sobą żyją.
Nie wiedzieliśmy tylko, że uda nam się tak szybko. Chcieliśmy, żebym rodziła latem czyli w maju lub czerwcu a tu mała niespodzianka i udało nam się po 2 miesiącach starań.
Ciąża była trudna, krwiak, odklejające się łożysko a nie dawno w 32 tyg wykryli u mnie niedoczynność tarczycy co może się wiązać z wadami rozwojowymi u dziecka. Staram się o tym nie myśleć i wierzę że wszystko będzie dobrze.
Nasze życie jest dość poukładane, mąż pracuje, ja przebywam na wychowawczym i studiuję. Jesteśmy dość młodzi, ja mam 25 lat, mąż 28.
Jesteśmy całkowicie niezależni finansowo, jednak moi rodzice bardzo komentują fakt że jestem w drugiej ciąży. Dla nich to nieporozumienie.

Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam. Że chociaż tu otrzymam troszkę wsparcia i że mogę z Wami zostać chociaż różnica między moimi dziećmi będzie więcej niż 2 lata.
Obserwuj wątek
    • aniak37 Re: Witam się.. 16.01.09, 09:17
      Witajsmile miałam podobne przejścia w drugiej ciąży i wszystko jest
      dobrze mała urodziła się zupełnie zdrowa.nic się nie denerwuj będzie
      dobrzesmile
    • mbkow Re: Witam się.. 16.01.09, 12:01
      u mnie tez jest ponad dwa lata roznicy i mnie nie wyrzucili z forum smile
      super, ze jestescie mlodzi, bedziecie fajnymi dziadkami dla wnukow wink
      trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie!
    • nataliam2 W czwartek rodzę!!! 25.01.09, 22:39
      Chciałam się Wam pochwalić, w czwartek powiększa się nam rodzina.
      Już w środę na 8 rano, mam się zjawić na Izbie Przyjęć a w czwartek odbędzie się
      planowane cesarskie cięcie.

Troszkę się boję, choć już jedno cięcie za mną. Poprzednio miałam znieczulenie
      ogólne, tym razem chyba wolę zewnątrzoponowe. Chociaż mniej więcej wiem co mnie
      czeka, to i tak się boję.

Odezwę się jak już będę w domu i jak dojdę troszkę do siebie.
      • kugorki Re: W czwartek rodzę!!! 26.01.09, 10:07
        i tu Cię witam i życzę spokoju big_grin
        moja córka jest z października 2006, więc różnica będzie podobna do Twoich dzieci.
        pozdrawiam!
      • malabru Re: W czwartek rodzę!!! 26.01.09, 18:08
        To trzymamy kciuki za pomyślny poród! smile
        Może namów męża, co by dał nam cynk jak poszło.
        I koniecznie napisz jak już się pozbieracie jak wrażenia z pierwszych chwil we
        czwórkę.
        Będzie dobrze! Musi być!
    • kawelczyk Re: Witam się.. 26.01.09, 17:00
      moja dwójka to Maciek 5lat i Agata 3 lata. Musisz wiedzieć że
      początek będzie trudny,zwłaszcza jeśli będziesz sama, bez pomocy.
      Nie poddawaj się bo im dalej tym będzie coraz łatwiej, ja "odżyłam
      dopiero jak syn poszedł do przedszkola, teraz moge powiedzieć że
      jest super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka